מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהורד28/08/2007
נאמר לי שיש לי גירוי יתר בשחלות ושעלי לנוח בבית עד סוף השבוע ולבוא לבדיקות חוזרות
אם אכן הגירוי יחלוף בזמן הזה האם עלי להסיק מזה שההריון לא נתפס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד
ד''ר דוד ישי28/08/2007הגרוי אינו עובר תוך יומיים, אבל חשוב להיות ערניים ולעקוב כדי לראות שאין החמרה. נכון שהריון יכול להחמיר גרוי יתר אם קיים, אבל חוסר החמרה אינו שולל הריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא פרטי או שלא נורא דרך קופ"ח?לימורי28/08/2007
יש לי 6 עוברים מוקפאים.
עד היום הייתי מטופלת אצל רופא פרטי (דבר הגובה כסף רב מאוד) אבל לפי הבנתי זה מקצר את התהליכים בהרבה.
הייתי רוצה לשאול איך זה עובד אם אני עוברת את הטיפולים דרך קופ"ח, כמה זמן יקח כדי להחזיר לי עוברים? האם זה ממש במיידי ז"א כשמקבלים מחזור יש לבצע בדיקת דם ואח"כ להתחיל אסטרופם... או שזה מתעכב, ומתעכב, ומתעכב ולא נורא כל כך מבחינתם אם הפסדתי חודש...
למיטב הבנתי ההבדל הגדול ביותר היא השאיבה/החזרה, ז"א אני משלמת בעבור הרופא שבחרתי שיבצע את פעולה השאיבה או ההחזרה.
אךבל מאוד מסקרן אותי מה ההבדל במשך הטיפול, המפגשים, זמן קביעת תאריך השאיבה-ההחזרה...
תודה מראש
לימורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימורי
ד''ר דוד ישי28/08/2007אני לא יודע היכן את גרה ולאיזה קופת חולים את מתכוונת. אצלנו ביחידת IVF של בי"ח כרמל מתבצעים מחזורי ההפשרה חודש אחר חודש ברציפות ( בד"כ ) . כמובן שביחידה כזאת את מטופלת ע"י צוות ולא ע"י רופא אחד.
אם את מתכננת מעבר ליחידה ציבורית בשלב שיש לך עוברים מוקפאים את צריכה לקחת בחשבון כמה דברים. המעבר ליחידה חדשה דורש פתיחת תיק מחדש. יש צורך להעביר את העוברים מיחידה ליחידה ולהפשיר אותם בתהליך שלעיתים הוא מעט שונה בין היחידות מה שעלול לקפח מעט את סיכויי ההריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגונאל אף וציסטות בשדיים. לחץנטלי28/08/2007
שלום רב,
אני לא מצליחים להכנס לההריון כבר כשנה וחצי.
בריאותי תקין, אני מבייצית,ורירית תקינה, הזרע בסדר.
בקרוב אני אמורה להתחיל טיפול הורמונלי בגונאל אף 75 מ"ג.
אני מוטרדת מכל מה שקראתי לגבי טיפול הורמונלי.
בנוסף לבעיות פוריות אני סובלת כבר שנה מציסטות בשדיים, שחוזרות לאחר ניקור, כמובן אני נמצאת במעקב אצל כירורג.
ידועה לי שטיפול בגונאל יכול לגרום לגירוי יתר שחלתי וגם לפגוע ברירית הרחם.
האם טיפול הורמונלי יכול לגרום גם להחמרת במצב ציסטות או בעיות נוספות?
עד כמה פגיעה ברירית היא בעיה נפוצה בזמן הטיפול ואיך אפשר להימנע? האם אפשר לתקן?
האמת אני צריכה מהשהו שהרגיע אותי, מאוד לחוצה.
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי היקרה:
פרופ' שחר קול28/08/2007טיפול בגונאל F במינון של 75 יחידות ליום לא יחמיר מצב הציסטות בשדיים.
הטיפול לא יגרום לפגיעה ברירית (לא ברור לי מהיכן הקביעה שטיפול בגונל פוגע ברירית, זה לא נכון).
