מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאיבה + אנדומטריוזיסדנה01/11/2008
שלום ד"ר, יומיים לפני שאיבה בפעם הראשונה. בין היתר חוששת מכאבים שלאח"מ בעיקר בגלל קיום אנדו' והסטוריה של כאבים חזקים וכן ניתוח אחד להסרה לפני כשנה. יש לי מס' שאלות בעניין: 1. האם בתהליך השאיבה נהוג לתת משכך כאבים לווריד. אם לא - האם מותר לקחת לפני השאיבה בארוחה שלפני הצום 2 כדורי נקסין 500 ועוד 2 מיד לאחר השאיבה? אני חוששת שאם אקח רק אחרי אסבול כאבים מיותרים עד להשפעת המשכך. 2. האם ניתן להסיר את הציסטות בתהליך השאיבה? אם כן האם עלי לבקש זאת מראש או שזה נעשה אוטומטית? תודה מראש טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
פרופ' שחר קול01/11/20081. כן, נהוג לכלול בקוקטייל ההרדמה גם משככי כאבים.
2. רצוי שלא לדקר אנדומטריומות במהלך השאיבה. ציסטות פשוטות וצלולות - ניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - דימום לפני הבטאלימונית01/11/2008
ד"ר ישי היקר שלום רב, החזרת 3 עוברים בני 3 ימים ב-23/10. היום (1/11) מתחיל דימום (כרגע עדיין קל, רק עכשיו גיליתי). האם זה מראה על כך שאין היריון, או שעדיין אלו יכולים להיות סימני השרשה? האם ייתכן היריון של עובר או שניים מתוכם, כשבתוך כך יש גם עובר/ים ש"נופל/ים", ולכן הדימום? האם במידה והדימום יתחזק, זה אומר שזה מחזור? מוזמנת ב-4/11 לבטא ראשונה. בהמון המון תודות לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי01/11/2008בלי להכנס לפרטים, יש בהחלט אפשרות של הריון תקין למרות הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובר טרי אחדסוניה 3731/10/2008
בת 37 ואם ל-3 ילדים מהריונות ספונטניים. מנסה להרות ברביעית כשנתיים ללא הצלחה. כל הבדיקות לבירור ליקויי פריון תקינות לחלוטין כולל בדיקות זרע חוזרות וצילום רחם. החודש ivf ראשון להלן פרוטוקטל טיפולי: 8 ימים של גונל-אף 150 יחידות, 3 ימים גונל-אף 300 יחידות במקביל זריקת דקפפטיל 0.1 ליום במשך כל ימי הטיפול. זריקת אוביטרל בראשון האחרון. ביום שלישי 28.10 שאיבת ביציות בהרדמה כללית נשאבו "רק" 2 זקיקים מתוכם ביצית טובה אחת. התרחשה הפרייה טובה העובר התחלק ל-4 תאים וביום חמישי 30.10 החזרת עובר בודד. מטופלת כרגע 3 פעמים ביום באנדומטרין 100 מ"ג. ד"ר נכבד: לאור כל העלויות היקרות והטיפולים הארוכים והמתישים מה הסיכוי שלי להרות לאור כל הכתוב מעלה המתח הורג לגבי תוצאת הבטא שאמורה להיבדק ב-13.11 אנא תשובתך המקצועית... תודה רבה ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סוניה
ד''ר דוד ישי31/10/2008אין דרך להעריך סכויים להצלחת טיפול ספציפי. בגדול הוא נע בין 15% ל 30%. אני מקווה שתהרי אבל אם לא, ואם תשקלי טיפול נוסף, תצטרכי מינון גבוה יותר של הורמונים כדי לקבל מספר בייציות רב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ או לא?שרון31/10/2008
בת 33 אחרי 3 הריונות ספונטניים שנקלטתי מהר מאוד. חצי שנה בלי גלולות. ב- 10.10 קיבלתי מחזור אחרי 28 יום בדיוק. באופן כללי מחזור סדיר. קניתי ערכות ביוץ בייתיות ורק ביום ה- 20 למחזור הבדיקה הראתה שני קווים, כלומר הביוץ עומד להגיע תוך 24 - 36 שעות. .ביום ה- 21, על פי הנחיית רופא הנשים שלי, עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות: progesterone 9/19 nmolL (follicular phase: 0.5 - 4.8) )luteal phase: 16.0 - 60.0) (post menopausal: 0 - 2.5) prolactin 122.8 mul (70.00 - 570 tsh 1.40 miuml (0.34 - 5.60 הרופא נשים שלי אמר לי שעל פי הבדיקות נראה שאין ביוץ...השאלה אם ספירת ימי המחזור שלי לא נכונה (היו לי 5 ימים של מחזור שהם רק הפרשות חומות דלילות ביותר ורק אח"כ התחיל דימום רציני), האם ניתן להסתמך על בדיקות הביוץ הבייתיות? זה ממש מטריד אותי. ואם אין ביוץ באותו חודש יתכן שזה משהו חד פעמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול31/10/2008כנראה שהיה ביוץ מאוחר.
