מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגסטרון גבוהשרית06/08/2009
שלום רב.
ע"פ בדיקת ביוץ ביתית הייתי בביוץ בתאריך 25.07.09 .
אתמול הופיעו סימני מחזור כאבים וגם כתם דם בהיר.
היום הייתי עשיתי את בדיקות הדם המצורפות כדי לקבל אישור להתחיל טיפול.
האחיות חזרו אליי עם תשובה כי יש לעשות בדיקות ביום שלישי הבא היות והפרוגסטרון שלי היה גבוה מאוד ולא ניתן החודש להתחיל מחזור.
לשאלתי מה המשמעות של פרוגסטרון גבוה, מסרו כי היה לי ביוץ לפני שבוע.
אני לא מבינה מהתשובות שלהן כלום וזה דיי מתסכל...
1. מה הנתונים אומרים?
2. האם ייתכן והיה הריון טרי שלא נתפס?
3. מה המשמעות של פרוגסטרון גבוה?
4. מדוע לא ניתן להתחיל טיפול? איך זה קשור?
5. בבקשה אל תענו לי להתייעץ עם הרופא זה בערך כמו לדבר עם נשיא המדינה.
6. תודה מראש.
(FOLICULAR PHASE : 150 - 900 PMOL/L)
(MID-CYCLE : 150 - 1900 PMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 150 - 1000 PMOL/L)
(POST MENOPAUSAL < 150 PMOL/L )
FSH 5.10 MIU/ML
(FOLLICULAR PHASE : 2.5 - 10.2 MIU/ML)
(MID-CYCLE : 3.4 - 33.4 MIU/ML)
(LUTEAL PHASE : 1.5 - 9.1 MIU/ML)
(POST MENOPAUSAL ; 23.0- 116.3 MIU/ML)
HCG QUANT.(S) NEGATIVE
(BETA HCG < 5 IU = NEGATIVE)
(BETA HCG > 25IU = POSITIVE)
PROGESTERONE 43.20 NMOL/L
(FOLLICULAR PHASE : 0.5 - 4.8 NMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 16.0-60.0 NMOL/L)
(POST MENOPAUSAL : 0 - 2.5 NMOL/L)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
שרית06/08/2009כוונתי היתה שהאחיות אמרו כי החודש לא ניתן יהיה להתחיל טיפול (ולא מחזור כפי שכתבתי..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
פרופ' שחר קול07/08/20091. רמת האסטרדיול - לא ידועה. רמת ה - FSH - חסרת משמעות , רמת הבטא - שלילי, אין הריון, פרוגסטרון - 42 - מתאים לאמצע השלב הלוטאלי.
2. לא, הבטא - שלילית.
3. נורמלי לאחר ביוץ.
4. הטיפול אמור להתחיל בתחילת השלב הפוליקולארי, בעוד שרמת הפרוגסטרון מתאימה לשלב הלוטאלי, כאמור. כנראה שהדימום אינו מחזור במובן ההורמונאלי, אולי על רקע אחר.
5. לא בטוח ששמעון פרס מבין בתחום....
6. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת ..לרופאים ובנות הפורוםסיגל06/08/2009
האם קיום יחסי מין בטרימסטר הראשון מעלה את הסיכוי להפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול07/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון צטרוטייד - שאלה לרופאיםשני06/08/2009
היכן מאחסנים צטרוטייד - במקרר או מחוצה לו?
איזה מבין תרופות הפוריות חובה להחזיק במקרר ואיזה אפשר בארון?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרר
פרופ' שחר קול07/08/2009עדיף להחזיק הכל במקרר, ולהוציא כ - 20 דקות לפני ההזרקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים ולבנות הפורוםסיגל06/08/2009
האם החזרה לאחר שאיבה כואבת נורא?והאם היא נעשית בהרדמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי קרן
דניאל06/08/2009הפעולה הזאת ממש לא כואבת היא נעשת ללא הרדמה ממש 10 דקות
את רואה את העוברים שמחזירים לך על מסך מכניסים את העוברים דרך צינורית ממש דקה את בכלל לא מרגישה
תהיי רגועה והכי חשוב המון המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן החזרה
שירה06/08/200910 דקות?
לי החזירו בפחות מדקה...
מה שבטוח ממש לא כואב.
