מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקותשיר@17/06/2008
היום יום 14 להחזרה - ביצעתי בדיקת דם.
E2 718, PRG 50.5., BETA 10
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא=10
פרופ' שחר קול17/06/2008תוצאה גבולית - מצב לא ברור. אין ברירה אלא לעקוב ע"י בדיקה חוזרת עוד יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכוי?
שיר@17/06/2008יש בכלל סיכוי להריון עם בטא נמוך כ"כ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיסטיקה לגבי אחוזי הצלחהתומר17/06/2008
מקווה שהשאלה לא תעורר תגובה שלילית
אני ואישתי מטופלים כבר בערך שנתיים (5 הזרעות + 7 מחזורי IVF)
לאחרונה החלטנו לעזוב את הרופא המטפל ולנסות במקום חדש
האם ישנה אפשרות לקבל מידע סטטיסטי על מעבדות IVF שונות ו\או על רופאים?
האם ישנה דרך אחרת לבחור רופא מטפל או יחידת IVF?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומר שלום
פרופ' שחר קול17/06/2008בישראל אין רישום מרכזי של תוצאות IVF.
משרד הבריאות אוסף נתונים, אך לא מפרסמם.
כל יחידה רשאית לפרסם את התוצאות שלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יכול להיות?יעל17/06/2008
באולטראסאונד ראשון אחרי הזרעה הטכנאית ראתה 5 דפקים ואמרה שאולי יש שישי. כיוון שאני שומרת מסורת הדבר מביא אותי לבעיה גדולה מאד. איך יתכן שהרופא שלח אותי להזרעה ולא הזהיר אותי שמדובר בהרבה זקיקים? האם זה מקובל? האם לא נהוג להזהיר את הבת במקרה כזה ולתת לה להחליט האם רוצה לקחת את הסיכון הזה או לא? הדבר מאד מכעיס אותי כי עכשיו הוא אומר שלהשאיר את העוברי כולם זה מסכן אותי ואותם. הייתי רוצה לדעת האם באמת הוא היה יכול וצריך לומר לי את זה מראש ולתת לי לקחת את ההחלטה האם אני בכלל רוצה הזרעה בחודש שיש כזה סיכון. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליעל מיעל
יעל17/06/2008זה אכן יכול להיות בהחלט, ואני אומרת לך על סמך נסיוני האישי.
גם אני עברתי הזרעה לפני חודשיים. באולטרסאונד זקיקים האחרון שעשיתי לפני ההזרעה נמצאו משהו כמו 15 זקיקים גדולים ובאיזשהוא שלב הטכנאית הפסיקה למדוד את שאר הזקיקים כי פשוט הייתה לי "הצפה" של זקיקים.
ואז - הטיפול הצליח וגיליתי שאני הרה.
כעבור זמן מה, ניגשתי לרופא המטפל שלי ו................... להאמין: 7 שקי הריון הכוללים 7 עוברים עם דופק !!!!
לפני הטיפול הרופא הכין אותנו כי ייתכן שיהיו תאומים, אך כמובן לא אנו וגם לא הרופא ציפינו לתוצאה שכזו.
אז לפני כשבועיים עברתי שני דילולי עוברים, כעת אני בהריון עם תאומים.
לדעתי, ואינני רופאה כמובן ואיני רוצה להתערב מבחינה דתית והלכתית, אם אכן נצפו 5 עוברים כדאי לך לדלל. זה מאוד לא פשוט......
יש לי תאומים בני 6 כיום, ותאמיני לגדל תאומים זו משימה לא פשוטה (אך מהנה), אז קל וחומר חמישייה.
בכל אופן, מאחלת בהצלחה ומזל טוב !
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שחשוב לי להבין מהרופאים בפורום
יעל17/06/2008זה האם מחובתו של הרופא להזהיר אותי כי בחודש הזה היה סיכון מוגבר להריון עם הרבה עוברים.
