מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לרופא.שני29/03/2010
עברתי שאיבה לפני בדיוק 6 שבועות.
האם אני מסיימת שבוע שמיני או מתחילה אותו?
לפי מחשבון הריון עם תאריך וסת של שבועיים אחורה מהשאיבה אני בשבוע 8+0
האם זה אומר סוף שמיני או תחילתו ?
אני מבולבלת
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב הריון
פרופ' אלכס סימון29/03/2010א. יש תשובה מפורטת בשאלות נפוצות
ב. כדי לחשב ולאמר לך בדיוק באיזה שבועאת נמצאת, עלייך לספר מתי היתה ההחזרה ולא השאיבה.
ג. מחשבם את שבועות ההריון מיום וסת אחרון שמחושב לפי יום החזרת העוברים.
ד. אולי יקל לך להבין אם נאמר שביום החזרת העוברים סיימת שבועיים הריון. (כך זה מחושב, אין מה לעשות). 14 יום לאחר החזרת העוברים (עשי את חשבון התראיך בעצמך) - סיימת 4 שבועות הריון.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהאביטל29/03/2010
אני 3 ימים אחרי החזרת טריים לאחר שאיבה.
2 שאלות:
1 - יש לי כאבי בטן כמו כאבי מחזור מדי פעם... במיוחד כשאני מתעוררת מהשינה...האם זה תקין?
2 - אני לוקחת אוטרוגסטן אבל הפעם הורו לי לקחת בנוסף - גם אסטרופם כשבוע לאחר ההחזרה.
אף פעם לא נתנו לי בהחזרת טריים (רק במוקפאים) מדוע יש לקחת את זה?
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה
פרופ' אלכס סימון29/03/2010מיחושים בבטן יתכנו מדחלות מוגדלות לאחר הדיקור
תוספת אסטרוגן - הרופא חושב לנכון לתמוך בחלק השני של הטיפול באסטרוגן כדי שרמתו תשמר גבוהה. אני מניח שזה קשור לתגובות קודמות שלך או לסוג פרוטוקול הטיפול שקיבלת הפעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתשני29/03/2010
עברתי החזרה לפני בדיוק 6 שבועות.
האם אני מסיימת שבוע שמיני או מתחילה אותו.
לפי מחשבון הריון עם תאריך וסת של שבועיים אחורה מההחזרה אני בשבוע 8+0
האם זה אומר סוף שמיני או תחילתו
אני מבולבלת
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב תאריך הוסת הוא שבועיים לפני
הילה29/03/2010השאיבה ולא ההחזרה כי יום השאיבה הוא בעצם יום הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תשובה מרופא
שני29/03/2010לא משנה האם מחשבים מההחזרה או השאיבה
משנה לי לדעת האם אני בסוף שמיני או תחילת שמיני.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מבינה עברית?זה לא מה שאני שואלת!
שני29/03/2010.
.
.
.......................................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שניסיתי לעזור...
הילה29/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת?
פרופ' אלכס סימון29/03/2010סוף שמיני
8+0 משמע נגמרו 8 שבועות ועוד 0 ימים
8+2 משמע נגמרו 8 שבועות ועוד יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי בדיקהדנה29/03/2010
שלום רב וחג שמח
אתמול הייתי בבדיקה אצל הרופא (שטס לחול) נצפה עובר בשבוע 9 (IVF, גודל 2.5 ונראה שהכל תקין, כשהגעתי הביתה כל התחתונית שלי הייתה מוכתמת בהפרשה בצבע חום אדום, אני מבוהלתת, הייתכן? ולמה זה קרה?
בבקשה מחכה לתשובה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
פרופ' מרתה דירנפלד29/03/2010זו תופעה שכיחה ואם הדימום לא מתגבר או מופיע כאב בטן קרוב לודאי שזה יחלוף
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרי שאיבהאורית29/03/2010
האם שילוב של אסטרופם בכדורים ואוטרוגסטן וגינלי מקובל לאחר שאיבה? האחות שהנחתה אותי לא הבינה למה צריך את האסרופם ואני דואגת .
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
פרופ' מרתה דירנפלד29/03/2010בהחלט מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג פסח שמחפרופ' שחר קול29/03/2010
לכל משתתפי הפורום, ואיחולי הצלחה בטיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח!
רחל29/03/2010ותודה רבה לכולכם על ההענות המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח
אביטל29/03/2010חג שמח לד"ר, כל הכבוד על התשובות המקצועיות והסבלנות....
