מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולי פוריות והזרעה דחוףאור20/08/2019
שלום ד"ר, אשמח לדעת לגבי הנתונים שאצרף, האם היה ביוץ, האם ההזרעה מלווה בסיכון הריון מרובה עוברים..האם מומלץ לעשות את ההזרעה ? מה נתונים אומרים?
שחלה ימין: 16,17 18,20
שחלה שמאל:12,20(יש חסימה בצד שמאל)
הזרעה אמור להיות רביעי חמישי.(טיפול עם גונל 100 למשך 9 ימים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך מסמך מעקב זקיקים
אור20/08/2019מצרפת מסמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטעמי התגובה שלך חרגה מהרצוי ויש לך מספר זקיקים רב שמעמיד אותך בסיכון מוגבר להיריון רב עוברי,ההזרעה לכשעצמה אינה מחוללת היריון רב עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה דחוף המשך 2
אור20/08/2019כוונתך שכתבת "התגובה חרגה מהרצוי" התכוונת לכך שהתוצאות של המעקב גבוהות ממה שנדרש ורצוי?!
אז אם ההריון בסיכון מוגבר לרב עוברי, עדיף לבטל את הטיפול של ההזרעה ולא לקחת סיכונים מיותרים?(ומצד שני רשמת שההזרעה אינה יכולה לגרום להריון רב עוברי..אז כן ניתן לעשות הזרעה ולקיים יחסים, או עדיף להמנע על כל מקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור ההזרעה לכשעצמה בשום מקרה אינה סיבה להיריון רב עוברי,ריבוי זקיקים בשלים הנה הסיבה המרכזית,לכן לטעמי הטיפול הנוכחי חרג מהציפיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה דחוף המשך 3
אור22/08/2019אוקיי, אז במקרה הנוכחי הזה עדיף לבטל את ההזרעה?
ואם יש בנוסף חסימה בחצוצרה שמאלית, מה רוב הסיכויים שהריון יכול להקלט עם הורמונים כמו גונל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיכוי טוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה בטא וטיסהמישהי20/08/2019
הי,
מזכירה את הרקע:
בת 42.5. שנתיים בטיפולים (יחידנית. תרומת זרע). 7 שאיבות ומעל 10 החזרות. לראשונה בדיקת בטא חיובית בתאריך 16.8 (תוצאה מאה וחמישים). השאלה: הוזמנה טיסה הרבה זמן מראש ל23.8. כלומר בעוד 6 ימים מהיום.
מעדכנת: 18.8 הבטא 315.4
20.8 הבטא 414
מותר לטוס? היעד-הולנד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטוס
פרופ` דוד בידר20/08/2019ההריון לא תקין.
והיא אפשר בשלב זה לדעת איך מתפתח.
בעיה לא להיות קרוב לעזרה מצידנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון לטוס?
מישהי21/08/2019הי,
לצערי היום 21.8 שוב ביצעתי בטא: 467. נאמר לי שרב הסיכויים שאכן ההריון לא מתפתח בצורה תקינה. אך עדיין להמשיך לקחת התמיכה. באשר לטיסה- שמותר לטוס כי רב הסיכויים שלא ייגרם לי נזק מכך. (הבנתי שבערכים כאלו אין טעם לבצע אולטראסאונד). האם היית ממליץ לטוס? כדי להקל על הצער. של מצד אחד איבוד ההריון ומצד שני- איבוד החופשה שחיכיתי לה.
מה הסיכון בלטוס? גם אם אדמם זה בעצם מחזור לא? כי בערכי בטא כאלו רב הסיכויים שזה לא חוץ רחמי.וגם אם כן- זה יתבט רק בעוד שבוע שכבר אהיה בארץ. האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון
פרופ` דוד בידר21/08/2019אני כתבתי לך שההריון לא תיקון. זה לא נכון מה שנאמר לך שזה״רוב״ הסיכויים הוא לא מתפתח... זה ב 100% לא מתפתח, ולא ברור האמירות שאולי תמשיכי ויהיה בסדר.
ההריון לא מתפתח טוב ולכן אין לקחת תמיכה.
כל עוד ההריון לא תקין יש סיכויים שתצטרכי, אולי טיפול בחו״ל , בבית חולים.
זה יכול להיות הריון חוץ רחמי ועדיין התמונה לא ברורה.
לכן יש סיכון לא ברור מהריון זה.
