מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות:ס.ד.03/08/2009
1. בשבוע האחרון אני סובלת מתחושת עיקצוצים בעור. האם זה קשור להורמונים? (קיבלתי גונל אף, מנוגון, צטרוטייד, אוביטרל, אנדומיטרין..) המוזר הור שאת העיקצוצים קיבלתי דווקא בזמן קבלת המחזור, כלומר כאשר אני בלי הורמונים. האם זו השפעה מאוחרת?
2. מה המטרה של לקיחת גלולות נגד הריון 15 יום ולהמתין למחזור. במה מועילות הגלולות אם בין כה וכה אין בעיית ביוץ והמחזור סדיר?
3. האם ניתן לקחת כדור אנדומיטרין במקום נר? מה ההבדל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ס.ד.
פרופ' מרתה דירנפלד03/08/20091. קשה לדעת ממה העיקצוצים, יש הרבה תרופות ואי אפשר לדעת איזו תרופה עשתה תל זאת , זה גם לא שכיח בצורה שאת מתארת ואם לא עובר את צריכה לגשת לרופא להיבדק
2.למתן גלולות יש מטרות שונות בין היתר לכוון את המחזור ליום מסוים
3.אני לא הבנתי במקום איזה נר התכוונת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
ס.ד.03/08/2009תודה על התגובה המהירה.
לגבי הגלולות. הפרוטוקול שלי אומר לקחת 15 ימים גלולות נגד הריון, להמתין למחזור ואחר כך הורמונים. מה התפקיד של הגלולות כאן אם המחזור שלי סדיר בין כה וכה?
לגבי הנר, לאחר השאיבה אני מחדירה פעמיים ביום נר אנדומטרין. אשמח לדעת האם יש כדור שניתן לבלוע במקום להחדיר נר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי לאחר היסט. ניתוחיתענת03/08/2009
לרופא/ה שלום. לפני שבועיים עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת מחיצה תת שלמה על בסיס רחב, רוחב 32 מ"מ, עומק 9 מ"מ. הטיפול הרפואי שניתן לי: פרוגינובה 2 ביום למשך 14 ימים + ביום ה-15 להתחיל פרוברה 2 ביום למשך 14 ימים. האם המינון מומלץ או שניתן להפחית? פיזית אני מרגישה מצוין מאז שהתעוררתי מההרדמה וקיבלתי מחזור בזמן. רק ההורמונים משגעים אותי ויותר מכל אני חוששת שיפגעו בסיכויי להרות בתקופה המאד קרובה. אשמח מאד לקבל את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים לאחר היסטרוסקופיה
פרופ' מרתה דירנפלד03/08/2009זה טיפול מקובל והמטרה למנוע התדבקויות ברחם לאחר הפעולה הניתוחית.אם אינך יכולה לסבול את ההורמונים שאת לוקחת שוחחי עם הרופא שלך והוא בודאי יינסה לתת לך הורמונים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להמשיך?ס.ד.03/08/2009
בת 44 עוד חודשיים. חוץ מהגיל הכל תקין. הפלה יזומה בגיל 23. אין ילדים.
5 הזרעות ללא הריון.
הפריה ראשונה טיבעית, הביצית הופרתה במיקרו לאחר 3 ימים. אין הריון.
הפריה שניה עם הורמונים. 3 ביציות שהופרו לאחר יום במיקרו. הוחזרו 3 עוברים. אין הריון.
בתכנון: אותו פרוטוקול.
להמשיך לנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך
פרופ' שחר קול03/08/2009כן, כל זמן שיש עוברים - יש מקום להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות זרעונים- להזרעהאמא02/08/2009
האם נתקלת בהריון- שנקלט לאחר הזרעה עם 3.5 מיליון זרעונים בתנועה?
תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן בודאי! בהצלחה
פרופ' מרתה דירנפלד03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציות וביוץאורניה02/08/2009
האם יכול להיות ביוץ טבעי של ביצית אחת וגם שאיבה של 16 ביציות אחרות באותו הזמן?