אני מאחלת לך בהצלחה בהמשך אבל דילול עוברים גם עבור אישה חילונית הוא לא תהליך בריא ורצוי והוא מאד מסכן את כל ההריון. הבעיה מסובכת פי 100 עבור אישה כמוני שהרב לא מאשר לה דילול. אני הייתי רוצה לדעת דבר כזה מראש וכועסת שזה לא נאמר לי בכלל! כל מה שהוא אמר לי זה שיש לנו סיכוי מצויין להריון החודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת בדיון אבל...
חסוי17/06/2008אני מבינה מאוד את הבעיה ההלכתית ואת העובדה שהרב לא מאשר לבצע דילול- רק לדעתי חשוב שתביני, עד כמה שזה קשה, שהריון עם חמישה עוברים הוא מסוכן מאוד מאוד- לך, ובעיקר לעוברים. הסיכוי שתגיעי לסוף ההריון ותלדי חמישה ילדים בריאים ללא סיבוכים, מומים, וכד'- קטן מאוד וכל רופא יאמר לך את זה- דתי ולא דתי. סיבוכי ההריון והלידה של הריונות מרובי עוברים "רגילים" (כמו תאומים) הם כל כך מאיימים ומשמעותיים, אז על אחת כמה וכמה כשמדובר בחמישה. את עלולה לאבד את כולם, או חלילה, להיפגע בעצמך, וזאת מבלי לדבר על הסיכויים הגבוהים למומים ומחלות.
שני דברים לי אלייך: ראשית, אני מציעה שתנסי להתייעץ עם רופא נשים שהוא גם דתי, ולנסות לקבל ממנו חוות דעת וכמובן לבחון אפשרות של דילול בכל זאת, אולי לשוחח עם הרב לשם כך- יש מקרים חריגים והרבנים הם אנשים חכמים ונבונים, וכשצריך הם גם יודעים לסייע בכל מה שקשור למקרים בעייתיים שכאלו.
שנית, תנסי לא להתעסק במה היה צריך להיות ומה לא- נכון שאולי הרופא טעה כשלא הזהיר אותך לגבי מספר הזקיקים, אבל לא יעזור עכשיו לדוש בזה ולחפש אשמים. את בהריון עם חמישה עוברים וזו סיבה מספיק טובה לדאגה גם בלי לחפש מחדלים ואשמים- אז תנסי כרגע לא לחשוב על העבר אלא על ההווה והעתיד ועל איך את פותרת את הבעיה.
וכמובן- שיהיה בהצלחה ורק בשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול17/06/2008הריון מרובה עוברים הוא סיכון מובנה בתוך הטיפול של גירוי שחלות.
מניסיוני: על דעת רוב הרבנים ניתן לבצע הפחתה, ועדיף מוקדם שכן לפני 49 יום העובר נחשב כ"מים" ע"י ההלכה, ולכן אין בעייה. לגבי הפחתה מאוחרת, רבנים מבינים היטב את המשמעות, ולכן מוציאים פסק דין "רודף" המאפשר לבצע הפעולה.
שורה תחתונה, עם כל הצער והכאב והמצוקה הרגשית - דתית - אין לך הרבה בריאות אלא ללכת על זה. הקפידי לבחור להתייעץ עם רב ברוח זו. אפשר גם לפנות ליעוץ למכון פוע"ה בירושלים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול היקר, אני חוששת שלא הבנת
יעל17/06/2008לד"ר קול היקר, תודה לך על תשובתך המפורטת אבל אני חוששת שלא הבנת טוב את השאלה שלנוי. אני אחזור: האם היה לדעתך על פי הנוהלים התקינים היה על הרופא שלי ליידע אותנו שמדובר בהרבה זיקיקים ושזה מעלה את הסיכון להריון עם הרבה מאד עוברים. כמו שאנחנו רואים את זה קרה לנו אסון כרגע ואנחנו במילקוד: מסוכן להמשיך עם ההריון אבל אין לנו אפשרות לדלל או להפיל. הדבר היחיד שאני שואלת זה האם הרופא היה צריך להגיד לנו את זה ולתת לנו לבחור לבד האם רוצים לעשות הזרעה באותו חודש או לדלג ולחקות לחודש הבא.
