מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התעמלות לאחר החזרת עובריםדנה31/12/2009
כמה ימים / שבועות אחרי החזרת עוברים אפשר לחזור ולעשות פעילות גופנית ובאיזו עצימות (דופק מטרה / ארובי ריצה / ספינינג וכד').
בברכה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול31/12/2009תלוי במשתנים רבים:
מחזור טרי?
הפשרה?
כמה ביציות נשאבו?
גודל השחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעמלות לאחר החזרת עוברים
דנה31/12/2009ד"ר שחר שלום רב,
מדובר בהחזרה של עובריים "טריים" ולא מופשרים. נשאבו 11 ביציות ומתוכן הופרו במיקרומניפולציה 9 עוברים אולם לאחר pgd g עקב פגם גנטי שמצדיק בחירת מין עובר, נותרו 3 עובריות נקבות וכולן הוחזרו. אין גירוי יתר של השחלות. מדובר במחזור שני של טיפולים כאשר בפעם הראשונה הוחזרו 2 עובריות שלא השתרשו. זה אומנם קטן ביחס לבעיות המוצגות בפורום אבלח מאחר ואני רגילה להתאמן 3-4 פעמים בשבוע בעצימות גבוהה קשה לי מאוד עם ההפסקה בעיקרה מאחר וזאת הדרך שלי להפיג מתחים והמתח והציפיה חוגגים בימים אלו....
בברכה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא הייתי לוקחת צ'אנס!!!
טלי02/01/2010את רגילה להתאמן וזה טוב אולם לדעתי עדיף שמעט תנוחי (מניסיון) !
לפעמים יש בעיה בהשרשה , יש דימומים בהתחלה , אני לא הייתי לוקחת צ'אנס.
שהיה לך בהצלחה!
יש לי תינוק בן 4 חודשים מהפריה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדנה
מלני03/01/2010הי דנה
איפה את עוברת את הPGD אני עוברת באיכילוב
האם בצפון כי אני מחפשת מרפאה טובה שעושה PGD בצפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדנה
מלני03/01/2010הי דנה
איפה את עוברת את הPGD אני עוברת באיכילוב
האם בצפון כי אני מחפשת מרפאה טובה שעושה PGD בצפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללני
דנה03/01/2010הי לני,
אני מצטערת אבל אין לי מושג מי והיכן עושים pgd בצפון
בברכה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת לדעת..פליזשיר31/12/2009
ביום ה27.12. עברתי שאיבה של 22 ביצייות הופרו 17 והתפתחו 10 הוחזרו לי שניים ב29.12 לאחר שהבחינו שיש לי גירוי יתר.למרות זאת הרופא החליט להחזיר.יש לציין שלקחתי בטיפול 3 מונוגון ודקפפטיל.לאחר ההחזרה טען הרופא כי אני מלאה בנוזלים ולכן הפעם אסתפק בתמיכת נרות לנרתיק בשם אוטרוגסטן כתחליף לאוביטרל שהייתי לוקחת.היש לציין שהעוברים יפים מאוד.שאלתי היא האם יש סיכוי להקלט למרות הגירוי?האם הנרות בנרתיק זה הגיוני?אסור לעשן בכלל אפילו סיגריה אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול31/12/20091. יש סיכוי טוב להריון.
2. נרות - הגיוני.
3. אסור לעשן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר31/12/2009תודה רבה לך שחר קול שמחה שיש מענה ותמיכה כשצריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה פרופיל הורמונלידנה30/12/2009
שלום ד"ר,
מזה כשנה וחודשיים מנסים להשיג היריון טבעי ללא הצלחה.
קיבלתי כמה חודשים איקאקלומין גם לא ממש עזר. מחזור סדיר כל 28 יום וביוץ עצמי גם ללא איקאקלומין.
שאר הבדיקות שלי תקינות. (כולל צילום רחם)
את כל בדיקות הדם כולל פרופייל הורמונלי ביצעתי בתחילת התהליך.
