מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה לעשות? אחרי שנה של הזרעות...יעל01/09/2008
שלום. אני בת 32 נשואה כבר 7 שנים ומטופלת בקופת חולים מכבי בשנה האחרונה. מאחר והבעייה היא אצל בעלי - מס' זרעים נמוך מעוד 15 מיליון מקסימום, כשאחוז פתולוגים מתקרב ל100%, כל ההזרעות שעשו לי כמובן לא הצליחו והדבר היחיד שמצליח להשפיע זה ההורמונים שאני מזריקה. לאחר שיעצו לי 80 איש לפנות למומחה עשיתי בירורים וגיליתי שעלות הפגישות + הזריקות + הטיפול תחת ידיו עולים הון!!!!!!!! אני לא מבינה מה צריך לעשות כדי שקופת החולים תאשר לי הפרייה חוץ גופית, שזה כל מה שאני רוצה לפני שאני מרימה ידיים סופית! הטיפולים האלא נמאסו עליי, היחס במכבי נמאס עליי! בעלי (קופת חולים מאוחדת) הציע שיפנה למומחה שיכתוב כי הוא ממליץ על הפרייה חוץ גופית בלבד כי שום דבר אחר לא יצליח! יש לציין שבעלי עבר תאונת דרכים ונפגע קשה באיזור האשכים, ועבר ניתוח וריקוצל, היום שנה וחצי לאחר הניתוח עדיין אין תוצאות והצלחה! אני מיואשת ועצבנית על בסיס יומי, על סף דמעות רק מלחשוב על זריקות והורמונים, ואני יודעת שאם משהו בעתיד יקרה לי מכל הטיפולים האלה לא יהיה גם את מי להאשים! מה לעשות??? אין לי עוד כוח וזמן לבזבז!!! למי לפנות? מי יכול לעזור לקדם עניינים מבלי שאצטרך מכות את ביתי כדי לממן את זה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכבי מאפשר הפרייה עד גיל 45
דנה01/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
דליה01/09/2008יעל עד כמה שידוע לי לאחר 3 נסיונות מטיפול מסויים הקופה מאפשרת עלית מדרגה. כלומר אחרי 3 הזרעות בלי הורמונים....עוברים ל 3 הזרעות עם הורמונים ואח"כ אם לא נקלט זכותך לבקש IVF.. אם את טוענת שבצעת כבר מעל 10 נסיונות ללא הצלחה, אני לא רואה סיבה סבירה לכך שהרופא יתנגד להמליץ על IVF....והקופה בטח תאשר... האם ביקשת מהרופא שיתן לך מכתב המלצה ל IVF לקופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
רונית01/09/2008יעל שלום! אשמח לנסות לעזור לך מנסיוני האישי. יש לי עבורך שם של רופא במכבי המתמחה בפוריות ושתוכלי להגיע אליו ללא הוצאות מיותרות. באם תרצי השאירי לי טלפון שלך כאן בפורום ואצור איתך קשר. אני בעיצומם של טיפולים וקופ"ח מכבי מממנת את הרוב כך שההוצאות הן לא מטורפות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
לימונית01/09/2008יעל שלום, אני אמנם חברה ב'שירותי בריאות הכללית', אבל אני מניחה שהפרוצדורה היא אותה פרוצדורה בכל הקופות, וגם תשובתה של רונית אליך מאשרת זאת. מכיוון שאמרת שהשתמשת כבר בזריקות, אני מניחה שהתכוונת בתוכן לזריקות מגרות זקיקים, ואם השתמשת באופציה זו כבר לפחות 3 פעמים, זכותך לעבור לטיפולי IVF. באם את הולכת דרך הקופה, ואם זה דומה לנעשה ב'כללית', במידה ואכן תחליטו ביחד עם רופא היחידה על טיפולי IVF, היחידה בה את מטופלת תעביר את הבקשה לועדה המאשרת את הטיפולים הללו. לפי הנראה - במידה ואכן עברת כבר 3 טיפולים המוזכרים מעלה, לא תהיה לך בעיה לקבל אישור כזה. אז פשוט מה שאת צריכה לעשות עכשיו, זה להיפגש עם רופא היחידה ולבקש ממנו לעבור לטיפולי IVF. מכיוון שלקחת כבר זריקות, את בטח יודעת ש"ניתן לעמוד בזה", לפחות מבחינה פיזית-גופנית. מבחינות אחרות זה באמת מהווה בעיה רצינית (גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת שינוי סדר היום ותלות במי שמזריק לך) בעיות שצריך למצוא להן כל מיני פתרונות, אבל זה שווה את זה. מאחלת לך שתהרי במהרה (וגם לעצמי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
פרופ' שחר קול01/09/2008מציע לבקש מהרופא המטפל שיגיש בקשה ל - IVF. לפי תיאורך - סיכוי מצוין שיאושר.
