מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יום הביוץשיר15/03/2007
שלום לקוראים!
אני בת 23 בעלי בן 30 ואנו מנסים להיכנס להריון כבר 4 חודשים אך ללא הצלחה. לפני יותר מחצי שנה הפסקתי עם הגלולות ("מרסילון") בחודש האחריון קימנו יחסים בכול יום במהלך החודש כדאי לא לפספס את יום הביוץ, חשוב לצין שהמחזור שלי סדיר בהחלט.
האם כשמקימים יחסים בכל יום הדבר מחליש את הזרע?
האם עדיף לקים כל יומיים?
בנוסף אחות בקופ"ח אמרה שאם אמדוד חום בכל בוקר ובמהלך החודש יהיה יום אחד שהחום יעלה מעט זהו יום הביוץ.
האם זה יעיל?
תודה מראש
גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר טל יוסף18/03/2007קיום יחסים יום - יומי במשך כל החודש, עלול "להחליש" את הזרע.
רצוי לקיים יחסים לצורך הריון סביב הביוץ פעם ביומיים.
כדי לדייק במועד הביוץ ניתן:
1 - לערוך עקומת חום בסיסי במשך כחודשיים כדי לבדוק יום הביוץ החל ב 80% בין יום החום הנמוך ליום עלית החום שלמחרת.
2 - להשתמש ב"ערכת ביוץ" שבעזרתה מודדים רמת הורמון בשתן.
מבחינה סטטיסטית כ 80% מבני הזוק המנסים להביא הריון מצליחים תוך כ 12 חודשי נסיון, 50% תוך כ - 6 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית- בחו"לאנני13/03/2007
אני בת 44,אמא לילד בן 17, ללא הפלות או גרידות בהסטוריה.
הוצע לי על ידי הרופא שלי להרות באמצעות תרומת ביצית מחו"ל.
השאלות שלי:
מה המעמד המשפטי של העובר מתרומת ביצית מאישה לא יהודיה האם יכולות להיות השלכות לילד בעתיד?
איזה בדיקות נעשות לנשים שתורמות ביצית בחו"ל והאם יש סטטיסטיקות לגבי % הילדים שיש להם מומים כלשהן מול הנורמה הרגילה.
אודה לכם על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגבי תרומת ביצית
ד''ר אילן קלדרון14/03/2007המעמד המשפטי של ילד מתרומת ביצית אינו שונה ממעמדו של ילד שנולד ללא תרומת ביצית.
הבדיקות הנעשות לתורמות שונות מעט מיחידה ליחידה אני מציע לברר זאת עם היחידה בה את מיועדת לעבור טיפול.
לגבי שכיחות מומים אין הבדל בין ילדים שנולדו בעזרת תרומת ביצית בהשואה לשאר הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותיעל12/03/2007
האם לאחר הזרעה יש כאבי בטן . האם יש איחור לאחר הזרעה + הזרקת גונל יש לי כאבי בטן כמו לפני קבלת מחזור האם זה אמרו להופיע גם אם אני נקלטתי האם י שנטיה לאיחור במחזור לאחר הזריקות מתי עלי לבדוק לגבי איחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על פוריות
ד''ר טל יוסף14/03/20071. כאבי בטן לאחר הזרעה נובעים מהתכווצות של הרחם ונמשכים כמה שניות. אם הכאב ממושך יותר או מלווה בחום תתכן דלקת אגנית ויש לפנות לרופא.
2. כאב בטן בתחושת הריון במיוחד לאחר שטיפלת בזריקות הוא אפשרי אך רצוי תמיד לבדוק את מיקום ההריון ברכם או מחוץ לרכם ע"י אולטראסאונד.
3. לבדוק לגברי איחור כדאי כשבועיים לאחר ההזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברפואה סינית לאחר החזרת העובררחלי11/03/2007
שלום,רציתי לדעת האם מותר לטפל ברפואה סינית לאחר החזרת העוברים ובתקופת ההמתנה של 12 ימים עד לבדיקת ההריון ובמידה וכן האם ניתן להמשיך גם בתחילת ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר נתן לויט14/03/2007אין לנו אינפורמציה לגבי רפואה סינית ולכן לא נוכל לענות על שאלה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה בלי הריוןשרונית08/03/2007
שלום,
אני ובעלי בני 30. נבדקנו לפני שנה בערך ושנינו יצאנו תקינים. מאז אנחנו מנסים להכנס להריון...
המחזור שלי מאוד לא סדיר וקשה לי מאוד לחזות את הביוץ...גם כשאני קונה ערכת ביוץ. האם מצב זה נורמאלי? באיזה שלב לדעתכם אנחנו צריכים לפנות לטיפולי הפריה?
