מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עיקוב במחזור + הזרעהלל07/07/2007
עברתי 2הזרעות החודש + זריקת אוביטרל לחיזוק המהלך, יש לי עיקוב במחזור של כ-5/6 ימים (בעלת מחזור סדיר של 28-29 יום), אך נפיחות לאורך כל אותם ימים עם קצת רגישות בחזה, זאת ההזרעה ה-6 שלי , בנוסף עברתי צילום רחם, מה הם הסימנים לדלקת אגן שאני צריכה לידאוג מהם? אני עם תחושה של מחזור שאמור להגיע כל רגע כבר מיספר ימים, האם אוביטרל יכולה לגרום לציסטות? חשוב לציין שאני בת 42,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי08/07/2007אוביטרל אינו גורם לציסטות.
הסימנים לדלקת באגן הם כאבי בטן חזקים מלווים לעיתים בחום.
אם יש איחור בוסת למה את לא עושה בדיקת הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקוב במחזור + הזרעהלל07/07/2007
עברתי 2הזרעות החודש + זריקת אוביטרל לחיזוק המהלך, יש לי עיקוב במחזור של כ-5/6 ימים (בעלת מחזור סדיר של 28-29 יום), אך נפיחות לאורך כל אותם ימים עם קצת רגישות בחזה, זאת ההזרעה ה-6 שלי , בנוסף עברתי צילום רחם, מה הם הסימנים לדלקת אגן שאני צריכה לידאוג מהם? אני עם תחושה של מחזור שאמור להגיע כל רגע כבר מיספר ימים, האם אוביטרל יכולה לגרום לציסטות? חשוב לציין שאני בת 42,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כותבים "עיכוב" ולא "עיקוב".........
שירה07/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי08/07/2007ראי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד...טלי07/07/2007
שלוםרב !
האם ניתן למדוד עובי שקיפות עורפית של העובר ע"י מכשיר אולטרסאונד מהדור השין יותר, בעל איכות ראיה גרועה וללא תוכנת חישוב שקיפות עורפית?
כמה התוצאה תהיה קרובה למציאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנטונת
טלי07/07/2007מה קצב גדילת עובי השקיפות אצל עובר בן 11-12 שבועות?
כמה היא תגדל בשבוע?
ושוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום טלי
ד''ר דוד ישי07/07/2007אנחנו לא מדברים על קצב התעבות העורף. המחקרים שנעשו כדי לקבוע את הנורמה נעשו על הריונות בשבוע 12 (פלוס מינוס) . ישנה טבלה שבה מצוין הגבול העליון של הנורמה לפי שבוע ההריון והסיכון לתסמונת דאון לכל מדידה שהיא מעל לאותה נורמה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום טלי
ד''ר דוד ישי07/07/2007השקיפות העורפית היא מדידה פשוטה של מרחק בין שתי נקודות. אין צורך בתוכנתה מתוחכמת כלשהיא. הדבר הקובע ביותר הוא מיקום שתי הנקודות האלה במדוייק. לכן מה שחשוב זה לא סוג המכשיר אלא המקצועיות של הרופא הבודק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםסימי06/07/2007
שלום רב,
לפני יומיים הפסקתי להזריק גסטון לאחר שאיבה והחזרה מכיון שבבדיקת הדם התברר שאין הריון.
כל היום אני מאד סובלת מכאבים בבטן התחתונה (איפה שיש כאבי מחזור בדר"כ), כאבי ראש חזקים, חום (נמוך), הזעה מוגברת.
האם זה מה שקורה בדר"כ? יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוזה
ד''ר דוד ישי07/07/2007זה לא מה שקורה בד"כ ולכן אני ממליץ לך ללכת לרופא לבדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה לאחר IVF בבקשה תשובתכם!דניאלה06/07/2007
שלום לרופאים המקסימים!