כלומר-שאבו לי ביציות אך לא החזירו בסוף עוברים מסיבה טכנית..האם יתכן הריון מביצית שהשתחררה לפני השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורניה
פרופ' מרתה דירנפלד03/08/2009מה שאת מתארת אפשרי בהחלט וקרה לי .בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ,תאומיםקארין02/08/2009
האם אחרי החזרת 2 עוברים ותוצאת הריון חיובית זהו בהכרח ששני העוברים השתרשו?
באיזה שלב יודעים האם זה הריון תאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב ההריונות מהשתלת 2 עוברים לא יהי
פרופ' מרתה דירנפלד03/08/2009ו הריון תאומים.אפשר לדעת בודאות רק לפי בדיקת אולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםהללויה02/08/2009
שלום לרופאים היקרים,
רציתי לשאול, בכל מקום שאני קוראת את דבריהם של הרופאים, אני מבינה מכם כי מידת הצלחת ההפריה החוץ גופית, תלויה בשני גורמים- איכות העוברים וגיל האשה.
אני מבולבלת כי נראה שמדובר באותם פרמטרים, שהרי גיל האשה קובע את איכות הביציות ומכאן את איכות העוברים (הבנתי כי הביציות משפיעות יותר מהזרע), אז אם העוברים יפים למרות גיל האשה למשל, מדוע גיל האשה שוב נלקח בחשבון כפרמטר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול02/08/2009הערכה מורפולוגית של עוברים היא גסה, ולא מדויקת. כמובן שיש מתאם בין האיכות לסיכויי ההריון, אך המתאם אינו מושלם.
לכן, הסיכוי להריון מעוברים "בינוניים" של מטופלת צעירה הוא טוב יותר מהסיכוי להריון מעוברים "יפים" של מטופלת מעל גיל 40.
באופן כללי - את צודקת, איכות טובה הולכת יד ביד עם גיל צעיר. אך כאמור, המציאות מורכבת בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות הפורום ולרופאיםהללויה02/08/2009
הי בנות,
ביום רביעי היתה לי החזרת עוברים. היום התחלתי להיות עצבנית וחסרת מנוחה ממש כמו לפני מחזור.
האם באמת נכונה העובדה, כי גם כשבהריון מרגישים את אותן תחושות כמו לפני מחזור או שזה סתם קלישאה?
אשמח לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה..........גם של הרופאים
הללויה02/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההרגשה מוכרת..
בתאל03/08/2009עברתי מספר הפריות ואולי אני בדרך לעוד אחת..מקווה שלא חחחחחח... וההרגשה הזאת של המתח והעצבנות היא כל כך מוכרת לי.. לפעמים הייתי מתפרצת בעצבנות שלא הייתי מכירה את עצמי בכלל וגם בעלי היה המום.. או בוכה מכל שטות, שלא נדבר על ההשמנה והתיאבון הלא מוסבר בזמן ההורמונים, אני שהקפדתי על תזונה בריאה פתאום זללתי זבל.. בורקס למינהם.. אבל תודה לאל בשנה האחרונה זה התמתן והשליטה חזרה.
אני חושבת שזה נורא טיבעי להיות במצבים כאלה :א. הורמונים אחותי הורמונים.. חומר זר שלפתע הגוף מתחיל לקבל ומשנה לו בגוף כל מיני דברים.. אז זה ברור שיהיו על זה השלכות
ב. אני מאמינה שלמתיחות יש גם השפעה הורמונלית, ממש ברמה הפיזיולוגית ועל המתח הנוראי שאנחנו חוות בתהליך ההפריה.. שיהיו זקיקים.. שיהיו ביציות תקינות ו..זרע תקין...שיהיו עוברים יפים... וששששיקלטו ..שיקלטו כבר!!!שבועיים של המתנה מורטת עצבים שבה מפחדים לנשום.. וכשחלילה זה שוב לא מצליח .. הצלילה לדיכאון הכואב הזה.. ושוב מתרוממות מהביוב של עצמנו לוקחות נשימה ארוכה.. נושאות את העיניים לשמים ויאללה אוגרות כוחות לטיפול הבא, אז מה הפלא שהעצבים לנו רופפים לפעמים.. מותר לנו.. אחרי כל כך הרבה טלטלות קיצוניות..חוויות עמוקות שאנו חוות בנפשנו ..פעם.. יאוש.. ופעם תיקווה.
