מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחזורחסוי03/09/2007
שלום 6 ימים לפני המחזור יש לי כאבים
וכאב גב תחתון
האם הכאבים יכולים גם להעיד על היריון
והאם אפשר לדעת אם יש היריון בבדיקה ביתית או שמוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול04/09/2007הכאבים המתוארים מאוד לא ספציפיים, ויכולים לנבוע מסיבות רבות.
בדיקה ביתית אמינה רק אם יש איחור בוסת.
בדיקת דם להריון רגישה ומדויקת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת מוקפאיםמיטל03/09/2007
שלום לרופאים,
ברצוני לשאול שתי שאלות:
1. כיצד מתבצע תהליך החזרת העוברים במידה ויש לי עוברים מוקפאים משני סבבים שונים, מסבב ראשון שני עוברים בני 5 תאים ומסבב שני 3 בלסטוציסטים? האם יהיו 2 החזרות? ידוע לי שמחזירים בסבב מוקפאים 3 עוברים.
2. אני מתאמנת בפעילות אירובית באופן קבוע. האם בשבועיים שלאחר ההחזרה מומלץ לבצע הפסקה?
תודה מראש על המענה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי03/09/2007מאחר שלא ניתן להקפיא מחדש עוברים מוקפאים שהופשרו, אני מניח שלא יפשירו את שתי המבחנות אלא בשני מחזורים נפרדים.
עדיף להמנע מפעילות גופנית מוגברת לפחות בשבוע הראשון לאחר החזרת העוברים ( עד לאחר ההשרשה של העובר )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםדריה03/09/2007
שלום,
עשתי בדיקת דם ביום השלישי למחזור.
האם הכל תקין אצלי?
תודה מראש דריה ושמעון ברוך
ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- pmol/L <200 ESTRADIOL (E-2)
5.500- 0.350 mIU/L 2.261 TSH
- IU/L 14.8 LH
- IU/L 7.4 FSH
619.0- 59.0 mIU/L 388.9 PROLACTIN
- nmol/L 3.3 PROGESTERONE
2.6- < 0.7 nmol/L 3.3 TESTOSTERONE- TOTAL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
פרופ' שחר קול03/09/2007ערכי ה - LH הגבוהים, יחד עם טסטוסטרון גבוה רומזים שיש בעיית ביוץ.
יש להשלים התמונה עם הפרטים הנוספים הרלוונטים, לפיכך מומלץ לפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאירנה03/09/2007
שלום!
בהמשך לתשובתך - לפני כל התחלה של טיפול להחזרת עוברים יש צורך לעשות בדיקות דם ואם כן מה צריך לבדוק
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול03/09/2007ביום 2 או 3 למחזור - בדיקת דם לאסטרדיול פרוגסטרון ו- LH כדי לודא שאומנם מדובר על מחזור תקין מבחינה הורמונאלית. יש להתחיל בטיפול באסטרופם או פרוגינובה אם הבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הזרעגילית03/09/2007
שלום לרופאים הנהדרים!
בעלי עובר שלוש פעמים בשבוע טיפולי הידרותרפיה בבריכה מחוממת (32 מעלות בערך, עם כלור בכמויות גדולות מבריכה רגילה (בגלל הטמפרטורה)), כל טיפול למשך שעה ולעתים אף כפול מזה.
רציתי לדעת האם השהייה הממושכת בטמפרטורות כאלו יכולה לפגוע באיכות הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול03/09/2007לא, הטמפרטורה הרצויה בשק האשכים היא של 35 מעלות. מים קרים יותר לא יגרמו לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה השימוש של פרוגילוטון?אירנה03/09/2007
שלום לרופאים!
מה זה תרופה - פרוגילוטון?
החודש התבקשתי לקחת אותה ביום ראשון של המחזור , ואחר מכן במחזור הבאה להגיעה ממעקב טבעי של ביוץ. השאלה - מה עושה פרוגילוטון?