מציע לחזור על בדיקת הפרוגסטרון כשבוע לאחר מועד הביוץ נמשוער על סמך הבדיקה הביתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת זרעמאיה31/10/2008
אנחנו רוצים להקפיא זרע של בעלי כדי להוריד קצת לחץ מתזמון מתן הזרע בטיפולי הזרעה שאנחנו עוברים. האם תוכל להסביר קצת על ההקפאה? האם נוכל לתת זרע להקפאה ובתוך שבוע להשתמש בו להזרעה? האם ההשבחה תיעשה ביום ההזרעה או טרם ההקפאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול31/10/2008הקפאת הזרע מורידה את איכות הזרע.
פרק הזמן של ההקפאה אינו חשוב, כלומר, אם עבר יום או שנה - האיכות זהה.
אין השבחה של זרע. יש הקפאה, הפשרה, והכנה להזרעה תוך רחמית.
"השבחה" היא מיתוס. סתם מילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ICSI ראשון.........פרפר31/10/2008
שלום רב, שאיבה 26/10 החזרה 28/10 - 2 עוברים יש לי 2 שאלות: 1.מתי מותר לקיים יחסי מין? 2.האם הגיוני שכבר יהיו לי תופעות לוואי או שזה מהתמיכה שאני מקבלת (פרוגונביה+נרות) מאתמול אני מקיאה לפחות פעם ביום כשאני עוצרת את עצמי לא להקיא יותר מזה.כמו כן יש לי בחילות והרבה דברים שלא הגעילו אותי קודם מגעילים אותי עכשיו. תודה רבה ושבת שלום :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה שלום
פרופ' שחר קול31/10/20081. תלוי במספר הזקיקים שהיו בשחלות ביום השאיבה, וברמות ההורמונים יומיים קודם.
2. הקאות עלולות לרמוז על גירוי יתר שחלתי. רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון ברירית דקהתאיר31/10/2008
23.10 - היו כ-11 זקיקים בין הגדלים 12-15 ועוד קטנים אסטרוגן היה 5900 רירית 6 (אבל תלת שכתבתית, סדירה ויפה) (פרוטוקול ארוך עם מנוגון בכמות 2 אמפולות). באותו יום הזרקתי כרגיל, ולמחרת 24.10 עדיין הזרקתי בשעה היעודה את הטיפול ובחצות אוביטרל. 26.10 - שאיבה. נשאבו סך הכל 19 ביציות (הרופא שאב גם את הזקיקים הקטנים בכדי למנוג גירוי יתר) מתוכן היו 8 בשלות ועוד 2 במצב הביניים שלא התפתחו. נעשה איקסי על חצי מהביציות (בגלל שזה ניסיון ראשון) והיו 3 הפריות מתוך 4 באיקסי, ו-2 הפריות מתוך 4 ברגיל. הבנתי שכל העוברים היו אחרי 48 שעות בעלי 4 תאים ורובם יפים וסימטרים. 28.10 - הוחזרו 2 עוברים מאיקסי (הם היו הכי יפים). התלבטנו אם להחזיר רק אחד, אבל בגלל הרירית (6) והגיל (35) הוחלט על שניים. לציין שהרירית המקסימלית שלי היא 8 (וגם זה בטבעי. טיפול הורמנלי כנראה לא מיטיב עם הרירית שלי) האם הרירית גדלה אחרי מתן האוביטרל/ביןץ/שאיבה? או שהרירית הקובעת לעניין הסיכוי להריון הינה זו שלפני מתן האוביטרל? כ"כ האם יש סיכוי שהרירית התעבתה עוד לפני מתן האוביטרל? האם והאם יש סיכוי סביר להריון או שהסיכוי נמוך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאיר שלום
פרופ' שחר קול31/10/2008סיכוי מצוין להריון. הרירית תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - שאלה נוספת - גירוי יתר?