אני בת 29, לאחר IVF שני נקלטתי, הוחזרו 2 עוברים בעלי 8 תאים יפהפיים להגדרת המעבדה ונקלטו שני שקי הריון האחד התפתח לדופק והשני נותר שק הריון עם חלמון ועובר קטנטנן ללא דופק.
בשבוע 9 פלוס יומיים ניגשתי לבדיקת אולט' כמדי שבוע ונודע לי כי העובר שהיה עם דופק , פסק לפעום ... נאלצתי לעבור גרידה בכאב רב.
הייתי שמחה אם תוכל להסביר לי כיצד קורה שעובר עם דופק מפסיק להתפתח??? דרך אגב הוא פיגר בגודלו מבחינת הערכים של האורך המופיעים בספרי הריון בשבוע וחצ, אבל הרופא לא ציין זאת כבעיה כלל. חשוב לציין כיבתחילת ההריון הבטא הכפילה את עצמה כמו שעון ובכל זאת קיבלנו בשורה מרה כל כך....
האם השכיחות למות עובר ולהפסקת התפתחות גדולה בהריונות מבחנה ביחס להריונות טבעיים?
אני ממש חוששת מההריון הבא... נראה לי שזה יהיה ממש קשה לעבור מבדיקה לבדיקה...
האם נכון יהיה לומר שנפלתי ב סטיסטיקות גם של הריון שלא מתפתח לפניי דופק שבה האחוזים להפלה הם 50%
וגם בסטיסטיקה של ה20% של הבנות שיחוו הפלה לאחר דופק? האם מתייחסים להריון תאומים כ2 הפלות ולכן הסבירות שאחווה הפלה בהריון הבא גבוהה יותר יחס לכך שההריון היה של עובר אחד מלכתחילה שנופל?
תודה רבה רבה לך וסליחה על האורך אני היסטרית....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סתיו
ד''ר דוד ישי06/07/2007הפלות בשליש ראשון של ההריון שכיחות מאד ( עד 20% = אחד מכל 5 הריונות ) . ברוב המוחלט של המקרים מדובר בעוברים לא תקינים . בד"כ מדובר בתקלות כרומוזומליות שונות ומקריות. הדבר נכון כנראה לגבי הריון צעיר מאד ( כימי ) ובאותה מידה לגבי הריון שהגיע לשלבים מתקדמים יותר ( שבוע 8-9 ). הסיכויים להפלה של הריון IVF גבוהים מעט יותר ביחוד כאשר מדובר ב ICSI .
את צריכה להתעודד מהעובדה שכבר בטיפול השני הרית. תהיי אופטימית ואל תלחיצי את עצמך בפלפולים מתמטיים וסטטיסטיים. תזכרי שבהריון הבא יש לך סיכויים של 80% שההריון יהיה תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר דויד! שאלה נוספת ואחרונה
דניאלה06/07/2007תודה רבה רבה על העידוד! ועל תשובתך המהירה!
העוברים לא נוצרו בשיטת ICSI אלא בהפרייה רגילה של הפגשת זרע וביצית.
תודה לך! אני בהחלט אנסה לאמץ את מה שרשמת ולקוות לטוב הרי בכל התהליך הזה חייבים אופטימיות...
שאלה קטנה נוספת בשאיבה זו נשאבו 8 ביציות מתוכם 7 הופרו ל8 תאים ו2 הוחזרו והתוצאה ידועה לך. האם היית ממליץ לי לנסות ולהחזיר את העוברים המוקפאים או שיש חשש שמא העוברים המוקפאים שנוצרו באותו טיפול ייתכן וגם להם נוצרה בעייה כרומוזולית? בהתייחס ששניים מתוך העוברים למעשה לא התפתחו כמו שצריך להריון תקין. מודה לך מאוד מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סתיו
ד''ר דוד ישי07/07/2007אנחנו אף פעם לא יודעים איזה עובר יתפתח להריון תקין ואיזה לא . בהחלט אפשר שהעובר/ים התקין הוא אחד מהמוקפאים שלכם. לכן , למרות שהסיכוי להריון קטן יותר בעוברים מוקפאים/מופשרים אנחנו אף פעם לא מתחילים בטיפול חדש לפני שמחזירים אותם לרחם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא מחזור ללא ווסתלא משנה06/07/2007
חברתי בגילאי ה 30 ומאז שאני איתה לא קיבלה מחזור = דימום , ששוחחנו על כך מסתבר כי מעולם לא קיבלה מחזור. היא נבדקה שהייתה בגיל ההתבגרות ואמרו לה כי ברגע שתרצה להביא ילדים לעולם ינתנו לה כדורים שיעוררו את המחזור בגופה .
