מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה-דחוףשירה07/09/2008
ביום חמישי ביצעתי אולטרסאונד - היה זקיק אחד בלבד בגודל 19 מ"מ.(לאחר קבלת זריקות כל יום -פיוגרון במינון של 25) . ביום שישי בוצע לי הזרעה. הרופא אמר לי לעשות אולטרסאונד זקיקים ביום א' בכדי לוודא שהיה ביוץ. ע"פ האולטרסאונד לא היה ביוץ הזקיק גדל ל-26 מ"מ בעובי רירית של 9. לכן הרופא עשה לי הזרעה נוספת. לאחר ההזרעה התחילו לי כאבי בטן מאוד מאוד חזקים. במיוחד בצידי הבטן . קשה לי להתכופף וקשה לי ללכת. *השאלה היא מדוע הכאבים החזקים הללו וממה הם נובעים? *האם זה נורמלי שיש רק זקיק אחד גדול ?בפעם הקודמת שביצעתי הזרעה נתנו לי פיוגרון 50 והיה הרבה יותר זקיקים גדולים (7-8) אז מה גרם לשינוי הזה? *יום א' -היום בו הזקיק היה 26 מ"מ( ובו גם עשיתי הזרעה ) הוא היום ה-20 של המחזור. האם זה נורמלי לבייץ כל כך מאוחר? ואם אני מקבלת מחזור שבוע לאחר מכן ,כלומר שבוע לאחר הביוץ -האם זה נורמלי?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ש
ד''ר דוד ישי07/09/2008יתכן שיש לך דלקת באגן שגורמת לך לכאבים. יתכן שהתפתחה לך ציסטה. לא סביר וסת שבוע לאחר הביוץ. אני בספק לגבי תזמון הביוץ או קיומו בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי07/09/2008
בטא ראשונה - 1/9 = 92, פרוגסטרון = 70. בטא שניה היום - 7/9 = 650, פרוגסטרון = 50. האם תקין? הבנתי שהבטא אמורה להכפיל את עצמה כל יומיים, מה שאין כן במקרה הנוכחי?! לגבי הפרוגסטרון - מדוע ירד? נתבקשתי להתחיל בתמיכת אנדומטרין פעמיים ביום. עד מתי? ובמה זה אמור להועיל? ושאלה אחרונה - מחזור אחרון בתאריך 2/8, לפי זה מתי אוכל לבצע אולטראסאונד ע"מ לראות שק הריון ודופק? תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמי
ד''ר דוד ישי07/09/2008נתן לראות שק הריון כבר בעוד יומיים. העליה של הבטא סבירה כך גם רמת הפרוגסטרון למרות שירדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזרחסוי07/09/2008
מחזור ב 15.8 ביוץ אחרי 11 יום ביום 12 התחילו דימומים עדיין לא קיבלתי מחזור אני ביום 24 היו לי כאבים היום כמו כאבי ביוץ בדקתי בעזרת בדיקת שתן lh התקבל קו אדום בעוצמה של חצי מקו הבקרה. מה זה אומר? הייתכן שלפני מחזור עולים רמות lh ? האם יש קשר לדימומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיקי
ד''ר דוד ישי07/09/2008מאד לא ברור ממה שתיארת מה בדיוק קורה. זה נראה כמו מחזור משובש. כדאי שתבדקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשרון07/09/2008
שלום רב, האם זה נורמלי להרגיש יום אחרי ההחזרה כאילו יש לי חום? (הטמפרטורה מראה 37.6) דבר נוסף שרציתי נורא לדעת ובשום מקום לא מצאתי תשובה.. לאחר החזרת העוברים לרחם, כמה זמן לוקח להשרשה, או לחילופין ל"עזיבת" העוברים את הרחם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי07/09/2008העוברים מוחזרים בד"כ בגיל 48 שעות ומשתרשים כ 3 ימים אח"כ. הרגשת חום לחר החזרת עוברים הוא לא מהתלונות השכיחות שאני מכיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפוןtme07/09/2008
שלום לכל הרופאים אני בת 39 מתכננת הריון עשיתי בדיקות דם ביום חמישי מהמחזור ורוצה לקבל תשובה מה זה אומר לפי הבדיקות: עברתי טיפולי IVF לפני כן והצלחתי פעם אחת לכנס להריון ולצערי הילד לא המשיך בחיים אחרי הלידה אני חוזרת שוב לטיפולים אחרי קריטת מיומה מרחם לפני שלושה חודשים TSH - לא רשום ערך בעמוד התוצאה רשום סימן כמו סימן קריאה מה זה אומר?? LH - 2.3 FSH - 6.4 ESTRADIOL ׂE-2ׁ - 146 17-OH- PROGESTERONE - DO KT F,UC GRL RAUO FNU XHNI ERHTV/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי07/09/2008ה LH , FSH, וה E2 תקינים. לגבי השתיים האחרות, לא ברור לי מה כתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותחסוי07/09/2008