תאיר01/11/2008כתמיכה לאחר השאיבה אני נוטלת פרוגינובה (2X2) ואנדומטרין (2X1) ביום ההחזרה (28.10) הזרקתי אוביטרל וגם אתמול חצי אמפולה. בשאיבה הרופא אמר ששאב את כל הזקיקים כולל הקטנים ((שלושה ימים לפני השאיבה אסטרוגן 5900, נשאבו 19 זקיקים) מאתמול בלילה יש לי קושי במתן שתן (יש שתן, אבל קשה לו לצאת ונראה לי שגם הכמות קטנה מהרגיל) אני ביום-יום לא שותה הרבה וגם בימים אלו קשה לי אבל אני משתדלת להכריח את עצמי לשתות. בנוסף, בשעות האחרונות החלו גם בחילות. האם ייתכן גירוי יתר למרות שנשאבו כל הזקיקים? או שהתחושות הן כתוצאה מההורמונים שאני נוטלת? מחר אני אמורה לעשות בדיקת דם לרמות תמיכה, האם כדאי בדקירה לבקש שיבדקו עוד דברים שיכולים לשלול/לאמת גירוי יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול הורמונלימאיה31/10/2008
בת 31, פרופיל הורמונלי תקין, צילום רחם תקין, מחזור סדיר. ספירת הזרע של בעלי נמוכה. לאחר כשלון 5 הזרעות על בסיס מחזור טבעי עם תזמון אוביטרל. הזרעה אחרונה ביום שישי לפני שבועיים. אני אמורה לקבל מחזור היום. הרופא ממליץ על התחלת טיפול הזרעות עם גונל F החל מהיום החמישי למחזור. לפני התחלת טיפול שלח אותי לאולטרסאונד לוודא שאין ציסטות. באולטרסאונד מהיום (כאמור אמורה לקבל מחזור) - עובי רירית 13, זקיקים קטנים מ - 10 מ"מ דו"צ, שחלות במבנה PCO. האם לאור תוצאות האולטרסאונד אפשר להתחיל את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול31/10/2008כן, לאחר בוא המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלה לגבי קיום יחסי מיןשיר31/10/2008
אני 5 ימים לאחר החזרה(ivfהאם מותר בשלב זה לקיים יחסי מין אנא מבקשת לקבל תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול31/10/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה ירודה בגיל 27??שירה31/10/2008
התחלתי IVF אחרי שבוע של גונל 150+לובריס 75 מהיום השלישי, יש רק 3 זקיקים של 10 מ"מ ורמת ה E2 כ 800. האם זה אמור שאני לא מגיבה? ביחידה שלי לא מרבים בהסברים ואני ממש דואגת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול31/10/2008לא, התגובה סבירה, שכן מינון הגונל הוא די מתון.
