מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אכזבה נוספת...ירדן11/08/2009
שלום
עברתי הפריה סבב 2 היה לי בטא 55 ופרוג' 49
יומיים לאחר מכן ביצעתי שוב בדיקת דם התוצאה יצאה בטא 19 ופרוגסטרון 97
מהן הסיבות לדעתך שהפסיק ההריון ?
אולי יכול להיות שיום אחד הגסטון לא חדר טוב לגוף ?
זוהי כבר הפעם השנייה שקורה לי שיש היריון ולאחר כמה ימים הוא מפסיק
מה צריך לעשות אולי הגוף חלש מידי בשביל שההיריון יתפס ויתפתח
מה עושים שלב הבא יש איזושהיא דרך לעקוב אחרי העוברים מיום ההפריה?
לתשובתך אודה
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כך מבינה אותך...
מיואשת11/08/2009רק רציתי להגיד שתהיי חזקה ואופטימית, גם אני קיבלתי את המחזור היום לצערי ונהרס לי כל היום. ולפני 34 חודשים עברתי גרידה של הריון ראשון (מחזור שני של טיפול) שלא נצפה דופק וגם לא נפל אז עברתי גרידה בשבוע 9, אני כל כך מבינה וכואבת את מה שאת עוברת ומאחלת לך שתקלטי שוב מהר ושימשיך הריון תקין....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ירדן12/08/2009תודה רבה על התגובה, מקווה ששתינו ניקלט ב"ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
sarah13/08/2009תודה רבה
אם ערך זה יחזור או יחריף חודש הבא- האם היית ממליץ על מבחן קלומיד בין יום 5-10 למחזור?
ובשביל הרוגע שלי- למה קראתי בכל מקום שזה אמור להיוץ מתחת ל11 במקסימום על מנת להשיג הריון טבעי? האם 13.4 הוא לא ערך בעייתי מאוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכזבה
פרופ' שחר קול12/08/2009ההריון הפסיק כיוון שהעובר שנוצר אינו תקין, כנראה. אין קשר לגסטון. אין קשר לגוף חזק או חלש.
יש להמשיך הלאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש הריון?ללי11/08/2009
ביום חמישי לפני כשבועיים בתאריך 30/7/09 הוחזרו לי 2 עוברים מוקפאים.
היום עשיתי בדיקת הריון והתוצאה היא זו: Beta Subunit, hCG 71.7 mIU/mL
Ref. values: neg<5; pos>25
ברצוני לשאול:
1. האם מדובר בהריון?
2. האם ערכי הבטא בסדר ביחס לגיל ההריון?
3. האם אפשר לדעת רק על ידי אולטרסאונד אם ההריון התפתח
או שמספיק לבצע בדיקת דם לבטא בלבד?
4. מאיזה שבוע אפשר לבצע אולטרסאונד ולאשר סופית את קיום והתפתחות ההריון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול12/08/20091. כן
2. כן
3. מתחילים בדיקות דם, בהמשך עוברים לא.ס.
4. חודש לאחר ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל והזרעה מוקדמים? בבקשה היוםתמי11/08/2009
לרופאים ולמשתתפות בפורום שלום,
אני בת 43,
LH - 8.6
FSH - 6.1
החל מהיום השלישי למחזור קיבלתי כל ערב 150 UI גונלF
(סה"כ 7 פעמים)
היום, ביום העשירי התוצאות הן:
E2 - 5405pmol/l
פרוגסטרון - 3.6nmol/l
רירית הרחם: 6.7
הזקיק המוביל: 18 (יש כעשרה זקיקים בין 10 ל 18)
בגלל האסטרדיול הגבוה הרופא שלי רוצה שאזריק כבר הערב אוביטרל ואבצע IUI מחר ומחרתיים - ז"א - ביום האחד עשר למחזור.
זה נראה לי מוקדם מדי, האם יש הצדקה לא לקחת אוביטרל ולקיים יחסים בהמשך, בהנחה שאם לא יהיה עדיין ביוץ - יהיה קצת יותר מאוחר?
(אין לנו שום בעיה של זרע - הבעיה היחידה שלנו היא הגיל...)
האם האוביטרל לא יכול להכשיל את הנסיון בשלב מוקדם כ"כ??
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול12/08/2009מבינת תזמון ההמלצה - טובה.
יש לזכור - גם זקיקים של 15 ממ מכילים לרוב ביציות בשלות!
