מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דואגתעדי03/09/2008
ד"ר שלום מנסה להרות 8 חודשים.מחזורים סדירים כל 28 יום לערך. וסת אחרונה בתאריך 31.7.08. הדימום הפעם בוסת היה ארוך מתמיד ונמשך עד היום ה-12. ביום ה-12 היה ביוץ לפי בדיקה ובאותו יום גם דימום שנראה כמו מחזור ליום אחד!! עד היום 3.9 אין מחזור ובטא שלילי. מה לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול03/09/2008יתכן והיה שיבוש של ביוץ החודש.
מציע לפנות לרופא המטפל לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץציפי03/09/2008
שלום האם יתכן ביוץ בזמן נטילת פרוגילוטון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
פרופ' שחר קול03/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעלי03/09/2008
שלום רב, אנחנו מנסים כבר שנה להיכנס להריון ובינתיים ללא הצלחה. אשמח לקבל את דעתכם על תוצאות בדיקת הזרע הבאות: PH: 8.2 Volume: 4.00ml Concentration: 106.0 million Motility: 1 hr after ejaculation 64% 4hr after ejaculation: 56% Grade of Motility: 1hr after: IV 4hr after: IV Vitality:1 hr after ejaculation: 83% 4hr after ejaculation: 80% Normal Morphology(WHO 1999): 5% Leukocytes: No Agglutimation: None Phaospermia: None
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול03/09/2008יש ריבוי צורות פתולוגיות של הזרע (95%), אך מכיוון שהריכוז המצוין מחפה על כך יש סיכוי סביר להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
לי03/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי להוסיףעדי03/09/2008
שלום דוקטור זו הפעם הראשונה שלי פה אני בת 26 אם לניצן בת 4 וחצי,מאז מנסים להרות ללא הצלחה ניסתי טיפולים אלטרנטיבים וזהו החודש השני בו אני במעקב דרך קופ"ח החודש קיבלתי ווסת ב24/8 והרופא נתן לי איקוקלומין מהיום החמישי למחזור,אתמול הוא אמר שכבר היה ביוץ האם יתכן ביוץ ביום ה9 למחזור אני תמיד מבייצת בין היום ה12 ל14 משהו לא מסתדר לי?!והאם יתכן שסתם לקחתי איקוקלומין יכול להיות שיתפתח עוד זקיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקמה שלום
פרופ' שחר קול03/09/2008לרוב הביוץ לאחר איקקלומין יוצא מאוחר יותר לעומת מחזור ללא טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוףעדי03/09/2008
מהו זקיק עכור? בגודל:12*12 עובי רירית 7.2 נצפה נוזל בכמות בינונית האם היה או יהיה ביוץ מתי בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקמה שלום
פרופ' שחר קול03/09/2008רצוי לוודא שאומנם היה ביוץ ע"י בדיקת דם לפרוגסטרון.
התמונה בא.ס. אינה מובהקת.
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר.
עדי03/09/2008משום מה הרופא שלי החליט על סמך הא.ס. שהיה ביוץ דבר שלפי כל מה שקראתי על האיקוקלומין לא הסתדר לי לכן היום נתתי בדיקת דם ומחכה מחר לתוצאה ובעצם איך יתכן שהיה לי רק זקיק אחד האיקוקלומין אמור להרבות זקיקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול03/09/2008איקקלומין (לא איקוקלומין) עשוי לגרום לביוץ של זקיק אחד בלבד.
זה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסט' אבחנתיתשני03/09/2008
נפגשתי היום עם רופא מהמחלקה להבין למה יוצא שלילי ואיך ממשיכים. הוא אמר שאני מתאימה להפריות ומגיבה יפה לתרופות פשוט צריך לחכות שיצליח. ובנוסף שלח אותי לעשות היסט' אבחנתית ללא הרדמה לבדוק אם יש הידבקויות ברחם. יש לי חסימה של הידבקויות בחצוצרה עקב ניתוח קיסרי ..יש קשר להידבקויות ברחם ואם מגלים שיש אז בבדיקה אפשר לפתוח את ההדבקויות ואם לא מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול03/09/2008אם יימצאו הידבקויות ברחם רצוי לטפל בכך.