שאלתי
האם יהיה היא תוכל להביא ילדים לעולם ואיך ?
מה הסיכויים להביא ילדים ?
כמה התופעה בזו נפוצה ?
מה ההשפעות שיש על גוף האישה בכך שאינה מקבלת מחזור ?
מה ההשפעות וההשלכות שיש לטיפולים על גופה ?
אודה לתשובתכם
חבר דואג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי06/07/2007מעט אינפורמציה והרבה שאלות.לצערי עם המידע שמסרת, התשובה המקצועית היחידה שאוכל לתת היא שיש צורך לעשות לחברתך בדיקה גופנית ( כולל אולטרסאונד ) וכן בדיקות הורמונליות כדי לקבוע אבחנה. ורק אז ניתן יהיה לקבוע תוכנית טיפול ואת סיכויי ההצלחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםאורלי06/07/2007
להלן חלק מתוצאות צילום הרחם שלי, הרחם בגודל וצורה נורמלי
There is flow of contrust through the left fallopion tube with spread contrast to the peritonial cavity
There is no passag of contrast through the right fallopion tubes
no evidence of cervical in sufficency
שאלתי מה פירוש האבחנה? ומה המשמעות שלה לגבי המשך טיפולי הפוריות (האם יש טעם להמשיך טיפולי זריקות או לעבור לטיפולי הפרייה)
ומה אחוזי ההצלחה בכל דרך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירן
ד''ר דוד ישי06/07/2007המשמעות היא שחלל הרחם תקין. חצוצרה שמאלית תקינה . חצוצרה ימנית לא הודגמה ( יתכן שמדובר בבעיה אמיתית ויתכן שלא. תשובה סופית ניתן לקבל בלפרוסקופיה ) . אין עדות לבעיה בצואר הרחם.
הסיכוי להריון עם חצוצרה תקינה אחת דומה לסיכוי להריון עם שתי חצוצרות ולכן יש טעם לנסות טיפולים עם הזרעה . ולכן גם אני לא חושב שצריך לעשות לפרוסקופיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר'.רחלי05/07/2007
היי,
1.רציתי לשאול אם ידוע לך על מקרי רשלנות של מדיקל סנטר בהרצליה,והאם מומלץ לעבור לטיפול במקום אחר?
2.האם זה הגיוני שמתוך 24 ביציות שנשאבו רק 18היו ראויים ,רק 12 הופרו, ורק 2 (מתוך ה12) שהחזירו לי ,כל השאר לא היו ראויים להקפאה או לא צמחו ???
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיקל סנטר
יעל05/07/2007שלום לך,
לא רוצה להיות מבשרת רעות, אבל במדיקל סנטר היה לפני מספר חודשים את הסיפור של טעות בהפריות (3 ביציות הופרו בזרעים לא נכונים).
ראי קישור לכתבה מעיתון הארץ:
http://haaretz.com/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=863534&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0
או תריצי חיפוש בגוגל ותמצאי את כל הפרטים.
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה,אבל...
רחלי06/07/2007שמעתי על זה פשוט רציתי לדעת אם זאת הפעם הראשונה שקורים שם דברים כאלו,ואם כדאי להחליף מרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רחלי
ד''ר דוד ישי06/07/2007מכיוון שפנית בשאלה לדר' ולא בשאלה כללית אענה גם אני.