מעט אי נוחות בשל השלפוחית המלאה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותמיואשת06/08/2009
לא נכנסתי לשירותים כבר 4 ימים, מה מותר לקחת בתחילת הריון לשחרור? אף תרופת סבתא לא עוזרת ניסיתתי הכל (שזיפים, שמן וכו')...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
פרופ' שחר קול07/08/2009יש להפנות השאלה לפורום הריון בסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי החזרהא06/08/2009
היום עשיתי בדיקת דם לאחר החזרת עוברים מוקפאים (12 יום מיום ההחזרה). להלן תוצאות הבדיקה:
Estradiol 654.0 pmol/L
Progesterone 17.3 nmol/L
Beta Subunit, hCG 170.5 mIU/mL
ביום שני הקרוב נעמר לי לעשות בדיקה חוזרת לבטא.
במהלך הים הרגשתי כאבים חזקים בבטן תחתונה כמו בזמן המחזור ודימום שממשיך עד עכשיו.
מה יכולות להיות ההשלכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול07/08/2009מתחיל הריון, אך רמת הפרוגסטרון מעט נמוכה.
יש להעלות המינון או להוסיף בדרך מתן אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאהדניאל06/08/2009
היי אחר הצהרים טובים
השאלה שלי היא: נשלחתי לעשות העמסת סוכר כהכנה לטיפול עשיתי את הבדיקה עם 75 גרם והתוצאה לאחר שעתיים הייתה 148 סוכר האם זה תקין?? ומה הערך שנחשב כתקין?
ובגלל תוצאה זו נשלחתי לעשות העמסה עם 100 גרם ?.??
מה זה אומר שיש לי סכרת ???
אני לא כל כך מבינה
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת
פרופ' שחר קול07/08/2009יש להפנות השאלה לפורום הריון בסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת שבוע לאחר החזרת עובריםאורית06/08/2009
שלום,
שבוע לאחר החזרת העוברים התחלתי לדמם. עשיתי בדיקת דם שהראתה רמות נמוכות מהרגיל של פרוגסטרון. הרופא הנחה אותי לקחת שלוש פעמים ביום נרות פרוגסטרון (במקום פעמיים). מאז הדימום רק התגבר ונראה כהתחלה של וסת. בדיקת הריון מתוכננת לשבוע הבא ביום שני (בעוד 5 ימים).
מה יכולה להיות הסיבה לדימומים? האם זה וסת? האם תתכן וסת בשלב כזה מוקדם בתהליך?
אני מאוד מודאגת.
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ' שחר קול07/08/2009כן, המחזור עלול להקדים באופן משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהרינת06/08/2009
ד"ר שלום רב,
אני שבוע לאחר ההחזרה האם אפשר לקיים יחסי מין כרגיל, האחות אמרה שאחרי 3 ימים זה בסדר... האם זה בסדר.??? האם זה יכול להפריע להשתרשות? אודה לתשובה בהקדם.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ' שחר קול07/08/2009אפשר, אם עוצמת התגובה השחלתית אינה גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים עדין סיכוי להיכנס להריון:?שיר06/08/2009
אתמול -יום רביעי שאיבה של 1 ביצית. היום התבשרתי לצערי כי הביצית לא הופרתה
( הבאנו מהבית זרע טרי ולאחר השאיבה בעלי התבקש לתת עוד זרע). ככשאלתי את הרופא האם זה בגלל הזרע(בהפריה הקודמת הלכנו על שיטת ברטוב והיתה הפריה של ביצית 8 תאים
והפעם הרופא אמר שאין צורך).
הוא אמר שלא אני ממש מיואשת,בת 43 בעלי בן 44 . זה הטיפול הרביעי ובשלושת הטיפולים הקודמים תמיד היתה הפריה.
שאלתי:האם זה אומר שאיכות הביצית ירודה כל כך עד כי הסיכויים ממש נמוכים
האם בכלל יש סיכוי להריון?
אודה על תשובתכם המהירה.
האם כדאי לנוסות שיטת הפרייה טבעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ' שחר קול07/08/2009הסיכוי קטן, אך אם היו הפריות בעבר, יש סיכוי סביר שיהיו בעתיד.
הפריה טבעית - האם כוונה לשאיבת זקיק בודד? אם כן - הסיכוי להצליח בכך הוא די קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה06/08/2009
שלום,
עברתי אתמול שאיבה ראשונה של ביצית במחזור טבעי. נאמר לי היום שלא התקבלה הפרייה בינתיים ועושים מיקרומניפולציה.
תוכל בבקשה להגיד לי מה הסיכויים להפרייה במקרה זה והאם יש הבדל אם התהליך החל למחרת השאיבה לבין התחלתו אתמול? האם זו רוטינה או שיש כאן ניסיון הצלה חסר סיכוי ממשי?