אם הברור תקין אפשר לשקול "פיפל" לנוכח כישלונות חוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול...לחוצה03/09/2008
בוקר טוב... אז אחרי שקראתי קצת על ה"פיפל" ובהמשך למה שכתבת לי קודם נישארו לי עוד מעט שאלות, ברשותך... תראה בגדול אני מאוד מבולבלת, אני מטופלת באלישע ללא רופא ספציפי (כנראה שאני אקח לי אחד משלי) וזה מאוד מייאש שבעצם הכל בסדר וה-IVF לא מצליח ובסוף אני מגלה בפורום שישנה עוד איזה דרך או כיוון...... קודם כל החודש אני אפספס את זה כי קיבלתי אתמול (02/09/08) וסת לאחר החזרת מוקפאים.. יש לי עוד 3 עוברים והיום הייתי באלישע לבדיקת דם...בתקווה לטיפול מנצח עכשיו שאלתי היא כזו את הפיפיל עושים רק בזמן גירויי שחלות או שאפשר גם במחזור של מוקפאים?? והאם צריך חודש "הפסקה כדי לעשות את זה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ' שחר קול03/09/2008תסריט:
יום 21 למחזור פיפל.
יום 2 למחזור שאחריו - פיפל חוזר ותחילת טיפול (הפשרה או גירוי שחלות למחזור טרי).
לכן - את הפיפל ניתן לעשות עוד החודש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחודש!!!!!!!!!!
לחוצה03/09/2008מה זה אומר לגבי הטיפול שאני אמורה להתחיל היום, כדורים 3 פעמים ביום??? ואם מי לדבר בקשר לזה???? אני כ"כ מבולבלת, לא רוצה לפספס משהו!!! תודה.. שלחתי לך מייל לכתובת שמופיעה באתר שלך.... תודה, תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול03/09/2008אפשר ללכת על מחזור הפשרה נוסף.
אם הולכים על "פיפל" הרי מחזור ההפשרה יתחיל עם בוא הווסת הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי כבר יהיה טוב?אני03/09/2008
שלום רב, אחרי 9 הפלות טבעיות, הופניתי לIVF+PGD . לאחר 2 טיפולים כאלה שהניבו עוברים "לא טובים" לטענת הרופאה אני לא יודעת אם "להרים ידיים " וללכת לכיוון של תרומת ביצית או לנסות את מזלי במרכז רפואי אחר ולהמשיך לדבוק במטרה. אין לי ילדים ונפשי יוצאת לקראת האפשרות לילדים משלי. כל הנסיונות כשלו ואני מרגישה עומדת מול צומת דרכים ללא אפשרות לבחור כיוון. אשמח אם תייעצו לי מכובד נסיונכם הרב, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שלום
פרופ' שחר קול03/09/2008יש לדעת את סיבת ההפלות.
יש לברר האם החומר מההפלות נבדק גנטית.
לט ניתן ליעץ על סמך המידע שמסרת עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הביוץ /מחזור/שמירת נידהאורלי02/09/2008
השפעת הביוץ /מחזור/שמירת נידה על ניסיון להכנס להריון. שלום אני בת 33 ומנסה להכנס להריון מזה 9 חודשים. המחזור החודשי שלי ב-4 החודשים האחרונים החל בתאריכים: 19.6.08, 11/7/08 , 4.8.08 ופעם אחרונה ב- 31.8.08. 1. במחזור האחרון הופיע דימום חום מועט מאוד כמו של סוף מחזור והיום כבר כמעט הפסיק לגמרי הדימום. - רציתי לדעת אם המחזור האחרון מעיד על בעיה כלשהי והאם זה משפיע על הניסיון להכנס להריון - אם כן מה עלי לעשות לפתרון הבעיה? 2. כמו כן האם העובדה ש אני שומרת נידה - כלומר שאני ובעלי מנסים להכנס להריון רק כ-14 יום לאחר תחילת הוסת - האם אני מפספסת את הביוץ בעקבות זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008כיוון שהמחזורים שלך קצרים יחסית יתכן ואת טובלת מספר ימים לאחר הביוץ.
קל להוכיח זאת ע"י בדיקת דם פשוטה ביום הטבילה.
אם אכן זו הבעיה הפתרון הוא די פשוט.
מציע להתייעץ עם מרפאת הפריון של קופת החולים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות לאחר הזרעה?הדס02/09/2008
שלום, אני עכשיו לאחר הזרעה שניה...בשלב ההמתנה. שמנתי מאוד בשנתיים האחרונות ואני רוצה לחזור להתעמל (לא התאמנתי רצוף בשנתיים האלה). האם כדאי לי לחזור להתעמל דווקא עכשיו? האם לחכות ולראות האם הטיפול הצליח?אני לא מתעמלת כבר הרבה זמן בגלל ש"אולי אכנס להריון" ולכן החלטתי שאני רוצה עכשיו! ב. האם התעמלות בסטודיו סי טובה? כי ראיתי כאן תגובה ש בה נאמר שלא כדאי לעשות ספורט שמחזק את השרירים משום שזה גורר עליה של פרוגסטרון וזה לא רצוי. האם נכון? האם סטודיו סי בהגדרה זו ובכלל עיצוב וחיטוב? האם מותר לעשות כפיפות בטן? תודה וסליחה על האורך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדס שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008טיפולי פריון אינם מחייבים להפסיק התעמלות.
