מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לדוקטור דוד שיליאת30/07/2009
יש לי עוד 7 עובריים מוקפאים המחולקים ל8 7 6 תאים האם הסיכוי להריון מעוברים אלה טובים או בגלל שזה עובריים מוקפאים הסיכוי קטן יותר מעוברים טריים .למרות שיחזירו לי עוברים טריים שחולקו ל8 תאים והטיפול כשל ואין הבדל וזה יכול להצליח גם מעוברים מוקפאים .ועוד משהו למה כול הזמן בבדיקת ההריון בדם במשך 9 טיפולים הבטא תמיד היתה קטנה מ3 ההאם זה משהו לא בסדר הוא שזה נורמלי..בגלל שאין הריון למרות שאמרו לנו תמיד שעוברים יפים אבל לא יצליח ההריון אני בת 29 ובעלי גם אז מה הסיבה הרירית והרחם טובים מאד ביצעתי גם פיבל והיסטרוסקופיה ואמרו לי שזה מעלה את סיכוי ההריון אשמח לתשובה מהירה תודה והאם ההריון יצליח מתשיהו והאם אפשר לקבל תשובה יותר מפורטת לשאלתי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר דוד ישי30/07/2009החלוקה של העוברים שהוקפאו טובה
הסיכויים של עוברים מוקפאים מעט פחותים משל טריים אבל עדיין טובים.
העובדה שעם טריים לא הצלחתם לא אומרת שעם קפואים לא תצליחו.
אני לא יודע מה הסיבה. אל תאבדו את הסבלנות . ההריון יגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומיטרין- שאלותהללויה30/07/2009
שלום לרופאים,
יום אחרי החזרת עוברים. קיבלתי אנדומטרין פעמיים ביום . שאלותיי:
1.אני מחדירה את הטבליה עמוק ככל האפשר, בהתחלה הכל בסדר אך לאחר כשש-שבע שעות פתאום יש ירידה קצת של חומר הטבליה בליווי של מים כאלה. אני חוששת כי האנדומטרין לא מספיק להכנס ולהשפיע. מה דעתכם?
2. נאמר לי עלי להחדיר את הטבליה בשעות קבועות. האם עלי לדאוג כי הטבליה תוחדר בהכרח בהפרש של 12 שעות או אפשר למשל בבוקר ב-7:00 ובלילה ב-24:00?
והאם זה בסדר להחליף את השעות שנקבעו לאחר כשלושה ימים של שימוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה......
הללויה31/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שי לי
ד''ר דוד ישי31/07/2009תזכרי שמה שנספג מהתכשירים הוגינליים לתוך הדם הוא החומר הפעיל. כל המרכיבים שבונים את הטבליה עצמה נשארים בנרתיק ונפלטים.
רצוי שההחדרה תהיה קרוב ככל האפשר לכל 12 שעות.
אפשר לשנות את השעות באופן חד פעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות לפני מחזור ואקיקלומיןמלי30/07/2009
שלום,
רציתי לקבל חו"ד שנייה בענין אקיקלומין.
מומחה פוריות החליט לתת לי אקיקלומין (יחד עם מעקב זקיקים ובדיקות דם),
לאחר שאני מנסה כבר כשנה להיקלט, המחזורים שלי סדירים, אך יש לי כ-5 ימי הכתמות לפני המחזור מיום 23 למחזור. פרופיל הורמונלי תקין (פרוגסטרון יום 3 למחזור- 2.2).
האם אקיקלומין הוא הפתרון עבורי, אני מפחדת שנותנים לי אותו מהר מדי. יש אולי בדיקות אחרות שניתן לעשות קודם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה מהרופאים. תודה.
מלי02/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מלי
ד''ר דוד ישי02/08/2009לפני איקקלומין הייתי מברר מה מצב הזרע , ואם הזרע תקין הייתי שוקל לעשות גם צילום רחם.
