מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהנירה20/02/2007
שלום רב!
אני בת 23 נשואה כחצי שנה .
אני ובעלי מנסים להכנס להריון ארבעה חודשים ועדיין לא הצלחנו!
אני ממש מוטרדת!
מתי הם ימי הביוץ? והאם יש סיבה לדאגה?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנירה שלום,
ד''ר יואב פלטיאלי21/02/2007אין מה לדאוג בשלב זה. הסיכוי להרות באופן טבעי הוא כ- 25% לכל חודש.
בכל מקרה במידה ולא תהרי בחדשיים הקרובים, ממליץ לפנות לרופא בתחום הפוריות לקבלת הסבר וברור ראשוני. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותיעל20/02/2007
אני בת 37 לאחר שתי לידות ואני מנסה מזה שנה וחצי להכנס להיוןללא הצלחה . לפני חדשיים החלפתי רופא והיא נתנה לי כדורי איקקלומין אך ללא הצלחה וגם קיבלתי מחזור די מוזר ובאיחור של 5 ימים . אני ובעלי עשינו בדיקות הורמונים ובדיקת זרע והכל תקין . מה עלי לעשות אני מיואשת ומפחדת לאבד תקוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל שלום,
ד''ר יואב פלטיאלי21/02/2007אחוזי ההצלחה לכל מחזור טיפול הם כ- 25% לכן יש להעזר בסבלות ולא להתייאש אחרי מחזור טיפול אחד. לאחר טיפול באיקקלומין המחזור יכול לאחר ולשנות את אופיו אך בכל מקרה כזה יש קודם כל לשלול הריון. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ללא הורמוניםמיכל20/02/2007
שלום רב,
אני מעוניינת לעבור הזרעה מתורם שהוא ידיד נפש. איך בדיוק עובד תהליך ההזרעה? האם צריך לקחת הורמונים כמו בטיפולי IVF? אן שפשוט מכניסים אותו פנימה בזמן הביוץ.
ועוד שאלה - המחזור שלי לא ממש סדיר, איך אפשר לדעת מתי יש ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום,
ד''ר יואב פלטיאלי21/02/2007לפי החוק בישראל, אשה יכולה לעבור הזרעה רק מתורם אנונימי, מבעלה, או מבן זוג שאיתו יש לה הסכם שיתוף שנערך ע"י עו"ד.
לגבי אי סדירות המחזור ושיטת ההזרעה המתאימה לך אני ממליץ לפנות לרופא גניקולוג המתמחה בתחום הפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני19/02/2007
שלום דר לויט !!!!
אנחנו הורים לילד בן 3, החלטנו לעשות סיבוב 2
אבקש לדעת האם צריכים לבצע שוב פעם את כל הבדיקות לפני התחלת
הפריה( כגון בדיקת זרע וכ"וד)
יום טוב
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני (את)
ד''ר נתן לויט20/02/2007אכן יש צורך בבצוע כל הבדיקות מחדש. (אם הילד בן 3 עברו כ - 4 שנים מאז ביצוע הבדיקות הקודמות)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה ליאורנה15/02/2007
כמה זמן בערך אחרי החזרת עוברים אפשר כבר לשמוע דופק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורנה
ד''ר נתן לויט20/02/2007ניתן לראות דופק כ- 4 שבועות לאחר ההחזרה ע"י US וגינלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםאלונה13/02/2007
שלום, יש לי מחזור לא סדיר וקיבלתי הפניה למעקב זקיקים. איך יודעים מה היום הכי טוב להגיע?