הסיכון הוא של גירוי יתר וריבוי עוברים, לא של בעיית תזמון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ללא עובריםדנה11/08/2009
שמי דנה
אני בת 33.
עברתי 3 טיפולי IVF
בטיפול הראשון נשאבו 6 ביציות, בוצעה מיקרומניפולציה. לאחר 24 שעות לא נוצרו עוברים.
רק לאחר 48 שעות נוצר עובר אחד בקושי.
בטיפול השני שינה הרופא את הזריקות ההורמונליות והמינונים. נשאבו 12 ביציות. כולן עברו מיקרומניפולציה ונוצרו 6 עוברים. 2 עוברים שהוגדרו כמצויינים (8 תאים) הוחזרו ונוצר הריון.
לרוע מזלי בשבוע ה-16 עברתי הפלה לאחר דיקור מי שפיר.
לאחר כחודש הוחזרו לי מוקפאים מההפריה האחרונה אך לא נוצר הריון.
לאחרונה עברתי טיפול IVF שלישי, בדיוק עם אותן זריקות הורמונליות כמו בטיפול השני. נשאבו 8 ביציות, בוצעה מיקרומניפולציה ובאופן מפתיע, בדומה לטיפול הראשון - לא נוצר אפילו עובר אחד.
חשוב לציין שהזרע תקין לחלוטין.
האם יש הסבר הגיוני למה שקורה איתי?
מה יכול לגרום לזה שלא נוצרים עוברים?
איך זה יכול להיות שהטיפול השני שהיה מוצלח לא חוזר על עצמו גם בטיפול השלישי?
מה פשר חוסר העקביות הזאת?
האם נתקלתם במקרים דומים?
עד כמה עלי להיות מודאגת?
מה הייתם מציעים לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
לחוצה11/08/2009הטיפול האחרון שלי הניב תוצאות דומות. לאחר מיקרומניפולציה נוצרו עוברים שהוחזרו בשבוע שעבר וכעת אני ממתינה לתשובות.
מצטערת על החדירה לפרטיות אך הנושא מעסיק אותי - מה היתה הסיבה לבדיקת המי שפיר?
האם ההריון היה תקין עד לבדיקה?
אני נורא חוששת מהעובדה שהעוברים שהוחזרו הופרו למעשה באיחור, ודואגת לתקינות ההריון והעובר.
האם הסיבה לבדיקת מי השפיר היתה העובדה שהעובר התפתח מאוחר?
אני מצטערת על האובדן שלך, ומקווה שבקרוב תמצא הסיבה לבעיות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא היתה סיבה מיוחדת
דנה11/08/2009הי...
אני אתקן אותך: ב-IVF שבו נכנסתי להריון היתה מיקרומניפולציה, אבל העוברים לא התפתחו מאוחר כמו בפעם הראשונה והשלישית, אלא התפתחו באופן שנראה תקין.
כל הבדיקות שעשיתי - שקיפות עורפית, סקירת מערכות ראשונה וכו'... הראו שהכל תקין והסיבה שעשיתי מי שפיר היתה מתוך החלטה שלי של "ללכת על בטוח". בדיעבד זאת היתה טעות כי לא היתה שום סיבה אמיתית לעשות את הבדיקה.
אם את מפחדת שהעוברים לא תקינים בגלל המיקרומניפולציה אז אין לך מה לדאוג. הרופאים ששאלתי אותם אמרו שאין ממש הוכחה לכך שמיקרומניפולציה יוצר סיכון גבוה יותר למומים.
אם כל הבדיקות הרגילות שלך יהיו תקינות (שקיפות, חלבון עוברי, סקירה), אני לא רואה סיבה שיש לך ממה לחשוש.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדנה
תמי11/08/2009דנה שלום,
צר לי על ההפלה שעברת וכולי תקווה שההריון הבא יהיה תקין מוצלח ובריא- מגיע לך.
ברצוני לשאול שאלה- ואני מקווה שלא תראי בכך חדירה לפרטיותך- ציינת כי עברת הפלה לאחר דיקור מי שפיר- האם ההפלה נגרמה בשל סיבוך של הדיקור או שמא החלטתם להפסיק את ההריון לאחר קבלת התוצאות (אני פשוט חוששת מדיקור).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דנה11/08/2009הי תמי
העובר היה תקין בדיעבד, ההפלה היתה כתוצאה מהדיקור.