להיפך, סיכויי השגת ההריון עולים אם המשקל הוא תקין.
בנוסף, משקל גבוה גורר סיכוני הריון מיותרים.
מציע לחדש פעילות גופנית באופן מתון, ולהגביל צריכת הקלוריות במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה רוב העוברים בהפריות לא מתפתחיםאור02/09/2008
מה אפשר לעשות כדי שכן יהיו עוברים טובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008כדי שיהיו עוברים טובים יש צורך ב:
1. ביציות איכותיות.
2. גירוי שחלות טוב.
3. מעבדה טובה.
4. מזל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון ואיקוקלומין-ההבדל?דגנית02/09/2008
שלום רב רציתי לדעת מה ההבד לבניהם הרי שתיהן תרופות לקבלת ביוץ . וכי למה נותנים למשל פרוגילוטון ולא איקוקלומין?למשל אני קיבלתי פרוגילוטון ושמעתי שאיקוקלומין גם תרופה לביוץ . מה ההבדל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנית שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008פרוגילוטון היא תרופה המכילה הורמונים המחקים את מחזור הווסת הטיבעי. פרוגילוטון אינה ניתנת כדי לגרום לביוץ.
איקקלומין (לא איקוקלומין) היא תרופה הניתנת לגרימת ביוץ או להגברת הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהרונה02/09/2008
לרופאים שלום רב. אני לאחר החזרת עוברים. הונחתי לשתות הרבה לפני ההחזרה- וכך עשיתי. אבל---לאחר ההחזרה הייתי חייבת להתפנות- לאחר כ- 40 דק'. האם יתכן כי העוברים נשטפו? שאלה נוספת- מיד לאחר ההחזרה האחות האיצה בי לקום. האם לא עדיף להישאר מעט במנוחה- שכיבה לאחר ההחזרה? תודה- רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008מתן שתן או קימה מיד לאחר החזרת עוברים לא ישפיעו לרעה על תוצאות הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי היסטרוקופי ניתן להיכנסדגנית02/09/2008
שלום רציתי לדעת אני צריכה לעבור היסטרוקופיה, כמה זמן אפשר לעשות אחרי ההיסטרוקופיה טיפולי הפריית מבחנה ?או אפשר להיכנס להריון טבעי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנית שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008לאחר המחזור שיבוא בעיקבות ההיסטרוסקופיה.
כמובן שאפשר גם להרות טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימי ומשמעותושרון02/09/2008
שלום, שלום בת 35 פעם חמישית עוברת IVF בפעמיים האחרונות היה הריון כימי לדברי הרופאים.. בטא ביום ה- 12 הייתה 29 בשתי הפעמים.. כמה שאלות: האם הייתה השתרשות של העובר בכלל? האם זה אומר משהו לגבי סיכויי להיקלט? עכשיו הרופא המליץ על היסטרוסקופיה.. לפני שנה עברתי לפרוסקופיה (הוציאו חצוצרה בעקבות זיהום) - אם מבנה הרחם שלי היה לא תקין, לא סביר שהיו "עולים על זה" אז? גם אז ניסנו להרות אבל בהזרעות (שגרמו לזיהום) אם אז משנה משהו.. כל מחזור הרירית שלי "משגעת" (10-11 מ"מ) בממוצע יש 6 בציות לטיפול לפחות 2 עוברים אופטימלים כל השאר בדר"כ לא מקבלים ציון טוב וגם לא מוקפאים.. אודה לכם על חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008בטא של 29 מעידה שהחלה השתרשות.
סיכוי טוב להריון בהמשך.
היסטרוסקופיה היא בדיקה פשוטה, ניתן לבצע ללא הרדמה. אורכת בערך 5 דקות...
מציע לאמץ המלצת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
שרון03/09/2008שוב שלום.. אני לא מפחדת מהבדיקה.. אני מנסה להבין מה הטעם בבדיקה הזאת.. מה היא אמורה לגלות אצלי? את מבנה הרחם? שאלתי בפנייה הקודמת אם זה שעברתי צילום רחם (לפני שנה וחצי) ולפני שנה לפרוסקופיה (עקב זיהום בחצוצרה, בעקבות הזיהום , חצוצרה ימין בואדי..) לא היתה מגלה אי תקינות במבנה הרחם אצלי..? אם החלה השתרשות, האם יכולים לשער למה היא לא המשיכה? האם יש בדיקות שניתן לבצע סביב הנושא הזה? אשמח לתושבתך תודה
פרופ' שחר קול03/09/2008עיוות של חלל הרחם עלול לגרום להפרעה בתהליך ההשרשה.
היסטרוסקופיה היא בדיקת הבחירה כדי לזהות בעייה כזו בחלל הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)