מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אין לי סבלנות.....אופירה31/10/2010
ערב טוב,ההמתנה הורגת אותי....עשיתי בתאריך 22/10/2010 החזרה של 2 עוברים. מאז טופלתי ב-20 כדורים (3 ביום)של אוטרוגסטן 100 -וגינלי.
מחר יעברו 10 ימים....הבדיקת דם שלי קבועה ליום ה- 12 (3/10/2010).
השאלה שלי היא: אם מחר אבצע בדיקה בתית בלבדיקת הריון היא תצא אמינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי סבלנות..... - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/10/2010כבר אמרנו שאין לבצע לפני יום 12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת אינפורמציהנועה31/10/2010
על בעיות ביצית.
אני לאחר 22 IVF כושלים שבכלל התחילו מבעיית זרע. הכשלונות החוזרים מצביעים כנראה על בעיית ביציות ללא ממצא ממשי (רק על סמך עוברים)
מה המידע שיש היום ברפןאה שמסביר מהי בעיית ביצית? מהו התהליך הביולוגי הפגום שגורם לעקרות? מה הדבר הספציפי בביצית שגורם לעובר לא להקלט או להיות לא איכותי?
איך שומרים על כוח אחרי 7 שנות טיפולים ועדיין אין לנו ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת אינפורמציה - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/10/2010תהליך ההפריה וחלוקה הוא מורכב ומתווך על ידי גורמים רבים המצויים בביצית ואף בזרע. כל יום מתגלה תהליך אנזימטי אחר המערב חלבונים שונים להצלחתו. די בתפקוד לקוי של חלבון אחד או בתהליך אחד מיני רבים על מנת שהתוצר יהיה פגום. לא ניתן לשים את האצבע במדוייק היכן החל הליקוי, אנו יודעים באופן גס, כי אם העובר לא ניראה מורפולוגית יפה, אזי היה ליקוי בתהליך התפתחותו וחלוקות תאיו. מתסכל אולם אין לנו תשובות לכל.
אם אומנם הביצית היא הבעיה, מדוע לא לחשוב על תרומת ביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה והשרשהמאיה31/10/2010
תוך כמה זמן (ימים?)צריכה להיות השרשה
כתוצאה מהזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה והשרשה - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/10/2010שבוע לאחר הביוץ שהוא יום ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מרגישים במועד ההשרשה ?
yaael18/01/2011היי,
קראתי בפורום זה שההשרשה של העובר מתרחשת כשבוע לאחחר ההזרעה.
מה מרגישים בהשרשה ? אם בכלל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליצסטיותמיכל31/10/2010
עברתי בדיקות דם וגם בדיקת אולטרסואנד והרופא אמר לי שכנראה יש לי שחלות פוליצסטיות... אני מאוד לחוצה האם יש קיים סיכוי בכלל להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליצסטיות - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/10/2010קיים טיפול פשוט ויעיל גרום לביוץ בנשים עם PCO - איקקלומין. כל זאת אם אומנם אין ביוץ. בכל מקרה אין ספק שיהיה הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של סטטיסטיקהגלי31/10/2010
האם הסיכויים להיכנס להריון באמצעות יחסי מין, גדולים יותר מהסיכויים להיכנס להריון באמצעות הזרעה או הפרייה?
ושאלה נוספת לגבי תגובת יתר לגונאל אף - האם ייצור של 12 ביציות בגיל 40 למינון של 112.5 במשך 5 ימים ועוד 75 במשך יומיים, עלול להעיד על בעיה? האם זו רגישות יתר של השחלות? התנהגות פוליציסטית? האם בהפרייה זה יתרון?
והאם תגובה רגשית צפויה לאחר שפגה השפעת הגונאל אף והמחזור מגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה של סטטיסטיקה - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/10/20101. בהזרעה יש סיכוי גבוה יותר להריון כשמתיחסים למחזור טיפול אחד. גם הפריה חוץ גופית מניבה תוצאה טובה יותר. השאלה היא ההשקעה הכספית והסיכון שיש בטיפול לעומת התוצאה שתתקבל. ביחסים משקיעים רק אהבה, בהזרעה משקיעים הכנה במעבדה, עלות כספית וסיכוני ההזרקה לחלל הרחם. בהפריה הסיכון עולה וכך גם העלות.