מישהי מהפורום אמרה שזה כמו להשיג רישיון נהיגה.. מלא טסטים.. תיאוריות.. שיעורים .. כישלון.. ועוד כישלון .. עד ללללל רישיון המיוחל ... עד להריון המיוחל!!!!
יקירתי אז כן... זה הכי טיבעי שבעולם שככה תרגישי... תנסי לשלב מסג מרגיע ולפצות את עצמך בתקופת ההמתנה.. בכל מיני דברים שאת אוהבת.. ותאמיני .. ותאמיני.. שהכל לטובה ושהכל בעזרת השם יסתדר לטובה , מאחלת לך מעומק הלב שתעברי את התקופה בקבלה עצמית ובנחת ושבקרוב תבשרי לנו בשורות משמחות!!!! אמן!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך אתי
הללויה03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שי לי
ד''ר דוד ישי03/08/2009כן . זה נכון בעיקר בשלבים הראשונים של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר ישי ו...
הללויה03/08/2009כלומר, היום שעוד לא עשיתי בטא ולפניי עוד שבוע מורט עצבים, לוקחת אנדומטרין, האם כל התחושות של בכי תכוף, עצבנות וכו', עדיין יכולות להעיד על הריון דווקא?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןבתאל02/08/2009
ביום ה14 אני בדרך כלל מבייצת עם סימני כאב הביוץ המוכרים, החודש קיימנו יחסים ביום ה11 וה12 והיום שזה יום ה14 ויש לי את כאבי הביוץ אני לא בטוחה שיתאפשר לנו לקיים יחסים, האם בהנחה שהכל תקין גם אצלי ואצל בעלי האם עדיין יש סיכוי להיקלט או שהיום בכל זאת הוא הכי קריט? כמה זמן שורד הזרע בגוף האישה עד למפגש הביצית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אתי
ד''ר דוד ישי02/08/2009זה אפשרי. זרע תקין שורד ומסוגל להפרות במשך כ 3 ימים מקיום יחסי המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דוקטור ישי
בתאל02/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוייםמירי02/08/2009
שלום!
תוצאות בדיקת זרע של בעלי הן: בדיקה 1- ריכוז 15 מליון תנועה 30% ומורפולוגיה 7%
בדיקה 2- ריכוז 23 מליון תנועה 17% ומורפולוגיה 6%
אצלי הכל תקין למעט TSH גבוה = 5.9 שמטופל ע"י אלטורקסין 50 מ"ג פעם ביום.
1.האם יש סיכוי להרות באופן טבעי?
2.עם נתונים אלו הסיכויים בהזרעה הם טובים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נורית
ד''ר דוד ישי02/08/2009יש סיכויים להריון טבעי , אבל הם קטנים יותר מאשר עם זרע תקין
הסיכויים בהזרעה יותר טובים באופן משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןמאיה02/08/2009
אני בשבוע 7 לאחר הפריה.
היום בבדיקת דם MCHC = 32.4. נתון זה מסומן קצת מתחת לנורמה (שהגבול התחתון שלה 33).
האם אני צריכה להתחיל לקחת ברזל?
איזה מינון מקובל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מאיה02/08/2009שכחתי לציין שכל שאר הנתונים בספירת הדם הם בתחום הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מאיה
ד''ר דוד ישי02/08/2009זה תקין. שבוע 7 הוא שבוע מוקדם להתחלת טיפול בברזל אלא אם יש חסר משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהדפנה02/08/2009
שלום רב,
היום היום ה - 11 להחזרת עוברים , מאוד כואב לי בחזה עד כדי שאני לא יכולה לישון על הבטן, האם תופעה זו יכולה להעיד על סימני הריון מקדימים? אני לוקחת קרינון לתמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דפנה
ד''ר דוד ישי02/08/2009זה מעיד על רמות גבוהות של הורמונים , בעיקר פרוגסטרון. זה מתאים להריון אבל כמובן לא הוכחה לקיומו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לדילולמאיה02/08/2009
אני בת 33, ואחרי למעלה משנתיים של נסיונות להרות ללא הצלחה (בעייה בזרע של בן זוגי), הגענו ל IVF.
