מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת פרוגסטרוןטל02/11/2010
פרוגסטרון ביום ה 17 למחזור (ביוץ הקדים ליום ה 100 בערך) לאחר טיפול בגונל-F הנה 53.4 .(ללא הזרעה )
מה זה אומר מעבר לעובדה שהיה ביוץ ?
האם זה אומר משהוא לגבי הסיכוי/אפשרות להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון - יום 10 למחזור
טל02/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת פרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010היה ביוץ ויכול להיות גם הריון אך אי אפשר על סמך רמה זו כעת להגיד לגבי הריון אלא רק לגבי ביוץ שהיה בצורה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייקקלומין מאיזה יום ?סיגי02/11/2010
הרופא הורה לי לקחת איקקלומין מהיום החמישי. אני יודעת שבמקרים מסויימים מורים לקחתם מהיום השלישי.
מה היתרונות לקחת ביום השלישי (או החסרונות) ? האם לא עדיף לקחת ביום השלישי?
סבב שני של אקקומין והפעם הועלה לי המינום מ2 כדורים ל3 כדורים. האם בהכרח זה אומר שסיכויי טובים יותר. בסבב הראשון היה רק זקיק מוביל אחד.
יש לציין שאני צעירה יחסית (32) אמא מהריון טיבעי , כל הבדיקות תקינות כולל זרע ולא מצליחה להרות כבר שנתיים (הריתי פעמיים כימית) .
האם זה בהכרח הטיפול עבורי? אני לא מוסברת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייקקלומין מאיזה יום ? - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010קודם כל אני חושב שהכדורים לא טובים בשבילך. הם ניתנים בדרך כלל לנשים שאין להן ביוץ.
את הכדורים מתחילים בין יום 3 ל5 של וסת וככל שמתחילים מוקדם יותר כך מגייסים יותר זקיקים.
אם צילום הרחם תקין אזי עדיף להתחיל בזריקות הורמונליות מה עוד שאת לא מגיבה טוב לכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים נכבדים שלום!לאה02/11/2010
יש לי כמה זקיקים בינוניים ובנוסף זקיקים בגדלים: 23, 21, 20, 20. האסטרדיול קרוב לעשרת אלפים. הערב אני מזריקה אוביטרל אם ירצה השם והשאיבה תהיה ביום חמישי. רציתי לשאול אם בזמן הזה שיעבור עד השאיבה הביציות יכולות "להתקלקל" כי הזקיקים כבר מאד גדולים.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים נכבדים שלום! - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותyaael02/11/2010
שלום,
אני אחרי הזרעה ראשונה (לפני חודשיים) שלצערי כשלה. מאז עם איקקלומין ופרוגינובה ומנסים להרות ללא התערבות. תאריך המחזור שלי הוא בדר"כ 7 לכל חודש. היום החלו הפרשות חומות מעטות מאוד (כמעט ורק בניגוב) . שאלתי היא - האם סביר שהן מופיעות בגלל האיקקלומין או הפרוגינובה ? יכול להיות שזה לא מעיד על מחזור קרב ?(למרות שרבים הסיכויים שזה באמת מחזור ... )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010את אומרת שאת מנסה ללא טיפול ולכן זה הפרשות שיכולות להעיד על וסת קרב.
את זה אפשר לבדוק ולהוכיח בבדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הפרייה ראשונהסיגל02/11/2010
שלום
אני לקראת הפרייה ראשונה.,
החודש לבעלי הייתה דלקת שתן, הוא קיבל טיפול אנטיביטי ל-10 ימים (ציפרודקס), ולאחר סיום הטיפול עשה בדיקת תרבית והכל תקין.
בביה"ח אמרו לי שאם התרבית השתן של בעלי תקינה אפשר להתחיל בטיפול.
השאלה שלי היא האם בגלל שהייתה דלקת שתן, ומכיוון שאנו לקראת הפרייה ראשונה, רצוי לעשות שוב בדיקת זרע או מיותר?
האם אנטיביטיקה (ציפרו) עלולה לפגוע באיכות הזרע?
רוצה שהכל יהיה על הצד הטוב ביותר, לקראת ההפרייה.
אודה לתשובתך
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת הפרייה ראשונה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010מיותר. הזרע יהיה בסדר ביום השאיבה.האנטיביוטיקה לא פוגעת בכלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ראשונה-שאלה למומחים:מנסה להרות02/11/2010
סליחה מראש על הבורות אני לפני הזרעה ראשונה,מזריקה 5 ימים גונל אף 75.
היום יום 10 למחזור מעקב זקיקים 2 זקיקים מימין בגודל 10
משמאל זקיק 1 של 10
אין נוזל בדוגלס עןבי רירית 6
פרוגסטרון 2.1
אסטדריול 313.
הם התוצאות תקינות? מתי צפוי ביוץ? מתי לתזמן את יחסי המין? והאם אני צפוייה להמשיך בזריקות הגונל?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ראשונה-שאלה למומחים: - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010עוד לא גדלו זקיקים. את רק התחלת ויש להמשיך ולבדוק התגובה.
האסטרדיול צריך לעלות והפרוגסטרון להשאר סביב אותה רמה .
