מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם מקלחות במים חמים פוגעות בהריון?טל04/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מים חמים
פרופ' שחר קול04/10/2007לא, אלא במקרים קיצוניים הגורמים לעליה בחום גוף האם.
כל דבר במידה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות קלהדני04/10/2007
שלום לרופאים, אני ואשתי מנסים להכנס להריון מזה 3 חודשים ורציתי לשאול דעתכם על התופעה הבאה:
ביום השלישי למחזור האחרון היא ערכה פרופיל הורמונלי שיצא תקין!!
ביום ה - 24 היא לקחה בדיקת דם לפרוגסטרון שיצא נמוך ביותר - 0.95 שמעיד כי לא היה ביוץ.
ביום ה- 28 היא קיבלה מחזור כרגיל. (ללא איחור- רק חלש יותר).
מה אנחנו יכולים להסיק מזה? ומה אנחנו צריכים לעשות עכשיו?
תודה לכם וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שיש לה מחזורים סדירים!
דני04/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ?
פרופ' שחר קול04/10/2007אכן , במחזור האחרון לא היה ביוץ.
יתכן וזו "תקלה" חד פעמית, יתכן ובאמת יש בעיית חוסר ביוץ הדורשת המשך ברור וטיפול.
יש לזכור: מחזורים סדירים בדרך כלל מעידים על ביוץ סדיר, אך לא בהכרח. ראיתי לא מעט מטופלות עם מחזורים סדירים, אך ללא ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דני04/10/2007תודה דר' על תשובתך, איך אנחנו ממשיכים מפה, אנחנו חיים בחו"ל ואנחנו רוצים לדעת איך אנחנו מוודאים לשזה לא כרוני אלא חד פעמי, האם אנחנו צריכים להמשיך לעשות פרוגסטרון בחודשים הבאים? או מעקב זקיקים? מה לדעתך הדרך הכי טובה להמשך בירור הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
פרופ' שחר קול05/10/2007זה תלוי בתשתית הקיימת אצלכם ובמידת הנגישות לשירות רפואי.
בהנחה שזה כמו בארצנו הקטנטונת..:
יש מקום למעקב זקיקים הכולל בדיקות אולטרסאונד ובדיקות דם בתדירות הנקבעת ע"י רופא המבין בתחום.
לאחר מס' שבועות של מעקב ניתן להגיע לאבחנה, ולהציע טיפול הולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דני09/10/2007דר' שלום היינו אצל הרופאה לאחר שלא היה ביוץ בחודש שעבר והיא נתנה לנו הפניה לבדיקת זקיקים ולבדיקת נוספת הקשורה לאינסולין (תנגודת לאינסולין) לא יודע איך זה נקרא בעברית, אנחנו חיים כרגע בדרום אמריקה.- בבדיקה צריך לשתות חומר מסוכר ולעשות בדיקות דם. רצינו לשאול מה מטרת הבדיקה? והאם היא חשובה עבורינו או מספיק לנו בשלב זה מעקב זקיקים.
אני רק אזכיר שאחנו בני 32, מראה אולטראסאונד פוליצסטי, אך פרופיל הורמונלי תקין, מחזורים קבועים כל 30 ימים, אך בדיקת פרוגסטרון בחודש שעבר הראתה כי לא היה ביוץ אך עדיין המחזור הגיע בזמן הרגיל.
מתייצעים איתכם כי אנחנו בשליחות בדרום אמריקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
פרופ' שחר קול10/10/2007אכן, בעיות ביוץ על רקע שחלות "פוליציסטיות" שכיחות במצבי עמידות לאינסולין.
אם משקלך גבוה מהרצוי - יש לשאוף לרדת למשקל המומלץ. זה יכול לפתור את הבעיה.
בכל מקרה, אם אין ביוץ לא יהיה הריון, ויש טעם להתחיל בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דני10/10/2007אני לא שמנה, אני בחורה רזה....ורציתי לשאול האם בדיקת האינסולין הזו שרוצים לעשות לי היא הכרחית. אני בת 32, מחזורים סדירים של 30 ימים, פרופיל הורמונלי תקין, מראה פוליצסטי באולטרסאונד......הדבר היחיד שקרה בינתיים זה חודש אחד בלי ביוץ (בדקתי רק פעם אחת).
