מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עברתי הזרעה מס' 2מ.ב.28/12/2010
רציתי לדעת מתי אני יכולה לעשות כבר בדיקת הריון? ומתי אני אמורה בכלל להרגיש שקורה משהו אצלי? 5 ימים לאחר ההזרעה היה לי קצת כאבי ראש ובחילות האם אלו תסמינים שההזרעה הצליחה? ויש לי גם רגישות בבטן התחתונה בימים הראשונים לאחר ההזרעה היה לי כאבים קצת לא יכולתי לישון על הבטן.
קצת תשובות יעזרו לי להעביר את הזמן והציפייה.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי הזרעה מס' 2 - תגובה
פרופ` דוד בידר28/12/2010להרגשות האלה שאת מתארת אין שום קשר להצלחה או אי הצלחה.
הבדיקה נעשית בדרך כלל שבועיים אחרי הביוץ.אפשר גם לעשות 12 יום מההזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הודעה- דחוף ביותר!!!רביטל28/12/2010
אתמול התחילו דימומים חזקים עם כאבים כמו כאבי מחזור... ביצעתי היום שוב בדיקת בטא...
האם זה שיש דימומים אומר על אי הצלחה?
מדוע מופיע דימומים עם כאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הודעה- דחוף ביותר!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר28/12/2010בדרך כלל כשיש דמם זה מראה על אי הצלחה.
הכאבים בוסת נובעים משחרור חומרים בזמן הוסת שגורמים לכווצי מעיים ולכן יש כאבים באים והולכים כתוצאה מהתכוצויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא נוספת
רביטל28/12/2010חזרתי על הבטא היום והתוצאה 150... לפני יומיים הייתה רק 50...
זו עלייה טובה?
אז למה יש דימום עם כאב?...
בבקשה מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שמישהו יענה!!!!
רביטל29/12/2010חזרתי על הבטא אתמול והתוצאה 150... לפני יומיים הייתה רק 50...
זו עלייה טובה?
אז למה יש דימום עם כאב?...
הדימום דיי חזק... ממה זה נובע?
האם יש הריונות שמלווים עם דימום וכאב?
בבקשה מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שמישהו יענה!!!! - תגובה
פרופ' אלכס סימון29/12/2010את צודקת. זה מוזר ועל כן צריך לעקוב ולראות לאיזה כיוון ההריון מתפתח. לצערנו דימום עם כאבים יכול גם לרמז על הריון מחוץ לרחם. לכן בשלב זה לעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר החזרת עוברים.יעל28/12/2010
הנני גרה בלוס אנג'לס והגעתי לארץ כדי לעבור הפריה חוץ גופית.
ברצוני לדעת אם לפי הבטא יצא שאני בהריון, כדאי לחזור חזרה לארה"ב מיד לאחר בדיקת הריון או יותר בטוח לעשות אולטרסאונד בשבוע 7 ואח"כ לחזור?
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לאחר החזרת עוברים. - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/12/2010תוכלי לטוס מתי שאת חפצה. זה לא ישנה לגבי ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם , לעשות או לא ?הריונית :)27/12/2010
אני בת 26 בריאה מטופלת IVF בגלל בעיות אצל בעלי .
עברתי כבר 3 טיפולים שלא הצליחו
עברתי כל מיני בדיקות שחייבו אותי לפני הטיפולים , צילום רחם לא עברתי .
הרופא שלי כל הזמן טוען שאנחנו לא מצליחים בגלל הזרע
ושאני צעירה ומגיבה מדהים לכן אין צורך בצילום רחם ,
מדהים אבל אין הריון !!!
השאלה האם לעשות צילום רחם ???
ואפה עושים צילום רחם ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם , לעשות או לא ? - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/12/2010צילום רחם לא מקדם אותך בטיפול ועל כן אין מקום לבצעו. מאידך, לאחר מספר כשךלונות כדאי לבדוק שחלל הרחם תקין על ידי בדיקת היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
הריונית :)28/12/2010הסטרקופיה זו הבדיקה עם האויר שמרגישים בכתפיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עטבר לא יפה..ורד27/12/2010
בת 43,עברתי פעם ראשונה IVF לפני שבוע.(ללא הריונות קודמים)
ביצית הופרתה והוחזרה .
רירית 10 מ"מ.ללא הריונות קודמים,ללא ניתוחים,רחם נקייה.
