מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדדי אסטרודיול - שאלה חשובהבת אל14/08/2019
שלום. אני נמצאת בשבוע 6.הבטא לא כל כך גבוהה.. רק 3900..אבל האסטרדיול לא עלה מאז הבטא הראשונה ואפילו ירד מ 3500 ל 3100.אני אמורה לדאוג מהאסטרדיול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרדיול
פרופ` דוד בידר14/08/2019לא צריך לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי שק הריוןמיה14/08/2019
שלום. היום שבוע חמש פלוס שש. בטא 3400.נצפה שק קטן שמתאים לשבוע חמש ללא חלמון וללא עובר. האם יש סיכוי שאם אעשה שוב בדיקה בשבוע הבט משהו יכול להשתנות? האם ההריון לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור
פרופ` דוד בידר14/08/2019כפי שאת מתארת זה הריון לא תקין שבו התפתח רק השק.
תמיד כדאי לבדוק שוב כעבור שבוע ואם זה נשאר כך אז זה סופית לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים שהופך להריון עובר אחדדנית14/08/2019
שלום.
קראתי שלפעמים הריון מתחיל תאומים ואז אחד העוברים נספג וזה ממשיך כהריון עם עובר אחד וזה מתבטא בירידת בטא ואז עלייה והמשך רגיל.
אס בטא 30.7 היתה 248
ב6.8 היתה 106
ב8.8 היתה 118
ב9.8 היתה 59
יש לציין שהדימום הפעם היה רק 3-4 ימים בלבד ולא שבוע כמו שהיה בכל הפעמים הקודמות שהיה לי הריון כימי.התחיל 6.8 והסתיים 9-10.8
בטא הבאה תהיה ב18.8 כי אני בחו"ל כרגע.
יש סיכוי לפי הנ"ל שזה לא כימי אלא הריון שהתחיל תאומים ואחד ניספג והמשיך רגיל או שהסיכוי לכך הוא אפסי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת הפרוגסטרון בין 2 הבטאות
דנית14/08/201930.7 פרוגסטרון 34
6.8 ערכו 2 וחצי בלבד
הריון טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היריון לא תקין,קרוב לודאי היריון כימי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר14/08/2019זה הריון אחד שלא התפתח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לקביעת סף עליון להתעברות נוספת
דנית14/08/2019מכיוון שגילי בסוף אוקטובר יהיה 45 ומאוד מעוניינת בעוד ילד,אמשיך לנסות אבל רק טבעי.כי עובדה שעם הפריה בחודש מאי לא יצא כלום וביולי ניקלט הריון טבעי.זרעו של בעלי המבוגר מימני ב3 שנים תקין.עוד כמה חודשים מהיום(אוגוסט)הייתם ממליצים לי בנסיבות שלי להמשיך לנסות להגיע לעוד הריון(בתיקווה שהוא יהיה תקין)כך שאם תוך פרק זמן זה לא אגיע לעוד הריון-אז כבר אוכל לצאת מתוך הנחה שזה כבר לא יקרה יותר אף פעם?ואז כבר אתכנן את המשך חיי בהתאם,כי כרגע יש לי תכניות שונות שאני לא מיישמת אותן בהנחה ובתיקווה שעדיין יש סיכוי תאורטי להריון תקין,אז תעזרו לי בבקשה למתוח את קוו הגבול הסביר וההגיוני-עד מתי להמשיך לנסות.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר14/08/2019תנסי עד מלאת גיל 45 מלא,
אחר כך תעשי פרופיל הורמונלי ונגיד לך מה הסיכויים בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה בקשר לזריקת צטרוטיידטל13/08/2019
שלום רב, התחלתי להזריק צטרוטייד כבר יומיים (בנוסף למנופור) מזריקה בשעה21:00 בערב, יש לי היום תור לרופא ב23:00 בלילה ורק אחרי אקבל הנחיות להמשך.... האם במידה ואצטרך להזריק צטרוטייד גם היום(זה יהיה בטח ממש מאוחר לפחות 00:00 בלילה. האם יכול לקרות "פדיחה" ולבייץ עקב הבדלי השעות של ההזרקה? האם צטרוטייד פועל ל24 שעות בלבד ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטרוטיד
פרופ` דוד בידר13/08/2019באותו יום שאת אצל הרופא ידכם להזריק אז דברי איתו טלפונית להוראות הזרקה טרם הביקור אצלו.