בכל מקרה , אם את בחורה צעירה והנתונים של הבדיקות מתאימים, אפשר לעשות כמה מחזורים של מעקב ביוץ והזרעה לפני האיקקלומין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותמ30/07/2009
שלום, הרופא שלי נתן לי גלולות יסמין למשך 21 יום .יום אחד שכחתי לקחת ואז דילגתי על יום ויצא שלקחתי 20 יום, היום הפסקתי,בנוסף אמר לי שאני יהיה פורייה יותר אחרי שאפסיק את הגלולות מתי בדיוק אהיה פורייה יותר אחרי קבלת מחזור? או שזה משפיע גם לפני?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מ
ד''ר דוד ישי31/07/2009תהיי פוריה ביום הביוץ. אם הוסת הרגיל שלך סדיר , הביוץ יהיה כשבועיים מיום קבלת הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה והריוןחן30/07/2009
בוקר טוב
שאלתי לפני מס' ימים לגבי סיכוי להריון במצב שבו אני מס' ימים עם התקף מיגרנה ומחר אני אמורה לבצע בדיקת בטא ותשובתכם היתה שיש סיכוי אך מקריאה הבנתי שמיגרנה מס' ימים לפני מחזור היא תופעה שכנראה רמת האסטרוגן נופלת וזהו הטריגר למיגרנה ולעומת זאת במהלך ההריון הרמות גבוהות
אז מה ההסבר לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חן
ד''ר דוד ישי30/07/2009אני לא יודע בודאות מה ההסבר למיגרנה בסמיכות לוסת ובודאי לא במצבך. אבל לא ידוע לי על קשר בין מיגרנה בשלב הזה ובין הסיכוי להריון. אל תתיאשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVFתמי30/07/2009
ד"ר שלום.אני בת 30 מבייצת טבעי ולאור FSH גבוה הוצע עבורי IVF טבעי או עם מעט הורמונים
1.האם יש עדיפות לטיפול ללא הורמונים כלל למעט אוביטרל עבור אישה שמבייצת ובכל מקרה עם מתן הורמונים הגוף לא מייצר יותר מזקיק אחד?
2.האם בגלל אי מתן הורמונים הביצית לא תיהיה בשלה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי30/07/2009מחליטים על טיפול ללא הורמונים אם ההערכה ( או נסיון קודם ) היא שטיפול הורמונלי לא יגדיל את הביציות שמבשילות.
הביצית הנבחרת בכל מחזור מבשילה גם ללא הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזורבלהה30/07/2009
שלום רב. אני לאחר טיפול של החזרת מוקפאים שלא הצליח. לפני יומיים הפסקתי תמיכה של אנדומטרין ואסטרופם- מתי לצפות למחזור? יש לציין שאני סובלת מכאבי בטן חזקים- האם זה קשור? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בלהה
ד''ר דוד ישי30/07/2009ביום יומיים הקרובים. הכאב כנראה קשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתשירי29/07/2009
שלום רב,
האם מותר לקחת תוסף של חומצה פולית 5 מ"ג + ומגה שלוש שיש בתוכו גם חומצה פולית 400 מק"ג? זה לאט יותר מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועה
ד''ר דוד ישי30/07/2009אני לא רואה בעיה בלקחת 5.4 מ"ג במקום 5 מ"ג. השאלה היא האם יש סיבה שאת נוטלת 5 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחה ?חן29/07/2009
אני בת 29 ויש לי שחלות פוליצסטיות. התחלתי טיפול ביום השישי של המחזור . הטיפול כולל
שלוש פעמים ביום איקוקלומין ( ביום ה- 13 למחזור אוביטרל
שאלתי האם התחלת הטיפול ביום השישי למחזור(בדר"כ מתחילים ביוןם החמישי) פוגע באופן רציני על הצלחתו?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן שלום
פרופ' שחר קול30/07/2009אם אכן מדובר על בעיית ביוץ - זה ממש לא עקרוני אם מתחילים ביום 6 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לכול הרופאים עובריים מוקפאיםליאת29/07/2009
יש לי עוד 7 עובריים מוקפאים המחולקים ל8 7 6 תאים האם הסיכוי להריון מעוברים אלה טובים או בגלל שזה עובריים מוקפאים הסיכוי קטן יותר מעוברים טריים למרות שיחזירו לי עוברים טריים שחולקו ל8 תאים והטיפול כשל ואין הבדל וזה יכול להצליח גם מעוברים מוקפאים אם נתונים אלו ועוד משהו למה כול הזמן בבדיקת ההריון בדם במשך 9 טיפולים הבטא תמיד היתה קטנה מ3 ההאם זה משהו לא בסדר הוא שזה נורמלי בגלל שאין הריון למרות שאמרו לנו תמיד שעוברים יפים אבל לא יצליח ההריון אני בת 29 ובעלי גם אז מה הסיבה הרירית והרחם טובים מאד ביצעתי גם פיבל והיסטרוסקופיה ואמרו לי שזה מעלה את סיכוי ההריון אשמח לתשובה מהירה תודה והאם ההריון יצליח מתשיהו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול30/07/2009כיוון שאת צעירה והעוברים באיכות טובה, יש לשער שהריון יבוא במהרה!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותאתי29/07/2009
אני שומרת נידה.יוצא לי לקיים יחסי מין ביום ה14
האם אני יכולה לפספס את יום הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אם המחזור קצר יחסית.
