מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד"ר שחר קול!!! בבקשה דחוףרביטל24/12/2010
לפני יומיים בטא 9 לאחר 12 יום מההחזרה..
היום בטא 12
נאמר לי לחזור ביום א על הבדיקה ולהמשיך עם התמיכה..
מה אתה אומר בבקשה?
הרופאה שלי בחו"ל ואין לי עם מי לדבר..
אני משתגעת כבר...
יש סיכוי עדיין להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא משנה מי... בבקשה תענו לי!!!
רביטל24/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתמאושרת24/12/2010
עשיתי בדיקת הריון ביתית 14 יום אחרי הזרעה והיא יצאה בהתחלה עם פס אחד אז ישר זרקתי לפח
אחרי שעה הסתכלתי שוב והיה עוד פס ברורר אך חלש יותר
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010קשה לי להאמין שזה מעיד על הריון. הדרך הטובה ביותר ניא לבצע בדיקת דם אותה תעשי אם המחזור לא יגיע לאחר סוף שבוע זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
מאושרת24/12/2010אני מאמינה שהפס היה לפני פשוט מיואש זרקתי את הבדיקה
למיטב הבנתי ההורמון הזה או קיים או לא אז מה הסיכוי שהוא קיים בפח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיויטמיןג'י'ג'י24/12/2010
שלום ,
אני לאחר IVF האם אני יכולה להמשיך לקחת כדורי מולטיויטמין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט את יכולה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנק הזרע באלישע בחיפה - להתרחק!שולה24/12/2010
אני פונה לכל הנשים שחושבות לאחסן או לרכוש מנות דרך בנק הזרע של אלישע - בהתחלה הם עושים רושים מקצועי ואדיב אבל כשאת בתכלס צריכה את המנה יש שם בחורה אחת אחראית שתעשה לך את החיים הכי קשים שהיא יכולה לעשות לפני שהיא תשחרר לך את המנה - פשוט בחורה דוחה ומגעילה שמספרת שהם "מועדון יוקרתי" ובגלל זה הם לוקחים כל כך הרבה כסף על אחסנה ועל השבחה של המנות - אבל ברגע שתצטרכי את המנות היא תטרטר אותך עד שתצא לך הנשמה וכל זה באצטלה של "נוהלים".
אז אוקיי, יש נהלים, אבל את עובדת עם בני אדם! עם נשים! שגם ככה נמצאות במצב מאוד עדין אז במקום לבוא לקראתם מקשים עליהם עד כמה שניתן. ועל זה עוד משלמים מלא כסף כי הם בנק פרטי!!! בשביל היחס שמקבלים באלישע כבר עדיף ללכת לבית חולים כרמל או רמב"ם - היחס יותר אנושי והכל הרבה יותר זול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנק הזרע באלישע בחיפה - להתרחק! - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010אני נוהג, ומציע לכולם לנהוג כך, לשמוע את שני הצדדים לפני כל החלטה.
נהלים אומנם מאוד חשובים. נהלים מפחיתים טעויות, ואנימשוכנע שאיש מאיתנו לא היה רוצה שתיפול טעות בבנק הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויה24/12/2010
האם בצום שלפני בדיקת קרישיות מותר לעשן/לשתות מים?תודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
פרופ' אלכס סימון24/12/2010אם כי לעשן אינו בריא בכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת קצרצרונת..ורד24/12/2010
נשאבה מגופי ביצית שהופרתה עי' תרומת זרע שקניתי.
האם זה נקרא החזרת עובר מוקפא?או טרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה טריה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010החזרה של עובר קפוא נעשית לאחר שהעובר כולו הוקפא ומגיעם מאוחר יותר להחזרתו. זה מחייב להוציא אותו מהמקפיא, להפשירו מההקפאה ורק אז להחזירו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה צריך הפסקה?מזל24/12/2010
רציתי לשאול למה צריך הפסקה בין טיפולי IVF של חודש ימים?
