מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגסטרון וביוץמירית25/08/2007
שלום רב,
סתם לידע כללי, האם הפרוגסטרון עולה כשמתרחש ביוץ וממשיך להיות בערכים גבוהים עד לוסת הבאה או שהוא ממשיך לעלות כשנקלט הריון?
תודה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מילי
ד''ר דוד ישי25/08/2007הפרוגסטרון עולה לאחר הביוץ ויורד לקראת הוסת כאשר אין הריון. כאשר יש הריון הוא נשאר גבוה ואף עולה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה בהריוןמירית25/08/2007
שלום ד"ר יקר,
אני בתחילת ההריון (שבוע 5). אני סובלת מסינוסיטיס ורופא אף.אוזן גרון שלי נתן לי
אנטיביוטיקה מוקסיביט (מוקסיויט) פורטה 500 מיליגרם. אמרתי לו שאני בהריון.
האם לא מזיק לקחת אנטיביוטיקה בשלב כ"כ מוקדם של ההריון?
אשמח לשמוע דעתך.
תודה מראש מקרב לב
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מילי
ד''ר דוד ישי25/08/2007אפשר לקחת מוקסיפן בהריון.( בכל שלב )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקסיויט ומוקסיפן זה אותו הדבר?
מירית25/08/2007שלום ד"ר,
מוקסיפן זה כמו מוקסיויט?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול25/08/2007כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מילי
ד''ר דוד ישי25/08/2007כן. זה שם אחר לאותה תרופה ממש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתורד25/08/2007
האם גירוי יתר עלול להזיק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר שחלתי
פרופ' שחר קול25/08/2007לא, גירוי יתר שחלתי אינו מזיק לעובר. ההיפך יותר נכון: השרשת העובר ויצירת היריון עלולים להחמיר את תסמונת הגירוי השחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולורד25/08/2007
בהמשך לתשובתך רציתי לדעת האם אפשר לאמת גירוי יתר שחלתי ע"י בדיקת אולטרסאונד? במידה ויתברר שיש גירוי מה ניתן לעשות?
והאם החלטתי להחזיר את העובר בשלב הזה הייתה שגויה?
האם תופעות השאיבה בשלב הזה היו צריכות להיעלם כבר?
הנושא הזה די מלחיץ אותי האם אני יכולה להירגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר שחלתי
פרופ' שחר קול25/08/2007מדובר בתיסמונת עם קשת רחבה של תסמינים ותופעות קליניות. הממצא בבדיקת אולטרסאונד אינו "מאמת" את האבחנה, ואינו "שולל" אותה, אלא מהווה בדיקת עזר בידי הרופא, נדבך אחד בפאזל הקליני, כדי להעריך את המצב.
אם יש גירוי יתר, יש להעריך את עוצמתו ולקבוע מדיניות טיפול לפיכך.
במקרים "קלים" ניתן להמליץ על מנוחה בבית, תוך מעקב מידי מספר ימים ביחידה המטפלת.
במקרים קשים יותר, אין מנוס מאישפוז בבי"ח.
אם מושג הריון, התסמונת עלולה להחריף, וזה מתקשר לשאלה האם להחזיר עובר או לא.
כשבוע לאחר השאיבה, תופעות הלוואי של השאיבה עצמה אמורות להיעלם.
אין מקום להילחץ.
מציע לפנות לבדיקה ע"י היחידה המטפלת. שם נאגר כל המידע שיכול לסייע להגיע להערכה נכונה של המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנצהשלומית25/08/2007
שבת שלום!
אני לפני סבב רביעי של החזרת מוקפאים על בסיס מחזור טבעי. בת 29. כל המוקפאים בלסטוציסטים. אנחנו לא מוסברים.
יש לי שתי שאלות - האם אפשר לעשות הנצה לבלסטוציסט (או שבשלב הזה המעטפת כבר התחילה להתפרק)?
שאלה שניה קראתי במקום מסויים שלאחר כשלונות חוזרים ולאחר ביצוע הנצה ניתן לקחת אנטיביוטיקה כדי למנוע תהליך של "דחיית" העוברים על ידי הגוף...האם יש כזו "חיה"?
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית היקרה:
פרופ' שחר קול25/08/2007ניתן לבצע הנצה בשלב הבלסטוציסט.
למעשה, ניתן בשלב הזה להפשיט את העובר מכל המעטפת שלו, ולהחזירו לרחם.