האם ככל ש E2 גבוה כ- 15000 גם הפרוגסטרון אמור להיות גבוה כ- 15? ושאלה שניה, במידה ושאבו כ- 15 ביציות והופרו רק 5 עוברים, זה אומר ששאר הביציות לא היו "בשלות"? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת שלום
פרופ' שחר קול07/09/20081. לא .
2. לא בהכרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צטרוטייד פוגע בעליית e-2מבולבלת07/09/2008
מזריקה 25 פוריגון כבר 11 יום. ביום ה-7 הוסף צטרוטייד בשל נטייה לביוץ מוקדם. לאחר שמונה ימי הזרקת פוריגון + צטרוטייד: זקיקים: 11,12 (מועמדת להזרעה) אסטרוגן 470pmol/L רירית 4.8 היום (לאחר שלושה ימים נוספים של 25 + חצי צטרוטייד) זקיקים: 16,17 רירית 5.7 אסטרוגן 484pmol/L IU/L 3.3 LH - nmol/L <0.9 PROGESTERONE איך אפשר להסביר שהאסטרוגן עלה כ"כ מעט והזקיקים כן גדלו? האם זו תופעה של הצטרוטאייד? האם משהו לא בסדר בזקיקים? אני עדיין מחכה להנחיות מהרופא, אבל די מודאגת... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת שלום
פרופ' שחר קול07/09/2008אין הסבר ברור לערכים.
הציטרוטייד לא השפיע לרעה שכן רמת ה - LH נותרה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה האם יש סיכוי להוציא משהו
תאיר07/09/2008מהסבב הזה? כלומר, מה זה אומר שאין הסבר? זה קורה שהערכים לא מתאימים לתמונת הזקיקים באופן כזה? אמרו לי להזריק היום ומחר 100 פוריגון (הסבירו שהעלאת המינון במטרה לעבות את הרירית) + צטרוטייד שלם (עד כה הוזרק חצי) האם יש סיכוי שזה ישפר את המצב ויאפשר להגיע להזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכוי
פרופ' שחר קול08/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחםגלית07/09/2008
לאחר היסטרוסקופיה אבחנתית על מנת להסביר אי הצלחות בהפריות, היסטרוסקופיה תקינה, הרופא שבדק טען שהרירית יפה מאוד והכל תקין, האם ממצאי בדיקה זו מבטלים את בדיקת הפיפל שהבנתי שבודקת לעומק את הרירית?או שאפשר לוותר על עוד בדיקה פולשנית(-: תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי07/09/2008בלי להגיד שאני חושב שצריך לעשות גם את הפיפל, חשוב לדעת שאלה שתי בדיקות שונות שכל אחת נותנת מידע ברמה אחרת על רירית הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדרומטיוזיסגלית07/09/2008
יש לי אנדרומטיוזיס האם יכולה אני לבקש אוביטרל כתמיכה לאחר החזרת עוברים טריים? או עדיף שלא ,מאחר וזה עלול להחמיר את האנדרומטיוזיס וההדבקויות שנמצאות באגן ומסביבו? אודה להמלצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי07/09/2008אוביטרל אינו מחמיר את האנדומטריוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר מוקפא התיעצותאיריס א07/09/2008
שלום ב5 לאוגוסט עברתי גרידה לאחר הפסקת דופק עובר בשבוע 9 . אני בת 39.5 יש לי עובר אחד מוקפא האם כדי לי להתחיל מחזור חדש או להחזיר עובר אחד למרות שהסיכויים נמוכים יותר בעובר מוקפא? כמה זמן לאחר הגרידה ניתן לבצע טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איריס
ד''ר דוד ישי07/09/2008אפשר להתחיל טיפול מיד לאחר הופעת הוסת הבא. לדעתי, צריך לתת צ'אנס לעובר הקפוא לפני שממשיכים עם טיפול מורכב ובעל סיכונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות מוגדלות לאחר החזרהעמית07/09/2008
ביום ד האחרון החזרת 3 עוברים , הבטן תפחה לי , כאבים . אתמול היתי במיון אמרו לי שהשחלות מוגדלות ויש קצת נוזל. העניין הוא, שהבטן ירדה והכאבים פסקו . האם זה אומר שאין הריון? כי אם היה הכאבים היו רק מגברים?כאמור הבטן ירדה והחלו לי כאבי מחזור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי.