ההפריה נעשתה בשיטה של מיקרומניפולציה, והוחזרו שני עוברים. חשבתי שהרופא ישב איתי ויסביר לי את השיקולים של החזרת עובר אחד לעומת שניים, שכן אני מאד חוששת מתאומים, אבל ברגע האמת הוא נתן הוראה למעבדה להעביר שני עוברים להחזרה וכך היה.
לשמחתי הרבה, אני בהריון, אך כפי הנראה, מדובר בשני עוברים...
הרופא שלי לא ממליץ על דילול, בלי להסביר יותר מידי מה ולמה.
האם אתם תוכלו בבקשה לתת לי אינפורמציה בנושא? מתי עושים דילול? מה הסכנות? האם אפשר לעשות דילול אחרי בדיקת סיסי שליה?
אני מודאגת...
רוב תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול
פרופ' שחר קול02/08/2009לרוב לא נהוג לבצע דילול בהריון תאומים, אלא אם יש סיבה רפואית ברורה וחד משמעית.
הדילול עצמו מתבצע לרוב סביב שב' 13, לאחר שקיפות עורפית.
הסכנות - איבוד כל ההריון (סביב 6% ) .
הצורך בסיסי שליה אינו ברור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לעדי.
גלית03/08/2009עדי שלום!
איך את יודעת שיש לך תאומים?
מה הייתה הבטה שלך אם אפשר לשאול?
פשוט גם לי החזירו 2 עוברים והבטה שלי יצאה 118.
ובעלי מאוד רוצה תאומים.
אני רוצה לשאול האם בהחזרת 2 עבורים יש סיכוי ללידת תאומים או רק משלושה עוברים ויותר?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי קיבלת ברכה
מיכל03/08/2009תאומים זה חלומם של נשים רבות ועוד אחרי שנתיים נסיונות _(מדברת מתןך כאב עמוק של שנים)
תגידי תודה ותשמרי עליהם טוב טוב
מזל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פרופיל הורמונלייעל02/08/2009
הי
אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי להבין את
פרופיל הורמונלי שנערך ביום הרביעי לווסת .
האם יש בעיה באחד הערכים?
fsh 4.3
LH 5.9
E2 373
TSH 1.69
PROLACTIN 248
TESTOSTERONE 1.6
PROGESTERONE 70.6
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' שחר קול02/08/2009ערך הפרוגסטרון (70) מעיד על כך שהדם נלקח לאחר הביוץ, ולא ביום 4 למחזור.
יתכן והיה דימום נרתיקי שאינו מחזור.
פרט לכך - תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות וביוץ -עזרה בהבנהשרית02/08/2009
נאמר לי שתיסמונת השחלות הפוליציסטיות משמעותה שאין ביוץ.
אבל על מנת לקבל ווסת צריך להתרחש ביוץ - גם אם הווסת מגיעה כל 3-4 חודשים.
האם הבנתי לא נכון ? כלומר האם במקרה של ווסת לא סדירה מדובר בביוץ לא סדיר?
ואם לא -איך זה שיש ווסת במקרה של שחלות פוליציסטיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת- לגבי אוביטרל
שרית02/08/2009נאמר לי כי טיפול בפיוריגון בלבד - ללא אוביטרל - אינו מספיק ליצירת ביוץ.
נאמר לי ע"י גורם אחר כי מטרת האוביטרל היא רק לתזמן ביוץ- וכי הביוץ יכול להתרחש גם בשימוש בפיוריגון בלבד.
מה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/08/2009ביוץ טבעי יכול להתרחש במהלך טיפול עם פיורגון, ללא שימוש באוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית שלום
פרופ' שחר קול02/08/2009ביוץ אינו חיוני כדי לקבל ווסת.
אם הווסת אינו סדיר יתכן ואין ביוץ בכלל, ויתכן ויש ביוץ שאינו סדיר.
אם אין ביוץ הווסת נובע מאי-יציבות של הרירית הנושרת באופן אקראי ולא מסודר (דימום רחמי דיס-פונקציונאלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)