וחג שמח לכל הבנות עם הרבה הצלחה.!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח דוקטור קול ולכל הרופאים
בתאל29/03/2010המדהימים שכאן, תודה על תמיכתכם ועזרתכם אתם עושים עבודת קודש, שיהיה לכם ולבני משפחותיכם חג מאושר וחיים יפים ומשמחים!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוף... מה קורה עם הגוף שלי?מורן29/03/2010
שלום
בת 27, בעלת שחלות פוליציסטיות. בשנה האחרונה מקבלת ווסת כל חודשיים-חודשיים וחצי.
שני מחזורים של איקקלומין לא השפיעו. בכל פעם הגיעו לזקיקים של 8-12 מ"מ ונפלו.
היום אני ביום ה 51 למחזור, כאשר בתחילתו לקחתי איקקלומין.
במעקב זקיקים לא היו החודש זקיקים בכלל.
בדיקת הורמונים לפני שבוע: פרוגסטרון 1.8 אסטרדיול- 377 רירית: 6 מ"מ
היום: פרוגסטרון- 1.9 אסטרדיול- 342 רירת:7 מ"מ. זקיקים קטנים מרובים
מחר אני לוקחת פרוברה ומתחילה מחזור חדש עם גונל.
המדקר שלי אומר שרמת האסטרדיול מתאימה לזקיק של לפחות 11 מ"מ
האם רמת האסטרדיול הגבוהה מצביעה על ביוץ קרב? בעיה הורמונלית (מלבד הפוליצסטיות)?
מדוע האסטרדיול גבוהה יחסית ואין זקיקים??
קצת מתחילה להתייאש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
פרופ' מרתה דירנפלד29/03/2010רמת האסתרדיול מיצגת תרומה של הרבה זקיקים קטנטנים כשיש ביוץ רק זקיק אחד מתפתח וגודל
אני בטוחה שתגיבי לגונאלומאחלת לך הריון בקרוב
חג שמח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה?תהיה או לא??גל28/03/2010
היי,
אני לפני הזרעה רביעית וקצת מבולבלת. אשמח אם תעזרו לי להבין-
וסת כל 43 יום ביוץ ביום ה-29. הזרע של בעלי מצויין גם הפרופיל ההורמונלי שלי. ביצעתי3 הזרעות סביב ביוץ טבעי, בשנייה נקלטתי להריון ואז היתה הפלה מוקדמת. החודש אני בטיפול חדש חמישה ימים של איקוקלומין וממתינה לביוץ והזרעה.
תוצאות בדיקה יום 12 (הרופא ביקש להתחיל הפעם מעקב ביוץ מוקדם)
Progesterone nmol/L 0.6 , E2-432
תוצאות בדיקה יום 16( היום) E2-325, פרוגסטרון-1.1 עובי רירית רחם 5.1 שני זקיקים בגודל 12 ו-10. אני מדגישה שוב שהביוץ אצלי ביום ה-29 למיטב הבנתי איקוקלומין דוחה את הביוץ. מדוע נאמר לי כי משהו לא נראה תקין וככל הנראה לא תתבצע הזרעה? האם בשל ירידה של ההורמונים? האם אין סיכוי שעד ליום הביוץ הקבוע שלי הכל יסתדר? אני לא מצליחה להבין...תמיד הביוץ היה בול בזמן האם ייתכן כי האיקוקלומין שיבש את הכל?
חג אביב שמח ופורח.
גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל
פרופ' מרתה דירנפלד29/03/2010לפי הבדיקות הביוץ עוד לא הופיע ואם יש לך נטיה לביוץ מאוחר יש לעקוב הלאה ע"מ למצוא אותו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהאפרת28/03/2010
שלום בת 28 . קיבלתי מחזור ביום חמישי 11.2 וביום שלישי 23.2 לקחתי זריקה לביוץ וביום חמישי 25.2 עשיתי שאיבה וביום ראשון 28.2 עשיתי החזרה עוברים טריים . ביום ראשון 14.3 בטא 1050 וב16.3 בטא 2300 . היום יום ראשון28.3 עשיתי אולטרסאונד יש דופק ושני עוברים . אני לוקחת 2כדורים ליום אסטרופם ו 1 קרינון ליום .
1 רציתי לדעת איזה שבוע אני נמצאת ?
2 איך אני מחשבת את תאריך הלידה לפי יום המחזור האחרון או ההחזרה עוברים ?
3 באיזה שבוע מקובל להפסיק את התמיכה ?
בתודה אפרת וחג שמח וכשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
פרופ' מרתה דירנפלד29/03/20101 רציתי לדעת איזה שבוע אני נמצאת ? שבוע 6+3 תאריך לידה משוער 20 בנובמבר 2011
2 איך אני מחשבת את תאריך הלידה לפי יום המחזור האחרון או ההחזרה עוברים ? -לפי יום השאיבה(וסת אחרון מחושב לכל חישובע ההריון:12 לפברואר 2010)
3 באיזה שבוע מקובל להפסיק את התמיכה ? -לפי המלצת הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהרחל28/03/2010
שלום,
אני עושה מחר בדיקת בטא אחרי החזרת 2 עוברים טריים.
