מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת הריון לאחר החזרה ואוביטרלמיטל01/01/2010
שלום
היום1.1.10 עשיתי 2 בדיקות ביתיות שיצאו חיוביות (מחברות שונות כמובן)
ב15.12 הזרקתי אוביטרל ,
ב17.12 היתה השאיבה
ב20.12 החזרה של שני עוברים יפים .
מאז אני עם תמיכת אוטרוגסטן 400 פעמיים ביום
ואסטרופם 2מ"ג פעמיים ביום
האם משהו מכל ההורמונים או התהליך יכול לתת תוצאה שגויה בערכה הביתית?
ביום ראשון אני אגש לעשות בדיקת דם אבל הלחץ והמתח..
תודה רבה
ושנה אזרחית מוצלחת לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי01/01/2010למרות שזה מוקדם מדי , זה נשמע כמו תשובה חיובית אמיתית. ההורמונים שאת לוקחת לא משפיעים על התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקיים יחסי מין אחרי שאיבה?שרון01/01/2010
שלום,
אני יום לאחר שאיבת ביציות. האם מותר לקיים יחסי מין?
אודה על תגובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי01/01/2010בשלב הזה , רצוי לא לקיים יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר שחר קול אודה לך מאוד..שיר01/01/2010
אני לאחר טיפול החזרה של שני עוברים בהפריה.מיום שלישי .ברצוני לדעת מתי אוכל לבצע בדיקה ביתית אני לוקחת נרות בנרתיק הנקראים אוטרוגסטן.בטיפול קודם לקחתי לתמיכה אוביטרל וידוע לי שיש חומר באוביטרל המשפיע על הבדיקה.לגבי הנרות הנל האם יש חומר המשפיע?מתי אוכל לבצע בדיקה ביתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות"
פרופ' שחר קול01/01/2010מציע להימנע מבדיקות ביתיות. הנרות לא משפיעים על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות דיסמורפיותיפה01/01/2010
שלום רב לרופאים הנכבדים,
1) מה פירוש ביציות דיסמורפיות?
2) האם תכונה זו של הביציות משפיעה על אחוזי היקלטות העובר שנוצר מהן?
תודה מראש!
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירית
ד''ר דוד ישי01/01/2010המשמעות היא ביצית שאינה תקינה במבנה שלה. זה אחד הפרמטרים שמשפיע על איכות הביציות ועל הסיכוי להפריה ולהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביציות
פרופ' שחר קול01/01/20101. הכוונה לליקוי כלשהו במבנה המורפולוגי של הביציות. יש לברר עם המעבדה ספציפית למה הכוונה.
2. איכות הביציות משפיעה על סיכויי ההיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלישרון01/01/2010
שלום
בהמשך לשאלתי קודם.
בת 36.
4 חודשים אחרי לידה טבעית ראשונה.
מחזור אחרד אחרי 7 שבועות.
לפנהי הלידה מחזור סדיר.
כרגע מאחר המחזור בלמעלה מחודש. מצ"ב פרופיל הורמונלי.
האם ניתן להסיק לגבי הפוריות שלי?
בבדיקת US רירית דרה 4 מ"מ.
תודה
מצ"ב הפרופיל
Hormone | IU/l | *
22.2
|
FSH | IU/l | *
17.6
|
Estradiol (E2) | pmol/l | *
686
|
Progesterone | nmol/l | *
2.8
|
HCG-B Quantitative (B) | | 2 IU/L -קטן מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
פרופ' מרתה דירנפלד01/01/2010עניתי לך - לא להסתמך על בדיקה במועד לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH אחרי לידהשרון01/01/2010
שלום
בת 36.
אני 4 חודשים אחרי לידה ראשונה טבעית.
קיבלתי פעם אחת מחזור אחרי 7 שבועות.
כיום המחזור שלי מאחר בלךמעלה מחודש.
עשיתי פרופיל הורמונלי .
ה FSH יצא 17.6
האם יש לזה משמעות שזה נעשה שלא במחזור.
האם ניתן להסיק מזה משהו בנוגע לפוריות שלי?