בקשר לענין ההילכתי, לצערי מה רבנים אחרים פוסקים זה לא רלוונטי בשבילינו רק מה שרב שלנו אמר והוא מתנגד לדילול ולהפלה. אני מודה לך על התיחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
פרופ' שחר קול17/06/2008כאמור, כל מטופלת העוברת טיפול בגירוי שחלתי, ולא משנה עם איזו תרופה, מסתכנת בריבוי עוברים. זה סיכון מובנה בתוך הטיפול.מן הסתם, המידע לגבי מספר הזקיקים המתפתחים היה גלוי לפניכם, מדוע המשכתם בטיפול???
אם רוצים להימנע לחלוטין מסיכון זה, יש לטפל על בסיס הביוץ הטיבעי בלבד (זקיק אחד, עובר אחד) - עם סיכויים פחותים, כמובן.
יש לנסות ולהסביר לרב שלכם את המשמעויות.
הרי לא סביר שרבנים רבים אחרים, המאפשרים "דילול" הם "אפיקורסים" גמורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ל"חסוי"
יעל17/06/2008מסכימה עם כל מי מילה שכתבת. הבעייה היא שדי קשה לעתים להתווכח ולשכנע רבנים ואנשים דתיים במה כדאי, מה מותר ומה עדיף.
יעל, אני מקווה שהתגובה שקיבלת מ"חסוי" תגרום לך לשקול בכובד ראש את העניין.
ממני יעל שעברה דילול לפני שבועיים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירנה16/06/2008
שלום רופאים יקרים!
כתבתי לכם לפני כמה ימים ורציתי להבין קצת יותר על התשובה שקיבלתי.
עשיתי שאיבה (ראשונה) לפני מספר שבועות. הוציאו לי 9 ביציות, מתוכן 8 הופרו. החזירו לי 2 עוברים ו-6 נשארו כדי שיקפיאו את אלה שיתפתחו. לא נכנסתי להריון מהעוברים שהוחזרו, ואף אחד מהעוברים שנשארו במעבדה לא שרד (ז"א 4 לא התפתחו בכלל, ו-2 התחילו להראות סימנים של התפתחות בשלב מאוחר מידי, כשהתאים התחילו כבר למות, אז לא השאירו אותם). הרופא שלי אומר שאין מה לעשות, פשוט צריך לעשות עוד ניסיונות.
הבעיה שהובחנה עד עכשיו הייתה בזרע של בעלי (שרק אחוז מאד קטן ממנו שורד לזמן סביר ויש לו צורה "סטנדרטית", כל השאר לא מסוגלים לנוע, או שהראש של הזרעונים הוא לא טוב, או שהם מתים מאד מהר).
1. האם יש דרך לבדוק את הביציות ולראות אם האיכות שלהן תאפשר להן אי פעם להתפתח לעובר נורמאלי?
2. הבנתי שאפשר לעשות בדיקות להרכב הגנטי של הזרעונים ולראות אם יש שברים בכרומוזומים ואם המטען הגנטי הוא מספיק. רשמת לי שבדיקה כזאת לא תתרום. לפי מה שקראתי באינטרנט, בכמה מאמרים, אם בעיה כזאת קיימת באמת, אז זה יכול למנוע סיכוי של הצלחה. אז למה זה לא יתרום אם בודקים אם זה המצב או לא?
אשמח לתשובה... אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירנה שלום
פרופ' שחר קול17/06/20081. לא.
2. ניתן לבצע בדיקת דם כרומוזומאלית לבן הזוג. אפילו רצוי. זה מאוד פשוט. באופן פרקטי, השאלה היא האם אתם רוצים הריון מזרע הבעל, או מעדיפים זרע מבנק הזרע. אם אתם רוצים הריון מזרע הבעל, הרי יש מקום לחזור על הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אירנה17/06/2008
תודה רבה ד"ר קול!