אני פשוט פוחדת שעם הגיל זה רק יהפוך לקשה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרונית
ד''ר טל יוסף08/03/2007המצב נראה גבולי מבחינת תדירות הביוץ, ורצוי לאחר שנה ללא הריון להתחיל בטיפול לשם גירוי/תזמון הביוץ, וכך אתם מעלים בצורה משמעותי את סיכויי ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםענת07/03/2007
האם החזרת עוברים חייבת להיות תחת שלפוחית שתן מלאה? אודה לתשובתכם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר טל יוסף08/03/2007אין עדיין תשובה חד משמעית לפי מחקרים האם החזרת עוברים תחת אולטראסאונד עם שלפוחית שתן מלאה עדיפה על החזרת עוברים ללא אולטראסאונד. הענין תלוי בשיקול דעת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותגל04/03/2007
שלום רב
הנני מטופלת IVF מזה כ-6 שנים שמתוכם יש לי ילדה כבת 4 . לפני שנה וחצי חזרתי לטיפולים ומאז הנני נכנסת להריון לזמן קצר מאוד זאת אומרת שלאחר בדיקת דם הנני מתבסרת שאני בהריון ולאחר כ- 5 ימים אני עוברת הפלה טבעית , יש לציין שעם הילדה הראשונה נכנסתי להריון כבר בפעם הראשונה ללא בעיות , יש לציין כי עברתי מספר רב של בדיקות כתוצאה מההפלות החוזרות ובכולם התוצאות היו בסדר (היסטרוסקופיה, בדיקת דם לקרישת דם). מדוע ההריונות אצלי לא מחזיקים מעמד , האם ניתן לעשות משהו כדי שכן יחזיקו מעמד, האם קשור לכך כי אחרי כ- 3 ימי מנוחה לאחר ההחזרת העוברים לרחם הנני חוזרת לעבודה במשרד בקומה שלישית שאין בו מעלית ומה ניתן בכלל לעשות עוד כי אינני רוצה להתייאש עדיין
לתשובתכם המהיר אודה, וחג פורים שמח.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
ד''ר חורי סאמר08/03/2007קשה לי לענות לך פה על בעיה כה מורכבת מה עוד שחסרים לי פרטים נוספים - עליך להתייעץ עם המטולוג ורופא הפריון
לגבי חזרה לעבודה אחרי 3 ימים מהשתלת העוברים ---- אין לזה קשר רוב העבודות היום מראות שאפילו 3 הימים האלה מיותרים ואינם תורמים להצלחת התהליך
בהצלחה ולא להתיאש יש עוד מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בביוץשגית28/02/2007
ממה נובעות בעיות בסדירות מחזור?
וכיצד ניתן לקבל מחזור ללא ביוץ ?
( כמובן אני לא מצפה להסבר רפואי מקיף פשוט לדעת ממה הבעיה
מחסור בהורמונים,בעיה מסוימת)
האם אי אפשר להסדיר ביוץ באופן קבוע כמו ע"י גלולות ?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שגית
ד''ר טל יוסף01/03/2007בעיות בסדירות המחזור נובעות בד"כ משיבוש הורמונלי הקשור בגיל מתגדם, (מעבר ל 35-38), או מתסמונת השחלות הפוליציסטיות או מחוסר הפרשת גונדוטרופינים מיותרת המח במידה מספקת.
מחזור ללא ביוץ אפשר לקבל ע"י מתן גלולות. באופן טבעי חלק מהמחזורים בגילאים לקראת גיל 40 הם ללא ביוץ.
מחסור בהורמונים נובע מהפרעה בתפקוד חלק המח הקרוי היפוטלמיס, יותרת המח או שחלה או יותרת הכליה (אדרנל).
ביוץ ניתן להסדיר לעיתים קרובות ע"י מתן תרופות לגרימת ביוץ בצורת כדורים או זריקות ולפעמים ע"י ירידה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם - אבחון או גם טיפול?תל אביבית27/02/2007
האם יש בו צורך רק במידה ולא מצליחים להכנס להריון או שכדאי לעשות לפני לקיחת ההורמונים (להזרעה) כי יש לו אפקט טיפולי. וכן - שמעתי שזה כואב , איך אפשר להקטין את הסבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתלאביבית
ד''ר טל יוסף01/03/2007ניתן לבצע צלום כמעט ללא כאבים או להשתמש במשכך כאבים כ 30-60 דקות לפני הצלום.
האפקט הטיפולי של צלום הוא שולי אך קיים.
רצוי לבצע הצילום אם יש ברקע סיפור של ניתוחי בטן, דלקות באגן או הפלות אחרת לא הכרחי.