אם הוא רוצה לתת הנחיות אחרי זה גם בסדר להזריק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שיניים בהריוןסיגל12/08/2019
שלום רב, האם מותר לבצע ניקוי שיניים שכולל אלחוש מקומי, אצל שיננית, בשבוע 14-15? בלי אלחוש אני לא מסוגלת לעשות... מדובר בהריון לאחר החזרת עובר מוקפא, עובר יחיד, בינתיים ללא סיבוכים בהריון ב"ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית
פרופ` דוד בידר12/08/2019כן
ורצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכה למועד הביוץ הקרובדנית12/08/2019
בעקבות ההריון(הכימי)הטבעי והמפתיע כמעט בגיל 45,קיבלתי"תיאבון"והחלטתי לנסות להיקלט שוב מיד אחרי התאפסות הבטא.אחזור על הנתונים ואבקש הערכה למועד הביוץ הקרוב פלוס מינוס מספר ימים לכאן או לכאן.
30 ליולי בטא 248 פרוגסטרון 34 אסטרדיול 455
6 לאוגוסט בטא 106 פרוגסטרון 2 וחצי ואסטרדיול 124.דימום התחיל.
8 לאוגוסט בטא 118
9 לאוגוסט בטא 59(בעבר בטעות רשמתי 52)
דימום הפסיק בלילה שבין 9 ל10 לחודש.
כרגע בחו"ל-חוזרת ארצה ב18 לפנות בוקר.בדיקת התאפסות בטא באותו הבוקר כולל lh,פרוגסטרון ואסטרדיול וב19 ביקור אצל הרופא,אולטרסאונד והתחלת מעקב ביוץ.
על פי תמונת המצב הנ"ל-סביב איזה תאריך יהיה הביוץ הקרוב פלוס מינוס מספר ימים לכאן או לכאן?(לדוגמא-אם תירשמו 26 לאוגוסט זה אומר פלוס מינוס מספר ימים לכאן או לכאן כלומר שסביר שיהיה בין 22 ל30 לחודש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נחכה לראות שהביטה התאפסה לחלוטין וגם אז הספקולציה תהיה לא מדיקת בלשון המעטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון בדיקת זקיקיםנועה12/08/2019
שלום,
אני בת 39 בהריון שבוע 24, בעברי לידה מוקדמת בשבוע 36, 5 ניתוחי רחם בגלל דו קרני עם מחיצה והידבקויות.
לפני ההריון הנוכחי עשיתי בדיקות זקיקים ובייצתי סביב היום ה20 לפחות אם לא יותר (הריון ספונטני פרט למעקב זקיקים)
לפי האולטרסטונד הראשון ובשקיפות הרופא בסיכון החליט לא לתקן תאריך ווסת. עכשיו בסקירה ה2 יצא פער של שבוע.
האם העובדה שבייצתי בשבוע איחור ומעלה לא מצריכה תיקון תאריך? כיצד זה ייתכן הרי ההריון בטוח קטן בשבוע לפי זה.
זה חשוב לי במיוחד בגלל ההריון בסיכון, עם חשש ללידה מוקדמת ותאריך לקיסרי שאני אמורה לעשות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
פרופ` דוד בידר12/08/2019פער של שבוע הוא לא משמעותי בשבוע זה והוא בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מאותה שחלה כל חודשליאת11/08/2019
שלום,
אני בטיפולי פוריות (יחידנית) עם הזרעות מחודש מאי. בת 33, כל הבדיקות היו תקינות. פרופיל הורמונלי שבוצע ביום 3 למחזור היה:
E-2= 157pmol/L
17-OH-PROGESTERONE= 3.94 nmol/L
TSH= 3.24 mIU/L
FSH= 5.70 IU/L
LH= 10.00 IU/L
במעקבי הזקיקים שמתי לב כי כל הזמן רק שחלה שמאל מבייצת-
ניסיון ראשון בחודש מאי עשינו מחזור טבעי עם אוביטרל ובייצתי מצד שמאל (היו זקיקים קטנים בימין).
ניסיון שני בחודש יוני שימוש בלטרוזול ואוביטרל- שוב ביוץ משמאל וכמה זקיקים קטנים מימין.
חודש יולי עשינו הפסקה כך שאני לא יודעת מאיזה צד בייצתי.
עכשיו נמצאת בניסיון שלישי, עם גונאל F במינון 37.5 מהיום החמישי למחזור. ביום 9 למחזור התחלתי מעקב זקיקים- לא היו כלל זקיקים בצד ימין, ובשאמל 3 זקיקים בגודל 10. היום, יום ראשון, זה יום 12 למחזור. המשכתי את המעקב וכבר יש זקיק מוביל בשמאל בגודל 14 ועוד אחד בגודל 10, צד ימין אין כלום.