אי אפשר להתחיל טיפול נוסף מיד לאחר שהוסת נגמרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה צריך הפסקה? - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010לאחר טיפול לא אחת ישנן שאריות של ציסטות בשחלות וזה מקשה על טיפול מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשלות ביציות ועודאנונימית24/12/2010
קצת אחרי שהתעוררתי בסיום השאיבה נאמר לי שנשאבו 10 ביציות. שאלותיי:
1. האם זה אומר משהו על בשלותן, או שבשלב זה רק רואים את מספרן?
2. לפי האולטרה סאונד שנעשה לי יומיים לפני השאיבה, יש להניח שחלק מהביציות האלה נשאבו מזקיקים של 13-14 מ"מ. האם יש סיכוי שהן בשלות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלות ביציות ועוד - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010בשלות רואים רק מאוחר יותר לאחר שבודקים את הביציות ללא התאים הסובבים אותן. חלק מהביציות אומנם לא תהיינה בשלות אם נשאבו מזקיקים קטנים מ 17 ממ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל יש סיכוי
אנונימית24/12/2010שגם ביציות שנשאבו מזקיקים של 13-14 תהיינה בשלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל יש סיכוי - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010היחידה בה ביצעת את השאיבה יכולה לאמר לך בוודאות כמה ביציות הן בשלות מאלו שנישאבו. עלייך רק לשאול ולקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה אחרי שאיבהאנונימית24/12/2010
למה חשוב לשתות הרבה אחרי השאיבה?
כלומר, הבנתי שזה כדי למנוע סיכון לגירוי שחלתי, אבל למה? מה קורה בהליך השאיבה שמחייב שתייה מרובה? והאם זה משנה כמה ביציות הוצאו?
פשוט אשמח להבין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה אחרי שאיבה - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010מצב של גירוי יתר שחלתי מלווה יציאה של נוזלים מכלי דם, ביקר אלו בשחלה, לתוך הבטן או לרקמה בין תאית. מתב של גירוי יתר ניתן לראות אותו כמצב בו יש דליפה בצנרת. הדליפה גורעת לדם בצנרת להיות סמיך יותר. זה מגדיל סיכוי של קרישת הדם בתוך כלי הדם. מצב זה אינו רצוי והוא בעייתי מבחינה רפואית. על כן יש לדאוג למלא את המערכת כל זמן בנוזלים הדולפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- home pregnansy testella24/12/2010
עשיתי הזרעה לפני 14 יום ואין מחזור עדיין אך בבדיקה ביתית התוצאה שלילית. עוד יש סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר home pregnansy test - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010מציע להמתין לווסת ואם לא יגיע עוד מספר ימים לחזור על הבדיקה. הבדיקות הביציות אם מתבצעות לפי ההוראות, הן מאוד מדוייקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות לפני ivfדנה24/12/2010
שלום רב
בסוף ינואר אני צריכה להתחיל ivf לא מסיבות פוריות אלא עקב תהליך pgd
אני נוטלת גלולות באופן קבוע מזה מס' שנים.
האם אפשר/רצוי כבר מסוף החודש הזה להפסיק עם הגלולות ? מצד שני אני לא יודעת כיצד "יתנהל"המחזור וכך יהיה לי קשה אולי לתכנן את תחילת התהליך?
אולי עדיף לחכות עד לסוף חודש הבא? לקבל בצורה מסודרת את המחזור לאחר סיום החפיסה ובהתאם לכך את הזריקות ואז כמובן להפסיק.?