ידוע לי על תקלה שהייתה במדיקל סנטר ופורסמה בעיתונים.( כפי שכתבה לך זאת שהגיבה לשאלתך). ראוי לציין שתקלות מסוג זה נדירות ביותר וגם אם רצוי שלעולם לא תקרנה, הן עלולות להתרחש בכל יחידה. אני חושב שעם כל הביקורת על התקלה שקרתה צריך לתת למדיקל סנטר את הקרדיט על כך שלא נעשה נסיון של הסתרה או השתקה אלא נסיון אמיץ להתמודד עם התוצאה ולהקטין את הנזק למינימום .
לגבי סעיף 2. השאלה אינה של הגיון אלא של אפשרות. האפשרות קיימת. ראיתי גם תוצאות גרועות יותר. תלוי איך איכות הבייציות ואיך איכות הזרע.
אוסיף הערה משלי. אם נגרע אפילו במעט האמון שלך בצוות שמטפל בך ויש לך אפשרות לעזוב ולקבל את הטיפול במקום אחר , עשי זאת . בעיני האמון של המטופל בצוות המטפל בו הוא אחד המרכיבים החשובים להצלחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית עבה מידייעל05/07/2007
שלום רב,
אני ביום שלישי לוסת, לפני הזרעה. היום בבדיקת US היתה רירית עבה של 5.6. הדימום כבר נפסק הבוקר. מה זה אומר שהרירית עבה בשלב הזה והאם זה מעיד על בעיה לקראת הטיפול הקרוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקה היקרה:
פרופ' שחר קול05/07/2007לא נראית בעיה מכיוון הרירית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר סיום הווסתרויטל05/07/2007
שלום,
אני אחרי הזרעה 3 שכשלה.
לאחר סיום הווסת (יום אחרי) החלו דימומים שהפכו להפרשות חומות (אני שבוע מיום קבלת הווסת ויום מסיומה).
עליי לציין שהיה לי גירוי יתר שחלתי לפני שבועיים, כתוצאה מהטיפול( 75 מ,ל פיורגון).
בדיקת בטא הייתה שלילית מלפני שבוע.
מה עשוי להיות המקור לדימום זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל היקרה:
פרופ' שחר קול05/07/2007קשה מאוד לדעת את מקור הדימום.
לא קשור לגירוי יתר שהיה לך לפני שבועיים.
יש לבדוק את מקור הדימום.
אין מנוס אלא להיבדק ע"י הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התמיכה מספיקהיסמין04/07/2007
שלום ד"ר קול
אני שבוע בדיוק מהחזרת עוברים מוקפאים
מקבלת תמיכה של אנדומטרין 100 מ"ג - 1 בבוקר ו-2 בערב
אסטרופם 2 מ"ג 1 בבוקר ו-2 בערב
בבדיקת דם מהיום פרוגסטרון - 19 - האם לא נמוך מדי לדעתך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין היקרה:
פרופ' שחר קול05/07/2007המינונים שאת מקבלת הם מקובלים ותקינים.
לגבי רמת הפרוגסטרון - יש לדעת את היחידות: האם ננוגרם למיליליטר או ננומול לליטר?
בכל מקרה, יש להדגיש כי הרמה בדם לא בהכרח משקפת את הרמה ברירית הרחם (איבר המטרה לטיפול) שכן הספיגה דרך הנרתיק מעלה את ריכוז התרופה ברחם, יותר מאשר בדם.
סביר כי התמיכה שאת מקבלת היא טובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגן גבוה לאחר הזרעהתקווה גדולה04/07/2007
שלום וברכה,
בשבוע שעבר שאלתי כאן האם ישנו חשש להיווצרות ציסטות אצלי, משום ששבוע לאחר ההזרעה היו לי ערכי אסטרוגן גבוהים. טופלתי החודש בפרוטוקול שכלל כדור וחצי איקקלומין (75 מ"ג) למשך חמישה ימים, ויום לפני ההזרעה קיבלתי זריקת אוביטרל (באולטראסאונד נראו שלושה זקיקים גדולים).