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון FSH
פרופ' מרתה דירנפלד01/01/2010אני ממליצה לא להסתמך על בדיקה שלא נלקחה במועד הנכון.כלומר ביום 2-5 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקדמות ההריון - האם תקינהיפית01/01/2010
שלום רב ,
10.12 החזרה של 2 עוברים יפים .בטא 27.12=1781 ובטא 29.12 = 4161
באולטרסאונד ביום 30.12 נרשם :
שבוע 4.6 להריון . הודגם שק הריוני ברחם עם שק חלמון . לא הודגם עדיין קוטב עוברי. טפולות ודוגלס ללא ממצא חריג .
האם הכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוש
פרופ' מרתה דירנפלד01/01/2010הכל תקין עד כה
שימשיך ככה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםשרי31/12/2009
עברתי החזרת 2 עוברים מוקפאים (של 11 תאים) ב-31.12.09.
אמרו לי לעשות בדיקות דם+הורמונים שבוע לאחר מכןף ובשבוע שאחר כך בדיקת דם להריון.
לאילו ערכים של פרוגסטרון ואסטרדיול מצפים לאחר שבוע?
האם בזמן הזה אני אמורה להרגיש משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרי שלום
פרופ' מרתה דירנפלד01/01/2010בדכ' מצפים לרמות גבוהות של הורמונים אלה .רמתם בהתאם למספר הזקיקים שנשאבו וכן למינון התרופתי של הורמונים אלה אם נלקים ע"י המטופלת ומשתנים מאשה לאשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על התשובה המהירה..
שרי01/01/2010הזקיקים שלי (27 ביציות בסה"כ) נשאבו ב-08/11 ולמיטב ידיעתי הוקפאו ב-11/11 לאחר שלא בוצעה החזרה עקב גירוי יתר שחלתי.
אתמול (31/12) עברתי את ההחזרה של 2 עוברים מוקפאים יפים, בעלי 10 ו-11 תאים, ששרדו יפה את ההפשרה.
הרירית, מבדיקה שנעשתה מס' ימים לפני ההחזרה הייתה בסביבות 7 מ"מ
עד כמה ברעך, צריכות להיות רמות גבוהות של ההורמונים הללו?
אני לוקחת תמיכה של אוטרוגוסטן 3X100X2 (כלומר שלוש פעמים ביום 2 נרות כל פעם של 100), ו-4 אסטרופם ביום?
והאם פעולות פשוטות כמו התכופפות(זהירה) ופעולות בית פשוטות כגון קיפול כביסה וכד' יכולות לפגום בהשתרשות העוברים ברחם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכה למועד ביוץ- לד'ר קולטלי31/12/2009
ערב טוב דר. קול,
יום11 : זקיק 20 , רירית 8
E - 1144, פרוג- 1.3
יום 13: זקיק 24.5
E - 932
פרוג- 5.6
מתי להערכך היה ביוץ? (מחזור סדיר של 27-28 יום)
האם ביצוע הזרעה ביום ה 13- אפקטיבית?
תודה רבה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ביום 13 - מצוין.
פרופ' שחר קול01/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה הכרחיתבתאל31/12/2009
לאחר חמש שנות טיפולי פיריון אצלי ואצל בעלי הכל תקין, אנחנו על רקע לא מוסבר, עוברים יפים אך מעולם לא הייתה קליטה!
עברתי צילום רחם, היסטרוסקןפיה ופאפ שנמצאו תקינים למעט פוליפ קטן שהסרתי ביוזמתי, לאור כל אלה שאלתי:
1שמעתי שיש ברחם נוגדני עובר שאינם מאפשרים לעובר טוב כמה שיהיה להיקלט, כיצד ניתן לזהות ומה ניתן לעשות, שמעתי שיש נשים המקבלות אנטיביוטיקה.
2. איזו עוד בדיקה עלי לעשות כדי לדעת חד משמעית אם אין לי בעיה בחצוצרות או ברחם שגורמת לעוברים לא להיקלט?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתאל
פרופ' מרתה דירנפלד01/01/2010במקרה שלכם יש לעבור ביסודיות על כל הבדיקול ויש מקום לשקול שינוי גישה בהקשר התרופתי ושימוש בטיפולים אמפירים . כלומר לשקול אנטיביוטיקה ו/או תרופות אחרות למרות שאין מוצאים את הסיבה.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור ושאלה..