לגבי שימוש באנטיביוטיקה כדי למנוע "דחייה" של הגוף - זה נשמע די מופרך.
חיה מוזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותנדב25/08/2007
מה נהוג יותר בטיפולי הפרייה חוץ גופית - להזריע ביצית מופרית אחת או שתיים?
מבחינה סטטיסטית, מה הסיכויים לתאומים במקרה של הזרעת 2 ביציות מופרות?
ההתלבטות נובעת, כמובן, מהדילמה האם לקצר זמנים מול השאיפה שרק עובר אחד ייקלט.
תודה על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדב היקר:
פרופ' שחר קול25/08/2007כוונתך להחזרת עובר אחד או שניים.
בסופו של יום זו החלטה שלכם. לדעתי, אם מדובר במטופלת צעירה, ועוברים באיכות מעולה, ניתן להסתפק בעובר אחד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהורד24/08/2007
שלום רב!
לאחר שאיבה שהתבצעה ביום רביעי האחרון וממנה נשאבו 18 ביציות ומתוכם הופרו 9 וביום שישי האחרון הוחזר עובר אחד רציתי לדעת מספר דברים:
אני חוששת מגירוי יתר בשחלות שמתבטא בנפיחות ואי נוחות בבטן כאבים כבר בקושי יש לי אבל מה שהכי מדאיג אותי זה שלפעמים (זה לא משהו שקורה כל יום) אני מתחילה לנשום בכבדות. האם זה עדיין תופעות של השאיבה? או שיש ממה לחשוש בנושא של גירוי יתר ומה אפשר לעשות?
לתשובתכם אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד היקרה:
פרופ' שחר קול25/08/2007לאחר שאיבה של 18 ביציות יש בהחלט סיכון אפשרי לגירוי יתר שחלתי.
קושי בנשימה יכול להיות סימן להופעת תיסמונת גירוי היתר השחלתי.
מציע לפנות לבדיקה ביחידת ה - IVF המטפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' זקיקים בשימוש בגונאלאורלי24/08/2007
אני במחזור שני של טיפול בגונאל אף
לאחר שלושה ימי הזרקות נצפו באולטרסאונד שני זקיקים קטנים אחד בימין ואחד בשמאל
האם שני זקיקים בלבד זה לא מעט במיוחד לאור העובדה בבמחזור הטיפול הקודם היו זקיקים שבמהלך הזמן עד להגעה לתקופה המשוערת לביוץ נעלמו?
האם היה מקום להעלות את המינון מ75?
כמה זקיקים הם אידאלים לטיפול ?
האם יכולה להיות השפעה לכך שבמחזור הקודם התקבלה עלייה בבטא במשך שבוע ואז דימום וישר התחלתי טיפול (נותרו סימנים כמו חזה נפוח וכואב ובטן תחתונה נפוחה
חשוב לציין כי הביוץ שלי תקין אולם הרופא שלי אינו מאמין ביעילות של הגונאל וממלית לעבור ישירות לIVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארולי היקרה:
פרופ' שחר קול24/08/2007המטרה בטיפול של גירוי שחלות מבוקר היא להגיע ל - 2 - 4 זקיקים בגודל המתאים לביוץ.
אם זה מה שיושג - יש סיכוי סביר להשגת הריון.
אני מבין שבמחזור קודם הושג הריון ע"י טיפול דומה.
זה בהחלט מעודד, ונותן תיקווה להריון נוסף, בתקווה שיהיה מוצלח יותר ויסתיים בלידה תקינה.
יש לזכור כי הריונות "כימיים" אינם נדירים, וכי IVF אינו מונע זאת.
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול שחר-יגילה24/08/2007
לאחר היסטרוסקופיה ביום ג' .נמצא פוליפ קטן ,שהוצא,בדופן האחורי של הרחם ,שהרופא טען שאינו משמעותי לכניסה להריון.הניתוח בוצע ביום ה=8 למחזור.האם ניתן לנסות להיקלט להריון החודש.הדימומים פסקו.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילה היקרה:
פרופ' שחר קול24/08/2007אין סיבה מדוע לא לנסות כבר החודש.
אם רירית הרחם תקינה אפשר שיושג הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- very ConfusedGalit24/08/2007
Dear Dr.