פרופ' שחר קול30/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהשלי29/07/2009
היום הזרעה -. יום 9 למחזור, לאחר פוריגן. היום בצהריים אוביטרל.
זקיקים: 16 , 10
1824 - pmol/L ESTRADIOL (E-2)
7.0 - nmol/L PROGESTERONE
מתי היה /יהיה ביוץ?? מדוע כ"כ מוקדם הגיע הביוץ ומה יכולה להיות הסיבה לזקיקים קטנים כאלה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ?
פרופ' שחר קול30/07/2009בהעדר רמת LH ניתן לנחש שהחלה עליה ברמת הפרוגסטרון, ויתכן ותהליך הביוץ הטיבעי יצא לדרך.
ביצוע הזרעה היום - במקום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםשני29/07/2009
איזה מבין התרופות/ההורמונים הנ"ל מעלות את רמות האסטרוגנים:
אסטרופם F?
אוביטרל?
צטרוטי לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי29/07/2009אסטרופם ( בלי F ) . זה למעשה אסטרוגן
האחרים לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ד"ר שאלתי נקטעה
שני29/07/2009ולכן אשאל שוב:
איזה מבין התרופות הנ"ל מעלות את רמת האסטרוגן:
אסטרופם, מדרול, אורגלוטרן, צטרוטייד, גונל F, דוקסילין, אוביטרל, קרינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
ד''ר דוד ישי30/07/2009אסטרופם , גונל F
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי הנכבד
שני30/07/2009לפי דבריך, גונל F ואסטרופם מעלים את רמת האסטרוגן. הבנתי שתרופות פריון/הורמונים המעלים את רמת האסטרוגן בגוף הם אלה שמביאים לעליה במשקל- מה שנקרא השמנה.
אודה להבהרה בנושא.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
ד''ר דוד ישי31/07/2009טיפולי פוריות ( למעט מעקב ביוץ טבעי ) קשורים כולם בעלית רמת האסטרוגן. זה חלק מהעסקה. אפשר לקחת או לוותר. יש המון התעסקות סביב השאלה של עליה במשקל במהלך טיפולי פוריות. על פי הנתונים שבידנו , העליה במשקל , אם ישנה , נובעת מצבירת נוזלים זמנית ולא מהשמנה אמיתית.
יש כמובן אנשים שמגיבים ללחץ נפשי ( כמו שיש בשפע במהלך טיפולי פוריות ) ע"י אכילה ( כמו שיש כאלה שמגיבים בדיוק הפוך ) . נשים כאלה משמינות , אבל לא מהטיפול אלא מהאכילה המיותרת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוגסטרוןאור29/07/2009
שלום!
אני מנסה להכנס להריון. עשיתי בדיקות דם ויצא- nmol/L PROGESTERONE= 80.3 אני אמורה להיות בערך שבוע וחצי לאחר הביוץ.
האם התוצאה מעידה על רמת פרוגרסטרון נמוכה מדי לשלב זה של המחזור? מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי29/07/2009רמת הפרוגסטרון טובה מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פרוגסטרון
אור29/07/2009האם התשובה עדיין טובה אם יש לי ציסטות דרמואידיות בשחלות? האם יש בכלל קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אור
ד''ר דוד ישי30/07/2009לציסטות הדרמואידיות אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי שחלתיחסוי29/07/2009
לפני חודש ימים הזרקתי הורמונים ל- IVF תוצאות E2 היה מעל 15000 ,לצערי אין הריון, אבל מאז יש לי כאבים ביד שחשבתי שיחלוף, היום ניגשתי לאורטופד וטוען שלדעתו יש לי דלקת בכתף (טרם ביצעתי אולט') , האם יכולה להיות הבעיה בעקבות תוצאות E2 הגבוה /גירוי שחלתי?????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי29/07/2009ככל שידוע לי , אין קשר בין הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)