אז גם גדלים זקיקים .כאשר יהיו זקיקים סביב 20מ"מ אז נותנים אוביטרל והביוץ יהיה אחרי 36 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל אחרי ביוץשרה02/11/2010
שלום וברכה,
רציתי לדעת האם יש השפעה להזרקת אוביטרל אחרי ו/או בזמן ביוץ לחיזוקו או להשרייתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל אחרי ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010לא. מיותר.
אין צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחסויה02/11/2010
שלום אני לאחר 7 ימים לאחר הווסת 4 ימים מזריקה גונלף היום בבוקר נוכחתי לראות כתמים חומים אדומים למחזור מהי תופעה זו זה בסדר????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010כתמים חומים זה דם ישן וזה לא משנה לטיפול שאת עושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםנירה02/11/2010
שלום
אני יום אחרי החזרה,
בתהליך עצמו נתנו לי גונל וצטרוטייד. ובסוף זריקה חד פעמית של 2 דקפפטיל.
לאחר מכן אמרו לי לשים אוטרגוסטן ולקחת אסטרופם.
למה צריך את האסטרופם והאם הוא קריטי להצלחת הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010האסטרופם מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבע 5+2שולמית02/11/2010
אולטרה סאונד ראשון 2 שקי הריון אחד 6 ואחד 3.מזה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבע 5+2 - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010לא מבין מה הכוונה. למה לא שאלת את המבצע?
אולי הוא מדד שקים ואחד קטן יותר. יש לחזור על הבדיקה בעוד שבוע ולראות מה קורה. אולי אחד לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםחסויה02/11/2010
במעקב זקיקים נאמר לי שישי לי בשחלה שמאלית זקיק 24 וזקיק 18 . יומיים אחרי שהגעתי היא רשמה ממצא היפואקוגנייםבמיימדים 34*36 . 34*34 מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסויה02/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא נעניתי
חסויה02/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010היה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חסויה02/11/2010לפי בדיקת ביוץ ביתית לא היה ביוץ, אז מה זה עם כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2010יש טעות בבדיקה הביתית ועל מנת שמה שאני אומר זה נכון יש לעשות בדיקת דם לפרוגסטרון ואם גבוה סימן לביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מעקב זקיקיםחסויה02/11/2010
איך זה יכול להיות שהיה לי זקיק בגודל 15 ויומיים אחרי הוא נהיה 14? והאם זקיק כזה יכול לבייץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה
חסויה02/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי מעקב זקיקים - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010כן.
יש לודא זאת בבדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט דימום במחזור לאחר גרידה שניהkh01/11/2010
אני אחרי גרידה שניה , אבל הפעם אני מקבלת מחזור רק ליום יומיים עם מעט דימום , מה יכולה להיות הסיבה ומה אני צריכה לעשות?האם זה טבעי או שאני צריכה להיות מודאגת .
איך זה משפיע על ההריונות הבאים ?
לאחר הגרידה הראשונה הכל חזר להיות כמו שבעבר , הגרידה השניה הייתה לפני שלושה חודשים.
מחכה לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט דימום במחזור לאחר גרידה שניה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010צריך לחכות ולראות בהמשך.
אם זה ממשיך כך יש לבדוק ולעשות מעקב רירית רחם ועל פי זה לראות אם קרה משהוא בעקבות הגרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר שובאליה01/11/2010
שלום רב: אני חודשיים לאחר הריון אחרי הפריה חוץ גופית אני מעונינת להרות שוב וברצוני לדעת כמה זמן לאחר הלידה ניתן שוב לבצע הפריה אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אפשר שוב
אליה01/11/2010שלום רב: אני חודשיים לאחר הריון אחרי הפריה חוץ גופית אני מעונינת להרות שוב וברצוני לדעת כמה זמן לאחר הלידה ניתן שוב לבצע הפריה אודה לתשובתך
נ.ב הלידה בוצעה בניתוח קיסרי בעקבות מצוקה עוברית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי אפשר שוב - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010אחרי ניתוח קיסרי יש לחכות לפחות שנה.
אם לא היה ניתוח אז אין מניעה להתחיל מיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להרותשרית01/11/2010
שלום
אני בת 31 אמא לילידה אחת. עברתי 3 גרדות (אחת עקב שארית שלייה שנותרה+ שתיים עקב הריונות שלא התפתחו כראוי). לפני כחודשיים עברתי היסטרוסקופייה להסרת הידבקויות וכעת אני מעוניינת לחזור לנסות. (חשוב לי לציין שאני כבר מעל שנה מאז ההריונות שכשלו מנסה אך ללא הצלחה)
יש לי פטרייה כבר מספר חודשים שאני ניסיתי לטפל באמצעות נרות ומשחה כבר פעמיים, אך היא עקשנית וחוזרת שוב.
הרופא שלי המליץ על חומץ. האם טיפול זה עשוי להשפיע על הקלטות הריון? זה לא ממית את הזרעים?(אני השבוע אמורה לבייץ)
אשמח לתשובתכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להרות - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010באותם ימים שמקיימים יחסים לא להשתמש בחומץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)