דרך אגב - למכבי רשת עניפה של מרכזי בריאות אישה בהם ניתנים טיפולי פריון באיכות מעולה וללא תשלום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
מימי01/09/2008אני הייתי בדיוק כמוך הזריקות ממש לא נוראות ואת צריכה לקחת הכל בסבבה כשיש מטרה כל האמצעים לה קדושים את צריכה לבקש מהרופא שלך שיגיש אותך לוועדה והוא חייב לעשות את זה כי לפי מה שאת מספרת אין סיכוי בגלל בעלך אני לא מבינה למה בזבזת שבע שנים ללא שום מעשה כי סה"כ הזמן רודף אותנו.סה"כ כל הטיפול דרך הקופ"ח עם בתרופות יעלה לך בסביבות 1200 ש"ח זה לא בשמיים בכלל זה בדיחה.חוץ מזה אין מחיר לילד ועלייך לעשות הכל ומהר ומספיק עם השטיות האלה של פחד וייאוש את בת 32 עלייך לקבל את מצבך וליפעול בהתאם.........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולם על התגובות!
יעל02/09/2008אני מודה על התייחסותך, לגבי הטיפולים, יש לי מסמכים משנת 2003 כשאז התחלתי לעשות בדיקות ככה שבעצם עשיתי בדיקות לוודא שהכל בסדר איתי אבל את בעלי לא קחתי בחשבון כי לא היה לי ניסיון. יום אחד הוא הגיע לרופא מנתח והוא המליץ ישר על ניתוח וריקוצלה אחרי סריקת אשכים. מאז יש שיפור אבל ממש לא משמעותי. אני מחוסרת כוחות נפשיים ובעקבות הטיפול המתמשך הכולל הורמונים, אני גם בתסבוכת ריגשית וההורמונים וגם מפחדת פחד מוות שאקבל סרטן שד. ויש סיכוי עקב הימצאות קבועה של הורמון האסטרוגן בגוף! אז תכלס אף אחד לא רץ להגיד לנו אבל יש סכנה ממשית לחיינו! והילד שאנחנו כל כך רוצות - יהיה זקוק לאמא!!! הרופאה שמטפלת בי אמרה שצריך 3 טיפולים מכל סוג של זריקה!!! כשגונל עושה לי קבוע ציסטות לא משנה באיזה כמות הוא מוזרק, ואף על פי זאת היא ממשיכה לתת לי אותו. אני בשבוע הבא הולכת להתייעצות אצל מומחה אעפ"י שהבנתי שגם עם IVF יש סיכוי לשנה של טיפולים ללא הצלחה! כך שמעתי ממקור שעובד תחת המומחה הספציפי הזה! אני לא יודעת מה לעשות! נחכה ונראה... סבלנות ואופטימיות כבר אין לי לצערי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור תהליכים
עדי02/09/2008שלום לאחר שקראתי את "עינוי הנפש" שתארת ,וכיוון שאני גם הייתי בתהליך דומה אך קצר יותר , אחרי פעולת הזרעה אחת ביקשתי מהרופאה טיפול IVF וכיוון שהרופאה לא הסכימה והמליצה על עוד כמה סבבים של הזרעה ,אני פשוט לא הסכמתי לזה, ופשוט פניתי לאחד הפרופסורים שעובד עם אסותא ומכבי בצורה פרטית ביקור עלה בסביבות 1000 ש"ח(את מקבלת אחזר של 50% ממכבי מגן ) והפלא ופלא הוא תמך במידית בIVF כיוון והמורפולוגיה של בעלי 1% והוא פשוט קיצר תהליכים ,נתן את המסמכים וזה אושר ע"י הועדה בפחות מ 24 שעות , בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Decapeptyl vs Synarel?marvel2101/09/2008
שלום. מה הבדל בין שתי תרופות? אלה חומרים שונים, אבל לאותה מטרה. מדוע מחליפים סינרל לדקאפפטיל? עברתי 9 טיפולים עם סינרל, ועכשיו מחליפים לדקאפפטיל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ' שחר קול01/09/2008שניהם אגוניסטים של GNRH
עם שניהם - ניסיון ארוך שנים.