אם את יכולה לחזור על הבדיקה לפני טיסה, אזי רק אם ההורמון ירד , אולי הייתי מסכים שתטוסי..
בשלב זה כדאי להישאר כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה על בדיקה מתי?
מישהי21/08/2019תודה רבה ד"ר על התשובה. זה עוזר לי לעשות סדר בראש.
הטיסה היא בשישי הזה 23.8 לפנות בוקר. כלומר אני יכולה להספיק לחזור על הבדיקה פעם אחת מחר. זה עשוי לעזור? האם יש טעם גם לאולטראסונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר21/08/2019תעשי מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
מישהי22/08/2019מהיום 22.8:
550.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר22/08/2019הבדיקה בעליה
צריכה לבצע אולטרה סאונד לשלילת בריון חוץ רחמי.
תפני בדחיפות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לא ברור
מישהי29/08/2019הי,
עליית הבטא נמשכה. נבדקתי לפני יומיים בu.s.
מלבד חלל רחם מוגדל וציסטות רבות בשחלות, נצפה ממצא קטן היפואקגוני בגודל 4 מ"מ בתוך הרחם. לא ברור האם זה שק הריון.
בטא מלפני יומיים 27.8 הייתה 1655. והיום 29.8 היא: 2686.1. אין לי דימומים. הפרוגסטרון גדול מ190. הפסקתי לקחת את התמיכה כבר לפני שבוע בתאריך 15.8
מה יכולה להיות הסיבה לכך שהבטא ממשיכה לעלות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר29/08/2019ההורמון יכול לעלות גם כאשר זה חוץ רחמי וגם כאשר זה תוך רחמי.
זה יותר מתאים לחוץ רחמי וצריך לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר לעקוב?
מישהי30/08/2019פרט לבדיקת בטא כל יומיים ואולטראסאונד?
ולמה כתבת שזה חוץ רחמי אחרי שבאוחטראסאונד יש ממצא בתוך הרחם?
אני סובלת מחוסר הוודאות הזאת. אני כבר שבוע ללא תמיכה ואין זכר לדימום.
למה? מתי מחליטים להתערב? מה צפוי לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך
פרופ` דוד בידר31/08/2019לפי בדיקות הבטא והמצב הכללי שלך כמו כאבי בטן, דימומים וכו׳
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הערך התקין של afp tm בשבוע 14+3קרן19/08/2019
רציתי לדעת אם תוצאה של 24.1 iu/ml תקינה לשבוע זה?
הרופא נתן לי לעשות את הבדיקה כשלעצמה עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חלבון עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/08/2019באישה בהריון רמת AFP בדם משתנה על פי לוח הזמנים הבא (ערכים ממוצעים ב-ננוגרם למיליליטר): שבוע 14 - 25.6; שבוע 15 - 29.9; שבוע 16 - 34.8; שבוע 17 - 40.6; שבוע 18 - 47.3; שבוע 19 - 55.1; שבוע 20 - 64.3; שבוע 21 - 74.9. בשבוע ה-32-31- להריון מגיעה רמת AFP בדם האם לשיאה (עד 500 ננוגרם למיליליטר), ומיד לאחר מכן היא יורדת במהירות עד השבוע ההריון ה-34-36 לרמה הנמוכה מ-2% של רמת השיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.כלוומר הערך שיצא לי הוא תקין?
קרן20/08/2019.
או.קי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה.מרגיע.
קרן20/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים והתאפסות בטאדנית19/08/2019
שלום לכם.
הבוקר 19.8 עשיתי בדיקת התאפסות בטא וגם פרוגסטרון ואסטרדיול.
והרופא עשה גם אולטרסאונד.
אמר שהרירית עדיין יחסית עבה והזקיק שבייץ להריון בגודל 18.5
והתוצאות:
בטא-שלילי(קטן מ1.2)
פרוגסטרון 1.1
אסטרדיול 808
תזכורת לתוצאות הקודמות
30.7 בטא 248,פרוגסטרון 34 ואסטרדיול 455
6.8 בטא 106,פרוגסטרון 2וחצי ואסטרדיול 124
8.8 בטא 118
9.8 בטא 59
למרות שביקשתי-הרופא לא הכניס לטופס הבדיקה של היום את LH LH כי אמר שבשלב זה שאין תוצאה על התאפסות בטא(הביקור היה בבוקר והתוצאות התפרסמו בצהרים)וכן כאמור הרירית יחסית עבה והזקיק שבייץ הוא 18 וחצי אין טעם להתחיל מעקב ביוץ.