יש לזכור, 3 ביציות עשויות לתת הריון תקין. זו בדיוק מטרת הטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לד"ר דוד ישיחסויה31/10/2008
ד"ר דוד ישי שלום רב, במהלך טיפולי פריון במחזור טבעי בשל בעיות בריאותיות- 4 מחזורי הזרעות, IVF שהניב 2ביציות, 2 עוברים הוחזרו אך לא הושג הריון, והזרעה חמישית שהניבה הריון שהסתיים בהפלה נדחית בשבוע 7 לפני כ- 3 חודשים. בעבר הזרע היה תקין למעט מורפולוגיה לקויה-2% ו-10% בשתי בדיקות שונות. לפני כחודש בוצע מחזור הזרעות נוסף כאשר דגימות הזרע היו לקויות מאד בכל הפרמטרים, זאת לאחר התייעצות עם הרופא וכן התייעצות במסגרת הפורום עמך בתקווה שמדובר באירוע חד פעמי. בבדיקת זרע שבוצעה לאחר כ- 6 שבועות מהדגימה האחרונה: נפח- 2.5; ריכוז-4; אחוז זרעים בתנועה- 30; סך זרעים בתנועה- 3; אחוז זרעים בתנועה לאחר 4 ש'-22; חיות- 52%; צורות תקינות-1%. הממצא ב- US וריקוצלה בדרגה 1. בדיקות דם להורמונים- אין עדיין תשובות. להבנתי האפשרות היחידה הינה IVF+ICSI. שאלותי כדלקמן: 1. מה עשויות להיות הסיבות להדרדרות כה משמעותית במצב הזרע וכן האם יש מקום לבירור נוסף. 2. בשל מגבלותי הרפואיות ניתן מינון הרומונים נמוך על מנת לנסות ולהבטיח ביצית אחת בלבד- מהם סיכויי ההפרייה ב- ICSI בהתחשב במצב הזרע כרגע. לציין כי גם ההפרייה הראשונה היתה ב-ICSI, אך לא היתה בעיית זרע. 3. האם במקרה כזה יש כלל טעם ללכת להפרייה או שמא יש מקום לפני כן למצוא את מקור בעיית הזרע. אני ממתנצלת על האריכות בדברי ומודה מראש על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חסויה31/10/2008בדיקות ההורמונים תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסויה
ד''ר דוד ישי31/10/2008הדרדרות באיכות הזרע, כאשר הזרע לקוי בבסיסו, היא מהלך טבעי של הדברים בד"כ. לצערי אין לנו הסבר מדוע בחלק מהמקרים ההדרדרות מהירה. יתכן שלוריקוצלה יש השפעה מסויימת. וכבר ראיתי מקרים שזרע כזה משתפר פתאום מעצמו ללא כל טיפול.
בזרע כמו שתיארת אין מנוס מ ICSI . מאחר שב ICSI יש צורך בזרע אחד חי ותקין במבנהו לכל בייצית אני מניח שהסיכויים להפריה ולהתפתחות עובר טובים.
אני חושב שלא צריך לבזבז זמן יקר על חיפוש סיבה ( שהסיכוי למצוא אותה קטן מאד ) אלא להמשיך בטיפול ולשקול הקפאת זרע לעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה31/10/2008ערב טוב ד"ר דוד ישי, ראשית, תודה על המענה. האם בהמלצתך להקפיא זרע לעתיד טמונה האפשרות כי המצב עלול עוד להחמיר. למען האמת, לא ידענו כי כלל קיימת אפשרות של הדרדרות כזו קיצונית במצב הזרע בכלל ועוד בתקופה כה קצרה. אם היו מיידעים אותנו על אפשרות שכזו אולי היינו מקפיאים זרע כאשר המצב היה טוב לאין שיעור מהיום. נהפוכהו, כאשר רצינו להבין את מהות הדברים בתחילת הטיפולים הוסבר לנו כי בד"כ כאשר קיימת בעיית זרע משמעותית לא רק המורפולוגיה לקויה אלא גם כל יתר המדדים. 1. האם המלצתך להקפיא זרע כבר עתה לשם הטיפולים הקרובים או גם לעתיד לבוא. אין לנו עדיין ילדים- אני בת 35 ובן זוגי בן 39. 2. האם מצב הזרע עשוי להיות הסיבה להפלה? 3. מצבינו סבוך עוד יותר, שכן בנוסף, לי יש מחלת מסתם והמנגיומות מרובות בכבד, ובנוסף, חשד סביר לאנדומטריוזיס המסתמך על תסמינים מתאימים וכן ציסטה החשודה כאנדומטריומה. לאור תגובתי הקיצונית ל-IVF ובעיקר לתמיכה, שקלתי כי במידה ותהיינה שתי ביציות ויווצרו 2 עוברים להחזיר אחד ואז לנסות החזרת עובר מוקפא על בסיס טבעי. האם נוכח מצב הזרע כדי למקסם את הסיכויים ולהחזיר 2 עוברים? 4. בנוסף, שקלתי לקבל תמיכה מינימלית בהסתמך על בדיקות דם- אך האם נוכח המצב עדיף לקבל תמיכה רגילה על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה (התכנון המקורי של ה- IVF הראשון- חצי אוביטרל, אנדומטרין ואסטרופם פעמיים ביום וכן 4 זריקות גסטון, שהופסק בשל תגובתי לטיפול). שוב מתנצלת על האריכות בדברי אך אני אובדת עצות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסויה
ד''ר דוד ישי01/11/2008אני מציע להקפיא גם לטיפול הנוכחי וגם לעתיד
מצב הזרע יכול להיות הסיבה להפלה.