האם זה תקין שרוב הביוצים מתרחשים כל הזמן בשחלה שמאל? ושהפעם עם גונאל אין בכלל זקיקים בצד ימין?
האם יכול להיות שזה אומר שישנה בעיה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר11/08/2019לא כתבת אם עברת הפסקות הריון או ניתוחים אחרים בכלל.
בכל אופן כרגע את מטופלת במינון נמוך של הורמונים וזו התגובה.
יתכן ושחלה שמאל פחות מתפקדת אך זאת נראה בהמשך.
ממליץ לעבור להפריה חוץ גופית בגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת11/08/2019תודה על המענה!
לא עברתי מעולם הריון או הפסקת הריון, ואף לא ניתוח מכל סוג. מעולם אפילו לא התאשפזתי.
לצערי ניסיתי כבר לבקש מהקופה (כללית) לעבור ל ivf, לפני שהתחלנו את הסבב הנוכחי, וקיבלתי סירוב בגלל שלא השתמשנו בהורמונים בשני הסבבים הראשונים.
מקווה מאוד שבמידה והסבב הנוכחי לא יצליח, יאשרו לי לעבור ל ivf.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר11/08/2019בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגובריס במחיר מופחת -בירורחוה11/08/2019
היי
יש ברשותי 2 קופסאות של פרגובריס במקרר...רשום על הקופסא 900 יחבל + 450 .
כל קופסא עלתה לי 850 שקלים.
אשמח למכור אותם בעבור מחיר מופחת...
בשורות טובות.
הרבה בהצלחה בעזרת השם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יוזמה ברוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון תקין סביב גיל 45דנית10/08/2019
מגיל 41 ועוד 4 חודשים ועד עכשיו(בעוד חודשיים-שלושה 45)6 הפלות מוקדמות.לפעמים מוקדמות יותר ולפעמים פחות אבל כולן עד שבוע 11.בעלי ב-3 שנים מבוגר יותר וזרעו תקין.בהנחה שזה תמיד נופל בגלל איכות ירודה של הביציות בגלל הגיל(בגיל 32 וגם 35 וחצי היו 2 היו 2 לידות מהריונות ספונטניים ותקינים)-עוד יש סבירות שאם למשל בעוד חודש או חודשיים שוב אקלט להריון אז הוא יהיה תקין או שהסבירות לכך אפסית?האם ידועים מקרים בנסיבות גיל דומות ומספר הריונות לא תקינים דומה שבסוף סביב גיל 45 ניקלט והיה תקין?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ` דוד בידר10/08/2019כפי שכתבת הסיכויים לכך נדירים.
בכל אופן היו מקרים של הריון טבעי בגילך, וגם תקין.
ולפי הסיפור שלך זה באמת אפסיים כמו שכתבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות על רקע איכות ביציות ירידה בגלל הגיל
דנית10/08/2019שאלה לידיעה כללית.יש כאלה שכבר בגיל 39-40 תתחיל אצלן תופעה של הפלות בגלל איכות ירודה של ביציות בגלל הגיל ויש כנראה כאלה שגם בגיל 43-44 לא תהיה להן את הבעיה הזאת.
רציתי חדעת מהו הגיל הממוצע,כזה שהוא לא מוקדם מידי,שבו מתחילה התופעה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות
פרופ` דוד בידר11/08/2019מגיל 40 ומעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה אחרי דופק עוברי
דנית11/08/2019ההפלה הראשונה והכי משמעותית היתה בגיל 41 ועוד 4-5 חודשים אחרי גילוי דופק עוברי.זה היה ביש מזל.שוב,לידיעה כללית בלבד,מה הסבירות להפלה על רקע איכות ירודה של הביצית בגלל הגיל אחרי דופק עוברי?נמוכה מאוד/נמוכה/לא נמוכה ולא גבוהה/גבוהה/גבוהה מאוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה
פרופ` דוד בידר11/08/2019בגילך הסיכויים להפלה כשרואים דופק סביב 15%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגילך-למה הכוונה?