הדיקור עצמו עבר חלק, היתה דקירה אחת, הרופא והאחות אמרו שהכל מצויין.
אחרי יממה התחילה ירידת מים. בסופו של דבר נאלצו לבצע הפלה.
כשאומרים שאחת לכל 300 מפילה ממי שפיר מתכוונים בדר"כ להפלה מסיבה לא מוסברת.
יש לי הרבה חברות שעברו מי שפיר והכל היה בסדר. אני פשוט נפלתי בסטטיסטיקה...
מאחלת בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
לחוצה11/08/2009הטיפול האחרון שלי הניב תוצאות דומות. לאחר מיקרומניפולציה נוצרו עוברים שהוחזרו בשבוע שעבר וכעת אני ממתינה לתשובות.
מצטערת על החדירה לפרטיות אך הנושא מעסיק אותי - מה היתה הסיבה לבדיקת המי שפיר?
האם ההריון היה תקין עד לבדיקה?
אני נורא חוששת מהעובדה שהעוברים שהוחזרו הופרו למעשה באיחור, ודואגת לתקינות ההריון והעובר.
האם הסיבה לבדיקת מי השפיר היתה העובדה שהעובר התפתח מאוחר?
אני מצטערת על האובדן שלך, ומקווה שבקרוב תמצא הסיבה לבעיות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא עוברים
פרופ' שחר קול12/08/20091. לא, על סמך הנתונים הקיימים.
2. לא ניתן לדעת לפי הנתונים הקיימים.
3. ?
4. מציע לחזור על הפרוטוקול שהביא להריון. יתכן והמחזור האחרון הוא רק מזל רע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםא11/08/2009
אני בטיפול ivf ראשון שלי כך שאני לא ממש יודעת את ההתנהלות. האם אני צריכה להודיע לבית החולים מתי קבלתי את המחזור או פשוט להמשיך עם הדוקסילין (ודקא שהוזרקה בטוסיק) עד לתאריך בו אמרו לי להגיע לאולט' ודם?
בנוסף אני מרגישה שאני כמו הר געש שעומד להתפוצץ מבחינה נפשית אני טעונה, עצבנית, סופר רגישה בוכה רוב הזמן, גם בעבודה זה בא לידי ביטוי מה עושים? האם זה נורמלי? בקצב הזה לא ישארו לי נישואים לדעתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד לקבל מענה
א12/08/2009בנוסף יש לי עוד תופעה מוזרה ביומיים האחרונים אני מתעוררת בבוקר עם דם קרוש על הלשון לא יודעת מה קורה אבל בחיים לא נתקלתי בתופעה הזאת האם יש קשר?(אין קשר לחניכיים הכל תקין והדם לא מגיע משם אלא ביריקת ליחה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ראשון
פרופ' שחר קול12/08/2009הטיפול בדוקסילין לטוח ארוך אינו ברור, ואינו חלק שיגרתי מהטיפול ב - IVF.
מציע להתקשר בהקדם ליחידה המטפלת ולקבל הנחיות ברורות לגבי כל השאלות שאת מעלה.
קבלת מידע ופיזור הערפל עשויים להועיל מאוד גם מבחינה נפשית, שכן את אמורה לדעת בדיוק מה מצפה לך, ולצעוד כל העת על קרקע בטוחה ומוצקה. הרושם כעת שזה לא בדיוק המצב שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרופיל הורמונלייעל11/08/2009
בבדיקת פרופיל הורמונלי שנלקחה ביום ה-8 למחזור התקבלו התוצאות הבאות:
<4000- pmol/L 294 ESTRADIOL (E-2)
4.20- 0.35 mIU/L 2.28 TSH
- IU/L 8.90 LH
- IU/L 5.20 FSH
619.0- 59.0 mIU/L 264.4 PROLACTIN
- nmol/L 1.5 PROGESTERONE
מה זה אומר? האם זה מתאים לפרופיל של PCO? המחזור בדרך כלל סדיר כל 5 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' שחר קול12/08/2009לא ניתן להסיק מסקנות.
יכול להיות תקין, יכול להתאים ל - PCO.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון הזרעה- מבולבלתליהי11/08/2009
היום הייתי בUS, נצפו 2 זקיקים מובילים של 20 ואחד של 16. אני אחרי שבוע וחצי של הזרקת גונאל במינון של 75. התקשרו אלי עכשיו ואמרו לי להזריק אוביטרל בערב ולבוא מחר בבוקר להזרעה. האם זה בסדר? התזמון נכון?