האם יש טעם לבצע שוב? האם משהו בקע ההורמונלי יכול להשתנות על פני השנה שמצדיק בדיקה חוזרת?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול31/12/2009אם את צעירה - אין טעם לחזור על הפרופיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
דנה10/01/2010אני בת 32. האם נדרש לחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול11/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך וPCOSלולה30/12/2009
שלום רב.
אני עומדת להתחיל בקרוב מחזור IVF עם פרוטוקול ארוך.
ברצוני לדעת האם סיכויי ההצלחה גבוהים יותר בפרוטוקול ארוך לעומת קצר במטופלות בעלות שחלות פוליציסטיות? האם סוג טיפול זה מתאים יותר לבעלות PCOS?
תודה מראש,
לולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולה שלום
פרופ' שחר קול31/12/2009לדעתי האישית: פרוטוקול קצר על בסיס אנטגוניסט עדיף שכן הוא מאפשר ביוץ עם אגוניסט במקרה ויתעורר חשש לגירוי יתר שחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אסטרודילמבולבלת30/12/2009
יום ה- 12 למחזור , לאחר טיפול בן 8 ימים בהם הזרקתי כל יום אמפולת מנוגון , בדקתי היום רמת אסטרודיל אשר יצאה 282 ( ע"פ היחידות של קופ"ח מכבי ) מה זה אומר ? מתי יתקיים הביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרדיול
פרופ' שחר קול31/12/2009הביוץ כנראה רק בשבוע הבא.
יש להמשיך ולעקוב, כולל בדיקות א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בטאלוטם30/12/2009
שלום,
ב8/12 עברתי הזרעה 2 ללא הורמונים .
הבטא קפצה מ20 ל78 ל212 האם 3 בדיקות מספיקות עד לבדיקת האולטראסאונד ה1 שתיהיה
בתחילת חודש הבא?
האם ניתן לקיים יחסים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לוטם
ד''ר דוד ישי30/12/2009העליה של הבטא טובה. עכשיו צריך להמתין לאולטרסאונד.
אין מניעה לקיים יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטאR30/12/2009
שלום ד"ר,
מאיזה ביטא ניתן לצפות בדופק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד''ר דוד ישי30/12/2009זה לא קשור לרמת הבטא . אפשר לראות דופק בשבוע 4.5-5 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטא
R30/12/2009שלום ד"ר,
שמעתי באיזשהו מקום שניתן לראות שק הריון החל מערך ביטא 1,000, לכן שאלתי לגבי הדופק.
מה שבטוח שצריך להיות מעל 1000?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהשירלי30/12/2009
האם כאשר עושים הזרעה בבנק הזרע מתרומה , עושים בביוץ הזרעה אחת או שתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי30/12/2009בד"כ הזרעה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףף!רוצה הריון30/12/2009
האם הביוץ קרוב?
היום 20 יום מהווסת ביצעתי בדיקות דם
התוצאות הם:
יחידות תוצאה שם בדיקה
1 - pg/mL 378.0 ESTRADIOL (E-2)
יחידות תוצאה שם בדיקה
1 - ng/mL <0.5 PROGESTERONE
האם הביוץ קרוב??????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
רוצה הריון31/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול31/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
רוצה הריון31/12/2009הבוקר בנוסף ביצעתי בדיקת ביוץ והיא הראתה שני פסים
ורוב הסיכויים שהביוץ יהייה מחר
האם הפרוגסטרון נמוך לשלב כזה לפני ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהחיובית30/12/2009
שלום דר'
ביום ראשון עשיתי הזרעה + השבחת זרע על בסיס טבעי ללא הורמונים.
באותו יום היה לי זקיק מוביל 19 מ"מ
ותוצאות בדיקות הדם היו:
E-2 - 1186
LH - 98.30
PROGESTRON - 3.7
האם יש סיכוי להריון ? ( אני אחרי הריון כימי )
כמו כן קיימתי יחסי מין יום לפני (בשבת|) כי היה לי הפרשה צמיגית כמו של חלבון ביצה וכאבים בצד המוביל וביצעתי בדיקה ידנית של ביוצית שהראתה לי שני קווים ברורים .