דנית11/08/2019כשכתבת בגילך התכוונת בגילי שהיה כשזה קרה?(41-41וחצי)או גילי הנוכחי(44וחצי-45)
ושאלה נוספת-כשזה קרה לי בגיל 41-41וחצי רבתי עם בעלי מריבה משמעותית על רקע של קניית רכב.הוא רצה לקנות לי רכב מסויים ואני רציתי אחר.בכל אופן האם זה השפיע על כך שהיתה הפלה אחרי גילוי דופק עוברי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל
פרופ` דוד בידר12/08/2019מעל גיל 40 וככל שעולה בגיל אחוז ההפלות עולה.
לגבי האוטו זה תלוי באיזה אוטו, אם זה מיצובישי אז לא ואם זה מרצדס אז כן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוגסטרון היקלטות להיריוןרות09/08/2019
שלום וברכה, אני שנה אחרי לידה, מנסים להיקלט להריון, קיבלתי פעם ראשונה לפני 4 חודשים הפרשים שונים בין וסת, פעם 29 פעם 39, 31
כעת איחור של 8 ימים, עשיתי בדיקת הריון ביום ה5 של האיחור ויצא שלילי, הרופאה עשתה גם בדיקת פרוגסטרון שיצא 31.2 מה זה אומר? לפני ביוץ? אחרי? האם לעשות שוב בדיקת הריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר09/08/2019התוצאה לאחר ביוץ
יש לחכות לוסת ואם לא תגיע לבצע בדיקת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוה במהלך פרוטוקול קצרגל09/08/2019
רקע: בת 41, פרופיל הורמונלי תקין, רזרבה שחלתית טובה, תגובה שחלתית טובה בטיפול הקודם (פרוטוקול ארוך 20 ביציות, 18 הפריות, 5 עוברים באיכות טובה).
כעת פרוטוקול קצר: 4.8.19 יתחילת דיכוי דקפפטיל 0.1, למחרת צירוף פרגובריס 225 למשך 4 ימים ואז ביום החמישי להפחית פרגובריס ל150.
א.ס 9.8.19:
ימין: 6 זקיקים קטנים+1 זקיק 13 ממ.
שמאל: 7 זקיקים קטנים.
רירית 6.7
דם 9.8.19:
אסטרדיול 919, lh 6.4, פרוג׳ 8.5.
האם נוכחות פרוג׳ גבוה באמצע פרוטוקול עלול לשבש את הצלחת הטיפול? האם ראוי לבטל שאיבה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון גבוה
פרופ` דוד בידר09/08/2019איזה ערכים הם של הפרוגסטרון?
כמו כן תמשיכי ונראה מה התוצאות ביום א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון הינו 8.5
גל09/08/2019שלום פרופ׳,
הפרוגסטרון 8.5 ומעקב הזקיקים שתיארתי לעיל נעשו באותו יום כמובן.
היום (עוד בטרם היוודע תוצאת הפרוגסטרון) הייתי אמורה במקביל לדיכוי להוריד מינון פרגובריס ל150 יחידות. בשל התוצאה הגבוהה הרופא הנחה להמשיך באותו מינון התחלתי של פרגובריס 225 כלומר לא לרדת במינון וביום ראשון דם ומעקב.
מאיזו סיבה הפרוגסטרון כ״כ גבוה באמצע פרוטוקול? יודגש, שהתופעה לא קרתה קודם לכן כלל וכלל.
כיצד ניתן להוריד את ערך הפרוגסטרון באמצע הסבב?
האם ניתן להציל את הסבב?
האם שאיבה בנוכחות פרוג׳ גבוה אומרת בהכרח שאיכות הביציות תיפגע וסיכויי ההשרה יהיו נמוכים משמעותית?