אנחנו בהחלט רוצים את הזרע של בעלי.
האם יש מקומות שעושים בדיקות דם כרומוזומאליות?
לפי הבירורים שעשינו במכבבי לפחות, מה שנאמר לנו זה רק בדיקות שבודקות מחלות שמועברות באופן גנטי, שזאת לא המטרה. תודה שוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל מכון גנטי בכל בית חולים
פרופ' שחר קול18/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדנה16/06/2008
שלום,
יש לי דימומים לא סדירים ולא מוסברים(כמה שנים עוד לפני תחילת טיפולי ההזרעה) (כל הבדיקות תקינות,רחם,צוואר רחם,היסטרוסקופיה,צילום רחם, פרופיל הורמונלי וכד') ובחודשים האחרונים שבוע לפני הווסת הדימום מגיע ואז ממשיך עד לקבלת הווסת(כלומר 14 יום דימום).
הטיפול הקרוב משולב עם גלולות מהיום הראשון לווסת+צטרוטייד,למניעת ביוץ מוקדם. אני אמורה לטוס מחר לחו"ל והיום בבוקר החל דימום,היום ה18 מהווסת האחרון(30.5.06 ווסת אחרון). לא הייתי חושבת שזה ווסת אם לא היו לי כאבים בכל הגוף.
שאלתי היא,אם אני אתחיל ליטול גלולות בדימום וזה לא ווסת זה הדימום הלא מוסבר, האם זה ישבש את הטיפול?מה ההשלכות?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
דנה17/06/2008הביוץ לפי בדיקות דם היה ביום שישי-שבת שעבר(6-7/6) 9 ימים לאחר הביוץ.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
פרופ' שחר קול17/06/2008מדובר במצב שאינו שיגרתי, ואינו מאובחן בשלב זה. לכן, בכל שאלה הקשורה לטיפול המתוכנו עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל בך, ולנהוג לפי המלצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגסרוןחסויה16/06/2008
האם אפשר לבדוק רמת פרוגסטרון בשלב הלוטאלי ביום ה 10 לאחר הביוץ? או שזה מאוחר מידי כדי לקבל אינדיקציה לגבי דימומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי שלום
פרופ' שחר קול16/06/2008אפשר.
עדיף 7 ימים לאחר הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםחסוי16/06/2008
היום , יום 11 למחזור, רירית 4 וזקיקים קטנים......
המחזורים שלי ארוכים (35 יום) כך שיש ליתקוה מלאה שהחודש יהיה ביוץ (טבעי).
שאלתי -
הוזמנתי למעקב זקיקים הבא ביום ה הקרוב (יום 14 למחזור) -
א. בכמה הרירית והזקיקים עשויים לגדול? (אני מתכוונת האם יש סיכוי לרירית 4 ביום 11 להתפתח יפה במקביל לצמיחת הזקיקים).
ב. האם יום ה עלול להיות מאוחר מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול16/06/2008א. ביום 14 למחזור את אמורה להיות כשבוע לפני הביוץ. יש סיכוי לעליית אסטרדיול ועיבוי הרירית במקביל.
ב. סיכוי קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי החזרהסיכוי 5616/06/2008
שלום לכם
אתמול היתה לי החזרה של שני עוברים טריים.
מהיום בצהריים כאבי בצידי הבטן הדומים לכאבי ביוץ אך חזקים יותר ונמצאים רוב הזמן
בשעות האחרונות מורגשים גם בעת הליכה.
מאתמול אני נחה בבית ומלבד להוריד את הכלבות שלי שהן קטנות לטיול קצר לא עשיתי כל מאמץ .
אני שותה הרבה כי קראתי שזה חשוב
האם עליי לדאוג ?
ללכת לבדיקה ?
אשמח לשמוע את עצתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול16/06/2008עולה החשש לגירוי ירת שחלתי.
