מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנסה להרותe08/05/2007
שלום דר' שחר!
אני בת 22.5 נשואה כשנה וחצי ללא ילדים.
בבדיקת אולטרה סאונד גיניקולוגי נמצאה אצלי מיומה בפונדוס בגודל 49X44 ורחם במרקם שרירני.
בדיקת אולטרה סאונד נוספת נאמר שהמיומה היא בצמוד לרחם מימין שנראה כשרירן על גבעול בגודל הנ"ל. ובבדיקה נוספת נאמר שהמיומה נמצאת בצמוד לקיר קידמי בגודל הנ"ל.
אורך רחם: 84 מ"מ עובי: 47 מ"מ רוחב: 73 מ"מ.
עפ"י בדיקת דם (פרוגסטרון) ועפ"י מעקב זקיקים נמצא שיש ביוץ וששאר ההורמונים אצלי תקינים.
עלי לציין שהוסת אצלי נמשכת לפחות 7 ימים ובימים הראשונים יש לי כאבים חזקים ודימום רב ומכיוון שאני שומרת נידה היה חשש שהביוץ נופל על ימים שלפני המקווה.
ולכן טופלתי בחודש שעבר באיקקלומין כדי לדחות את הביוץ- חצי כדור ליום למשך 5 ימים, הביוץ התרחש אחרי המקווה אך לא הצלחתי להרות. כעת אני מתחילה טיפול נוסף של כדור 1 למשך 5 ימים.
שאלתי היא האם המיומה היא זו שמפריעה לקליטת ההריון? כיצד עפ"י תיאורי השרירן לעיל ניתן לדעת את מיקומו.? האם כדאי ואפשר להסיר את המיומה ללא פגיעה בפוריות? אני צעירה ורוצה ילדים. תודה רבה ויום טוב.
נ.ב. רופאת הנשים שלי אמרה שננסה 3 מחזורי טיפול באיקקלומין ואם לא יעזור נעשה צילום רחם. לגבי בעלי היא לא אמרה דבר. אני יכולה לבקש שיערכו לו בדיקת זרע לפני שעושים לי צילום רחם? שמעתי שזה כואב מאוד.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה
פרופ' שחר קול08/05/2007מציע לשים לב לפס הרירית ברחם כפי שמודגם באולטרסאונד, האם השרירן מעוות את פס הרירית או לא?
מציע לבצע צילום רחם - אם מבוצע בעדינות - לא כואב. חשוב גם לגבי הערכת השפעת השרירן על המערכת.
במקביל מציע לבצע בדיקת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויטלי08/05/2007
בוקר טוב!
בת 23 , בעלת שחלות פוליציסטיות, אחרי IVF ראשון.
הוחזרו שני עוברים בדרגה מעולה .
לפני ההחזרה רירית 12 מ"מ.
מה הסיכויים להיקלט?
מבין הנתונים, האם יש גורם מפריע להקלטות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה היקרה:
פרופ' שחר קול08/05/2007הסיכוי טוב מאוד על בסיס גיל צעיר, ניסיון ראשון, ועוברים איכותיים.
אני מעריך הסיכויים ב - 50% - 60% .
מצב של שחלות פוליציסטיות (יש ויכוח איך להגדיר מצב זה) כרוך בירידה מסויימת של הסיכויים, וכן בריבוי הריונות המסתיימים בהפלות טיבעיות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות לאחר IVF ראשוןטלי07/05/2007
שלום!
אחרי IVF ראשון, ביום חמישי האחרון הייתה השאיבה, ההתאוששות ממנה הייתה קשה, יומיים כאבים עזים והקאות. ביום ראשון שלאחר מכן (אתמול) הייתה ההחזרה של 2 עוברים. הכאבים לא מפסיקים , אומנם לא בעוצמה כמו שהיה אחרי השאיבה אך עדיין מתקשה ללכת, כל תזוזה גורמת לכאב. שמעתי על נשים שאחרי השאיבה הולכות לעבודה ואני כבר 4 ימים אחרי ועדיין לא מתפקדת.
האם זה נורמלי? האם הכאבים קשורים עדיין לפעולת השאיבה או שמא להחזרה?
מה יכול לכאוב בעקבות ההחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה היקרה:
פרופ' שחר קול08/05/2007לרוב פעולת השאיבה אינה כרוכה בכאבים כה ממושכים. אם הכאבים בעוצמה שאת מתארת יש לבדוק אותך, כולל באולטרסאונד, ולשלול מצבים העלולים לגרום לכאב לאחר שאיבה. בעיקר יש לודא שלא מתפתח מצב של גירוי יתר של השחלות. אם יישללו מצבים חריגים, יש לשער כי מנוחה של מספר ימים תסייע.