לצערי, בדיקת ההריון יצאה שלילית, יש לי איחור בווסת ועדיין יש לי אסטרוגן מאוד גבוה.
שבוע לאחר ההזרעה (לפני שבוע):
אסטרוגן - 301pg/ml . ערכי ייחוס: 25-530
פרוגסטרון - 25.80ng/ml . ערכי ייחוס: 0.6-26.
שבועיים לאחר ההזרעה:
אסטרוגן - 121pg/ml.
פרוגסטרון - 5.70ng/ml.
הבעייה היא שהרופא המטפל שלי במרפאת הפוריות חולה, והאחות בחופשה, כך שאין לי את מי לשאול מה קורה אצלי. יש לציין שבפרוטוקול להזרעה שעשיתי בעבר עם gonal-F נוצרו לי 5 ציסטות גדולות (אבל אז לא קיבלתי שום משרן ביוץ, כגון אוביטרל).
אני חרדה מהצפוי, משום שאני מגיבה באופן בעייתי לטיפולים שונים, ואין לי את מי לשאול. אודה מאוד על תשובה מקיפה, משום שאני סקרנית מאוד (ולחוצה), וגם קצת מבינה בתחום.
תבורכו על פועלכם,
תודה,
בתקווה גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום וברכה:
פרופ' שחר קול04/07/2007הירידה המהירה ברמות ההורמונים מצביעה על כך שוסת יגיע בקרוב.
"ציסטות" לאחר מחזור טיפול עם איקקלומין או גונל F - תופעה שכיחה. לא להילחץ. זה עובר לבד.
בהצלחה לך.
החלמה מהירה לרופא, וחופשה נעימה לאחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתירבקה04/07/2007
שלום
ביום 21.06.07 החזירו לי עוברים ששאבו 4 ימים קודם לכן. בשאיבה הוצאו 13 ביציות.
החזירו לי 3 עוברים.
מאז יש לי כאבי בטן חזקים, בטן טפוחה ובחילות (הכאב מפריע לניהול שגרת חיים תקינה כי אני גם נהייתי עייפה מאוד).
אושפזתי בשבוע שעבר למשך יומיים בשל תגובה יתר שחלתית והפסיקו לתת לי תמיכה הורמונאלית. רציתי לדעת מתי זה עובר, והאם העובדה שכבר שבוע וחצי אני בלי כל תמיכה עלולה להשפיע על הסיכוי להריון?
כמו כן, אתמול הייתי ביום 13 להחזרת העוברים וביצעתי בדיקה ביתית והיא היתה חיובית.
עוד 3 ימים אני צריכה לפנות לבדיקת דם. האם הבדיקה הביתית אמינה?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבקה היקרה:
פרופ' שחר קול04/07/2007גירוי יתר שחלתי בהחלט יתכן לפי התיאור.
הפסקת ה"תמיכה" לא תפגע בהריון.
השחלות המגורות ביתר מפרישות מספיק פרוגסטרון. אין צורך בתוספת מבחוץ.
סביר מאוד שאכן התשובה החיובית היא אמינה.
אבל...מציע לא לוותר על בדיקת הדם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרולאנונימית04/07/2007
שלום,
אני מטופלת באיקקלומין חודש ראשון. החודש קיבלתי מינון של כדור פעמיים ביום (מהיום החמישי למחזור).
אחרי בדיקה אצל רופא הנשים הוא הפנה אותי לקבל זריקת אוביטרול.
רציתי לדעת מה הם התנאים האופטימליים לזריקה(גודל זקיק ורירית) והאם לא הייתי צריכה לעשות בדיקת דם כדי לוודא שלא היה ביוץ כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אנונימית04/07/2007רציתי לשאול האם כדאי להמנע ממשהו אחרי הזריקה.