יש לדעת את מספר הביציות שנשאבו, וכן רמת האסטרדיול ביום האוביטרל כדי להעריך הסיכון לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך הE היה 14600
סיכוי 5616/06/2008היו 12 זקיקים מתוכם נשאבו 9 ביציות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול17/06/2008ערך האסטרדיול גבוה, ומעלה האפשרות לגירוי יתר. מציע להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת א.סחדווה16/06/2008
חברתי נקלטה ב IVF. נתגלו אצלה 2 שקי הריון..
בדיקת הא.ס. בשבוע שאחרי הכאיבה לה (לטענתה הרופא שמח על התוצאה ו"שיחק" עם המוט של הא.ס. זמן רב)
כשלוש שעות אחרי הבדיקה היא חשה כאבים עזים, הופיעו דימומים ובבית החולים (באותו הערב) היא הפילה עובר אחד.
הרופא טוען שאין קשר בין הדברים.
האמנם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורה שלום
פרופ' שחר קול16/06/2008הרופא צודק.
אין קשר בין בדיקת א.ס. לבין הפלה, גם אם הבדיקה ארכה זמן רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 13 ימים לאחר אוביטרלמאיה16/06/2008
13 ימים לאחר אוביטרל, 11 ימים לאחר הזרעה (מחזור טבעי). היום בדיקת הריון חיובית... יכול להיות...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
יעל16/06/2008אבל ממולצ לחכות 14 יום לבדיקת הבטא מאחר ושאריות אוביטרל עשויות להטעות ...בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה שלום
פרופ' שחר קול16/06/2008בהחלט כן. רצוי לחזור עוד 3 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?ישראל16/06/2008
היי
היום ביצעתי בטא ראשונה אחרי 12 ימים מהחזרת 2 עוברים
הבטא היא 76
הריון?
נורמלי 76?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי הילה
יעל16/06/2008מניסיון זה בטא טובה ולא נמוכה רק את צריכה לעשות בדיקת דם עוד יומיים שוב ולראות שהיא מכפילה את עצמה ואז זה נחשב לתקין...בהצלחה ומזל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך יעל על ההתייחסות
ישראל16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה שלום
פרופ' שחר קול16/06/2008התוצאה אומרת שמתחיל הריון.
תוצאה נורמלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה שלום
חסוייה17/06/2008בת כמה את?
אני פונדקאית שעשיתי החזרה ולא הלך רציתי לשאול אותך איך שמרת על עצמך אחרי ההחזרה?
האם נחת שבועיים במיטה או שתיפקדת רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חסויה
ישראל17/06/2008אני בת 26 וזה היה ה IVF הראשון
אומנם לפי מה שאני קוראת מתגובות הרופאים כאן ובכלל אומרים שאין קשר בין מנוחה והשתרשות העוברים אחרי ההחזרה.
אך אני החלטתי בכל זאת כן להיות במנוחה שלושה ימים. לא התאמצתי בכלל ולרוב התפנקתי לי בבית מול הטלווזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה שלום
חסוייה17/06/2008אז אני מבינה שרק ה 3 ימים הראשונים הם קרטיים?
ואחרי 3 ימים קמת ותפקדת רגיל?
יש לך ילדים או זה הראשון?
לי יש 3 ילדים קטנים בבית ולכן אני מודאגת שאולי אני לא שמרתי על עצמי כמו שצריך אחרי ההחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ישראל17/06/2008היי חסויה,
כן זה יהיה הילד הראשון.
שלושה ימים ראשונים שאחרי ההחזרה הייתי ממש במנוחה ואחר כך כבר חזרתי לעבודה אבל עדיין לא התאמצתי כל כך. לא סחבתי קניות ולא ניקיתי את הבית. אבל די חזרתי לפעילות רגילה אחרי השלושה ימים הראשונים...שוב, לפי מה שהרופאים אומרים פה אין כל כך קשר אבל נראה לי שעדיך לתת לגוף לנוח בכל זאת השאיבה והזריקות וההחזרה... נראה לי נכון לנוח.