החזרת עוברים היא הליך עדין שאינו אמור לגרום לכאב כלשהו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVF ראשוןמיכל07/05/2007
שלום רב,
בת 28, מנסים להרות שנה וחודשיים, "לא מוסברים" (ביוץ, צילום רחם, בדיקת זרע - הכל תקין).
בחודש האחרון טופלתי בגונל F + הזרעה. כעשרה ימים לאחר ההזרעה החל דימום קל (לא מחזור). ב- US נצפו שחלות מוגדלות וציסטות.
הרופא המליץ להתחיל לקחת גלולות ולאחר שאסיים את החפיסה להתחיל מחזור של IVF.
השאלות - לאור זאת שהתחלתי לקחת גלולות לפני שקיבלתי את הוסת, לא קיבלתי וסת (מן הסתם...) האם אין בזה כדי להזיק באיזו צורה שהיא?
האם הגלולות פשוט מעכבות את התנקות הרחם מהרירית ומהביציות שלא הופרו מהטיפול של הגונל, עד לאחר סיום החפיסה?
תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת היקרה:
פרופ' שחר קול08/05/2007וסת המקדים לאחר מחזור טיפול עם גונל שלא הניב הריון זו תופעה שכיחה ונורמאלית. כנ"ל שחלות מוגדלות עם "ציסטות".
יש לשער כי לאחר סיום חפיסת הגלולות המערכות שלך תהינה מוכנות לתחילת טיפול ב - IVF.
לא צפוי נזק כלשהו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתזרובבלה07/05/2007
שלום
יש לי קושי בהשגת אינפרמציה באיזה מרכזים בארץ מבצעים תהליך של תרומת ביצית ועם אלו מדינות כל מרכז עובד? (אני יודעת רק על אסותא ת"א שמביא ביציות מאוקריינה אבל אני לא מעוניינת במראה רוסי).
תודה
זרובבלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביציות
פרופ' שחר קול07/05/2007כל המרכזים הפרטיים מציעים תרומת ביציות בחו"ל. רוב התורמות הן, אכן, ממוצא רוסי או מזרח אירופאי (אוקראינה , רומניה, צ'כיה).
יש לקוות שהחוק העוסק בתחום יעבור רויזיה, ויהיה ניתן לבצע הכל בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרובבלה בוקר טוב
מיכל מ.09/05/2007מזמינה אותך בתפוז לפורום היקר שלנו.. בו אני פעילה
שם יש הרבה מידע אני אחת הנזקקות והטסות
אשמח לעזור במידת הצורך אז להתראות בפורום
תפוז פורומים באות ת תמצאי תרומת ביצית
בהצלחה ומחכה לך שם..... תני סימן בפורום שזאת את ואצור איתך קשר במסר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון וטיפולי פוריותיפעת07/05/2007
שלום רב,
אני מנסה להיכנס להריון כשנה.
בעלי ביצע בדיקת זרע ב-10/06 והמורפולוגיה לא תקינה (3% זרעים פוריים).
מאז הבדיקה אני בטיפולי פוריות, עברתי 3 השבחות ללא תוספת כדורים ו-3 השבחות נוספות בתוספת אקקומיל ופרנגיל. לא נקלט הריון.
ביצעתי גם צילום רחם לפני כחודשיים ויצא תקין.
הרופא רוצה להמשיך לתת לי השבחות, האם להערתך יש טעם להמשיך - מה הסיכויים שייקלט הריון בהשבחה עם נתוני זה כמו של בעלי? האם עדיף לעבור להפרייה חוץ גופית?
תודה, יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת היקרה:
פרופ' שחר קול07/05/2007לא מסרת לי את גילך.
באופן כללי יש טעם בהמשך טיפול על בסיס זריקות לגירוי השחלות, והזרעה תוך רחמית.
אם לאחר 3 מחזורים כנ"ל לא יושג הריון - מומלץ להמשיך ב - IVF.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יפעת07/05/2007תודה על התשובה המהירה.
אני בת 28, הביוץ תקין.
התשובה תשתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול07/05/2007אכן, גילך צעיר מהממוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןדיקלה07/05/2007
האם בבדיקת אולטרסאונד בערך 3 ימים לפני המחזור יכולים לראות הריון
ומתי מומלץ לבצע בדיקת הריון מחזור אחרון 2/04/07* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקלה היקרה:
פרופ' שחר קול07/05/2007התשובה לשאלה הראשונה - שלילית. 11 לאחר הביוץ אין ממצא סונוגראפי ברחם היכול להעיד על הריון.