אני מציע שיוחזרו 2 עוברים ולקחת תמיכה פרוגסטטיבית דרך הנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות על התשובות
חסויה01/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- שאלה אחרונה...
חסויה01/11/2008ערב טוב ד"ר דוד ישי, כיצד והיכן מתבצעת הפרוצדורה של הקפאת זרע? טיפול ה- IVF הנוכחי אמור להתבצע בעוד פחות משבועיים, כיצד עלינו להיערך? בנוסף, האם לא עדיף זרע טרי ל-ICSI, שכן לפי הבנתי הקפאת הזרע פוגעת באיכותו. האם קיימת אפשרות להקפיא וכן לבדוק מה מצבו של הזרע הטרי ולהחליט בין החלופות? רב תודות
ד''ר דוד ישי02/11/2008ההקפאה לשמירת זרע נעשית בבנק הזרע.
בודאי. תמיד , גם כשיש זרע קפוא, בזמן הפעולה אנחנו בודקים את הזרע שוב. אם יש זרע טרי מספיק לטיפול אנחנו מעדיפים להשתמש בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר דוד ישי
חסויה16/11/2008שלום רב ד"ר דוד ישי, בצענו ביום ה' האחרון IVF+ICSI, אך לצערי לא היתה כלל הפרייה. נשאבה ביצית אחת. נתוני זרע- כמות- 2 מיליון, 70% תנועה. (ירידה נוספת מהבדיקה לפני כחודש). 1. הבנתי כי הסיכוי למציאת תא זרע יחיד הינם טובים, אם כן, האם ניתן ללמוד מכשלון הפעולה על איכות הזרע ו/ או הביצית. מהן הסיבות האפשריות לכשלון? 2. בנוסף, לבן זוגי אובחנה שלבקת חוגרת מס' ימים לפני ה- IVF, האם עשוי להיות קשר להדרדרות הזרע בחודשים האחרונים? 3. האם ידועים לך פרטים על שיטתו של פרופ' ברטוב ועל יעילותה. 4. לגבי- השחלה בה יש חשד לאנדומטריומה הפסיקה לייצר זקיקים ב- 4 החודשים האחרונים. כרגע מפצה השחלה השנייה, אך האם יש יכול להיות שהדבר יפסק, וכן האם יש מקום לשקול להוציא את הציסטה נוכח המצב. בנוסף, בהנחה שאקבל גירוי הורמונלי(אם לא יהיה מנוס) האם השחלה בה יש ציסטה תגיב לגירוי אם לאו? 5.שאלה פרוצדורלית- בשלב זה ה-IVF הינו במחזור טבעי, אך בקופ"ח נאמר לי כי יש חובה שיעברו 45 יום בין מחזורי ההפרייה, בשל הגירוי ההורמונלי. (למרות שאינני נמצאת בקטגורייה זו). האם ידועה לך במצב זה אפשרות של מחזורי הפרייה מידי חודש. תודה מקרב לב על המענה לשאלותי. יש לציין כי אתה מסייע בידי רבות.
ד''ר דוד ישי16/11/2008הבעיה יכולה להיות בביצית ( בגלל האיכות הבסיסית או בגלל הקושי בתזמון המדויק במחזורים טבעיים ). או בזרע. יותר סביר לאור נתוני הזרע שהבעיה בביצית. לא נראה לי שלשלבקת יש קשר.
אני לא חושב ששיטת ברטוב רלוונטית למקרה שלכם. כאשר ציסטה גורמת להפסקת פעילות שחלה, השחלה השניה מבייצת כל חודש עד להפסקת פעילותה ( בד"כ סביב גיל 50 ).
