מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת הריון ביתית אחרי הזרעהמאושרת02/11/2010
שלום,
כמה ימים אחרי הזרעה כדי לעשות בדיקת הריון ביתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית אחרי הזרעה - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/201014-15 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
אני03/11/2010שלום,
עשיתי הזרעה ב2.11 והתבקשתי לקחת שוב אוביטרל ב7.11
מתי כדאי לעשות בדיקת הריון ביתית?
יש לציין שלבעלי אין שום בעיה ולי היה חסר הורמון הFSH ובמהלך השבועיים לפני קיבלתי גונל F במינון נמוך מאוד והכל היה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה מאוחרת??מאיה02/11/2010
נסיון להכנס להריון עי' הזרעה
וללא הורמונים!!
זקיק 19 מ"מ
פרוגסטרון 2.4
אסטרדיול 860
אוביטרל ,הוזרק באותו יום 24/10 -בשעה 20:00 בערב!
אבל ההזרעה בוצעה יומיים אחרי ב 26/10 בשעה 10:30 בבוקר!
1 האם יש פה איחור בביצוע ההזרעה?
2 האם יש סיכויי עדיין להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה מאוחרת?? - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/2010התזמון של הביוץ טוב ויש בהחלט סיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםאניי02/11/2010
לרופאים שלום
לפני יומיים ביצעתי שאיבה ראשונה לצורך ivf ,על פי החלטת ההרופא שלי אעשה את ההחזרה עוד חודש עם המחזור השני. בינתיים העוברים הוקפאו.
נשאבו 13 ביציות בשלות, הופרו ארבע
הבנתי שלפני שהוקפאו הביציות הגיעו 2 מהן לשני תאים ו-2 האחרות לשלושה תאים
שאלתי האם העוברים במצב חלוקה זו נחשבים לטובים ומה סיכוייהם להיקלטות ולהצלחה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/2010מבחינת חלוקת התאים העוברים במצב תקין. סכויי ההצלחה הם בין 20 ל 30%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שאיבה- כאבים קליםבהריון02/11/2010
היי,
היום עברתי שאיבה -
התחילו לי בערב כאבים קלים בבטן התחתונה , מאין דקירות קטנות.
לא משהו רציני ...
בנוסף מזה מס' ימים (עוד לפני השאיבה ) מרגישה נפיחות בבטן ובחזה
יש מה לדאוג?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי שאיבה- כאבים קלים - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/2010הכאבים שאת מתארת שכיחים וקשורים בפעולת השאיבה . גם תחושת הנפיחות בבטן ובחזה שכיחים וקשורים בגדילת השחלות בעקבות הטיפול ובעליה ברמת ההורמונים. כמובן שבמידה שהתפיחות של הבטן ואו הכאבים יתגברו תצטרכי לפנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחה והזרעהלימור02/11/2010
שלום רב
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון יותר משנה והרופא המליץ לנו על השבחה והזרעה.
ברצוני לשאול איך הולך התהליך הרופא שלי נתן לי לקחת כדורי איקאקלומין כדור אחד במשך 5 ימים ביום ה13 של המחזור הוא קבע איתי בדיקת אוטרסאונד במגביל נתן לבעלי ולבצע בדיקת השבחה והזרעה לאותו התאריך .
השאלה שלי היא :
איך מבצעת הבדיקה באותו הזמן כי הבדיקה של בעלי מבצעת בבית החולים ואני הרי מטופלת אצל רופא נשים ונקבעה לי שעה אצלו?
האם היום 13 של סיום המחזור הוא היום הנכון לעשות את ההזרעה ?
אני רוצה בבקשה פרטים על התהליך כי הרופא לא כול כך הסביר לי?
האם זהו התהליך הנכון לעשות עקב כך שבדיקת הזרע יצאה נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבחה והזרעה - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/2010ללא מידע על מצב הזרע קשה להתיחס לשאלה האם הטיפול מוצדק. אני מניח שהרופא שלך יודע מה הוא עושה. בכל מקרה מועד ההזרעה תלוי בממצאים של הבדיקה ביום ה 13.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הריוןרונית02/11/2010
אני פשוט לא מבינה מה זה ערכי הריון . מהי ביטא ומה הוא האחוז המצביע על הריון תקין?
אנא תתייחסו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי הריון - תגובה
פרופ' שחר קול02/11/2010בטא הוא הורמון המופרש ע"י השלייה, כבר מתחילת ההיריון, לכן הימצאותו בדם האם מעידה על תהליך הריוני בגופה.
לא מדובר על אחוז, אלא על ריכוז בדם.
בשלבים הראשונים להריון הבטא עולה פי 2 מידי יומיים. קצב העליה נלקח כמשקף את תקינות ההריון.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקיןלי02/11/2010
רופאים יקרים שלום,
ווסת אחרונה- 16.9
ביוץ ודאי: 29/9
היום- שבוע שש + 5 נצפה שק הריון + שק חלמון גדול יותר מידי, ללא קוטב עוברי.