אם המחזור שלך סדיר, מציע לבצע בדיקת הריון אם יהיה איחור של מספר ימים. בדיקת דם אמינה יותר מבדיקה ביתית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
דיקלה07/05/2007הייתי אצל הרופא לפני שבוע והוא אמר שהמחזור בדרך
איך הוא יכול לדעת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
פרופ' שחר קול07/05/2007ניחוש???
אין אפשרות לדעת 7 ימים לפני וסת אם יש הריון או לא. אין שום סימן סונוגראפי ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםלילך07/05/2007
שלום ד"ר קול,
אני מטופלת בגונל אפ, לאחר מעקב זקיקים ניצפו 6 זקיקים ולאחר יומיים נוספים של זריקות ניצפו 3 זקיקים
רציתי לדעת האם יתכן מצב שחלק מהזקיקים בייצו מוקדם? ואם לא,למה נעלמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול07/05/2007מעקב אחר מחזור גירוי שחלות כולל מידע רב הנאסף במהלך ביקורי המעקב, כגון: בדיקות דם הורמונאליות, בדיקות אולטרסאונד הכוללות ספירת הזקיקים, ציון גודלם, וכן רירית הרחם.
מהמידע החלקי שאת מוסרת בפנייתך קשה להוציא מסקנה מלאה ואמינה.
יתכן והיה ביוץ. יתכן וחלק מהזקיקים פשוט הפסיקו להתפתח (תופעה רצויה, שכן ביוץ של 6 זקיקים גדולים זה קצת מוגזם...).
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
לילך07/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ במחזורשרון .מ.06/05/2007
יש לי שלושה ילדים ואני מנסה להרות כתשעה חודשים.המחזור שלי סדיר פעם 25 יום בממוצע ופעם 35 יום בממוצע. מבדיקת אולטרא סאונד זקיקים שערכתי התברר שאני מבייצת ביום הראשון של המחזור.האם ניתן להרות תוך כדי מחזור ומה עושים על מנת לתקן ולהסדיר ביוץ? תודה מראש שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרוןהיקרה:
פרופ' שחר קול07/05/2007אין ספק שיש אי סדירות בביוץ שלך. מחזור תקין הביוץ מתרחש כשבועיים לאחר התחלת הוסת. יתכן והדימום שאת מכנה "מחזור" היה על רקע אחר לגמרי.
יש צורך לשלול סיבות גינקולוגיות לדימום לא סדיר.
בהמשך קיימים תכשירים רבים כדי להשיג ביוץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאופירה06/05/2007
שלום ד"ר קול,
לא יודעת מה לעשות - בת 43.6 חודשים, ללא ילדים.
2 טיפולי IVF אחרונים שעברתי הניבו הריונות אולם נסתיימו בגרידה (ההריון האחרון נסתיים בגרידה בשבוע ה-14).
בכל טיפול מגיעה לכ 11- 9 ביציות.
מתלבטת קשות באשר לנסיון נוסף. מה דעתך?
בטוחני כי חסרים לך נתונים לתשובה אולם אדגיש כי הרופאה המטפלת בעד ומאוד.
תודה להתייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון נוסף
פרופ' שחר קול06/05/2007לצערנו הפלות טיבעיות שכיחות מאוד בגילך. למעשה רוב ההריונות מסתיימים כך. שכיוון שהישגת הריונות במחזורי IVF קודמים, כדאי מאוד להמשיך ולנסות. עניין של מזל אם הריון הבא יהיה מוצלח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירענת04/05/2007
אני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון אבל, אני בת 38 בהריון IVF בשבוע 11 רציתי לדעת האם מומלץ לעבור בדיקת מי שפיר אם אני עוברת בדיקת שקיפות עורפית וחלבון עוברי והאם בדיקות אלו מדוייקות? מהם אחוזי הסיכון להפלה או לזיהום? באיזה שבוע הכי מומלץ לעבור את הבדיקה? והאם כל רופא נשים יכול לעשות את הבדיקה? אשמח לקבל תשובה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ' שחר קול06/05/2007זה לא בדיוק הפורום...
כללית - מי שפיר עושים סביב שב' 17.
בגילך הייתי מציע להתייעץ עם רופא נשים מומחה למעקב הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בפליטת זרעיעל03/05/2007
שלום ד"ר קול,
לבעלי יש בעיה בפליטת זרע הנובעת מפגיעה עצבית. אם הוא מצליח להגיע לפליטה (לעתים נדירות), אנו לא יודעים אם מדובר בזרע נקי או בזרע מהול בשתן, שיוצא ללא שליטה. רצינו לדעת, האם זרע מהול בשתן פוגע בתאי הזרע ומונע הפרייה? האם חומציות השתן מפריעה או אולי "הורגת" את תאי הזרע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנית היקרה:
פרופ' שחר קול03/05/2007אכן, חומציות השתן פוגעת באיכות הזרע, עד הרס מלא של יכולת ההפריה.