מודאגת לגורל הסבב.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה8.5 nmol/l
גל09/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
פרופ` דוד בידר09/08/2019להמשיך טיפול ולחזור ביום א על הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיבה העיקרית למצב זה הינו הליך המדמה ביוץ מוקדם בעיקר עקב גי מתקדם,נוכחות שחלה פוליציסטית,מציאותה של ציסטה שחלתית,הפרעות בתפקוד יותרת הכליות על רקע גנטי כמו בהיפרפלסיה אדרנלית מולדת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה כזו המתאפיינת בעליה מוקדמת של הפרוגסטרון עלולה לפגוע באיכות רירית הרחם ובסיכויי ההשצרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה בבטן לאחר החזרהSharona08/08/2019
היי,
אני כ 9 ימים לאחר החזרת עובר אחד
החלו לי היום כאבים בצד שמאל בבטן למטה מעין תחושה של שריפה
מה זה יכול להיות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה הקודמת
Sharona09/08/2019היום תחושת השריפה נעלמה
אבל התחיל דימום קל בניגוב
ובנוסף מעין תחושה של חולשה ברגלים וכמו כאבי מחזור
בהחזרות הקודמות הדימום הגיע יום לפני הבטא
אני 9 ימים אחרי החזרה
29.7 - שאיבה
31.7 - החזרה
האם התחושות של אתמול והדימום זה סימן של השתרשרות מחוץ לרחם? או שזה יכול להיות דימום השתרשרות רגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין זה ממצא מייצג להצלחה או לא,יתכן והתחושות תגובתיות לטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושבת שלום
Sharona09/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון- עוד שאלה קטנה
Sharona09/08/2019הדימום כבר לא רק בניגוב
הוא לא כבד אבל אני לא יודעת אם להגדיר אותו קל
כרגע יותר קל ממחזור
יכול להיות שהמחזור הגיע מוקדם? 11 יום מהשאיבה (ביוץ)
לרוב לא זכור לי מקרים שהןא הקדים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט יתכן שמדובר במחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים - בירורמוריה08/08/2019
שלום וברכה,
החזירו לי עוברים ביום ראשון 4/8/19 ,לאחר ארבעה ימים כלומר יום חמישי 8/8/19 יצא לי בשירותים חתיכות בצבע לבן -שקוף באורך של 4 ס"מ וברוחב של 1ס"מ. בנוסף יש לי כאבים במפסעה ובאזור הרחם אני מרגישה לחץ. מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר08/08/2019זה יכול לבוא מתמיכה שאת שמה בנרתיק.
הכאבים והלחץ קשורים לטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר לידה וחצוצרה חסומהגלי08/08/2019
פרופ בידר שלום
הריון בשבוע 4 החלו דימומים אך בטא המשיכה לעלותו בשבוע 5+החל שוב דימום ונצפה שק .
בשבוע 6+ דימום רב ונצפה דופק הדימום פסק בשבוע 12. בשבוע 24 החל שוב דימום אושפזתי לאחר שאובחן שליית פתח וקיבלתי צלסטון והרופאים אמרו לי שמקווים שלא תהיה לידה מוקדמת עקב המצב אך מה שברור ניתוחו קיסרי והוסבר לי שלא תהיה לידה רגילה.
הצלחתי למשוך עד שבוע 32 בלי דימום ואז שוב דימום רב ומוגבר לאחר התייעצות צוות הרופאים החליטו לא לילד מידית ולראות עם הדימום נעצר וכל 3 שעות ניטור עוברי .
לבסוף בשבוע 37+ (היה לי תאריך לניתוח בשבוע 38) לאחר ששכבתי במיטה שמעתי פיצוץ חזק מאיזור הבטן וקמתי מהמיטה וזרם של דם בלתי פוסק פונתי באמבולנס כי לא יכולתי ללכת עקב איבוד דם רב.
העובר היה במצב טוב ללא מצוקה כלל, ילדתי בקיסרי חירום מיד בהרדמה מלאה והלידה עברה בשלום לבסוף הוחלט לא לתת לי מנות דם כפי שחשבו לעשות.
1. ברור לי שהדימום קשור לפיצוץ שהרגשתי . ממה יכול להיות פיצוץ כזה ? היה רעש חזק של פיצוץ ואז החל לרדת דם רב.
2. בעקבות הניתוח לאחר מכן היה לי קשה להרות שוב ואז בבירור גילו חצוצרה חסומה והידבקויות.
האם יש קשר בן חסימת חצוצרה והידבקויות לעובדה שהיה מדובר בניתוח חירום ולדימום שהיה רוב ההריון? אציין שלא היה לי קשיים לפני כן להרות ולא היה חצוצרה חסומה והגיל 34 ובהריון הזה שילדתי בקיסרי הריתי בנסיון ראשון. לבסוף הסירו הידבקויות והרתי מיד לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות
פרופ` דוד בידר08/08/2019יכול להיות מהניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר ניתוח קיסרי וחסימת חצוצרות
גלי08/08/2019פרופ בידר תודה על תגובתך.
ילדתי שוב אך בקיסרי רגיל ההריון היה תקין ללא דימומטם ואני רוצה ללדת שוב בעתיד .
האם יש מצב שהחצוצרה השניה נחסמה מהניתוח השני ושוב הידבקויות? או שהסיכויי נמוך כי זה לא הליך חירום הפעם. אציין כי החצוצרה שנחסמה נשארה כך ולא הוסר החסימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכוי לחסימת החצוצרה בעקבות ניתוח קיסרי חוזר נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)