מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחראי החזרהיעל22/01/2011
שלום,
לפני 10 ימים עברתי החזרה. מאז יש לי כאבי גב תחתון לא מאד חדים, אך בהחלט מורגשים.
אין לי כאבי בטן כלל. האם זה יכול להיות גם גירוי יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחראי החזרה - תגובה
פרופ' אלכס סימון22/01/2011בהחלט יתכן והכאבים נובעים מהגדלת שחלות לאחר טיפול. אם ממש מציק, אפשר אקמול. אולם אין בתופעות שלך משהו חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתריעל22/01/2011
שלום,
כמה זמן לאחר ההחזרה יכולים להיות כאבים בעקבות גירוי יתר והאם זה מעיד על הצלחת/אי הצלחת הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר - תגובה
פרופ' אלכס סימון22/01/2011אינו מעיד על הצלחה באופן ודאי. החמרה בגירוי יתר יכול לנבוע מהריון. אם יש הריון גירוי היתר נמשך גם לתחילת הריון. גירוי יתר במידה כזו או אחרת יש לכל המטופלות בהפריה כך שלא כדאי לבנות על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליעירית22/01/2011
שלום רב,
בטעות ביצעו פרופיל הורמונלי(עם בדיקות אחרות)
ביום 1 של מחזור : -135 - FSH-7.3 E2
חזרתי על הבדיקה ביום 4 של מחזור (כי יום 3 היה שבת): 197 - FSH-11.2 E2
ה-FSH מעט גבוה ?(אם הייתי עושה יום 3 היה יוצא נמוך יותר לא?
האם תקין,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ` דוד בידר22/01/2011ההורמון בדם משתנה מיום ליום וסך הכל הרמה בוסת בין יום 1 ל 5 צריכה להיות פחות מ 11 כאשר ה E2 נמוך מ 200.
רמה מעט גבוהה עוד לא קובעת סופית את מצבך וזה יכול להיות קשור לגיל.
באופן כללי כאשר הבדיקה היא כמו אצלך ואם גילך מעל 40 זה מראה על תהליך נורמלי של ירידה בפעילות השחלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםFF21/01/2011
ערב טוב
עשיתי החזרה של 2 מוקפאים במחזור טבעי שלצערי לא הצליח
והיום התחלתי מחזור שני של מוקפאים ששאלתי היום את האחות היא הסבירה לי שיש שני סוגים של מחזורים של מוקפאים אחד שהוא מחזור טבעי שזה מחכים שהביוץ יעבור ואז עושים את ההחזרה
והשני זה מחכים הרירית תגדל ואז עושים החזרה..
מהיום אמרו לי להתחיל לקחת 3 פעמיים ביום אסטופרם ולהגיע אליהם שוב בעוד שבוע
אז אני מבינה שאני מתחילה בהחזרה של המוקפאים שמחכים שהרירית תגדל..
יש לי שאלה יש הבדל בין מחזור טבעי למחזור רירית?
במה יש יותר הצלחה?
תודה רבה על תשובתכם
לילה טוב ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2011אם הרירית תחת אסטרופם תקינה אזי הסיכויים בהשוואה עם המחזור החודשי הם אותו הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקקלומיןליאת21/01/2011
כמה אחוז הרו נשים עם אקקלומין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2011זו שאלה מאוד כללית. רוב הנשים שצריכות לקחת את התרופה הן נשים לא מבייצות כך שאם תקחנה את הטיפול לאורך זמן יהרו מספר ניכר של המטופלות בערך 20% הצלחה פר מחזור.ואחרי 6 מחזורים כ30-40%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...אקקלומין
ליאת22/01/2011אוקייי אז למה רשום במחקרים שייש נשים שהרו תוך 3 טיפולים מיתוחם 80% זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...אקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר22/01/2011זה מה שכתבתי שבנשים שיש להן בעיה של תהליכי ביוץ יש דווחים שונים המראים שאחרי מספר טיפולים יש הצטברות של ההריונות בין 40- ל 50 אחוז אחרי 3-6 טיפולים וזה כאשר קוראים את המאמרים בנושא וזה לא חד משמעי כמו שכתבת שקראת איפשהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לגונאל אףקר21/01/2011
שלום רב,
אני אחרי טיפול שלישי עם גונאל אף, עוד לא יודעת אם הצליח או לא.. אבל הרופא אמר שאם לא - הוא ממליץ לעבור להפריה חוץ גופית.
בפעמיים האחרונות הזרקתי גונאל אף 112.5, התפתחו 2 זקיקים מובילים כל פעם.
האם יש לומר כי אינני מגיבה טוב לגונאל אף? האם בהזרקה של 112.5 הייתי צפויה לפתח יותר זקיקים?
ואם אכן התגובה שלי איננה מספקת - המשמעות היא שיש לי בעיה בביציות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגונאל אף - תגובה
פרופ' שחר קול21/01/2011התגובה סבירה.
אין קשר ל"בעיה בביציות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לבעיה ב"מאגרי" הביציות
קר22/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לבעיה ב"מאגרי" הביציות - תגובה
פרופ' שחר קול22/01/2011סביר שתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המחזור יגיע?ורד21/01/2011
שלום
עברתיIVF שני.
ולצערי לא בוצעה החזרה.העובר לא היה תקין.
לכן לא השתמשתי בקרינון.
האם אני אקבל מחזור רגיל?או שמא יהיה שיבוש?
בד"כ מחזורים סדירים כל 28 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המחזור יגיע? - תגובה
פרופ' שחר קול21/01/2011יגיע, מעט מוקדם מהרגיל.
בהמשך - יתכן שיבוש, תלוי בתרופות שקיבלת במחזור האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ורד22/01/2011במחזור האחרון קיבלתי
גונאל
מונופור
צטוטראייד
אוביטרל
וקרינון.