תודה על התיחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון
פרופ' שחר קול03/09/2007פרוגילוטון מכילה הורמונים המחקים את המחזור הטיבעי של האישה, כלומר פרק זמן של אסטרוגן בלבד (כדורים לבנים) ופרק זמן של טיפול משול אסטרוגן + פרוגסטרון (כדורים חומים-אדומים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאירנה03/09/2007
בוקר טוב!
רציתי לשאול - האם יכול להיות השפעה שונה של אסטרופם ו פרוגינובה - אחת תשפיעה יותר טוב מהשניה?
שאלה נוספת - מתי מתחילים לקחת את אסטרופם/פרוגינובה באיזה יום למחזור? אני התחלתי ביום ראשון לוסת ,אבל קראתי שמתחילים גם ביום השלישי - האם יש לזה חשיבות/ השפעה אחרת?
תודה על התשובה המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם ופרוגינובה
פרופ' שחר קול03/09/2007שתי התרופות מכילות אסטרוגן שתפקידו להצמיח את רירית הרחם, ולהכינה לקליטת העוברים.
שתיהן טובות, ויעילות.
לא ממש עקרוני באיזה יום להתחיל את הטיפול, אבל עדיף לאחר וידוא המצב ההורמונאלי ע"י בדיקת דם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שחר קולאמאני02/09/2007
שלום לך ותודה רבה
אני בקשר להחזרת מוקפאים היום עשיתי בדיקת דם ואולטרא סאונד והכל היה תקין עקב הדימום שסיפרתי לך אבל תודה לאל הכל תקין וב4/9 אני אמורה לעשות ההחזרה של המוקפאים היום התחלתי באוטרוגסטן 200 דרך הנרתיק אבל הבעיה שכל פעם אני מחדירה את הניר אני רואה שיש הפרשות מהניר (התרופה) רציתי לשאול אם אני יכולה לקחת את התרופה דרך הפה האם יש הבדל ועוד פעם תודה לך מכל הלב ובעזרת השם הפעם זה יצליח. ואני לא יציק לך בשאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן
פרופ' שחר קול03/09/2007ההפשרה היא תקינה.
ניתן לקחת התרופה דרך הפה, אם כי נשים רבות מתלוננות על סחרחורת קשה.
אין הבדל מהותי אם לוקחים דרך הפה או דרך הנרתיק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע ופוריות האישהענת02/09/2007
ד"ר שלום רב,
בעלי ביצע בדיקת זרע ואילו התוצאות:
זרע לפני טיפול
נפח: 1 ml
viscosity: נוזלי
ph:7.5
agglutination:+
concentration: 10 mil/ml
motility general: 20%
motility progressive:1%
normal morphology:1%
patological head:96%
patological neck:1%
patological tail: 2%
vitality: 60%
round cells:6 mil/ml
זרע אחרי טיפול
concentration:1.5 mil/ml
motility general:80%
motility progerssive:67%
מס' שאלות:
1. מה התוצאות אומרות?
2. בעלי מעשן וכלל לא עושה ספורט האם יש קשר?
3. במידה והן לא תקינות מה יש לעשות?
אני בת 27 ובעלי 33 מנסים כבר 8 חודשים, הייתי לפני 7 שנים בהריון(מגבר אחר) וביצעתי הפלה מלאכותית בעזרת כדורי מיפיג'ין. רופא נשים שבדק אותי אמר לי שיש חשד לשחלות פוליציסטיות בשתי השחלות ובאנדומטריומה בשחלה השמאלית. כמו כן ביצעתי פרופיל הורמונלי והוא תקין חוץ מאשר E-2 יצא 420?!
יש לציין שאני מקבלת מחזור כל חודש והוא די סדיר.
התחלתי היום לקחת כדורי איקוקלומין, האם בכלל יש טעם לאור התוצאות הנ"ל?
מה עלינו לעשות כעת ע"מ שאכנס להריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי02/09/2007הזרע באיכות מאד גבולית לטיפולי פוריות מסוג זה שאת עוברת. אני הייתי הולך ישר לIVF.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחםאירנה02/09/2007
שלום לדר' ישי!
בהמשך לשאלתי - אתה יכול בבקשה לפרט אילו תכשירים יכולים להשפיע על עובי הרירית .