מימי07/09/2008יהה גם לי היה בדיוק אותו דבר ממליצה לא לעבוד לנוח מלא לשתות הרבה מים ולא להיסתובב בכלל. האמת שבסוף לא היה הריון אבל בהצלחה בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהV
מימי07/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עמית
ד''ר דוד ישי07/09/2008זה נכון שהריון מחמיר הרבה פעמים תופעות של גרוי יתר , אבל הקלה בתלונות אינה אומרת שאין הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפל***07/09/2008
שלום, אני ובעלי חוזרים לטיפולי הפריה אחרי הפסקה קצרה שעשינו והרופא שלי מעוניין לעשות פיפל לפני הווסת. החשש שלי הוא, שבמידה (על אף הסיכוי הקלוש) שאני בהריון (ספונטני) הפיפל יפגע בו, כי זה גם גירוד של הרירית וגם יש מעט דם אח"כ - האם פיפל יכול לפגוע בהריון ממש ממש צעיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי07/09/2008כן. פיפל יכול לפגוע בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאני עשיתי במקרה כזה
טלי08/09/2008ביום שבו אפשר כבר היה לבדוק בטא עשיתי בדיקת דם, וכשראינו שזה שלילי הרופא ביצע מספר שעות אח"כ את הפיפל - ואת המחזור קיבלתי למחרת. מהטיפול שהגיע מיד אח"כ התפתח הריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא דחוףףףףליאתי07/09/2008
בתאריך 22.8 החזרתי 2 עוברים מוקפאים 4.9 ביצעתי בדיקת בטא התשובה 9 לפי הנחיית הרופא התשובה שלילית ועלי להפסיק ליטול את תרופות התמיכה. עדיין לא קיבלתי את המחזור האם עלי לבצע בדיקת דם נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאתי
ד''ר דוד ישי07/09/2008הסיכוי להריון תקין במצב זה קטן מאד. אבל אני בעד שתחזרי על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFלימור07/09/2008
היום יום א , באולטראסאוד נמצא שיש לי 4 זקיקים. צפי לשאיבה - יום ה הקרוב, 11.9.2008 . האם כדאי עם כל כך מעט זקיקים לעשות את השאיבה? תודה על תשובתך המהירה לימוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד''ר דוד ישי07/09/2008כדאי הוא עניין מאד יחסי. התשובה תלויה בהרבה גורמים. אני אישית הייתי עושה שאיבה גם עם 4 זקיקים בשלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם לאחר קיום יחסיםעדי07/09/2008
שלום רב רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לדם(בניגוב)לאחר יחסי מין והאם יכול להיות שהאיקקלומין הוא הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאל
ד''ר דוד ישי07/09/2008הדימום לאחר יחסי מין אינו קשור לאיקקלומין. אני ממליץ שתגשי לרופא כדי שיעשה לך PAP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)