החודש אני אבדוק ביוץ במעקב ביוץ ורציתי לדעת האם בדיקת האינסולין היא הכרחית במצב הזה שאני מתארת לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
פרופ' שחר קול10/10/2007לדעתי - הבדיקה לא חיונית.
אני לא הייתי ממליץ לבצע זאת.
במקום - הייתי משקיע המאמץ לודא האם את מבייצת או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום שחרפוריה04/10/2007
שלום לרופאים הנהדרים,
שאלה על ענין מטריד -
אני מנסה להכנס להריון. הגיע לי מחזור מאוד חזק, דימומים חזקים, כאבי מחזור חזקים וקרישי דם שחורים (סליחה על התיאור) ל-3 ימים. הסקתי מזה כמובן שאינני בהריון. יומיים לפני הגעת המחזור היו לי הפרשות חומות מאוד בהירות ללא כאבים.
כיוון שבלית ברירה מתחילים לנסות שוב, אני בודקת ביוץ גם לפי חום השחר.
חום השחר לא ירד יומיים לפני המחזור שהגיע, גם בזמן המחזור וגם לא אחריו. הוא נשאר על 36.8 - 36.9 עד 37 עד עכשיו (אני לפני ביוץ ורק כמה ימים אחרי המחזור) כאשר בחודשים קודמים יומיים-שלושה לפני המחזור ועד הביוץ הבא הוא היה על רמה של 36.2-3 לכל היותר.
רציתי לשמוע דעתכם על התופעה והאם יש לכך הסבר.
תודה מראש
הודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
פרופ' שחר קול04/10/2007מדידת חום היא סימן מאוד לא ספציפי למשטר ההורמונאלי, ולקיום ההריון.
המדידה היתה נפוצה לפני עשרות שנים כאשר בדיקות דם אמינות להורמוני המין לא היו בנמצא.
כיום - אין טעם להערים סברות וחלופות ואפשרויות ופרשנויות על רקע שינויים בחום הגוף.
פשוט וקל, ומאוד מדויק וחד משמעי, לבצע בדיקת דם כדי לדעת מה קורה, ולא לגשש באפילה.
באופן מאוד כללי - אם יש שינוי בדפוס הוסת הרגיל, יש מקום לבדוק אפשרות של הריון , וכן לשלול בעיות של חוסר ביוץ, או ביוץ לא סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגרסטרוןגאיה04/10/2007
אני לאחר IVF ראשון, בהחזרה ראשונה עוברים טריים - בטא שלילית ורמת פרוגרסטרון של כ- 2.3 את המחזור קיבלתי ביום ה 10 מההחזרה, בהחזרה שנייה - עוברים מוקפאים (מהשאיבה הראשונה)
בטא שלילית פרוגרסטרון 9.3, טרם קיבלתי מחזור השאלות שלי:
1. מה מראה רמת פרוגרסטרון? האם מעידה על תמיכה מספקת/לא מספקת? מדוע דורשים בדיקה זו מה ערכה ומה בודקים בה הרי הבטא שלילית בכל מקרה?
2. התמיכה שקיבלתי בהחזרת המוקפאים הייתה: גסטון אחת ליומייים, קרינון פעמיים ביום, ואוסטרופם פעמיים ביום, תוך כמה זמן מרגע הפסקת התמיכה אמורים לקבל מחזור, הפסקתי לפני יומיים, האם התמיכה כ"כ חזקה שהיא מעכבת את המחזור?
אודה לתשובותיכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ' שחר קול04/10/2007רמת הפרוגסטרון ניתנת בשתי מערכות יחידות:
יחידות ישנות - ננוגרם למיליליטר
יחידות חדשות - ננומול לליטר.
אני מניח שאת מתכוונת ליחדות הישנות.
בהנחה שלכך את מתכוונת:
רמת פרוגסטרון של 9 (או בערך 33 ביחידות החדשות) היא תקינה ומעידה על תמיכה תקינה. בודקים אותה בעיקר כדי לדעת זאת, כלומר זו הדרך לוודא שהמטופלת מקבלת מספיק פרוגסטרון.