הטיפול המתוכנן לך הוא פשוט, במינון מתון, עם סיבוכים אפסיים.
ממש ממש לא צריך להיות בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול29/08/2007כידוע "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים". לשים בסל אחד תרופות שונות לחלוטין זו מזו כגון איקקלומין וגונל F, זה מעט פשטני, ולא אמין. אין ברירה, חייבים לרדת לפרטים, גם אם זה דורש לימוד רב, ידע, קריאה נרחבת, השקעת זמן ומחשבה.
עומדות לרשותנו תרופות רבות לגירוי מבוקר של השחלות].
מציע לפנות לרופא פיריון שיש לו הידע והניסיון להתאים לך את הטיפול המיטבי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתרורד28/08/2007
שלום רב!
רציתי לדעת האם ניתן לזהות גירוי יתר קל או גירוי יתר קשה? ואיך?
והאם יש קשר בין גירוי יתר בשחלות לכאבים באזור הסרעפת (מעל הבטן) ?
כי אני כמה ימים סובלת מכאבים באזור זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר
פרופ' שחר קול28/08/2007עוצמת הגירוי נבחנת לפי מספר פרמטרים קליניים: תלונות המטופלת, ממצאים בבדיקה הגופנית, ממצאים בבדיקות אולטרסאונד, וממצאים בבדיקות דם, ובדיקות הדמיה אחרות. יש מערכת "ניקוד" הקובעת את עוצמת הגירוי לפי הנ"ל.
כאבים באזור הסרעפת יכולים להצביע על גירוי יתר, אך זה סימפטום מאוד לא ספציפי, וכמובן שאין לקבוע האבחנה לפיו.
מציע לפנות לבדיקה ביחידה המטפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולשרה28/08/2007
האם בביה"ח אלישע מבצעים טיפולי השבחה או רק הפריה חוץ גופית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי "השבחה"
פרופ' שחר קול28/08/2007בבי"ח אלישע מעבדת IVF גדולה ומצויידת היטב, היכולה גם להכין זרע להזרעה תוך רחמית ("השבחה").
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריוןאיילת28/08/2007
עשיתי היום בדיקת הריון ובקושי יצא לי דם (לא שתיתי הבוקר מים לפני הבדיקה). לבסוף האחות הצליחה למלא מבחנה. האם בגלל שהדם צמיג הבדיקה עלולה לצאת לא תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת היקרה:
פרופ' שחר קול28/08/2007לא, הבדיקה לא תושפע מצמיגות הדם.
בהצלחה, והקפדה על שתייה מרובה בעיקר בימים חמים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםחסוי28/08/2007
שלום ד"ר
להלן הממצאים :גודל וצורת חלל בגדר הנורמה,
הודגמו שתי חצוצרות בחלקן הדיסטליים עם קושי במעבר חומר ניגוד דרך החצוצרות והתפשטות תקינה בחלל הגן משמאל וקלושה מימין.
מה פשר בדיקה זו ?
עלי לציין כי מקבלת מחזור סדיר כל 30 יום, תוצאות בדיקת ההורמונים תקינות.
מתכוונת לבצע הזרעות על בסיס טבעי, ללא כדורים או זריקות , מבינה שיש בעיה עם שחלה ימין, האם לבצע הזרעה רק כאשר ניצפה זקיק מוביל בצד שמאל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' שחר קול28/08/2007האם זה תעתיק מדוייק של התשובה? נשמע קצת מוזר...
יתכן ויש חצוצרה תקינה ומעבר ופיזור תקינים משמאל, בעוד שמימין הפיזור קלוש.
אם זו הכוונה - יתכן ויושג הריון גם מהצד "הבעייתי".