הומלץ על אולט נוסף מחרתיים תוך הבנה שההריון אינו תקין,
כמו כן מהלך של ציטוטק.
1. האם להספיד? האם "יופיע" עובר אם לא הופיע עד שלב זה?
2. האם תופעה כזו נפוצה? ממה זה נובע?
3. הריון מתרומת זרע. האם מומלץ להחליף תורם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין - תגובה
פרופ' שחר קול02/11/20101. גם אם יופיע עובר, כנראה לא ישרוד.
2. כן, העובר שנוצר אינו תקין, לרוב על רקע גנטי.
3. לא, לרוב איכות הביצית היא הגורם הדומיננטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה,,,
לי02/11/20101. עד מתי ניתן לתת ציטוטק במקרה כזה?
2. האם מוחדר וגינלית או כדור לבליעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים יקריםמודאגת02/11/2010
מאז שהחלטתי להיכנס להריון המחזור שלי השתגע.
כבר 4 חודשים שיש לי אחרי מחזור (כ-3 ימים אחרי מחזור כ-4 ימים לפני ביוץ)
הפרשה אדומה דמית שנעלמת....
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים יקרים - תגובה
ד''ר דוד ישי02/11/2010יתכן שיש שיבושים קלים שגורמים להפרשה הדמית , שיבושים שאולי קשורים למתח שלך סביב הנסיון להרות. יש סיכוי טוב שהתופעה תעלם ובכל מקרה אין לה קרוב לודאי השפעה על הסיכויים שלך להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותשרה02/11/2010
אני כ-6 ימים לאחר החזרה. יש לי הפרשות חומות בניגוב. האם זה יכול להיות משהו אחר מלבד השתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
ד''ר דוד ישי02/11/2010כן . כמו למשל דימום קל כתוצאה מהחרת התמיכה הפרוגסטטיבית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימישני02/11/2010
שלום
אני אחרי הריון כימי, הבטא הגיעה בשיא ל138 וירדה לאט עם דימום של שבוע עד שהתאפסה ביום ראשון. הדימום הפסיק אבל יש עדיין הפרשות חומות. האם זה תקין? כמה זמן זה יכול להמשך?
מתי ניתן להחזיר מוקפאים שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כימי - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010כאשר רמת הבטא שלילית ורמות האסטרוגן-פרוגסטרון נמוכות אפשר להתחיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות
דנה02/11/2010ומה לגבי ההפרשות החומות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2010ההפרשות זה דימום ישן וזה כלום וכתוצאה ממה שקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילית02/11/2010
אני אחרי הפריה ראשונה. נשאבו 2 ביציות. הוחזרה ביצית אחת. אתמול עשיתי בדיקת דם. תוצאה : בטא 0 . תגובת הרופא היתה מוזרה לגבי התוצאה. מדוע? מה זה אומר? דבר שני שרציתי לשאול: האם לא כדאי לעשות הפריה שנייה על הביצית הטבעית שלי, ללא הורמונים?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010למה יצאו 2 ביציות? הם זה בגלל הגיל?
מה רמות ההורמונים שלך והאם יש וסת סדיר?
אין מספיק פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' דוד בידר
הילית02/11/2010אני בת 35. FSH נע בין 13 ל 18. אולי בגלל זה יצאו לי רק 2 ביציות ורק אחת תקינה. אני לוקחת צמחי מרפא בעזרתם ירד ה-FSH ל -9. יש גם בעיות זרע לבעלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי...
הילית02/11/2010שכחתי לציין שיש וסת סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעזרה
הילית03/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי... - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2010כדאי לנסות לשאוב ביצית במחזור הטבעי ואם לא הולך אז לתרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםגילי02/11/2010
11 יום לאחר ביוץ (יחסים טבעיים) ו- 12 יום לאחר אוביטרל תהיה מהימנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם??לירז02/11/2010
תוצאות בדיקת דם לבדיקת הריון יצאו לי 22 האם יש הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם?? - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010קודם כל כן רק שהערך נמוך. יש לחזור תוך יומיים ואז נוכל להגיד לך מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינוןנטע02/11/2010
שלום,
אני לאחר 4 הזרעות ( 2 טבעי + 2 לאחר הזרקת פיוריגון), רציתי לדעת למי מיועד הקרינון,
אם תפקידו לסייע לקליטה ?
אשמח לקבל תשובה
תודה והמשך שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי קרינון - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010הקרינון זה פרוגסטרון שאנו נותנים בטיפולי הפריה חוץ גופית מפני ששם הפרוטקול של ההזרקה הוא שונה.בהזרעות זה מיותר.הפרוגסטרון מופרש מהגופיף הצהוב, כלומר מהזקיק שיצאה הביצית ותומכת הריון עד שהשליה של העובר תופסת את התפקיד.
בטיפולי הזרעות אין צורך בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שאיבהבהריון02/11/2010
האם אני יכולה לעסוק בפעילות גופנית - הליכה מהירה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/11/2010כן.אם את מרגישה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)