האם להערכתך יהיה שיבוב במחזור?
בד"כ מחזורים סדירים כל 28 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ' שחר קול22/01/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על החזרת עובריםממי21/01/2011
עברתי החזרת עוברים.היום יום שישי.מתי מותר לקיים יחסי מין?האם אפשר להשתמש במוליך מפלסטיק שנכנס עמוק לנרתיק עם כדור אנדומטרין אחרי החזרת עוברים?האם כדורים אסטרופם 1 מ"ג מעכבים מחזור?האם מותר לקחת קלונקס להרגעה מזמן החזרת העוברים?(מטופלת בכדורים פסיכיאטריים)יכול לפגוע בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2011אפשר יחסים מתי שאת רוצה.
אפשר להשתמש במוליך.
האסטרופם לא מעכב מחזור.
רצוי לקחת מרגיע אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ושיעור יתרשיר21/01/2011
שלום
האם יש קשר בין לקיחת איקלומין,אוביטרל ושיעור יתר. צמח לי שיער לאחרונה בפנים איזורים שלא היו קודם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין ושיעור יתר - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית.שלולית של גשם21/01/2011
ב 13 לחודש הוחזרו לרחם 3 עוברים.
4,5,6 תאים.
באופן כללי... האם קיים סיכוי שבגודל תאים אלו כן יכול להתפתח הריון?
ושאלה שניה... האם אני יכולה לבצע בדיקת הריון ביתית כבר ביום ראשון בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית. - תגובה
פרופ' שחר קול21/01/20111. כן
2. בוודאי שיכולה, אך תוצאה אמינה תושג רק ע"י בדיקת דם להריון בזמן: שבועיים לאחר השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפתעה לא צפויה....
שלולית של גשם22/01/2011דמם קל בעת הוצאת הוליך של האנדומטרין.
האם מעיד על כישלון?
האם ייתכן הריון למרות זאת?
מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפתעה לא צפויה.... - תגובה
פרופ' שחר קול22/01/2011יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריוןשואלת21/01/2011
שלום,
אני שלושה שבועות לאחר החזרת עוברים (נקלט עובר 1 מתוך 2) וגירוי שחלתי קל האם אפשר לקיים יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בהריון - תגובה
פרופ' שחר קול21/01/2011ראי "שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מפורט כמה זמן אחרי
שואלת22/01/2011הגירוי ניתן לקיים יחסים? ואם עדיין מגדירים את הגירוי כקל האם צריך לחכות שלא יהיה גירוי בכלל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מפורט כמה זמן אחרי - תגובה
פרופ' שחר קול22/01/2011תלוי מה גודל השחלות עכשיו. לכן, עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאני21/01/2011
שלום לרופאים היקרים,
שבוע ויום לאחר החזרת עובר מוקפא, נוטלת אוטרוגסטאן 800 מ"ג ואסטרופם שלושה כדורים.
האם גודש בחזה הוא כתוצאה מההורמונים או כתוצאה מהשרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול21/01/2011ההורמונים.
אין קשר להשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיות לאחר הפלותעינת21/01/2011
שלום ותודה מראש,
לאחר 3 הפלות רצופות הופנתי לבדיקות לקרישיות דם, בתוצאות אני רואה שכל הבדיקות בטווחי הנורמה, פרט לשתי הבדיקות הבאות:
PT INR 1.1 (ורשום: ייחוס לקומדין)
HOMOCYSTEIN 4.97 mcmol
מה זה אומר?.......
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישיות לאחר הפלות - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2011ה INR בסדר וה HOMOCYSTEIN גבוה מעט ויש לשקול טיפול בהפלות על ידי אספירין ולהתייעץ עם המטולוג לגבי קלקסן.[נוגד קרישה]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר בהמשך לתשובתך
עינת23/01/2011שלום ותודה על התשובה. אני רוצה לוודא שהנתונים שהעברתי קודם ברורים, היות ובתשובתך רשמת שהערך גבוה מדי ואני מבינה עפ"י ערכי טווח הנורמה שהתוצאה דווקא נמוכה מדי:
HOMOCYSTEIN 4.97 mcmol (טווח הנורמה 5.9-16)
אשמח לתגובתך שנית...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ` דוד בידר24/01/2011אם הרמה נמוכה,בתחילה חשבתי שרשמת גבוהה, אין משמעות אם הרמה מעט מתחת לנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה - אשמח לעזרה בבקשה...ליאור21/01/2011
שלום רב,
לאשתי הוחזרו 3 עוברים מופשרים, לאחר 11 ימים בטא 599, יומיים לאחר מכן (ביום ה 13 ) בטא 1210. הסתכלתי על הטבלאות הקיימות עבור טווחי בטא בהתאם לשבועות- והערך אצל אשתי חורג מהנורמה. מה המשמעות של הדבר? האם זה מעיד על תאומים אע"פ שהיא "רק" הכפילה כעבור יומיים או שעלול להעיד על בעיה?
תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא גבוהה - אשמח לעזרה בבקשה... - תגובה
פרופ' שחר קול21/01/2011לא ניתן לקבוע כעת.
יש להמשיך מעקב. בדיקת א.ס. בעוד שבוע תוכיח כמה שקי הריון נקלטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה.
ליאור21/01/2011שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה מלאכותית זריקהפ.21/01/2011
אני שוקלת לעבור הזרעה מלאכותית (החדרת זרע מתורם זר בהזרקה לנרתיק או לרחם). לא הפרייה חוץ גופית.
האם יש סיכוי גדול יותר למומים בתינוק בשיטה כזאת של היריון מאשר בדרך הרגילה (בקיום יחסי מין) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה מלאכותית זריקה - תגובה
פרופ' שחר קול21/01/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)