סיכויי ההריון יותר טובים אם הזקיק יופיע משמאל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חסוי28/08/2007לד"ר קול שלום,
תודה על תשובתך,
ואכן זהו ציטוט מלא מהבדיקה, ואף צורף דיסק, אגב הצילום נעשה במכבי חיפה- הרצל,
ועוד שאלה ברשותך, ב-13/8 קיבלתי מחזור, ב-15/8 בעת בדיקת אולטראסאונד ניצפה ציסטה ונמסר לי להגיע למרפאה ביום 20/8 ניצפה זקיק מוביל בשחלה שמאל, עובי רירית 7.5, (קצת מוקדם לערכים אלו לדעתי)- למרות שצד הזקיק דווקא הלהיב אותי (כי ב-2 הזרעות שנעשו קודם הזקיק המוביל היה בצד ימין - והן נכשלו), - נמסר לי ביום 20/8 כי לפי בדיקות הדם-כי כי כבר בייצתי והזרעה שלישית נדחתה בחודש נוסף,והשאלה היא שידוע לי שהזמן בין הביוץ למחזור הינו 14 יום לכן אני אמורה לקבל המחזור בימים -2-5/9 - ואם זה אכן נכון, ייתכן ויבוצע לי הזרעה עוד בספטבר ולא באוקטובר (בשל החגים הבאים עלינו לטובה). ובעצם זה משבש לי זמן מחזור של 30 יום שהוא בדר"כ.
מכיוון שאני הולכת על הזרעות טבעיות- האם יהיה נכון לחכות לזקיק בצד שמאל - על פי ממצאי צילום הרחם
ושוב תודה על התייחסותך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול29/08/2007האם לא הושמטה מילה או פסיק בתעתיק של התשובה? המילים לא כל כך מתחברות...
אין ספק כי אם הביוץ בצד שנראה תקין בצילום, סיכויי ההריון טובים יותר.
מניסיוני, לא מומלץ להיכנס לחישובים מסובכים מידי, המבוססים על הנחות רבות מידי, לגבי מועד הביוץ הבא.
רצוי לערוך מעקב מסודר אחר הזקיק שיתפתח במחזור הבא, כולל בדיקות דם הורמונאליות, ולהגיע למסקנות הנכונות.
פעמים רבות החגים לא מסכימים עם הביוץ, ונאלצים לבטל טיפולים עקב מחיקה של ימי עבודה מלוח השנה. יש לקחת סיכון זה בחשבון, כדי למנוע אכזבות ותיסכולים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיסטיקה???סיגל27/08/2007
אני בת 31 לאחר חמישה טיפולי IVF נקלטתי וכיות יש לי ילדה בת שנה,כשנכנסתי להריון בחודש הראשון הגיעה תשובת הקריוטיפ שיש לי מוזאיקה של טרנר, כיום אני רוציתי להתחיל שוב בטיפולים וטיפול ראשון המליצו לי על PGD ובדקו לי סה"כ 8 כרומוזומים -מתוך 9 עוברים החזירו לי עובר 1 שגם הם היו בספק לגביו כי הם עושים 2 ביופסיות ב-1 הוא יצא תקין ובשני לא -עקב נסיון העבר הם אמרו שיש פעולת תיקון בעוברים ואולי הוא יתקן את עצמו,אני רוצה לציין שבטיפולים הראשונים בכל החמישה היו מכניסים לי 5-6 עוברים ולבסוף נקלט אחד,האשה שעובדת במעבדה אמרה שעדיך לבדוק רק את כרומוזומים X , Y אין טעם לבדוק את כולם,אני רוצה את חוות דעתכם, עקב כך שאכן רוב העוברים לא טובים גנטי??
אני רוצה לדעת אם יצאו לי יותר עוברים אם יש סיכוי לעוברים תקינים לפחות 2 בכל מחזור טיפול???
בעבר טופלתי בבית חולים אחר ושם היו יוצאים לי 20 עוברים בכל טיפול והפעםעברתי לבית חולים אחר עקב PGD שהייתי צריכה לעשות,ועשו לי טיפול במינון חלש יחסית (כנראה לא חשבו שרוב העוברים לא יצאו תקינים), מה אתם ממליצים לעשות ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' שחר קול28/08/2007מספר הכרומוזומים שנבדקים אינו משפיע על תוצאות הטיפול. במצב האופטימאלי יהיה ניתן לבדוק את כל הכרומוזומים.