מציע לשאול הרופא המטפל מדוע השינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירז01/09/2008
שלום, אני בשבוע 8 להריון. עברתי הרבה עד שהגעתי לשלב הזה. השאלה שלי היא: יש לי טיפול אצל שיננית. מכיון שאני סובלת מאוד במהלך הטיפול השיננית שמה לי נוזל עם חומר שמרדים מעט את המקום להקלת הרגישות. האם אפשרי לעבור טיפול זה עכשיו? האם כדאי לחכות לשלב שלאחר השבוע ה12 ? או לוותר בכלל על ההרגעה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008יש לדעת בדיוק מהותו של החומר ויעוץ טרטולוגי רשמי.
סביר כי אין מניעה להשתמש בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אגןגלית01/09/2008
לאחר החזרה,מטופלת באוביטרל,מספר שעות לאחר הזרקת האוביטרל הרגשתי כאבים באגן(כאבים שמזכירים מאוד את כאבי נוזלי ההדבקויות באגן בזמן מחזור)הכאבים נמשכו מספר שעות וחזרו גם בבוקר היום, ברצוני לציין כי יש לי אנדרומטיוזיס והדבקויות שנמצאות באגן, 1. האם יש קשר למתן האוביטרל והכאבים באגן או שזה נובע מההדבקויות וזה קרה באופן מקרי שזה התחיל לאחר זריקת האוביטרל? 2.האם הכאבים באגן שאולי נובעים מהנוזלים של ההדבקויות יכולים לפגוע בהשתרשות שאמרוה להיות בתקופה זו?אין חסימה בפתח החצוצרות. מודאגת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול02/09/20081. אין קשר.
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהדפנה31/08/2008
שלום, בת 42 ללא טפולים.בעבר הפלה טבעית שבוע 7 ההריון לא התפתח ולא נצפה דופק. הריון תקין ילדה בת4,הפסקת הריון שבוע 25 בגלל מומים, הפלה שבוע 7 בתחילת השנה. בתחילת כל ההריונות דימומים. קיבלתי תמיכה של פרוגסטרון רק בהריון התקין ורק אחרי שראו דופק. בדרך כלל מחזור 12 יום אחרי ביוץ. הפרשות דמיות קלות מתחילות קודם לעיתים 5 ימים לפני מחזור.החודש ביוץ משוער 23.8 הפרשות דמיות קלות מ-28.8 תוצאות בדיקת דם מיום 31.8 פרוגסטרון 56.4 E2 349 האם היה ביוץ , האם כדאי לקבל תמיכה של אוטרוגסטן במחזורים הבאים או אולי מעכשיו ובאיזה מינון,במידה ולוקחים תמיכה ממועד הביוץ ולא מחכים לבדיקת דם חיובית להריון, ואין הריון ,האם זה כרוך בסיכון או שמחכים ימים אחדים והמחזור מגיע, אודה לך על התיחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008רמת הפרוגסטרון - תקינה.
לא יזיק לקחת אוטרוגסטן (200 מ"ג 3 שעמים ליום), אך כנראה שגם לא ממש יועיל.
מקובל להתחיל בטיפול מיד לאחר הביוץ, ולא להמתין להשגת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיההריונית טריה31/08/2008
לפני חודשיים בעלי ביצע בדיקת זרע והמורפולוגיה היתה 7%. תנועה 28% וריכוז 23מיליון. חודשיים לאחר מכן ולאחר טיפול אנטיביוטי מורפולוגיה 1% זרעים תקינים (קרוגר) ריכוז 34 מיליון ותנועה 39%. איך תיתכן ירידה כזאת משמעותית במורפולוגיה? האם בעקבות המורפולוגיה מומלץ לעבור ל-IVF? אצלי כל הבדיקות תקינות, בת 29, מחזור סדיר.. טופלתי באיקקלומין 3 פעמים ואני מגיבה טוב לתרופה. מה לפי דעתך מומלץ לעשות?? כבר עשיתי הזרעה אחת עם איקקלומין לאחר בדיקת זרע האחרונה, מנסים כבר שנה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008המורפולוגיה משתנה בין בדיקה לבדיקה ובין בודק לבודק.
טיפול אנטיביוטי אינו אמור להשפיע על כך.
ווריקוצלה עלול לגרום לריבוי צורות פתולוגיות. רצוי ברור אורולוגי.
יש מקום לעבור לטיפול על בסיס זריקות (גונדוטרופינים) עם הזרעות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל התעברותדנה31/08/2008
שלום רב, קראתי בפורום שאתה כותב כי מ גיל 40 + הסיכוי להיכנס להיריון יורד, רציתי לדעת איפה המכשול ? כלומר אם עושים הפרייה אז בכמות הזקיקים שהגוף מייצר ? או היה ונוצרו והופרו שישה עוברים "יפים" אז בשל הגיל החזקתם ותפיסתם ברחם?, איפה מתבטא הסיכוי הנמוך להיריון בשל הגיל הבוגר?, תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה שלום
פרופ' שחר קול01/09/2008הסיכוי יורד מכיוון שאיכות הביציות יורדת.