במצבים של פגיעות נוירולוגיות הגורמים לפליטת הזרע לשלפוחית השתן יש לסתור את חומציות השתן ע"י תרופות, ואז ניתן להפיק תאי זרע חיים ובעלי יכולת הפריה.
מציע לערוך בדיקת זרע רגילה, ובמקביל בדיקה להימצאות זרע בשתן.
השורה התחתונה - לרוב יש סיכוי מצויין להשיג הריון בשיטת טיפול כזו או אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתשובתך
יעל03/05/2007תודה על תשובתך!
באילו תרופות לניטרול חומציות השתן מדובר? האם ניתן ליטול אותן באופן קבוע בסמוך לקיום יחסים? האם ניתן בעזרת התרופות הללו להיכנס להריון גם ללא IVF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבססה
פרופ' שחר קול06/05/2007מדובר בתרופות להבססת השתן כגון ביקרבונאט.
מציע בדיקת זרע מלאה, כולל מהשתן לאחר הבססה כנ"ל לפני שיהיה אפשר לחוות דיעה לגבי הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ראשון של IVFורד02/05/2007
שלום, אני בת 34 , אתמול התחלתי טיפול ראשון של IVF. הסיבה שהופנתי לטיפול היא כיון שחצוצרה ימנית סתומה. הייתי מעוניינת לדעת מהם הסיכויים להצליח להיקלט כבר בטיפול הראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדשה
פרופ' שחר קול02/05/2007חדשה היקרה!
סיכויים טובים מאוד!!
מעריך סביב 35% לכל ניסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית במלבורן, אוסטרליהשושי01/05/2007
שלום רב
אנו רוצים להתחיל טיפול ובמצבי רק תרומת ביצית תאפשר לי להרות,
אנו צפויים לעבור למלבורן- אוסטרליה בעוד מספר חודשים, הייתי מעוניינת לדעת "איך זה עובד שם"?
האם זה נפוץ? זמינות? עלויות? כיוון ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביציות
פרופ' שחר קול02/05/2007עד כמה שאני יודע המצב שם עגום מאוד בתחום.
מכיא ישראלים החיים שם והגיעו לארץ לצורך תרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פרוש הציון הניתן לעוברים ב- IVFאיילת01/05/2007
עברתי השבוע IVF . בדו"ח המעבדה ראיתי שלכל עובר מצמידים ציון בן 3 ספרות, למשל: 801
רציתי לשאול מה אומרת כל ספרה, ומה נחשב ציון טוב / רע לכל פקטור.
האם 701 יותר טוב מ- 822?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות
מירית14/05/2007שלום דנית
אנחנו במצב דומה. אחרי 4 הפלות , קריוטיפ תקין קרישתיות תקינה. אחד הרופאים ממליץ על IVF כולל PGD. אנחנו מתלבטים ומודאגים . אם תרצי לצור קשר אני אשמח. מירית [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירית היקרה:
פרופ' שחר קול14/05/2007האם היסטרוסקופיה תקינה?
אפשר לנסות PGD אך התוצאות עד כה אינן מוכיחות ש- PGD מקטין משמעותית הסיכון להפלות. מעבר לכך, האחוז העצום של העוברים המאובחנים כלא תקינים ב - PGD מעלה החשש שעוברים בריאים היכולים לתת הריונות תקינים מאובחנים בטעות כחולים. הסיבה הראשית - קיום מוזאיקה כרומוזומאלית באופן פיזיולוגי, ולכן מסוכן להסיק מתא אחד לא תקין שכל העובר לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשאלת האיכות
איילת01/05/2007את התהליך עברתי בביה"ח אלישע בחיפה (אולי אתם מכירים את צורת דירוג האיכות של המעבדה הזאת...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות
פרופ' שחר קול02/05/2007שלום איילת:
"איכות" העוברים נקבעת לפי מדדים מורפולוגיים. קיימות מספר שיטות דרוג.
בשיטה שאת מזכירה: ספרה שמאלית - מס' התאים, אמצעית - כמות השברים בתאים (פחות - יותר טוב) ימנית - סימטריה (פחות - יותר טוב).
תאורטית 701 "יותר טוב" מ - 822, אם כי דווקא 822 עשוי להניב הריון תקין, ו- 701 - לא.
אנו מעדיפים עוברים עם מס' זוגי של תאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)