המחזור צפוי מספר ימים לאחר הפסקת התמיכה. יתכן אפילו 4 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהורד04/10/2007
ב - 30/9/07 עשיתי החזרת שני עוברים והיום אני חוגגת יום הולדת רציתי לדעת האם מותר לי לשתות אלכוהל או שזה יכול להפריע ולשבש את השתרשות העוברים ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
פרופ' שחר קול04/10/2007אלכוהול לא ישבש את תהליך ההשתרשות.
ועם זאת, יש לזכור שאלכוהול אינו מומלץ בהריון.
בהנחה שאת בריון, יהיה נבון להימנע משתיית אלכוהול במידה מוגזמת.
כוסית יין או כוס בירה באופן חד פעמי לא יעשו שום נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשותלילי04/10/2007
האם יתכן שהפרשת ההשתרשות תארך יומיים של הפרשות מועטות ביותר ואז הפסקה?
4 בדיקות הריון ביתיות מראות על תוצאה חיובית. יכול להיות שהבדיקות יצאו משובשות, דהיינו חיוביות, בשל הההפרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
פרופ' שחר קול04/10/2007כן, יתכן.
בדיקות חיוביות מעידות על הריון, בלי קשר להפרשה.
כדי לוודא, ולהעריך תקינות הריון רצוי לבצע בדיקות דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט דימום אני לאחר החזרהאייר04/10/2007
בת41 טפול ה-4 להפריה, אחרי החזרה בתהליךICSI /HAH
ופיפל מ23/9 היה לי מעט רירית דימום מועט לפני חצי שעה אור ליום 4/10 שזה תאריך המחזור בתאריך קבוע .
אני עם תמיכה של אסטרופם 2 מ"ג בקר ערב ,מיקרופרין 75 מ"ג בבקר ,וקורינון וגינלי בדיקת הריון
פרדניזון 5 מ"ג X 2 לממשך 5 ימים כבר סיימתי לקחתם
אמורה להיות רק ביום שני 8/10
1 האם להקדים בדיקת הריון ליום שישי עודיום. ? 2 להמשיך עם התמיכה? 3האם מחזור יכול להתקיים ולהגיע בתאריך הקבוע ובכל זאת סכוי להריון?4 או להמשיך עם התמיכה אם יש מעט דמום ולעשות בדיקת דם רק ביום שני עוד5 ימים /ו-5 ימיםזה אורך זמן
המחזור שלי יש נזק אם ממשיכים לקחת תמיכה במחזור?
הטיפול כלל גונלF פיוריגון גנרה מיום 21 למחזור אוגוסט טפול הארוך הוחזרו 2 ביציות מופרות חלוקה של 2/4
נא תשובתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול04/10/2007עדיף לבצע בדיקת דם להריון 14 יום לאחר השאיבה. עד אז - לקחת התמיכה ההורמונאלית ואחרת ללא שינוי.
גם אם אין הריון - נטילת התרופות לא תיגרום לנזק.
ביצוע בדיקת דם להריון מוקדם יותר עלול לתת תוצאה כזובה, כלומר, תוצאה שלילית בעוד שמתחיל הריון, אך רמת הבטא נמוכה מידי מכדי לגלות אותה בבדיקת הדם. לכן, כדי לקבל תוצאה אמינה, מציע להמתין לתאריך שנקבע: 14 יום מיום השאיבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
אייר04/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאלימורי03/10/2007
לאחר החזרת עוברים:
בטא ביום 12 = 615
בטא ביום 14 = 1178
למרות שערכי הבטא גבוהים, יכול להיות שמדובר בעובר אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה עוברים?
פרופ' שחר קול03/10/2007כן, יתכן עובר אחד בלבד.
לא ניתן להוציא מסקנות מרמת הבטא.
חייבים להמתין בסבלנות לבדיקת אולטרסאונד.
עקרונית עוד 4 - 5 ימים תוכלי לדעת בוודאות כמה שקי הריון השתרשו ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוחזרו לי 4 עוברים.
לימורי03/10/2007הוחזרו לי 4 עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4 ?