אל תדאגי... בסוף תמיד טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא שניה
ישראל18/06/2008היי
קיבלתי תוצאות של בטא שניה היום הוא ה 14 אחרי ההחזרה 213
הבטא שעשיתי לפני יומיים היתה 76
נראה בסדר? העליה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה מצוין
פרופ' שחר קול18/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקהאני16/06/2008
שלום
קיבלתי שני זריקות אוביטרל אחת ביום החזרה והשניה שלושה ימי לאחר מכן,
קיבלתי תשובה חיובית , האם הזריקות מספיקות לתמיכה?? ולא צריכה להשתמש בנרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שלום
פרופ' שחר קול16/06/2008קיבלת תמיכה מצויינת.
אין צורך בתוספות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןגלית16/06/2008
שלום,
רציתי לדעת כשניכנסים להריון לאחר טיפול IVF ומקבלים תמיכה עם אנדומטרין 3 פימים ביום
האם הרופא לא אמור לירשום מרשם לחומצה פולית ? כי כמו שהבנתי זה מאוד חשוב בתחילת הריון
אני בשבוע 6 ואמורה להפגש עם הרופא בעוד מס' ימים, אולי אני אמורה להגיד לו שיתן מירשם ?
בתודה מראש על התשובה גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי16/06/2008כדי לקבל אפקט מקסימלי של התרופה, צריך להתחיל את החומצה הפולית לפחות 3 חודשים לפני ההריון, ולהמשיך אותה עד סוף השליש הראשון. את זה כבר לא תוכלי לעשות. התרופה אינה דורשת מרשם. לכי לבית המרקחת ובקשי חומצה פולית של 400.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור הפריות נמוךנילי16/06/2008
יש לי חסימה מכאנית בחצוצרות, אני בת 27. לבעלי אין בעיית זרע.
בשאיבה האחרונה, מתוך 12 ביציות. רק 2 הופרו. מבחינת הביציות רק אחת לא הייתה בשלה.
נראה לי שזה שיעור הפרייה נמוך, מה יכולה להיות הסיבה לכך?
בתודה
מייקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מייקי
ד''ר דוד ישי16/06/2008לעיתים , ללא הסבר ברור, יש בעיה של הפרית הבייצית ע"י הזרע, למרות שהזרע נראה תקין וכך גם הבייציות. במצב כזה אנחנו עושים הפריה במיקרומניפולציה ( ICSI )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות חשובותציפי16/06/2008
שלום לצוות הרופאים!
תודה מראש על עזרתכם. אני אחרי טיפול שלישי באיקקלומין.המינון האחרון היה שלושה כדורים ביום. למשך חמישה ימים.אני מאובחנת כפוליציסטית עם מחזורים לא-סדירים.
אתמול עשיתי us שגילה זקיקים בגודל 20\21 מ"מ.נאמר לי לקיים יחסים אתמול וביום שלישי ולשוב לביצוע בדיקות דם ו-us ביום חמישי .שאלתי היא-האם לא הייתי אמורה לקבל אוביטרל? וכן-מה המשמעות של גודל הזקיקים הנ"ל ומה המשמעות ל-"דוגלס חופשי מנוזל"? וגם עובי רירית-7.6 .
מה אמור להיות עובי-הרירית לצורך קליטת הריון?.
ושאלה אחרונה לסיום-האם נטילת איקקלומין גורמת להריון מרובה עוברים?
סליחה על האורך.אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני
ד''ר דוד ישי16/06/2008לא ציינת דבר חשוב. כמה זקיקים בגודל הזה היו. כל זקיק הוא פוטנציאל לעובר. זקיקים בגודל כזה הם זקיקים בשלים ולדעתי זה הזמן לקחת אוביטרל. רירית של 7.6 מ"מ היא רירית טובה.
נוזל בדוגלאס יכול להעיד על ביוץ שהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)