2. מצב המעיד על תגובה טובה של השחלות. יש בזה יתרון.יותר ביציות, יותר עוברים, יותר כאלו ראויים להחזרה, יותר כאלו עם איכות טובה, יותר סיכויי הריון
3. לא צפויה תגובה רגשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון-בהמשך לתשובתך
מאיה31/10/2010לפרופ אלכס סימון
כתבת כי יש סיכונים בהזרעה לחלל הרחם.
אנא פירוט למה כוונתך?
כיוון שעברתי 4 הזרעות...
מה הסיכונים פה?זיהום???וכיצד?
או שהתכוונת למשהו אחר?
אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון-בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/10/2010עייני בקישור המצורף- מיחקי את הרווח בין S ל- C
http://www.clalit.org.il/meir/Media/Images/S CM/Category/137_2_17.pdf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEAרוית31/10/2010
שלום ,
שמעתי על ה DHEA שנועד לשפר את איכות הביציות (אני בגיל 42) האם הדבר נכון ויכול להועיל ? כמה זמן צריך לקחת לפני טיפול IVF כדי שישפיע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/10/2010משפר את התגובה אך לא את האיכות. צריך ליטול 3 ח' לפחות לקבלת תוצאה. לניסיוני - לא כולן אומנם מגיבות לתכשיר. לא מפריע לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונופור והשפעותיוסיגל31/10/2010
שלום
בת 39 נשואה + 1 מהריון ספונטני.
אני לקראת הפרייה ראשונה ivf.
הייתי אמורה להתחיל החודש בטיפול - מונופור 3 (בקבוקי אבקה) כל יום, ובסופו של דבר מתוך לחץ מהמינון הגבוה 225iu החלטתי לדחות הטיפול להפרייה לחודש הבא.
היום עולות בי שאלות והתיהיות,
האם בהתחלה לא אמורים להתחיל במינון יותר נמוך?
האם המינון שי עלקיבלתול לגרום מהר יותר לציסטה?
התרופה סגורה באריזתה, ושאלתי האם ניתן לאחסן את המונופור במקרר,
ולהתחיל עם התרופה בעוד כחודש?
האם האיחסון למונופר מוגבל למספר ימים?
אודה לתשובתך, אני די לחוצה מכל הטיפול.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונופור והשפעותיו - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2010המינון נכון לגילך ואפשר להשתמש בתרופה בעוד חודש אבל אני חושב שלא צריך לאחסן במקרר אלא בטמפרטורת החדר תשאלי בבית המרקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך, ושאלה נוספת
סיגל31/10/2010תודה לך פרופ' על המידע,
אך שאלה שמדאיגה אותי,
האם המונופור במינון 225 בטיפול יומי- עלול לגרום די מהר לציסטות וגירוי יתר שחלתי או שזה בטווח רחוק יותר?
אשמח לקבל מידע,
בתודה סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך, ושאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2010בטוח בטווח ארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ללא הורמוניםתמרה31/10/2010
שלום
קיבלתי פרוטוקול בפעם הראשונה
ללא גונל
דקפ... יומיים ומנופור ביום השלישי של הווסת
6 אמפולות
וקיבלתי את התוסף מזון deha בפעם הראשונה
השאלה היא האם כדאי דווקא לקבל פרוטוקול עם גונל והתוסף מזון
או לנסות ללא גונל
במחלקה הציעו לי לבחור
מכוון שאני מימלא לא מבייצת יותר 2\3 ביציות
אז הציעו פרוטוקול ללא גונל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ללא הורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2010ה DEHA זה שטויות.
על מנת לתת עיצה יש לדעת מה גילך ומה אומרים ההורמונים שלך בוסת. מה יש ביחס בין FSH ל E2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילי
תמרה31/10/201043
מחזור 10 כל הטיפולים פרוטוקל ארוך?