ניסיתי אסטרופם דרך הפה , גם בשילוב וגינלי
תודה על התיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירנה
ד''ר דוד ישי02/09/2007חשוב לי להדגיש שמדובר בדווחים בודדים ולא ברור בכלל אם הם באמת משפרים את המצב. התכוונתי ל ויאגרה ותרופות מהמשפחה הזאת ולמרחיבי כלי דם אחרים. התיעצי עם הרופא שלך .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםמיטל02/09/2007
שלום,
אני כעת בטיפול לקראת החזרת מוקפאים לאחר שני נסיונות IVF שכשלו.
במסגרת הטיפול קיבלתי כדורי פרוגינובה למשך 10 ימים (3 ביום) ואז אני אמורה להגיע לביקורת (בדיקות דם ואולטרא סאונד). רציתי לשאול האם ייתכן שתוך כדי לקיחת פרוגינובה יתרחש תהליך ביוץ טבעי? או שלקיחת הכדורים מונעת זאת?
בתודה מראש,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי02/09/2007כמות כזאת של אסטרוגן ( פרוגינובה ) מונעת ביוץ
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים בבתי חולים שוניםאירנה02/09/2007
שלום!
אם יש עוברים מוקפאים בבית חולים אחד, יש אפשרות לעשות החזרה בבית חולים אחר (אם אותם עוברים).
למי אחריות על העברת עוברים מבית חולים לבית חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירנה
ד''ר דוד ישי02/09/2007אפשר להעביר את העוברים. ההעברה נעשית ע"י בני הזוג. אנחנו מעדיפים לא לעשות העברת עוברים בגלל הנזק שעלול להגרם להם בזמן ההעברה ובזמן ההפשרה העוברים ששונה במקצת ממעבדה למעבדה.. אלא כמובן אם אין ברירה אחרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחםאירנה02/09/2007
בוקר טוב לרופאים!
קראתי שישנם ניסיונות שימוש בויאגרה והשפעתה על רירית הרחם.
אילו בתי חולים משתמשים בזה? והאם ישנם איזה שהם תוצאותשימוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאגרה לרירית
פרופ' שחר קול02/09/2007השימוש בויאגרה לעיבוי רירית הרחם פורסם לפני מספר שנים ע"י יחידת IVF בארה"ב.
ניתן לבצע בכל יחידה בארץ.
תוצאות - לא ברורות, לפעמים עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מין העוברא01/09/2007
הבנתי מרופא נשים שניתן לבצע תהליך של הפריה חוץ גופית ולהחזיר לרחם רק עוברים מהמין הרצוי אחרי שמינם נבדק. אחרי כמה ילדים מאותו המין מתיר החוק תהליך שכזה? האם הדבר יקר? האם בחו"ל ניתן לבצע זאת גם לפני שיש מס' ילדים מסויים מאותו המין? בתודה אמא לשלושה בנים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר
פרופ' שחר קול02/09/2007לקביעת מין העובר יש צורך לעבור תהליך של הפריה חוץ גופית.
וועדה של משרד הבריאות דנה רק בפניות של משפחות להן 4 צאצאים ויותר ממין אחד. וגם להן האישורים בקושי ניתנים.
מחיר - בארץ סביב 15,000 ש"ח.
ניתן לבצע בחו"ל, ללא מיגבלות. יותר יקר, סביב 6000 $.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה חוץ גופית - קביעת מין היילוד
אפרת28/02/2009באיזה ארצות ניתן לבצע את תהליך ההפריה החוץ גופית על מנת לקבוע את מין היילוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארה"ב, אוקראינה, ועוד.
פרופ' שחר קול28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
א03/09/2007תודה רבה על תשובתך המהירה, מלאה ומדוייקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחםאירנה01/09/2007
שלום לדר' ישי!
בהמשך לשאלתי - אתה יכול בבקשה לפרט אילו תכשירים יכולים להשפיע על עובי הרירית .
ניסיתי אסטרופם דרך הפה , גם בשילוב וגינלי
תודה על התיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אירנה02/09/2007גם דר' שחר יכול לענות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)