שאלה נוספת- מיקום הזריקה של האוביטרל הוא כמו של הגונאל?
תודה על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
הילה11/08/2009נראה לי מוזר, תבדקי שוב כי הביוץ הוא 36 שעות מהאוביטרל כלומר שיהיה רק ביום חמישי בבוקר אז נראה לי מוקדם מידי. אמנם הזרע מחזיק עד 3 ימים אבל עדיף כמה שיותר קרוב לביוץ וממה שאני יודעת ומנסיוני מבצעים את ההזרעה ביום הביוץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמון
פרופ' שחר קול12/08/20091. כן
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
ליהי12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרגסטןאנה11/08/2009
שלום.
עלי לקחת אוטרגסטן 3 פעמים ביום.
האם יש חשיבות לקחת את הנרות בזמן קצוב? ז"א - בדיוק באותם שעות בהפרשים קבועים?
עד כה לא פיספסתי, אבל לא הקפדתי על שעות קבועות ואני מעט חוששת. האם נגרם נזק?
שאלה נוספת -
ביום א' בשבוע שעבר עברתי שאיבה, וביום רביעי הוחזרו 2 עוברים.
האם ניתן לקיים יחסי מין? האם מותר לקיים יחסים בזמן נטילת האוטרגסטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן
פרופ' שחר קול12/08/20091. לא ממש עקרוני סטיה של כמה שעות לא תזיק.
2. ראי שאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתיתהילה11/08/2009
אתמול הייתי אמורה לקבל וטרם קיבלתי, הביוץ שלי היה ביום שני לפני שבועיים ויום (בבוקר) כך שהיום נחשב אני מניחה כבר לאיחור ובדרך כלל המחזור שלי מגיע 14 יום אחרי הביוץ.
אני רוצה לעשות בדיקת הריון, האם יכולה לעשות היום בערב או שעדיף בבוקר עם השתן הראשון?
אם אפשר בערב, האם כדאי לא לשתות כמה שעות כדי שיהיה יותר מרוכז? פשוט אני שותה הרבה במהלך היום בעיקר בבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיון
ד''ר דוד ישי11/08/2009את יכולה לעשות את הבדיקה הערב . אין צורך להמנע משתינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים כושליםשני11/08/2009
שלום לפני שנתיים אבחנו אצלי חסימת חצוצרות מה שהביא אותי לטיפולי IVF
אחרי 2 טיפולים כושלים פניתי לרופא פרטי שאיבחן אצלי ציסטה בשחלה ורירית רחם דקה מאוד
הוא המליץ לעשות גרידה בכדי לחדש את רירית הרחם
רציתי לדעת מה דעתך על הטיפול שהוא הציע
ומה הסיכוי שלי להרות עם כל הבעיות שיש לי..
אשמח לתשובה אני מאוד מודאגת ומתוחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל מקרה מציעה לך לקבל חוות דעת
הילה11/08/2009נוספת מרופא נוסף שמומחה לפוריות, מישהו שביררת שהוא מהטובים...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
ד''ר דוד ישי11/08/2009לציסטה אין קשר לבעיות פוריות. ראשית צריך לבדוק איך הייתה הרירית בטיפולים שקבלת. כדי לאשר שאכן יש לך בעית רירית. לצערי אין טיפול טוב לבעיה של רירית . לדעתי גם גרידה לא תועיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מצרבת בעיקר בבוקר ובערבד``ר אליעזר גירש11/08/2009
שלום,
אני 11 יום לאחר החזרת עוברים ואני סובלת מצרבת בעיקר בבוקר ובערב.
לא שיניתי כלום מבחינת הרגלי התזונה. (אנדומטרין פעמיים ביום)
האם שינויים הורמונלים הם הסיבה לצרבת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל
ד''ר דוד ישי11/08/2009יתכן מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילליאת11/08/2009
בת 30 + 2 ילדים
אני אחרי 3 טיפולי הפרייה שלא צלחו
ווסת אחרונה 15/7
ע"פ ערכת ביוץ היה ביוץ ביום 21 לווסת
אני לקראת פרוטוקול ארוך
ביום 23 התחלתי דקפפטיל 0.1
יום אחרי התחלת דקפפטיל דימום חום שנמשך מספר שעות עם כאבי מחזור
אתמול בבדיקת דם שלילי 0
יש לי כאבי מחזור ובחילות כבר כמה ימים בלי מחזור
1. האם יש עדיין סיכוי להריון?