איכות העוברים ניגזרת מאיכות הביציות.
לרחם אין קשר לכך.
השחלות מבייצות את הביציות האיכותיות בגיל צעיר. לגיל המבוגר נישארות הביציות הפחות טובות.
זו הביולוגיה, ואיתה צריך להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
דנה01/09/2008אז אם זה כך הווה אומר שבמידה והופרו עוברים ונקראו "יפים" אז לא צריכה להיות בעיה, אכן? מצטערת על הניג'וסס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול01/09/2008לא בהכרח.
לא כל עובר "יפה" יתן הריון.
הערכה המורפולוגית היא די גסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןגלית31/08/2008
1.האם רק לאחר ההשתרשות מפריש הגוף פרוגסטרון? או מרגע החזרת העוברים לרחם מפריש הגוף את הפרוגסטרון? 2.האם הטלת שתן מיד לאחר ההחזרה עלול לפגוע בעוברים או בהשתרשותם ברחם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול02/09/20081. פרוגסטרון מופרש ע"י השחלה מיד לאחר הביוץ, לפני החזרת העוברים, ובוודאי שלפני ההשתרשות.
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ממשיכים?אור31/08/2008
אני אחרי הפריה 4 שלא הצליחה. דוקא החזירו 3 עוברים יפים בחלוקה של 4 יומיים אחרי השאיבה.. יש לי ילד בן 4 כך שכבר חוויתי הריון טבעי והבעיה היא חסימה בחצוצרה עקב הדבקויות. למה לא מצליח? ולאן ממשיכים? אל תשלח אותי לרופאים המטפלים כי כשלא עושים פרטי התשובות שקבלתי היו מאוד שטחיות ולא יצירתיות שיכולות לבדוק כיוונים נוספים. אני בת 37 סוכרתית אין לי הרבה זמן ולא ממש מתייחסים לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008יש לברר באופן יסודי את מהות הבעייה בחצוצרה, שכן אם מדובר על חצוצרה מורחבת יש טעם בכריתתה. אולי יש מקום לבצע לפרוסקופיה כדי לברר את סוגית ההדבקויות.
אם לא יימצא דבר ניתן לשקול ביצוע "פיפל" - זה מביא השינוי לפעמים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהיעל31/08/2008
שלום ד"ר, אני משתמשת באופן קבוע בפרוברה לקבלת מחזור. בדיקות דם הראו שאין ביוץ וגם אין זקיק מוביל. האם ביום ה- 21 למחזור אפשר להתחיל ליטול את הכדורים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול02/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חשד ל-PCODתמי31/08/2008
שלום רב מזה זמן מה אני מנסה להרות עם תזמון הביוץ ע"י-IUI (כאשר פעמיים מחזור טבעי ופעמיים איקקלומין) . לצערי, למרות שיש ביוץ אינני מצליחה להרות. יש לציין שהמחזורים שלי ארוכים - כל 40 יום בערך, ולא תמיד סדירים. באולטרסאונד לא מתקבלת תמונת שחלות פוליציסטית וכן בדיקות גלוקוז בצום והעמסת אינסולין תקינות. הפרופיל ההורמונלי ביום הרביעי למחזור הניב פעם רמת LH נמוכה מ-FSH ופעם בערך אותו ערך (LH מעט יותר גבוה אך היחס קרוב ל-1). היום אני ביום ה-18 למחזור לפני ביוץ. יש לי בכל אחת מהשחלות זקיק בגודל 13 ממ, עובי אנדומטריום 5.1 ממ ללא נוזל בדוגלס. האסטרדיול שלי הינו 332 פמול/ליטר, פרוגסטרון 4.4 נמול/ליטר, LH 7.6 MIU/L וה-FSH 4.4 MIU/L . האם תוצאות הבדיקות הינן אופיניות לפוליצסטיות או תקינות? תודה רבה תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008לא ניתן לשפוט לפי התוצאות אם מדובר בשחלות תקינות או לא.
מציע בדיקת פרוגסטרון כשבוע לפני הווסת. בדיקה זו תוודא שיש לך ביוץ.
זה מה שקובע.