אז לפי כל הנתונים שבידינו כעת-יש אפשרות להשות הערכה תוך כמה זמן מהיום (19.8)יהיה ביוץ?
אנסה להיקלט בלי לקבל את המחזור הראשון שאחרי ההפלה ורק אם אקבל אז אתחיל מעקב ביוץ.
מתי מומלץ להתחיל לקיים יחסים אחת ליום-יומיים?
הערה:בגלל הגיל המתקדם כמעט 45 יש נטייה לביוץ מוקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לבסס על סמך הנתונים מועד צפוי לביוץ בימים בקרובים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל 3.75 לתמיכה- בירורליאתוש18/08/2019
הרופא נתן לי דקאפפטטיל .3.75 לתמיכה.
לאחר החזרת מוקפא
לדעתי הוא התבלבל בין 0.1 ואני לא משיגה אותו.
אם אקח 3.75 זה משנה משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר18/08/2019נכון, הוא התבלבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה וגם מתוך סקרנות
ליאתוש19/08/2019מה היה קורא אילו הייתי לוקחת את ה3.75?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרנות
פרופ` דוד בידר19/08/2019זה היה גורם לדיכוי המערכת ההורמונלית למשך חודשיים וחצי.
גם הדקהפפטיל 0.1 מיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרוברה עבור מחזורמאי18/08/2019
הי, נטלתי פרוברה ב29.7 וקיבלתי מחזור ב7.8 .
כרגע הסתיים לי המחזור (18.8), מתי אוכל לקחת שוב פרוברה כדי לקבל? (אני לא מקבלת מחזור טבעי ללא פרוברה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה
פרופ` דוד בידר18/08/2019כל חודשיים וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר שלייה נמוכהנלי18/08/2019
פרופ בידר שלום
אודה לך עם תענה לי על שאלתי:
כל ההריונות שלי הם טבעיים אך בכל ההריונות היו שלייה נמוכה שבחלק מההריונות השלייה עלתה ובחלק לא עלתה וגרם לשליית פתח.
כאשר התחלתי לקבל תמיכות למרות הריונות טבעיים כגון : דופסטון ,זריקות פרוגסטרון וקרינון עד שבוע 12 השלייה החלה לעלות מהר ובהריונות ללא תמיכה לא עלתה השלייה בכלל וזה גרם להריון בסיכון .
האם יש הסבר מדוע בכל הריון זה מתחיל בשליה נמוכה? האם זה קשור להתמקמות עובר? כי נראה שכל העוברים אצלי מתמקמים באותו מקום כל הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר18/08/2019אין קשר בין מיקום השליה לטיפולי התרופות שקיבלת.
שיליה שעלתה, מראש לא היתה נמוכה אלה שזאת הייתה הערכת מבצע האולטרה סאונד.
לא מכיר מצבים שבהם יש השתרשות דווקא נמוך .
עצם העובדה שחלק מהשיליות היו לא נמוכות מראה שהשתרשות הייתה במקום אחר ולא שהשיליה ״עלתה״.וכאשר הייתה שיליית פתח זה השתרש נמוך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ivf ראשון- בירורנופית18/08/2019
שלום, בוצעה החזרת עובר אחד בעל שני תאים ( יומיים לאחר השאיבה)לפני יומיים ומאז יש לי לעיתים כאבי בטן ולחץ בבטן תחתונה - האם זה נורמלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` דוד בידר18/08/2019התופעות הן עקב השאיבה עצמה , ולפי התיאור שלך זה נורמלי.
במידה ויש שינויים ההרגשות יש להתייעץ שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ייחשב לשיעור הפריות יפה ולאחוז עוברים יפה במחזור טיפול?גל16/08/2019
שלום פרופסורים,
1. מה ייחשב לשיעור הפריות תקין/יפה?
2. מה ייחשב לאחוז טוב של עוברים ראויים להחזרה/להקפאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריות
פרופ` דוד בידר16/08/20191. 80% הפריות, עד גיל 35-36 ואחר כך זה אינדיודואלי.
2.מזה כ 60% עוברים יפים.
זה הממוצע ,אך זה גם תלוי במבנה הגנטי של האישה.