נדמה לי שעל פי הוראות הקופות, מגיעם לכל אישה 4 טיפולי IVF ( ללא קשר לעניין הגרוי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
חסויה16/11/2008ערב טוב ד"ר דוד ישי, תודה על המענה. כיצד ניתן ללמוד על איכות הביצית? האם נוכחות של ביצית אחת בלבד אינה מספקת על מנת ללמוד זאת, כלומר, רק במידה ותהיינה מספר ביציות תהיה אפשרות ללמוד על איכותן? האם דו"ח המעבדה אמור לספק מידע זה? לציין כי ביוץ תקין, רירית תקינה, בדיקות הורמונליות תקינות. על מנת להבטיח ביצית אחת קיבלתי במחזור זה במשך 3 ימים 2 אמפולות של מנוגון ואממפולה אחת של אורגלוטרן וכן אוביטרל לתזמון. האם עצם העובדה כי לפני חצי שנה בהפרייה הראשונה נשאבו 2 ביציות ושתיהן הופרו, וחודש לאחר מכן נקלט הריון שהסתיים בהפלה, והשינוי המשמעותי היחיד בתקופה זו הינו הדרדרות משמעותית במצב הנזרע אינו יכול להצביע על הגורם? שוב תודה רבה.
ד''ר דוד ישי17/11/2008בתשובה אחרונה התכוונתי כמובן ל 4 מחזורי IVF לשנה.
איכות הבייציות ( או במילה כוללת יותר - הפעילות השחלתית ) נקבעת ע"י כמה פרמטרים כמו רמת ההורמונים, תגובת השחלה לגרוי התרופתי , המראה שלהן לאחר השאיבה במעבדה ועוד. כמובן שעל הצלחת הטיפול משפיעים גם איכות הזרע ומצב רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעתלימונית30/10/2008
ד"ר ישי/קול שלום רב, שאיבה ב-20/10 החזרה ב-20/10 הבנתי כאן מתשובותיכם שכדאי להתחסן נגד שפעת, אבל לא ברור לי האם מותר בכל שלב. עדיין לא יודעת אם אני בהיריון (מוזמנת ב-4/11 לבטא ראשונה), ורציתי לדעת האם בשלב הזה כדאי לקחת את החיסון, ואם לא כרגע - מתיי הכי מומלץ לקחת את החיסון? בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת הבהרה לשאלה
לימונית31/10/2008שלום שוב, השאלה באה מכיוון שידוע לי שחלק מהאוכלוסייה מפתח שפעת כתוצאה מהחיסון, והפחד הוא לחלות בתקופה שיכולה להשפיע בצורה קריטית על העובר. בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר להתחסן בכל עת.
פרופ' שחר קול31/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהשחר30/10/2008
אתמול בערב הזרעה ראשונה במחזור טבעי בלי הורמונים. זקיק 20-24 רירית 5.5 . הלילה דימום בניגוב והרגשה וכאב כמו לפני מחזור. והיום הוא היום ה-15 בלבד. מה זה יכול להיות? מחזור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחר שלום
פרופ' שחר קול31/10/2008לא, יתכן דימום קל שלאחר הזרעה. לא נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוהדנית30/10/2008
לרופאים שלום, האם יש סיכוי להקלט להריון בטיפולי ivf עם פרולקטין 680? אודה לתשובתכם (הגיל שלי 43)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית שלום
פרופ' שחר קול31/10/2008בוודאי. לרמה כזו של פרולקטין אין כל השפעה על IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' שלוםשירה30/10/2008
מטיפול IVF נקלטו 2 עוברים. היום שבוע 7+ בכל מהלך הבדיקות תמיד עובר אחד היה בקצב מהיר יותר מהשני לדגו' בראשון ראו חלמון השני היה בספק בראשון ראו דופק ולאחר מספר ימים ראו גם בשני והרופא כל הזמן מדגיש כי העובר קטן. לפי דעתך מה זה אומר? האם הוא אמור "להדביק את הקצב" במהלך ההריון ולהתפתח טוב? האם זה אמור להיות כך בתאומים הרי הגיוני שהוא לא יתפתחו בדיוק באותו קצב לא? מנסיונך האם זה יכול להיות תקין? תודה רבה על הכל שירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול31/10/2008קשה מאוד לתת תחזית אמינה.
בהחלט תתכן התפתחות תקינה של 2 העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)