אני יודעת שסימנים לא מנבאים הריון או כשלון. אבל בכול זאת...
כמו לפני מחזור, גם הפעם אני עם כאבים ברגליים. האם זהו סימפטום שיכול להיות בתחילת הריון או שסימנים שמשותפים למחזור ולתחילת הריון קשורים יותר בבטן?
אני במתח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלי
ד''ר דוד ישי30/03/2010אלה סימנים שיכולים להופיע גם בתחילת הריון. אז בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח.....שאלונתמאיה28/03/2010
איזה פרוטוקול אני עוברת אני לפני טיפול הפריה ראשונה,לקחתי שבועייםי גלולות
חזרתי לרופא היום אחרי שאתמול לקחתי גלולה אחרונה ונאמר לי לקחת דקא 0.1 ביום רביעי 31.3 וביום למחרת לקחת חמישה ימים נוספים גונאל 150 ודקא 0.1 ביחד ולבוא לאולטרסאונד.[
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי30/03/2010זה מה שנקרא פרוטוקול קצר ( הקלאסי )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פרוברההילה28/03/2010
שלום,
אחרי כמה זמן מסיום נטילת ופרוברה מקבלים מחזור? נטלתי במשך שבוע פעמיים ביום .. עבר כבר שבוע ועדיין לא קיבלתי ..
פיספתי פעמים כדור האם יש קשר ?
מה צריך לעשות?
אודה לעזרתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי28/03/2010אחרי שבוע , אמור היה הוסת להופיע. חכי עוד יום יומיים. אם לא יופיע הוסת עשי בדיקת הריון ואם היא שלילית , לכי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי USהילה28/03/2010
אני בהריון מ-IVF שבוע חמש ושישה ימים, היום עשיתי US לראות שק הריון , יש 3 שקים, 2 עם שק חלמון ויחסית מתאימים לגיל ההריון והשלישי ללא שק חלמון ומתאים לשבוע 5.
1. אני לוקחת כתמיכה רק אנדומטרין פעמיים ביום (בנרתיק) ב7 בבוקר ו-7 בערב והיום פעם ראשונה
שאת הטבליה של הערב נאלצתי להחדיר רק ב-9 בערב. האם זה נורא? האם לא כדאי להחדיר עוד אחת ליתר ביטחון?
2. האם בגלל שמדובר בהריון מרובה עוברים לא צריך להעלות את המינון של האנדומטרין?
3. החדרתי את הטבליה בגלל שאיחרתי בשעה כשעתיים אחרי הUS ולא התקלחתי לפני האם הג'ל של הUS יכול לחדור לצוואר הרחם בגלל שדחפתי את הטבליה עמוק והג'ל טקם יצא מהנרתיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי אז מקפיצה...
הילה29/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון שלישיה
פרופ' אלכס סימון29/03/2010אין מקום להעלות מינון ואין ג'ל העל קול מפריע לטיפול ובוודאי אם הכדור הוחדר באיחור שעתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח ו...
הילה29/03/2010הם העובדה ששני העוברים הגדולים עם שק החלמון לא בדיוק מתאימים לגודל ההריון זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה מאחד הרופאים
הילה31/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלישיה
פרופ' אלכס סימון31/03/2010בהחלט יתכן עיכוב במה שרואים בעל קול לאור היות ההריון שליה. לכן רק בדיקות עוקבות ילמדו אותנו מה קורה. כרגע הכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש עזרה בפענוחג'סמין28/03/2010
אבקש לדעת מה אומרות התוצאות הבאות:
בינתיים הרופא שלי לא זמין - אני נמצאת במעקב ביוץ.
אני ביום ה 10 למחזור, ישנו זקיק בגודל 25 ורירית 7 , E-685
P=2.5. אפשר לדעת מה זה אומר? יכול להיות שהערכים נמוכים מידי ביחס לגודל הזקיק ???
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביגיל
ד''ר דוד ישי28/03/2010זה נראה בסדר למרות שרמת ה E2 מעט נמוכה מהצפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל F ושעת הזרקהסיגלית28/03/2010
בת 31, לפני טיפול ראשון בגונל F. האם ישנה שעה עדיפה להזרקת גונל F? נאמר לי ע"י האחיות כי רצוי בסביבות 17:00, מה ההסבר לכך? אם אוכל להזריק רק סביב השעה 21:00 (בקביעות) איזו השלכה תהיה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הזרקה
לילך28/03/2010לי המליצו בבית חולים להזריק את ההורמונים בערב,ולפי דעתי זה עובד הכי טוב ,שהגוף והנפש במצב רגיעה ,ובאמצע היום זה קצת קשה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)