אם היו 3 כשלונות בהזרעות (3 חודשי טיפול) ניתן לשקול ביצוע צילום רחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר חורי סאמר שלוםlaura27/02/2007
זאת שוב אני, ויש לי תיקון לגבי השאלה שלי. אני לא מנסה להכנס להריון כבר שנה אלא סך הכל הוצאתי את ההתקן חודש שעבר. אבל קראתי באיזה מקום שבגיל שלי זה יכול להיות קשה יותר, השאלה שלי היתה האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב שלום
ד''ר חורי סאמר01/03/2007אין ספק שככל שגיל האשה מתקדם, סיכויי ההריון יורדים. אם את משווה סיכויי אישה בגיל 37 להכנס להריון ספונטאני, עם אישה בת 27 אז המספרים הם לטובת האישה בת 27 אבל כאמור לא בהכרח שתהיה בעיה. ואחרי חצי שנה של נסיון, בגילך הייתי ממליץ לפנות לרופא מומחה פריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןג'ולי27/02/2007
שלום לרופאים,
קיבלתי מחזור אחרון ב-11/2 ועברתי אתמול הזרעה. מתי הכי מוקדם אפשר לבצע בדיקת הריון בייתית? יכול להיות שכבר היום אני מרגישה משהו בגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית
ד''ר חורי סאמר08/03/2007בדיקת הריון ביתית בשתן תתחיל לסמן הריון במידה ויש ביום הוסת הצפוי בד"כ
לגבי הרגשת תנועות בד"כ בהריון ראשון מתחילים להרגיש תנועות בשבוע 20 להריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות בגיל 37laura26/02/2007
אני אשה בת 37 אמא לשני בנים מקסימים שלא היתה לי מעולם בעיית פוריות וכשתכננתי אותם הם נוצרו. עכשיו הם כבר גדולים (10 ו-7) ואנו רוצים לנסות ולהביא להם אחות. קראתי באיזה מקום שגם אם המחזור סדיר והכל תקין אצל שני בני הזוג בגלל הגיל שלי (37) זה יכול לקחת עד 3 שנים להכנס שוב להריון, האם זה נכון? אני אשמח לתשובה. תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללאורה שלום
ד''ר חורי סאמר27/02/2007זה נכון שגם אם הכל תקין אצל שני בני הזוג על פניו עדיין יכולה להיות בעיה .
מומלץ : אם לא הושג הריון אחרי שנה מקיום יחסים לא מוגנים לפנות לרופא מומחה פריון לבירור, ובגילך לא יותר מחצי שנה .
להזכירך לקחת חומצה פולית לפחות 3 חודשים לפני הריון מתוכנן וגם ייעוץ גנטי וייעוץ רופא נשים מטפל לפני - בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה חוץ גופיתיורם24/02/2007
אני גבר נשוי, ובכל זאת רוצה ללדת ילד עם אישה הצריכ לעבור הפרייה.
האם יש דרך חוקית לעשות זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עו"ד
YAEL25/02/2007צריך הסכם אצל עורך דין וזה לא משנה אם אתה נשוי או לא במקרה שלי שאני חיה עם בן זוג קבוע מספר שנים ואנחנו לא נשואים היינו צריכים לעשות חוזה ולהעביר את זה לבית החולים שמטפל אחרת הם לא מסכימים לטפל וחוץ מזה גם חותמים בבית החולים לפני כל הפריה על הכרה באבהות זה חוק מדינה מקווה שעזרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת
YAEL25/02/2007מתנצלת גבר נשוי למרות החוזה אינו יכול לעבור טיפולים כי הם מבקשים צילום של תז על מצב סטטוס ונשוי יכול לעשות טיפולים רק עם בת זוג נוכחית הטעתי אותך קבל שוב התנצלותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוריותתמי23/02/2007
שלום לכם .
הייתי מאד מבקשת את עזרתכם, בני חי בהולנד ומאד מבקש לדעת היכן המרכז הטוב ביותר בהולנד , לטיפול בפוריות , תודה לתשובתכם המלומדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכזים בהולנד
ד''ר חורי סאמר27/02/2007שלום, עם כל הרצון לעזור אין לנו מידע ספיציפי על מרכזים לטיפולי פוריות בהולנד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיהאלמונית21/02/2007
שלום , לפני שנים עברתי גרידה אני ובעלי מנסים להכנס להריון אך בבדיקות שערכנו מסתבר שהשחלות שלי סתומות / סגורות יש לציין המחזור כבר 5 שנים סדיר ללא גלולות נאמר לי שאני צריכה לעבור לפרוסקופיה (מקווה שכתבתי נכון )שתוך כדי גם ינסו לפתוח את השחלות הבנתי שאם אני לא רוצה את התהליך הזה אני לא חייבת ויכולה לעבור לשלב של הפריות הרופא מתעקש ואני מפחדת האם אני חייבית את ההליך הזה יש לציין שהפחד נובע מפגיעה ברירית הרחם ...הרי גם ככה יש בעיה עם השחלות ...אשמח לשמוע עצה בעיניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלמונית
ד''ר חורי סאמר22/02/2007שלום את מתכוונת לחצוצרות חסומות ולא שחלות - חסרה לי תשובת צילום רחם וחצוצרות ומה הראה צילום זה כמוכן חסרים פרטים נוספים- בכל אופן לאפארוסקופיה מבוצעת במצבים של עקרות וחסימת חצוצרות ובפעולה זו ניתן בחלק מהמקרים להסיר את החסימה מהחצוצרות וגם ניתן להשיג מידע על סיבת החסימה, מידע זה חשוב להמשך הטיפול גם אם תגיעי להפריה חוץ גופית בסופו של דבר.
כמו כל פעולה חודרנית יש סיבוכים וסיכונים שאת צריכה לדון עליהם עם הרופא המבצע ובד"כ פגיעה ברירית הרחם לא נמנית בין הסיבוכים האופיניים לפעולה זו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)