מראה השחלות בא.ס. פחות חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהד31/08/2008
היום באולטרסאונד זקיק מוביל18 ועוד שניים 13,15 אחרי שש הזרקות גונל במינון 112.5 ,e2-3200 ופרוג-3.2, הייתי רוצה לדעת מתי נהוג להזריק אוביטרל בזקיק 18?, כמו בדרך כלל או שמחכים עוד יום שיגדל ל-20 ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008אפשר לתת אוביטרל במצב זה, או להמתין יום נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לא בסדר??????לחוצה31/08/2008
שלום רב, אנו עושים טיפולי ivf ואנחנו "לא מוסברים" . בחודש יולי שאיבה של 8 ביציות שכולן הופרו והחזרת 2 עוברים...נכשל. בחודש אוגוסט החזרת 3 מוקפאים "יפיפיים", לפי רופאי אלישע, ועכשיו נודע לי שקטן מ-2-כישלון. הזרע מצויין, הבציות מעולות ורירית הרחם טובה... אם הכל כ"כ טוב למה זה לא מצליח??? האם ניתן לעשות משהו אחר?? אולי משהו שאני עושה לא תקין?? מיואשת וממתינה לתשובה.... רציתי לציין שלפני השאיבה בוצע פרוטוקול קצר, נשאבו 8 ביציות שהופרו. בהחזרת מוקפאים טופלתי בכדורים הכחולים(שכחתי את השם) ובאנדרומטרין... האם יש משהו אחר??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכחתי לציין....
לחוצה31/08/2008שאני בת 29 עם הריון ספונטני לפני כ-5 שנים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא המעבדה
דנה03/09/2008ד"ר קול, איך ניתן לדעת איזו מעבדה טובה?(אני גרה ביבנה),תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בסדר?...
פרופ' שחר קול02/09/2008אפשר לשקול ביצוע "פיפל" (גרידה עדינה של הרירית).
זה עשוי לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל....
לחוצה02/09/2008עד כמה שידוע לי רירית הרחם תמיד הייתה בעובי מתאים.. האם כדאי לנסות לעשות "פיפל" לפני החזרת המוקפאים??? ומתי ניתן לבצע זאת מבחינת זמני הוסת (קיבלתי היום )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/09/2008מציע לעשות פיפל כשבוע לפני מועד הווסת המשוער, וכן עם בוא הווסת, במקביל לתחילת הכנת הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםנעמה31/08/2008
יום חמישי מתחילת מחזור תשובות בדיקת דם:E2=279 PROGESTERON=3.8 LH=5.1 האם ניתן להתחיל בטיפול (לקיחת אסטופרם) למחזור מוקפאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008ניתן, אם כי יש סיכון לא מבוטל לביוץ מוקדם וביטול המחזור בהמשך.
עדיף להתחיל ביום 2 או 3 למחזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
נעמה02/09/2008לא התחלנו ביום השני או השלישי מכיוון שהפרוגסטרון היה גבוה 6.1. וביום החמישי הוא ירד ל- 3.8 ולכן נאמר לי בסופו של דבר להתחיל בטיפול. לפי מה ניתן לדעת על ביוץ מוקדם?לפי הערכים של LH? תודה רבה על תשובתך.
פרופ' שחר קול02/09/2008לאור הנתונים החדשים הסיכון לביוץ יורד מאוד.
ביוץ מוקדם - עליית פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםגלית31/08/2008
היום עברתי החזרה ,במעבדה הודיעו כי 5 עוברים הופרו מתוך 5 שנשאבו,הגדלים לאחר יומיים היו בין 2 תאים ,ואחד שבדיוק התחיל להתחלק ,התאים ללא שברים וסימטריים.למרות בקשתי להחזיר 4 עוברים(בגלל הסיכוי הקטן של המוקפאים לשרוד)הוחזרו 3 עוברים ,אחד שבדיוק התחלק מ2 תאים ו2 עם שני תאים,מנהלת המעבדה המליצה על החזרת כל 5 העוברים מאחר והשניים שנותרו יתקשו בהפשרה במידת הצורך, אך הרופא סירב, מאוד התאכזבתי מבחירת הרופא ,וההתעלמות מבקשתי,אני בת 36 וזה ניסיון 6 של החזרה, מבחינתי זה לוותר על שני עוברים מראש כי התרשמתי שרוב הסיכויים שלא ישרדו את ההפשרה וזה מאוד תיסכל אותי. שאלותי 1. מניסיונך מה הסיכויים של שני המוקפאים עם 2 תאים לשרוד את ההפשרה במידת הצורך., 2. מה הסיכוי להשתרשות העוברים עם תאים קטנים אלו,עובי רירית 15,? מאוד עצובה תודה
פרופ' שחר קול02/09/20081. סיכוי סביר.
2. סיכוי סביר.
התעודדי!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)