I was diagnosed with Fibroids 1 is 8cm and 1 is 5.5cm about a month ago. I have been seeing an RE and have been going through testing for infertility. Before Clomid, my FSH levle was 6.6. My RE then put me on clomid for 5 days and tested my blood levels...My FSH level was 12.9. I am really confused since I was told that i only had a 16-20% chance of conceiving. I am 39 and just want to have a clue what is going on. My questions are:
What are the normal level of the FSH?
what are the options to remove the Fibroids? (My RE has mentioned abdominal surgery)
P.s. – You can write me in Hebrew
Thank you,
Galit* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית היקרה:
פרופ' שחר קול24/08/2007יש שורה של בדיקות כדי לנבא את תגובת השחלות לגירוי (רזרווה שחלתית).
אחת הבדיקות היא תבחין הקלומיד (או איקקלומין בישראל).
רמת ה - FSH לאחר 5 ימי טיפול עם קלומיד מרמזת שיכולת השחלות שלך להגיב לטיפול אינה טובה. רצוי שהרמה תהיה פחות מ - 10. בגיל 39 תוצאה של 13 אינה חריגה.
זה כמובן לא אומר שאין סיכוי להריון. המסקנה היחידה הרלוונטית - רצוי למהר.
לפי כל הבדיקות שבוצעו עדיין לא ברור מה הסיבה לקושי להרות.
האם המיומות מעוותות את חלל הרחם? מדוע הומלץ לנתח?
האם הזרע תקין?
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון במקלון הזהבאריה24/08/2007
היי
א.
לאחר 10 ימים מהחזרת 2 ביציות כתוצאה מניגוב אשתי ראתה טיפה דם והבוקר היה נקי ועשתה בדיקת הריון ויצא שלילי-האם זה יכול ללמד משהו? לגבי סיכוי להריון? או שבדיקת הדם היא היא הקובעת והסופית
אודה לתשובה מהירה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלון זהב
פרופ' שחר קול24/08/2007בדיקות ביתיות להריון אינן מומלצות לשימוש ע"י נשים שעוברות טיפולי פיריון. הבדיקות הביתיות מתוכננות לשימוש ע"י נשים שאינן עוברות טיפול כלשהו, והן מעוניינות לדעת אם הן בהריון.
מציע להמתין, ןלבצע בדיקת דם להריון בדיוק ביום שנקבע ע"י הרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בהריוןמירית24/08/2007
שלום רב,
אנו מנסים להכנס להריון.
באופן קבוע, כמה ימים לפני מחזור, מופיע לי בפנים פצע כואב ומוגלתי אחד. רק אחד. ואז כמה ימים אחרי מופיע המחזור. שאלתי היא - בעוד כפחות משבוע הוסת אמורה להגיע או שלא להגיע (הלוואי)
ויצא לי היום פצע כזה בפנים. האם זה מעיד כי המזחור מתקרב ולא נקלט הריון או שאין קשר.
תודה מראש ויום נעים
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי היקרה:
פרופ' שחר קול24/08/2007שינויים בעור הפנים, כמו הופעת הפצע שאת מתארת, נובעים משינויים ההרומונאליים, בעיקר עלית פרוגסטרון לאחר הביוץ.
לא ניתן לדעת לפי השינויים בעור האם נקלט או לא הריון.
אם יש איחור במחזור - רצוי לבצע בדיקת דם להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת HGCקארי23/08/2007
שלום רב ........
אני ביום ה- 14 להחזרת עוברים (לאחר מספר טיפולי IVF) עשיתי בדיקת דם ביום ה 12 והתוצאה היתה 130 והיום ביום ה 14 התוצאה הינה 278
מה זה אומר?
זה בסדר?
איזה שבוע זה נחשב להריון?
מודה לכם מקרב לב על תשובתכם.
קארי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קארי היקרה:
פרופ' שחר קול23/08/2007התוצאות טובות מאוד.
גיל ההריון מחושב לפי פרק הזמן בשבועות שחלף מיום השאיבה ועוד שבועיים.
למשל: אם השאיבה היתה לפני 16 יום (שבועיים יומיים), הרי גיל ההריון הוא 4 שבועות ויומיים.