2. והאם הדקפפטיל גורם לתופעות שציינתי?(כאבי מחזור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ליאת11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה לא ענית לשאלתי
לונה11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםסיגל11/08/2009
שלום, האם ב-IVF הגבר נותן דגימת זרע בכל ניסיון להחזיר עוברים או שזה חד פעמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
ד''ר דוד ישי11/08/2009הוא נותן בכל טיפול מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות..הללויה11/08/2009
רופאים יקרים,
שאלתי אתמול שאלות לאחר תשובה שלילית בהפריה. יש לי מוקפאים.
1.על פי תשובתכם, אם יש לי ביוץ סדיר, אזי ניתן באופן מיידי לעשות החזרה על בסיס טבעי. איך יודעים אם יש לי ביוץ סדיר? רוצה לציין כי לפני ההפריה, בהזרעות שעשיתי היה ביוץ ובדקתי את זה פעמיים לאחר ההזרעה באולטרא סאונד, ואכן התרחש ביוץ. ניתן להבין מכך כי יש לי ביוץ סדיר?
(הסיבה להפריה- חצוצרה סתומה וכשלון בשש הזרעות, מתרומת זרע)
2. בת 40 בעוד שבוע.... חצוצרה סתומה שמאל ושחלה שמאלית מנוונת. בשאיבה- 8 ביציות, 6 הופרו, השניים שהוחזרו "יפים מאוד" בני 8 תאים. השאר הוקפאו. הרירית היתה מעל 9 מ"מ.
באיכות עוברים שכזו ורירית טובה מה לדעתכם קרה?? עייפה ומותשת....
רופאים מקסימים,
עברתי חודש שלם של זריקות ופרוטוקול ארוך ומייגע, ואחריו שבועיים של המתנה מורטת עצבים, כשפעמיים ביום אנדומטרין ועוד קצת אוביטרל לתמיכה. והציפייה .. תהליך מייאש, קשה מאוד מנטלית. חייבת לציין שהתמיכה שלכם, הייעוץ, הסבלנות, המקצועיות, פשוט עזרו לי מאוד לשרוד את כל זה.
תודה שאתם כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שי לי
ד''ר דוד ישי11/08/2009הסדירות של הוסת נקבעת רק על פי פרקי הזמן שעוברים בין הימים הראשונים של הוסת. אם פרקי הזמן קבועים , המחזור סדיר.
למרות זאת אני מציע שלא תלכי על מחזור טבעי אלא על מחזור של הכנה.
אין לי כמובן הסבר לכשלון של הטיפול הנוכחי. אבל צריך לזכור . לא תמיד עוברים שנראים תקינים , הם תקינים באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אשמח להבהרה.
הללויה12/08/2009שלום, ראשית תודה על תשובתך.
אשמח אם תוכל להבהיר לי את כוונתך בנוגע ל:
"הימים הראשונים" של המחזור אינם מובנים לי. אני מקבלת מידי 26-27 יום. המחזור שלי סדיר. האם
לזה התכוונת?
שנית, הצעת לי ללכת על "מחזור הכנה", תוכל להסביר לי מה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי/ ד"ר קול
הללויה12/08/2009מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפשרה
פרופ' שחר קול12/08/20091. אם המחזור סדיר, סביר שהביוץ סדיר.
2. גם אם הכל נראה מצוין, עדיין רוב מחזורי ה - IVF אינם מניבים הריון. לכן, אין ברירה, ולהמשיך קדימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתרחסוי10/08/2009
ערב טוב,
לפני חצי שנה היה לי גירוי יתר והיו לי כאבים בירך עד כדי כך שלא יכולתי לנהוג, אבל הכל מאחוריי, אבל במעט יש לי כאבים בירך ימין, במיוחד שאני מתרוממת משכיבה, או שאני יושבת ישיבה מזרחית, שאלתי, :
הייתכן שמעט הכאבים שיש לי עדיין נובעים מגירוי היתר שהיה לי לפני חצי שנה?
מה עלי לעשות ואיך לטפל בבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי10/08/2009אני לא רואה קשר בין כאבים בירך לגירוי יתר . העובדה שהכאבים נמשכים עד היום רק מחזקים את דעתי. כדאי שתתיעצי עם אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)