אני היום ביום ה-15 למחזור....האם כבר מאוחר מידי לעשות החודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה שלום
ד''ר חורי סאמר14/02/2007המעקב תלוי באם את לוקחת טיפול תרופתי לביוץ או המעקב מבוצע במחזור טבעי, זה תלוי גם במטרת הבדיקה. כדאי ליצור קשר עם הגורם המפנה לקבלת מועד מתאים לבדיקה ולשאול אם זה מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהYAEL13/02/2007
אני בת 42 אמא לשתי בנות עשיתי כבר 5 IVF ותמיד יש ארבעה עוברים יפים שמכפילים את עצמם ל8 תאים ואחרי שמחזירים אותם לרחם תמיד התשובה לאחר 12 יום שלילית הרופא טוען שהביציות כבר זקנות ולכן אין התפתחות האם להמשיך לנסות או לוותר כי אין לי סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל שלום
ד''ר חורי סאמר14/02/2007איכות הביציות יורדת עם הגיל כך גם יורד אחוז ההצלחה בטיפולי פוריות בכלל והפריה חוץ גופית בפרט,במיוחד בגילאים מעל 40. לציין שישנם הצלחות בגילאים אלו.
קשה לי לענות לך לגבי הסיכוי שלך ספיציפית מאחר וחסרים לי פרטים. הייתי ממליץ לך לדון עם הרופא המטפל שלך ,אשר כל האנפורמציה נמצאת מולו ,לגבי הסיכויים והאפשרויות במקרה שלך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה שחלות פובליציסטיות?ניקול12/02/2007
אני מקווה שכתבתי נכון ...ומה הסימנים לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ניקול
ד''ר אילן קלדרון12/02/2007קשה לענות על שאלה מורכבת כזו בתשובה קצרה בפורום. אני ממליץ שתפני לפרק על PCO (שחלות פוליציסטיות) בספר פוריות מאלך ועד טף מאת ד"ר יתי בר-חוה וענת שינקמן בן-זאב בהוצאת משכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי11/02/2007
לקחתי גלולות יותר מ-10 שנים והפסקתי לפני כמה חודשים, בגלל שהחלטתנו להכנס להריון.
בחודשים הראשונים היה מחזור סדיר, ועכשיו אני כבר חודשים בבלאגן - כל הזמן יש לי דימומים, המחזור עצמו מגיע כל שבועים והתחלתי להרגיש חולשה.
בגלל הבלאגן הזה אנחנו בוקשי עושים סקס...ואין לי איך לדעת אם יש לי בעיה הפוריות או לא.
האם יכול להיות שאני אסבול מבעית פוריות? איזה בדיקות צריכים לעשות במקרי כאלו בשביל לברר אם הכל בסדר? האם בדיקה גניקולוגית זה מספיק או שצריך משהו בנוסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למישהי
ד''ר אילן קלדרון12/02/2007את חייבת להבדק ע"י גניקולוג שיקבע את סיבת אי הסדירות במחזור ואח"כ לנסות להרות מס' חודשים תוך שימת לבלמועד הביוץ. במידה ולא תהרי יש לפנות למרפאה המטפלת בליקויי פוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצלחת IVFשרית06/02/2007
לפני שבועיים עברתי שאיבה,ולפני 12 יום החזרת 3 עוברים...עוד יומיים אמורה לעשות בדיקת הריון.בינתיים,יש לי כאבים בבטן, בדומה לכאבי מחזור.
האם זה אומר שהטיפול כשל?או שקורה שיש תופעות של לפני מחזור,גם אם יש הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
ד''ר חורי סאמר11/02/2007כולי תקווה שכשתקבלי את הודעתינו, זה יהיה לא רלוונטי כי נוכחת לדעת שאת בהריון ואם לא תמשיכי הלאה ובהצלחה בהמשך
לשאלתך - כאבים ו/או תופעות של לפני מחזור ואיפילו דמום , אינם בהכרח מצביעים על כשלון הטיפול - הם יכולים להיות גם אם את בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאמיסון06/02/2007
רציתי לשאול מה זה ניתוח microdissection לגבר ומה אחוז הצלחתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיסון שלום - פרטיך אינם מספיקים
ד''ר חורי סאמר11/02/2007השם שציינת אינו מספיק בכדי לענות - נשמח לענות לך כשתוסיפי יותר פרטים - כגון : באיזה הקשר מבוצע הניתוח? ומדוע ואז נוכל להבין מה הכוונה ונוכל לענות - מה שציינת זה מיקרודיסקציה וזה דבר כולל ואינו ספיציפי לא לאיבר ולא לרקמה -הפירוש של זה חיתוך זעיר או הפרדה זעירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)