מוזאיקה אינה אירוע נדיר, הראיה - הגעת לגיל 31...
זה גם קורה כל הזמן עם עוברי IVF.
נכון, עוברים יודעים לתקן את עצמם, ויתכן ותאים המכילים שינויים כרומוזומאליים נשלחים ליצור את השיליה, אך זה ספקולטיבי.
השורה התחתונה - ההחלטה אצלך: להמשיך ב = PGD ולקוות לטוב, או לחזור לשיטה הקודמת (שהניבה הריון תקין) תוך הבנה ברורה לגבי המשמעות, והצורך בסיסי שיליה או מי שפיר אם יהיה הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולורד27/08/2007
תודה על תשובתך המהירה אך ממש לא ברור לי המשפט:
שימוש באמצעים אלו כעת לא ישנה את המהלך, אין עיניין של מניעה בשלב זה. המניעה היא בשלב גירוי השחלות. זה נגמר מזמן...
והאם לפי הנתונים שהצגתי בפניך הגירוי שלי הוא נוטה להיות קל או קשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעה
פרופ' שחר קול28/08/2007ניתן למנוע גירוי יתר של השחלות בשלב בו מכינים את השחלות לשאיבה (ע"י בחירת פרוטוקול גירוי מתאים, וגרימת ביוץ).
לאחר החזרת העוברים אין מניעה, אלא טיפול לפי עוצמת הגירוי .
לא אוכל לקבוע את עוצמת הגירוי בלי לדעת את מיכלול הנתונים.
בכל מקרה, אם יושג הריון, הגירוי עלול להחמיר.
אם יגיע מחזור, הגירוי יעלם כבמטה קסם...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתרורד27/08/2007
שלום רב!
לאחר שאיבת 18 ביציות ביום רביעי האחרון והחזרת עובר אחד ביום שישי נראו אצלי סימנים של גירוי יתר בשחלות היום ניגשתי למחלקה בה אני מטופלת ב- ivf ועשיתי בדיקת אולטרסאונד שתוצאותיה אישרו גירוי יתר ועשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות תשובת הרופא הייתה לנוח בבית עד יום חמישי וביום חמישי לחזור לבדיקות נוספות. שאלותיי הם:
האם יש גירוי קל ו/או גירוי קשה?
האם זמן המנוחה יכול לרפא את גירוי השחלות?
והאם במצב של אישפוז יש טיפול למניעת הגירוי? ואיזה?
ואם אכן יש כזה טיפול אז למה נותנים לי להמתין בבית כמה ימים נוספים?
עוד ידוע לי שאם יש הריון אז הגירוי מחמיר אז מה בעצם עושים?
אני רוצה לציין שאני במנוחה בבית מיום השאיבה כלומר מיום רביעי האחרון זה לא יותר מידי זמן?
מצטערת על כמות השאלות לתשובתכם אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר
פרופ' שחר קול27/08/2007גירוי יתר יכול להיות קל, וחולף מהר, ויכול להיות קשה, ממושך, ומצריך אישפוז.
במצבים קלים ניתן להסתפק במנוחה בבית ומעקב ע"י היחידה.
באישפוז הטיפול הוא "תומך" כלומר, אין ריפוי, אלא איך להעביר את הזמן עד נסיגה טיבעית של גירוי היתר, תוך ניטור תפקודים חיוניים, וטיפול בהתאם למימצאים (למשל מתן נוזלים לווריד, חומרים משתנים ועוד).
שימוש באמצעים אלו כעת לא ישנה את המהלך, אין עיניין של מניעה בשלב זה. המניעה היא בשלב גירוי השחלות. זה נגמר מזמן...
אם יהיה הריון והגירוי יחמיר, יתכן ויהיה מקום לאשפז אותך בבי"ח.