ביום ההחזרה,שזהו יום שני מהשאיבה, נאמר לי שהעובר בעל שני תאים ונחשב "עובר לא יפה"
1 מה פשר מילה עובר לא יפה?במה מתבטא?
2 מה סיכויים להשתרשות?
3 האם מנסיונכם הרב,האם קרה בעבר ,שעובר שהוגדר לא יפה,התפתח להריון?או שמא אבדה כל תקווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עטבר לא יפה.. - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/12/2010עובר בן 2 תאים הוא עובר המתאים לגיל של ההחזרה - יומיים. לעיתים בשלב זה העובר כבר בן 4 תאים אולם שניים די בהם. השאלה איך ניראים תאים אלו של העובר. יש דרגות שונות מ 1 עד 4 לדרג את הרכב התאים. תאים של עובר שאינם סימטריים או שי בתוכם גירגור שניראה במיקרוסקופ מקבלים ציון נמוך יותר. אלא מה?! אלו נתונים בהסתכלות, אין יכולת חיזוי של 100% לגבי יכולת העובר לעבור השרשה. ראיתי מקרים בהם התלבטנו אם להמנע מהחזרה של עוברים שניראו "לא יפים, או לא איכותיים ובכל זאת הניבו הריון וילדים לתיפארת. אנחנו חושבים שיודעים, אולם לא את הכל. לכן, צריך להמתין לתוצאה של בדיקת הדם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ אלכס סימון-
אפרת28/12/2010תודה רבה על פירוט מלא!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המועד המוקדם ביותר לביצוע בדיקה?ורד27/12/2010
17/12 שאיבת ביצית אחת
19/12 החזרת עובר.
מה התאריך הכי מוקדם לביצוע בדיקת הריון?
האם לספור גם את יום ההחזרה?
דהיינו הכי מוקדם לבצע בדיקת הריון זה 30/12?
או שעדיף ב 31/12?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12-14 יום מהחזרה
פרופ' אלכס סימון28/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נענתי ...
אפרת28/12/2010האם לספור גם את יום ההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הורמנליסימה27/12/2010
שלום
הפריה פעם שנייה
ביום ה21 למחזור בוצע בדיקת דם ולאחר מכן נאמר לי שעדין אי אפשר להתחיל טיפול
לאחר 4 ימים יום ה25 למחזור לאחר בדיקה
התחלו לי טיפול של דקקביטל 0.1 זה היה ביום שישי וכבר ביום ראשון בנוסף פיורגון 188 יחידות למשך 5 ימים.
השאלה שלי האם לא היה צריך לחכות לוסת ואז להתחיל בדרך כלל נתנו לי דקקבטיל ולאחר 10 ימים בדיקות והתחלת הורמונים, האם ניתן לתת את שניהם במקביל ?ואם ניתן לבצע התחלה של הורמונים בשלב שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הורמנלי - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/12/2010אני מניח כי הבדיקות העידו על חסר פעילות שחלתית באותה נקודה, עם רירית דקה, כך שלהתחיל טיפול היה אפשרי גם ללא וסת. כי ממלא בווסת היו מתקבלים אותם נתונים = דהיינו שחלה שאינה פעילה ורירית דקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור בידר ולרופאים שלוםעינב27/12/2010
מתי פונים למעקב הריון אחרי החזרת עוברים? עשיתי בטא ראשונה ב- 19.11 , אחרי כן
ב- 21.11 , ב- 23.11 ואת האחרונה ב- 26.11 , הבטא הוכפלה, הפרוגסטרון
בבדיקה האחרונה עמד על 51.8 (עלייה איטית) ואסטרדיול 1944 , אני נוטלת תמיכה של 3אנדומטרין ביום+2 פרוגינובה, עד מתי?
לתשובה אודה מאוד,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור בידר ולרופאים שלום - תגובה
ד''ר דוד ישי28/12/2010אני מניח שיש הבדלים קטנים בין יחידה ליחידה. אצלנו מקובל להזמין את הנשים לאולטרסאונד בשבוע 7 ( כ 5 שבועות אחרי החזרת העוברים ) ואם ההריון תקין לשחרר אותם להמשך מעקב בקהילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור בידר ולרופאים שלום - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר28/12/2010אני מזמין שבועיים אחרי בדיקת בטא חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת גונל לא בקירוראילנית27/12/2010
ערב טוב,
היום הזרקתי לבד גונל בפעם הראשונה לאחר שאתמול קיבלתי את הזריקה מאחות בקופ"ח,
מאתמול הגונל לא היה בקירור, ברצוני לדעת מה יקרה לי בעקבות זאת? האם הגונל התקלקל?או שיש לזרוק אותו.