אשמח לתשובה
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות לפני ivf - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010אני בדרך כלל ממליץ להשאר על גלולות ולתכנן את הטיפול יחד עם הרופא בתזמון של הפסקת הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןדקלה23/12/2010
שלום,
בשל קשיים בכניסה להריון ביצעתי בדיקת פרולקטין. הערך בבדיקת המעבדה יצא 574. האם ערך כזה יכול להקשות על כניסה להריון? אציין שאני נוטלת ריספרדל במינון 1.5 מ"ג לחרדות (אחת מתופעות הלוואי של התרופה - העלאת פרולקטין). אציין שמעקב זקיקים שהחלתי בו לפני חודשיים נראה חודש אחרי חודש ביוץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
דקלה23/12/2010ערכי המעבדה הם 59-619
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010הרמה אינה גבוה מאוד וחורגת, אם בכלל, מעט מאוד. אם המחזור סדיר עם ביוץ, הרי שאין לרמה זו השפעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דקלה24/12/2010המחזור הוא בין 26-28 יום באופן קבוע. עד לפני חודשיים כל 28 יום ולפני חודשיים החל להגיע כל 26 יום. הביוץ נראה בשני מחזורים בסביבות היום ה-19-20 באולטרסאונד במעקב זקיקים. האם זה בסדר? האם יש אולי השפעה לפרולקטין בכך שגורם לביוץ מאוחר? האם אופי כזה של מחזור וביוץ מקשה על כניסה להריון? אציין שאני בת 35. ילד יחיד בבית בן 4, ההריון איתו הושג ללא קושי. (אז לא לקחתי ריספרדל)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010כפי שציינתי - רמת הפרולקטין בטווח התקין . איני חושב שהיא הגורם המשפיע על ביוץ מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב במחזורלימונית23/12/2010
לרופאים שלום,
לאחר פרוטוקול ארוך של דקא 0.1 ומנוגון.
ב-14/12 בוצעה שאיבה, לא היתה החזרה, כי לא היו הפריות.
היום (23/12) כבר עשרה ימים לאחר מכן, ועדיין לא קיבלתי מחזור.
יש לציין שרק יום אחד, בין השאיבה ליום ההחזרה המיועד, הספקתי לקחת את התמיכה (אנדומטרין).
לפני מספר ימים היתה לי תחושה שהמחזור עומד להגיע, אך הוא לא הגיע והתחושה עברה.
האם יכול להיות שיש סיבה המונעת את המחזור (כמו ציסטות) עקב הטיפול?
מה מוצע לי לעשות? האם עליי להיבדק? והאם כדאי בכל מקרה להיבדק לפני תחילת פרוטוקול חדש?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב במחזור - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010יש לצפות למחזור רק ב 28 לחודש. ארבע עשר יום מהשאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון23/12/2010
שלום,
ביצעתי החזרת מוקפאים לפני 5 ימים ומטופלת בקרינון אחת ליום.
החל מהיום אני מרגישה כיווצים חזקים (מעיין דקירות) בצידי הבטן לכיוון השחלות. חשוב לי לציין כי לפני כחודשיים הייתי מאושפזת בשל גירוי יתר, וכי זוהי ההחזרה ה 2.
האם ייתכן שהכאבים הללו קשורים באיזשהו אופן לגירוי יתר שעדיין נמשך ?
שכן לאחר ההחזרה הקודמת חשתי את אותם כאבים..
ואם כן- האם הדבר עלול להשפיע על סיכויי הצלחת הטיפול הנוכחי ?
לתשובת הרופאים אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010אין קשר לגירוי בחודש הקודם. מלבד שחלות יש באזור מעי דק, מעי גס ודרכי שתן. כל אלו יכולים להיות סיבה למיחושים. על כן אין מקום לדאגה אלא להמשיך את הטיפול כפי שהומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להריון בבקשהליאת23/12/2010
שלום אני לאחר שבוע של החזרת 3 עובריים טריים. עד כו אני מרגישה ברוך השם טוב ללא שום כאבים או דימומים בניגוב.וללא שום סימנים מיוחדים. רציתי לדעת אם אין עד עכשיו שום דימום או סימנים להריון אז זה סימן טוב ולא בהכרח הטיפול כשל וזה יכול סיכוי להצלחה? האם כבר בשלב הזה התבצע ההשרשה ברחם?ומתי אני אמורה להרגיש סימנים להריון אני לא בטוחה אבל לפעמים בערב יש לי בחילות קלות והחזה כואב שאני נוגעת זה וגם עצירות האם זה יכול לבשר לטוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי להריון בבקשה - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/12/2010לצערנו לא נוכל לחזות על סמך סימנים אלו אם יש או אין הריון. התופעות יכולות לנבוע מהטיפול התומך שאת נוטלת או משחלות מוגדלות. צריך להמתין 12-14 יום מההחזרה כדי לדעת אם נקלט הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)