לגבי מנוחה - אין ספק שיש בכך להקל, ולהביא לכך שהגירוי יחלוף מהר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום השחרמירית27/08/2007
ד"ר יקר, שלום רב,
3 שאלות - 1. האם חום השחר אמור לרדת לפני קבלת המחזור (כשאין הריון)? אם כן כמה ימים לפני המחזור ניתן לצפות בירידה בחום?
2. האם חום שנע בין 36.9 - 37.2 הוא חום שנחשב "גבוה" מבחינת הביוץ?
3.האם ניתן להייחס למדידת חום גם במהלך היום (צהריים , ערב) כחום המעיד על ביוץ או שחייבים
למדוד רק בבוקר?
תודה מראש, אשמח לקבל תשובה כשתתפפנה, אני יודעת שאתם הרופאים עסוקים.
ישר כוח וכל הכבוד.
בברכה
מירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירית היקרה:
פרופ' שחר קול27/08/2007נושא מדידת החום היה רלוונטי לפני מספר רב של עשורים, כאשר לא היו הכלים המודרניים לדעת אם יש ביוץ. הכל מבוסס על תכונת הפרוגסטרון (המופרש לאחר הביוץ) להעלות את חום הגוף בערך בחצי מעלה.
השיטה מאוד לא מדוייקת, מאוד לא מדעית, ואין לה היום מקום, כאשר יש בידנו אמצעים מדוייקים לדעת בדיוק מה קורה מבחינה הורמונאלית (בדיקות דם, אולטרסאונד נרתיקי).
לכן, לצערי, איני יכול לתת תשובות חד משמעיות לשאלותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים ניתן לזהות לפי עליה זו
שואלת28/10/2007לעיתים ניתן לזהות כך ביוץ, זה כמובן לא מבטיח הריון, וגם לא להפך.
ניתן לשער את מועד תחילת המחזור הבא לפי זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לאחר החזרת עוברים?!לימורי27/08/2007
אחרי החזרת עוברים כושלת (חלילה), האם קבלת וסת מותנית בכך שיש להפסיק את התמיכה או שלמרות התמיכה יכולה להגיע הוסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימורי היקרה:
פרופ' שחר קול27/08/2007דימום יכול להופיע למרות קבלת התמיכה, ויכול שגם לא להופיע עד הפסקת התמיכה.
ב - IVF מומלץ לסמוך על בדיקות דם להיריון, ורק על סמך התוצאות להחליט האם להמשיך בתמיכה, או להפסיק. החלטות על סמך דימום עלולות להיות מוטעות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה השלב הבא?ה27/08/2007
שלום
מזה שנה אנו מנסים להיכנס להריון אך לא נקלט
ביצעתי פרופיל הורמונלי וצילום רחם ובעלי ביצע בדיקת זרע.כל הבדיקות שלי ושל בעלי
היו תקינות לחלוטין.אך בכל זאת לא נקלט הריון
ברצוני לדעת מה השלב הבא האם זה טיפולי פוריות?
תודה מראש
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלב הבא
פרופ' שחר קול27/08/2007בדיוק כך...
מכיוון שלא נמצאה סיבה במהלך הברור, המצב נחשב לאי-פריון מסיבה לא ברורה.
המינוח לא כל כך עוזר, סתם מילים, אך זה הזמן להתחיל להיכנס לטיפולי פריון.
זה כמובן לא שולל את האפשרות שיהיה הריון ספונטאני. הכל עיניין של מזל. לא במיוחד "מדעי" אבל מאוד מאוד נכון!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר קול
חסוי27/08/2007תודה רבה רבה לך ד"ר קול
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דו קרני, הפלות חוזרותהילה27/08/2007
שלום רב
ההיסטוריה שלי כזו: הריון ראשון לפני כחמש שנים מIUI - התחיל כהריון תאומים, עובר אחד נספג בשבוע 7 . ילדתי את בתי בשבוע 37 בשמירת הריון לאחר דימומים רבים וקשים במהלך ההריון ואישפוזים חוזרים. אז נאמר לי שיש לי רחם דו קרני.