בתאל01/01/2010למה התכוונת לטיפולים אמפיריים , לא לקבל הורמונים?!.... אודה לךמד אם תבהירי הנקודה ולגבי האנטיביוטיקה באיזו מומלץ לדעתך?... תודה את מאוד עוזרת לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה דוקטור מרתה
בתאל02/01/2010תשובתך נחוצה לי מאוד , תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור מרתה ולרופאים
בתאל03/01/2010אנא הודיעוני איזו אנטיביוטיקה מומלץ לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה ומקפיצה ומה עם תשובה?....
בתאל05/01/2010בנוגע לאנטיביוטיקה על איזו מומלץ והאם צריך לקחת אותה מיום מסויים למחזור?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא.לולה31/12/2009
לאחר החזרה של עובר אחד ב20.12.09 , בדיקת הריון הראתה בטא : 7. האם זו תשובה חיובית או לא? הבנתי שמעל 2 זה חיובי , אבל הערך הזה נמוך יחסית . כמה בערך אמור להיות הערך והאם יש סיכוי שהבטא תעלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך בדיקת הריון מה30.12.09.
לולה31/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה !!!!! תודה !!!
לולה01/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלולה שלום
פרופ' מרתה דירנפלד01/01/2010זו תשובה חיובית אבל מאד נמוכה ואם במקרה לקחת אוביטרל לתמיכה זה יכול לתת ערכים שגויים של הריון כימי כביכול.
הסיכוי מאד מאד נמוך שבטא כזה ייעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישוןקאר31/12/2009
האם בגלל עישון בזמן הטיפול ivf כולל בזמן השאיבה וההחזרה הטיפול נכשל ולא קרה הריון בכמה זה מזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי
קאר31/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
פרופ' שחר קול31/12/2009כדי למקסם הסיכוי להריון ב - IVF מומלץ לחדול מעישון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךש.י31/12/2009
אני אמורה לעבור פרוטוקול ארוך,אמרו לי לבוא בתחילת המחזור(יום 2-3),רציתי לדעת מה ההבדל בין פרוטוקול ארוך בתחילת המחזור לפרוטוקול ביום ה 21 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוך
פרופ' שחר קול31/12/2009עקרונית - אין הבדל.
מעשית - תחילת אגוניסט ביום 2 - 3 - מעט יותר ציסטות, עליית פרוגסטרון.
תחילת אגוניסט ביום 21 - אפשרות של טיפול על הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלילי31/12/2009
אני ראיתי פה שד"ר דויד ישי ענה לאמא שאפשר לראות דופק כבר בשבוע 4.5-5 ואני לפני יומיים היתי בדיוק בשבוע 5 אחרי טיפול I.V.F ועשיתי באותו יום א.ס ועדיין לא נצפה דופק.
האם אני צריכה לדאוג?או שעדיין מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ' שחר קול31/12/2009הכוונה 4 וחצי שבועות לאחר השאיבה.
או 6 וחצי שבועות לפי וסת אחרון מחושב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על התשובה.
לילי31/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משא כבד ועודשירה31/12/2009
שלום רב רופאים יקרים.
אחרי החזרת עוברים. ההנחייה היא לא להרים משאות כבדים.
האם ילדתי בת השנה נחשבת משא? היא חולה ואני חייבת להרימה מדי פעם.
שאלה נוספת: קבלתי תמיכת פרוגסטרון של אוטרגסטן. נמסר לי כי אני חייבת לשכב/לשבת 20
דקות לאחר החדרת התכשיר.האם חשוב להקפיד על 20 דקות?
תודות מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משא
פרופ' שחר קול31/12/2009משא יקר, לא משא כבד.
כן, אפשר להרים את התינוקת, וכי יש לך ברירה?
לא חייבים לשכב 20 דקות. 5 יספיקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)