פרופ' שחר קול04/10/2007נמתין בסבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול-הפרשות מהחזה- יש חדשלילי02/10/2007
ראשית, המון תודה על התגובה המהירה. סייעת לי מאד. המלצתי לי לבצע בדיקת פרולקטין ובטא.
פניתי לרופא נשים ותארתי לו את הבעיה. הוא הרגיע אותי ואמר שלבקשתי אבצע בדיקת הורמונים, אך הוא כבר מודיע לי שאיננו רואה כל סיבה להפרעה הורמונלית. בנוסף, ביצע בדיקת אולטראסאונד וקבע שאני בריאה, הכל תקין ואין שום סיבה לדאגה. אבל הוא לא הפנה אותי לבדיקת בטא.
היום, יום למחרת היתה לי הפרשה קלה חומה בהירה (לא מהחזה...). ההפרשה קיימת רק בניגוב. היה לי ספק שלא מדובר בווסת.
רק לשם הסקרנות ביצעתי בדיקת הריון בשתן וגיליתי להפתעתי פס חלש!
האם יתכן שזהו הריון? האם יתכן שההפרשה הבהירה היא ההשתרשות (כשבוע ויומיים לאחר ביוץ משוער).
האם עלי לפנות אל הרופא ולבקש בדיקת בטא או להמתין כמה ימים ולבצע שוב את בדיקת השתן?
בינתיים ההפרשה מהחזה פסקה. במידה ויש הריון, האם יתכן שהרופא לא ראה אותו באולטרסאונד (שוב, אני ממש בסמוך לאיחור המחזור).
האם יתכן ששהפרשה מהחזה היא חלק מהסערה ההורמונלית של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות
פרופ' שחר קול03/10/2007כן, הפרשה דמית קלה, או כתם דם קטן יכולים לציין השתרשות העובר ברחם. אך זה סימן מאוד לא ספציפי.
הבדיקה הביתית מצביעה על אפשרות של הריון.
יש לוודא זאת ע"י בדיקת דם.
באותה הזדמנות - ניתן לבדוק פרולקטין.
בדיקת הדם להריון רגישה יותר מבדיקת השתן.
באולטרסאונד לא ניתן לראות הריון ב-3 השבועות הראשונים לקיומו.
הריון יכול לגרום להפרשה מהחזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין וביוץליטל02/10/2007
מתי בדיוק אמור להתרחש ביוץ לאחר שימוש באיקקלומין? האם ניתן לדעת בוודאות איזה יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליטל
ד''ר דוד ישי02/10/2007הביוץ בטיפול עם איקקלומין מתרחש כ 5 ימים ( פלוס מינוס ) מיום סיום הטיפול. אין דרך לדעת בדיוק מתי הוא יתרחש אלא ע"י מעקב בעזרת ערכה בבית או בעזרת אולטרסאונד במרפאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' ישי
ליטל02/10/2007במידה ואני לא יכולה להגיע לאולטראסאונד ביום ה12 למחזור, האם ניתן יהיה אח"כ לזהות אם עבר כבר הביוץ? במידה ואיני יכולה כלל להגיע לרופא בימים אלו, זה יכול להוות איזשהי בעיה במעקב אחר הטיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליטל
ד''ר דוד ישי03/10/2007לא תמיד ניתן לאשר בדיעבד שהיה ביוץ ובודאי שלא מתי הוא היה.
כאשר לא ניתן לעשות מעקב ביוץ ע"י אולטרסונד ( מה שבעיני עדיף ) אפשר, לרכוש ערכה ביתית לבדיקת בייוץ בשתן ( אותה ניתן לרכוש בכל בית מרקחת ) או להמנע ממעקב ביוץ בכלל ולקיים יחסי מין מיום 11-12 עד יום 19-20 ( עדיף לסירוגין יום כן ויום לא )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם ואיקקלומיןשסק02/10/2007
התחלתי טיפול שני באיקקלומין והחודש הרופא נתן לי גם אסטרופם.
אני הבנתי ממנו שצריך להתחיל עם הקוקי מיום ראשון (2 ליום) ויום אחרי להתחיל עם האסטרופם.
שניהם - 5 ימי טיפול.