מנסה כ-4 שנים להרות
פעמיים הריון הפלה טבעית
תודה יישר כוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילי - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2010מה רמות ה FSH ו הE2 שלך בוסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיות חמותיעל31/10/2010
האם הן עלולות להזיק לקליטת עוברים או להיריון צעיר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיות חמות - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2010לא נבדק הדבר ,לדעתי לא ,אך בכל אופן עד שאין בדיקת דם הייתי ממליץ להימנע שלא נאשים את המים החמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת בטא האם תקינה?פרופ` דוד בידר31/10/2010
בטא ראשונה ב28/10 אחרי 13 יום מהחזרה 167.6
באט שניה היום 31/10/10 635.3 האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכפלת בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2010מצויין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הן האפשרויות לזוג אשר לא יכולדוד31/10/2010
שלום,
אני שואל שאלה שלא קשורה אלי באופן אישי אבל קשורה לאדם קרוב אל י(אח) ואני שואל את זה מתוך סקרנות (מלווה בחשש, תקווה, ציפיה וכו' ) ולא חלילה מתוך חטטנות:
* האם יש איזשהו סיכוי לזוג להיכנס להריון במקרה שהגבר חלה בסרטן ועבר טיפולי כימותרפיה? לפני כ- 10 שנים אחי התחתן, לאחר כשנה וחצי נולדה להם ילדה ואז הוא
חלה בסרטן, עבר טיפולים (כולל כימותרפיה) ונרפא ב"ה. מאז הם לא מצליחים להיכנס להריון והבנתי שזה בגלל הכימותרפיה שהגבר עבר.
האם יש איזשהוא סיכוי שהם יוכלו להביא עוד ילדים לעולם? האם יש תקדימים לכך?
מה האפשרויות שעומדות בפני זוג כזה, שאני די בטוח שיש עוד לא מעט בני זוג במצב כזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הן האפשרויות לזוג אשר לא יכול - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2010מה יש בבדיקות זרע?
זה תלוי בסוג הטיפול שעבר ומה יוצא בברור אצלו. האם עבר ברור בפוריות הגבר?.
הוא יכול לעבור ברור על ידנו בתל השומר בפוריות הגבר ואז ניתן לך תשובה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ללא ביוץטלי31/10/2010
המחזורים שלי לא סדירים, יש לי ילדה בת שנתיים.
לפני כשלושה חודשים חוויתי הפלה טבעית בשלב מאוד מוקדם . מאז, המחזורים שלי התארכו עוד יותר והחודש עוד לא זיהיתי ביוץ ועברו כבר יותר מ-40 יום.......בוודאות לא בהריון.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ללא ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2010הפרעות בביוץ הן בדרך כלל על רקע שחלות עם זקיקים מרובים הגורמים להפרשה לא תקינה של ההורמונים.
יש לבצע אולטרסאונד ובדיקות דם על מנת לאמת ההבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שאיבהטל31/10/2010
מחר אני מוזמנת לשאיבה ואמורה להגיע מתל אביב להרצליה כמה זמן מותר שהזרע יהיה בחוץ ואמרו לי שעדיף לשמור אותו בחום גוף, למה הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2010את יכולה לבוא עם הזרע גם אם נתן שעתיים קודם ולשמור בטמפרטורת החדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה ומחזורחלי31/10/2010
האם התמיכה שמקבלים לאחר החזרת עוברים מונעת קבלת מחזור, גם אם לא מתקבל הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה ומחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מוזרותגלי31/10/2010
אני ביום השלישי למחזור, אחרי מחזור ראשון של גונאל אף, עם תגובת יתר וללא הזרעה.
מה משמעות התוצאות המוזרות הללו, שמופיעות במקום ערך יחד ל-?E2
FOLLICULAR 40 - 606
MIDCYCLE PEAK 536 - 1930
LUTEAL 121 - 719
POSTMENOPAUSAL ND - 136* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מוזרות - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2010זה ערכים של הורמונים שצריכים להיות בשלבי המחזור השונים אך אין תשובה של בדיקות שלך.
למשל בתחילת הוסת זה סביב ה40-הערך הנמוך אחר כך עולה
זה רק טוחים וכאשר אישה עושה בדיקה בשלב מסויים במיזור זה צריך להיות בטוחים מסוימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)