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הפריהמורן23/08/2007
אני עדיין מנסה להבין מדוע מתוך 22 ביציות הופרו רק 3 החזרתי 2 ואני מתוכננת להחזרה נוספת של עובר 1 ואחרון אני כמובן מקווה כי יקלט ביקשתי לשוחח עם הרופאים להבנת סוגיית ההפריה הנמוכה אך נאמר לי כי עדיף לבצע קודם את ההחזרה ובסיום התהליך במידה ואצטרך לעבור הפריה מלאה נוספת אשוחח עם הרופא על תוצאות התהליך שאלתי היא מהן הסיבות האפשריות להפריה כזו נמוכה כאשר בן זוגי ואני בריאים (בן זוגי עבר וסקטמי לפיכך אין אנו יכולים להביא ילדים בצורה טבעית ואני לעולם לא עברתי הפלות ונאמר לי כי אני פוריה לגילי -33)
אשמח לשמוע את דעתכם ואגב תודה רבה על תשובתכם הקודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן היקרה:
פרופ' שחר קול23/08/2007כדי לענות בצורה מלאה יש צורך לעבור בצורה מסודרת וקפדנית אחר התוצאות של כל ביצית וביצית. החל בדרגת הבשלות ביום השאיבה, דרך איכות הזרע שהתקבלה, וגמור בבממצאים שעלו ביום בדיקת ההפריה, למחרת השאיבה.
אחוז הפריה נמוך עלול לנבוע מאיכות ירודה של ביציות, או מביציות צעירות מידי שאינן ברות הפריה. בעיות אלו ניתו לנסות ולתקן ע"י שינוי הפרוטוקול הטיפולי. לא תמיד זה עובד.
לגבי איכות הזרע - לא פרטת איך הושג, אך אם איכות הזרע ירודה, מבחינת ריבוי פתולוגים, או זרע ללא תנועה, יתכן וזו הסיבה למיעוט הפריות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
מורן23/08/2007שוב תודה ,ידוע לי כי הייתי בשלה לפי הבנתי ביום השאיבה .זרעיו של בן זוגי הוצאו ע"י ניתוח תזה.ידוע לי עוד כי מתוך 22הביציות5 לא היו טובות .איכות הזרע :הבנתי כי חלקן בתנועה מועטת וחלקן טובות, לצערי אני לא יודעת איזו אמפולה נוסתה סה"כ יש לבן זוגי עוד כ-7 אמפולות האם בדר"כ נעשת השבחה? כולי תקווה שלא אעבור הפרייה מלאה עד הרך הבאה ,אני חוששת לגבי ההחזרה הבא כי נותר לי עובר אחד למרות שאולי זה יקלט איכות לעומת כמות וההפך
אשמח לשמוע עוד רעיונות ממך לגבי סיבות התוצאה הנמוכה עם נתוני דבריי המועטים ואחכה בסבלנות לסיום תהליך הפריה ראשון זה בהבנת הפרוטוקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול23/08/2007יתכן וחלק מתאי הזרע היו ללא תנועה. אין כאן עניין של "השבחה" שכן מזריקים תא זרע אחד לביצית.
לגבי הפרוטוקול: אם היו 17 ביציות בשלות - זה יפה מאוד.
בשורה התחתונה - סיכויי ההריון טובים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול
מורן23/08/2007תודה זה מעודד ותודה על שליחת הפרוטוקול שאלה נוספת האם יש סיכוי לביצוע פרוטוקול קצר בפעם הבא ?נקווה שלא נזדקק סוף שבוע טוב ותודה על הסובלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/08/2007לפי הספרות המקצועית פרוטוקול ארוך מניב מעט יותר הריונות לעומת הקצר.
עקרונית, ניתן לעבור לפרוטוקול קצר, השאלה היא האם זה נכון, כלומר, האם ישפר הסיכוי להריון. כנראה שלא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולורד23/08/2007
תודה על תשובתך! אני רוצה לציין שבעת החדרת הכדור קיבלתי מכה קטנה בעת ההחדרה האם יכול להיות שבגלל זה היה דימום? והאם המכה יכולה לגרום לנזק שבגללו נוצר הדימום? אני רוצה לציין שמדובר בדימום קטן לא משהו חזק! נלחצתי קצת כי לפני החדרת הכדור לא היה דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד היקרה:
פרופ' שחר קול23/08/2007יתכן ובעת החדרת הטבליה פצעת קצת את רירית הנרתיק. אין לכך כל השפעה על הסיכוי להריון. רירית הנרתיק מחלימה במהירות רבה מאוד.
הסירי דאגה מליבך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)