הבעיה אצלנו היא בזרע : מורפולוגיה 2%
האם יום ההזרעה תואמת לנתונים של בדיקות הדם ?
והאם יש סיכוי להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי להריון
פרופ' שחר קול30/12/2009ההזרעה בוצעה בזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לדר' קול
חיובית30/12/2009התוצאות של השבחת הזרע היו:
בתנועה מתקדמת
ריכוז: 4 מיליון לסמ"ק
נפח : לא זוכרת .
אך הטכנאית אמרה שזה בסדר .
האם תקין ?
והאם יש סיכוי להריון ?
כמוכן ביצעתי הזרעה נוספת גם יום למחרת ביום שני
אך ההשבחה היתה פחות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול לתת הריון
פרופ' שחר קול30/12/2009בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?חסויה30/12/2009
האם שינוי דרסטי בתזונה ,בגמילה מעישון ,ספורט נקיון בגוף של כמה חודשים עוזר בהשתרשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול30/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה30/12/2009
בת 41,שני פרוטוקולים ארוכים שהניבו 8 ו6 ביציות-60% הופרו,באחד נקלטתי אך לא היה דופק
שני פרוטוקולים קצרים שהניבו 5 ו4 ביציות רק שתיים הופרו שתמיד אחד מהם עובר איטי.
בכל הפרוטוקולים אני מזריקה 4אמפ' מנוגון\מנופור,
מתחילה פרוטוקול ארוך(אני מגיבה לו יותר טוב)והועלה לי המינון לשש אמפ'
אני מאוד חוששת כי הבנתי שזה הרף לכמות שכדאי להזריק,החשש שלי הוא משחיקת יתר וגם שזה אולי יעלה את כמות הביציות אל לא בהכרך את איכותן.
האם זה הכרחי לאור הנתונים שרשמתי(שאר הנתונים שלי טובים כולל fsh,רירית,עוברים יפים וכו)?
האם אפשר להמשיך עם אותו מינון או לפחות להעלות ל5 אמפ'?
בבקשה אל תגידו לי להשמע להוראות הרופא,אני אשמח לחוות דעת לפני שאני מדברת איתו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול30/12/2009מאוד תלוי במשקל גופך.
אם ממוצע (סביב 60 ק"ג ) אין טעם להעלות את המינון.
אם מאוד גבוה (מעל 100 ק"ג) - יש טעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש הבנתי
דנה30/12/2009תלוי בשמשקל גופי?בכל מקרה אני שוקלת 60ק
מה לגבי שאר השאלות,לגבי שחיקה של הגוף ואיכות הביציות יש קשר?הייתי שמחה לדעת רק אפילו כדי להרגיע את עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול30/12/2009אם כך - אין טעם בהגדלת המינון.
התרופות אינו גורמות לשחיקת הגוף.
התרופות אינן משנות את איכות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמוןשואלת30/12/2009
שלום ותודה רבה לכם על המענה המהיר והנעים שאתם נותנים.
מחזור טבעי
ערכים הורמונליים של הבוקר:
LH - 23.1
PR. 4.3
E2 - 1242
האם הזרעה מחר אינה מאוחרת מידי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול30/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לזהות הריון לאחר IVF?מורן30/12/2009
תחילת הפרוטוקול הארוך 19.11 דיכוי סינארל מחזור אחרון26.11 בד"כ מחזור סדיר מאד
הבעיה היא בעית זרע
אוביטרל ב 15.12 שאיבה ב 17.12
15 ביציות 13 הפריות מצויינות 1 פחות
החזרה של 2 ב 20.12
מתי אוכל לדעת בוודאות על קיום הריון או לא?מתי לעשות ב.דם?
המתח אוי המתח...תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות"
פרופ' שחר קול30/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קול-המשך הזרעהיוסף30/12/2009
שלום ד"ר
לא הבנתי את תשובתך לגבי קיום יחסים לפני הזרעה.
שאלתי היא : האם ניתן לקיים יחסים עם הוצאת זרע יום או יומיים לפני ההזרעה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול30/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)