האם מומלץ לנוח?ניתן לעשות התעמלות(הליכה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי היקרה:
פרופ' שחר קול04/07/2007לאחר טיפול באיקקלומין נהוג לתזמן את הביוץ עם אוביטרל.
הזקיק אמור להיות בקוטר של 20 ממ ויותר.
הרירית בעובי של 6 - 7 ממ ויותר.
ביוץ טיבעי יתכן, אך לא בהכרח גרוע אם הזרע תקין, ואם היה קיום יחסים.
באופן שיגרתי לא נהוג לבדוק זאת, אלא במצבים מיוחדים, למשל - שימוש בזרע של בנק הזרע, כאשר תיזמון ההזרעה מבחינת הביוץ הוא קריטי.
אם היה רק זקיק אחד, אין כל מיגבלות מבחינת פעילות גופנית לאחר מכן.
אם יש חשש לגירוי יתר שחלתי - רצוי להיות במנוחה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנונימית05/07/2007תודה רבה על התשובה המהירה.
יש לי שאלה נוספת.אני די בלחץ מהנושא - יהיה או לא יהיה הריון.
היו חודשים שמהלחץ היו לי איחורים של שבועיים ויותר במחזור.ברגע ש"החלטתי" שהחודש זה לא יקרה המחזור הגיע בזמן...
אני רוצה להוריד קצת מהלחץ שלי ורופא המשפחה שלי נתן לי מרשם לולריאן טינקטורה(אני מקווה שזה השם המדוייק).האם אפשר לקחת?
אם לא אז כן אפשר לקחת על מנת להרגע ולא להשפיע לרעה על הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי היקרה:
פרופ' שחר קול05/07/2007להלן ציטוט:
Valerian cannot be recommended during pregnancy or breast-feeding because there is not enough information available. In theory, valerian may cause birth defects. Pregnant women should avoid ethanol (alcohol) extracts.
עוד [a href=http://www.pdrhealth.com/drug_info/nmdrugprofiles/herbaldrugs/102830.shtml id=link]מידע[/a]
עוד [a href=http://www.intelihealth.com/IH/ihtIH/WSIHW000/8513/31402/346974.html?d=dmtContent id=link]מידע[/a]
ועוד [a href=http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=valerian+%2B+pregnancy&meta= id=link]מידע[/a] ממנו תוכלי לקרוא לגבי נתונים נוספים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש דחוףטלי03/07/2007
שלום
אני היום בשבוע 10 + 4 , הבוקר הלכתי לבדיקת אולטרסאונד שגרתית והטכנאית בדקה ביוזמתה את גודל שקיפות העורפית אצל העובר. (התור שלי לשקיפות רק שבוע הבא) . התוצאה שיצאה היא 1.9. מ"מ והיא הלחיצה אותי שהתוצאה גבוהה ושזה עוד יגדל.
בנוסף היא אמרה לי שלא כדאי לעשות בדיקת שקיפות עורפית שבוע הבא (אהיה בשבוע 11+5) אלא לדחות אותה בעוד שבוע.
השאלות שלי אליכם הן:
1. האם התוצאה שיצאה לה היא באמת גרועה ? האם היא באמת תגדל בעוד שבוע/שבועיים בוודאות שזה רק יחמיר את המצב...
2. האם לעשות שקיפות עורפית שבוע הבא (אהיה 11+5) זה באמת מוקדם מדי וכדאי לדחות בשבוע?
תודה רבה, אני בלחץ אטומי.
נ.ב. ההריון - הריון IVF וגילי 24 (אם זה משנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל היקרה:
פרופ' שחר קול04/07/2007אכן, קשה ומפרך להיות בהריון בעידן בדיקות האולטרסאונד התכופות.
אני מציע להירגע. לא להתרגש, לא להילחץ.
לבצע השקיפות במועד שניקבע לך.
ניתן להוסיף גם סקר ביוכימי של השליש הראשון להריון.
עם קבלת התוצאות לשבת עם הרופא המטפל ולקבל החלטות לגבי ההמשך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)