יש לי סיבה להיות אופטימית?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ' שחר קול06/08/2009לצערי, הסיכוי למחזור מוצלח אינו טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לד'ר קול,שאלהשיר מרמה"ש06/08/2009
בתאריך 23/7/09 הןחזרו לי שני עוברים טריים בעלי 4 תאים שלמים דרגה איי,
ב25/7/09 לקחתי 1/2 אוביטרל לתמיכה ואני לוקחת 2 ביום אנדומיטרין,שאלתי היא עשיתי אתמול בדיקת דם להריון והתוצאות הם: E2-913,פרוגסטרון-42 ,ובטא -13 ,אני יודעת שהבטא נמוכה מאוד ועדיין לא קיבלתי מחזור,ברצוני לציין שביום שבת היו לי כאבים עזים בבטן כמו מחזור,היתה הפרשה חומה וזהו,האם יש סיכוי שיהיה הריון?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול06/08/2009הסיכוי להריון אינו טוב.
יש מקום לחזור על הבדיקה עוד 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהמאי06/08/2009
אני אחרי החזרת מוקפאים- לפני ההחזרה לקחתי פרוגינובה ולקראת הסוף 600 אוטרגוסטן ביום.
אתמול ביצעתי את ההחזרה והרופא אמר לי לעבור ל900 אוטרגוסטן ביום ולהמשיך עם הפרוגינובה רגיל.
האם הפרוגינובה אינה מדכאת את המערכת? מה ההיתרון להמשיך לקחת אותה? ובכלל אם לא היה ביוץ ובעצם לא עשיתי שום דבר שונה ביום ההחזרה(כמו אוביטרל) איך הגוף יודע שעכשיו הוא צריך לקלוט את ההריון?
תודה וסוף שבוע מהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ' שחר קול06/08/2009חייבים להמשיך בפרוגינובה כמקור לאסטרדיול.
תיזמון חלון ההשרשה מתבצע ע"י הוספת האוטרוגסטן ביום הנכון לפי גיל העוברים ביום הקפאתם.
למעשה, שתי התרופות מדמות לרחם מצב של הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להרות כבר יותר משנהתמי06/08/2009
שלום ד"ר בני 30 ומנסים כבר יותר משנה להרות
בדיקת הזרע:
נפח זירמה:2.5 מיליליטר
ריכוז:88 מיליון
סה"כ תאי זרע:220 מיליון
תנועתיות 65%
דרגת תנועה:3
חיוניות 85%
אין צמיגות
מורפולוגיה לפי קרוגר:4%
1.האם הזרע יכול להפרות טבעי או שיש צורך לפנות לרופא בתחום
2.האם המורפולוגיה לא נמוכה מדי?
3.האם במדדי זרע כאלו יש יתרון בהזרעה על פני קיום יחסים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
פרופ' מרתה דירנפלד06/08/2009אמנם %זרע עם מורפולוגיה לא תקינה אבל יש שינויים מבדיקה לבדיקה ואין להסתמך על בדיקה בודדת
מצב הפוריות של האשה גם ייקבע אם הרופא יינסה לתת עוד זמן להריון ספונטאני , ייעזור ע"י הזרעות וכו' או יחליט על הפריה במבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVFרוני06/08/2009
שלום רב,
בת 37 אם לילדה בת שנתיים ( הריון ספונטני) , אחרי שנה של הזרעות , הפלה בוששת לפני חצי שנה.
התחלנו טיפול ל- IVF .
לאחר שבעה ימים של גונל F - 225 ניצפו שישה זקיקים ( 14 14 14 11 11 11).
נשלחתי לעוד ארבעה ימים של זריקות באותו מינון עד למעקב הבא.
1. האם התגובה שלי נחשבת לחלשה מאוד?
2. בהנחה שיצליחו לשאוב 5-7 ביציות , יש לי סיכוי להריון, או שחבל על הזמן של כולנו?
3. במהלך כל ההזרעות , היתה לי הרגשה , שדווקא כשלקחתי איקקלמין , היו לי יותר זקיקים קטנים ב"קנה" . זה הגיוני? לא כדאי לשלב במידה ואצטרך , גונל עם איקקלמין?
תודה ויום טוב,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך ל...
רוני06/08/2009שכחתי לציין גם מסניפה סופרפקט 3X3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ' שחר קול06/08/20091. לא
2. סיכוי טוב מאוד
3. ממליץ לא לשלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)