אשמח לתשובתכם הדחופה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת גונל לא בקירור - תגובה
ד''ר דוד ישי28/12/2010לדעתי לא צריכה להיות בעיה. אבל אני מציע ליתר בטחון לצלצל לחברה ( תוכלי למצוא את מס' הטלפול של המוקד שלהם בגוגל ) ולהתיעץ איתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בתחושותרוני27/12/2010
שלום רב
לפני שבוע בדיוק הוחזרו ארבעה עוברים באיכות מצויינת. כל השבוע האחרון הרגשתי מאד חזק גודש בחזה ובבטן תחתונה. התחושות נחלשו למרות שעדיין קיימות אך בעוצמה פחותה יותר.
רציתי לשאול מדוע התחושות נחלשות?
האם זה אומר שלא נקלט הריון?
במידה ויש הריון האם גם יכולה להיות היחלשות תחושתית?
אשמח לתשובתכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בתחושות - תגובה
ד''ר דוד ישי27/12/2010התחושות האלה קשורות בגורמים רבים שמשתנים בשלבי הטיפול השונים ואין להם קשר לסיכויי ההצלחה לטוב או לרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמלי27/12/2010
שלום היום אני התחלתי לשתות אסטרופם במשך כמה זמן אני צריכה לשתות את זה?
ומה תהליך הטיפול אחריי אסטרופם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אלכס סימון27/12/2010השאלה למה מיועד האסטרופם. התרופה היא הורמון אסטרוגן וזה ניתן מסיבות שונות ולמצבים שונים, בין אם כתמיכה לאחר טיפול, דחיית ביוץ או הכנת רירית רחם להחזרת עוברים. לכל תהליך השימוש במינון וזמן שונים.
הדרך הטובה ביותר היא לשאול את הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציותמוטרדת27/12/2010
מתוך 11 זקיקים שנשאבו היו רק 6 ביציות.
אמנם 5 מתוכם הופרו אבל הייתי שמחה לדעת האם יש בעיה בכך שרק 6 ביציות מתוך 11 זקיקים יכול להעיד על בעיה אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות - תגובה
פרופ' אלכס סימון27/12/2010בכלל לא מעיד על בעיה.
לא מכל זקיק ניתן באופן טכני להשיג את הביצית בתוכה ובוודאי אם מדובר בזקיקים קטנים מ- 17 ממ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מועד מוקדם ביותר לביצוע בדיקה?אפרת27/12/2010
17/12 שאיבת ביצית אחת
19/12 החזרת עובר.
האם אפשר כבר מחר 28/12 לבצע בדיקת הריון בייתית או שמא מוקדם מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם מידי
פרופ' אלכס סימון27/12/2010מבצעים 12-14 יום לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתנטע27/12/2010
שלום רב
ברצוני לדעת אם התוצאות תקינות:
מחזור ב-23/11/10
בדיקת פרגסטרון 4.3- ביום 9/12 -17יום מהמחזור.
מעקב זקיקים 9/12 17 יום מהמחזור -23" מ"מ רירית 8 מ"מ.
בדיקת פרוגסטרון ב- 21.12 ,29 יום מהמחזור 95.3.
האם רמת הפרגסרון לא גבוהה?
האם רמה זו יכולה להעיד על הריון?
עשיתי אתמול בדיקה ביתית שיצאה חיובית,חזרתי שוב היום בבוקר היא יצאה עם קו מאוד מאוד חלש
מה זה אומר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית - תגובה
פרופ' אלכס סימון27/12/2010היה ביוץ, זה מה שמעיד הפרוגסטרון.
על מנת להסיר ספק, בצעי בדיקת דם להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת...לולי27/12/2010
אני כנראה בשבוע 4 להריון ראשון (בדיקת בטא ביום 27.12 יצאה 467, מחזור אחרון 26.11).
מזה כמה ימים סובלת מכאבי גרון, כאבי ראש ולעיתים חום (עד 37.8 מעלות).
האם מסוכן להריון? האם לקחת תרופה? ואם כן- איזו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת... - תגובה
פרופ` דוד בידר27/12/2010לא מסוכן רק כדאי שרופא המשפחה יבדוק ויחליט ואין בעיה לקחת תרופות אנטביוטיות במידה והוא יודע איזה טובות בהריון וכמו כן אקמול וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)