2 הפלות - אחת בשבוע 7 ואחת בשבוע 11 (תאומים מ-iui) - שהתחילו בדימומים. יש לציין שהרגשתי מאד רע כל 3 השבועות בהריון התאומים האחרון - לחצים איומים בבטן ובסופו של דבר הפלה מלווה בכרישי דם ודמם רב מאד . בעובר אחד הפסיק דופק כיממה לאחר תחילת ההפלה, בעובר שני רק כ-5 ימים לאחר תחילת ההפלה.
בירור הפלות: לפרוסקופיה+היסטרוסקופיה: נאמר לי שהרחם שלי יותר מחיצתית מדו-קרנית ועברתי ניתוח להסרת מחיצה. צילום רחם שעשיתי לאחר מכן (מועמדות ל-IVF) מראה רחם דו קרנית - כאילו שום מחיצה לא הוסרה( בניתוח דווח כי הוסרה מחיצה בגובה 40% מהרחם). הרופא המטפל עדיין משוכנע בכך שמדובר ברחם דו קרני.
עתה אני בהריון - שבוע 8 - שוב דימומים (כרגע קלים) , תכופות אני מרגישה התכווצויות . אני בבית במנוחה כמספר שבועות .
שאלותי הן: מה יכול להיות הגורם לדימומים (מצילום רחם רואים צורת לב) ?
האם יתכן הריון ברחם דו קרני ללא דימומים ? הריון רגיל ?
למה חוסר הבהירות לגבי קיומה של רחם דו-קרני או מחיצתית ? אם זו מחיצה - למה נראה כי לא הוסרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות
פרופ' שחר קול27/08/2007הפלות חוזרות אינן נדירות לצערנו.
רחם עם מחיצה נחשב כסיבה להפלות חוזרות, שכן אספקת הדם לאזור המחיצה לקוייה, ולכן יש בעייה של השתרשות לא תקינה של העובר.
רחם דו קרני אינו נחשב כסיבה להפלות חוזרות, אלא יותר לבעיות לקראת הלידה של מצג לא תקין של העובר.
חייבים לשלול גורמים אחרים להפלות. בוודאי שליקוי מבני ברחם מסוג רחם דו-קרני לא אמור לגרום לאיבוד דופק העובר בשליש הראשון להריון.
רחם דו קרני בהחלט יכול לשאת הריון עד סיומו התקין, ללא דימומים וללא בעיות כלשהן.
קשה להסביר מתוך הנתונים שמסרת את הפער בין מה שנאמר שבוצע לבין הממצאים בצילום החוזר. מציע להתייעץ עם הרופא שניתח אותך להסרת המחיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתכן?גם מחזור וגם......?אריה27/08/2007
היי
בוקר טוב
אני יודע שהכותרת נראית משועשעת והזויה אך שאלה בפי
אשתי לאחר בדיקת דם בהריון ויצא חיובי אך היה לה הרגשה וסימנים ודימומים כמו במחזור קל\בינוני\וחזק לסרוגין והלכנו לבדיקת דם-אתמול בבוקר בתחושה ברורה שזה מחזור אך התשובה חיובית אז....הייתכן?
מכיוון שמחזור מגיע מביצית שהשתחררה ולא נפגשה עם זרע למיטב הבנתי אך לאשתי החזירו 2 עוברים ואולי תוך כדי ההשרשה ואולי ביחד השתחררה ביצית ונוצר מחזור? וגם בהריון? תוך כדי?
זה נורא מבלבל ומפתיע
מורה נבוכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורה נבוכים
פרופ' שחר קול27/08/2007...לכן בטיפולי IVF עושים בדיקות דם כדי לדעת המצב לאשורו. אסור להסתמך על תחושות המטופלת, שכן פעמים רבות התחושות אינן מתאימות למציאות. בהחלט יתכן קיום הריון בנוכחות דימום רחמי. חייבים לעקוב אחר התפתחות ההריון, כדי לוודא תקינות ומיקום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)