עכשיו הבנתי שבדר"כ מתחילים את האסטרופם רק יום אחרי סיום הטיפול באיקקלומין?
מישהי יודעת? הרופא שלי עובד רק אחה"צ וגם אז אני לא בטוחה שאצליח לדבר איתו בטלפון...
בינתיים כבר לקחתי כדור אחד של אסטרופם ביום שני בערב (יום אחרי התחלת הקוקי).
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם ואיקקלומין
פרופ' שחר קול02/10/2007השילוב נפוץ מאוד ומקובל כשיגרה טיפולית, ואולם הוא לא מבוסס על עובדות מדעיות. מעבר לכך, מנגנון הפעולה מעורפל (אם להתבטא בעדינות...)
אין שום בעייה להתחיל אסטרופם לאחר יומיים טיפול עם איקקלומין , או רק לאחר סיום האיקקלומין.
האמת היא שזה לא כל כך משנה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאירנה02/10/2007
שלום!
יש לי שאלה נוספת
באיזה תרופה מרחיבה כלי דם (ויאגרה, אדלט, אספירין - זה מה שאני מכירה... אולי יש עוד?) מתחילים שימוש בד"כ לרירית הרחם כתרופה ראשונה?
תודה מראש על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית דקה
פרופ' שחר קול02/10/2007כל הטיפולים שהזכרת הם אמפיריים באופים, ואינם מבוססים על נתונים מדעיים בדוקים. במילים אחרות - אין וודאות שיש בשימוש בהם כדי לשפר את מצב הרירית.
זה יותר עניין של נטיית לב הרופא, ואולי ניסיון קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאירנה02/10/2007
שלום רב לרופאים!
רציתי לדעת מה הבדל בין תחילת הטיפול באסטרוגן להחזרת עוברים מוקפאים מיום ראשון של מחזור ל הוספת אסטרוגן קרוב לביוץ (מחזורים סדירים)? האם יש לזה איזה חשיבות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירנה
ד''ר דוד ישי02/10/2007במתן אסטרוגן במינון יחסית גבוה מתחילת המחזור, אנחנו עוקפים את הביוץ הטבעי ( למעשה הביוץ נמנע ) .האסטרוגן היחידי במצב זה הוא האסטרוגן שניתן על ידנו. תוספת אסטרוגן בסמוך לביוץ תומכת בביוץ הטבעי ולמעשה רק מתגברת את האסטרוגן הטבעי שמופרש ע"י השחלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים לאחר החזרהלימורי02/10/2007
ד"ר קול היקר,
ראשית תודה רבה על כל תשובותיך לשאלותיי.
האם לאחר IVF והחזרת עוברים, יכול להיות הריון של תאומים זהים???
לפי הבנתי הפרו של ביתי וזרע בנפרד, ז"א כל עובר הוא מביצית וזרע שונים, לא כן?
תודה מראש,
לימורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ' שחר קול02/10/2007אכן, לרוב מדובר בתאומים בשקי הריון נפרדים מכיוון שמחזירים לרחם יותר מעובר אחד.
אך לא נדיר לראות הריון של תאומים בשק הריון אחד, כלומר תאומים זהים שהתפתחו מביצית מופרית אחת.
יש הטוענים כי עצם ההתעסקות עם העוברים בתנאי מעבדה מגבירה הנטיה שלהם ליצור הריון כזה, אך אין הוכחה ברורה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטאמודאגת02/10/2007
מחזור אחרון 2/9/07 הריון ספונטני בדיקת בטא שנערכהב-1/10 הראתה 153
יש לציין שאני מקבלת מחזור כל 25 יום
האם ערך הבטא תקין לשבוע 4+ ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי
ד''ר דוד ישי02/10/2007הערך נראה לי סביר. אבל, מאחר שלא ניתן לדעת מתי בדיוק היה הביוץ, חשוב יותר לראות האם מכפיל הערך של הבטא את עצמו בהפרש של יומיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי
חסוי02/10/2007הביוץ היה ב- 13/9 האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי03/10/2007הערך נראה לי סביר. אבל כמו משאמרתי, מה שחשוב בשלב הזה לראות מה קצב עלית הבטא בימים הקרובים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
חסוי04/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)