יש יותר פוריות ויש פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריות ועוברים
גל16/08/20191. כלומר 60% עוברים תקינים מחושב משיעור ההפריות שהתקבל ולא מסך כל הביציות שנשאבו?
לצורך הדוגמה, אם ההפריות הינם 10 במס׳ אז נעשה 60% מ10=6 עוברים? הבנתי נכון?
2. אז מעל גיל 36 נצפה לאחוזים פחותים ממה שציינת בתשובתך ועדיין זה ייחשב ״יפה״ או טיפול עם תוצאות גבוהות?
תודה פרופ׳!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריות
פרופ` דוד בידר16/08/2019לרוב זה 80 % כך שמצפים ל 8 הפריות ול 5 עוברים טובים.
יכול להיות גם 10 הפריות ו 6 עוברים טובים.
בכל גיל סיכויים שונים.
אם בגיל 36 יש התוצאה הנ״ל אז זה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר בדיקת בטאמישהי16/08/2019
הי,
בת 42.5. שנתיים בטיפולים (יחידנית. תרומת זרע). 7 שאיבות ומעל 10 החזרות. לראשונה בדיקת בטא חיובית בתאריך 16.8 (תוצאה מאה וחמישים). השאלה: הוזמנה טיסה הרבה זמן מראש ל23.8. כלומר בעוד 6 ימים מהיום.
מותר לטוס? היעד-הולנד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
פרופ` דוד בידר16/08/2019לטוס מותר אלא שיכול להיות מצב שההריון לא יתפתח טוב.
יכולים, או לא, להופיע דימומים . נראה מה תהיה המכפלה בעוד יומיים, ואז אפשר לכוון לפי זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטייד החדש שדורש קירורטל16/08/2019
שלום רב, לפני שאיבה הבנתי שהצטרוטייד החדש דורש קירור. רק היום נאמר לי... השתמשתי כבר 4 ימים שהוא היה בארון.. האם זה עלול להרוס את הטיפול?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פורום נהדר שתמיד נותן מענה מיד!!!
טל16/08/2019באמת עכשיו הסתכלתי רשום על העלון שניתן כ3 חודש לאחסן במקום מוצל מתחת ל30 מעלות. תודה רבה על המענה המהיר שבת שלום!!!
שיהיה בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר בידר האם פרופיל הורמונלי נראה תקין?מיכל15/08/2019
האם פרופיל הורמונלי נראה תקין? בוצע ביום השלישי למחזור. תוכל לומר לי מה אני יכולה לדעת להסיק? מהתוצאות צירפתי קובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר15/08/2019האם לקחת תרופות כלשהן לפני הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי( בידר היקר)
מיכל15/08/2019אתמול לקחתי סרוקסט ב12 בצהריים.
בין 17:00 ל 21:00 בערב לקחתי אקמול, אסיוול,אורומוקס. ובחצות לקחתי אקמול.
הדם נלקח היום בעשר ורבע. הייתי ערה משמונה ( לצורך הפרולקטין) אני קצת בלחץ..אפשר הסבר למה שאלת ? הבדיקה תקינה? מעידה על פוריות? ישנה בעיה? בנוסף הגיע התוצאה של בדיקת ה dhea-s04 התוצאה יצאה 9? זה בסדר?דר בידר בבקשה מימך אם אפשר לפרט לי..🙏🙏🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר15/08/2019באופן כללי הבדיקות בסדר.
פשוט רמות ה FSH ו הLH נמוכות קצת כמו אחרי לקיחת הורמונים כלשהם.
אם לא נטלת הורמונים אזי אין בעיה מסוימת בבדיקות והם בגבול הנורמה
לא ציינת את גילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פר בידר. אני בת 36
מיכל15/08/2019אמי בת 36.
אז מה זה אומר? יש עוד משהו שתוכל להגיד לגביי גילי ולגביי הבדיקות? תודה רבה על המענה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` דוד בידר16/08/2019בשלב זה את בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות
מיכח16/08/2019פר בידר אני רוצה לציין שמעולם לא ניסיתי להיכנס להיריון ועכשיו זה מהדהד לי בראש. למרות שאני מרגישה שעדיין לא רוצה ילד. אבל פוחדת שאפספס את הרכבת. לכן קצת מתחבטת בתוך עצמי מה לעשות ...שראיתי תפרופיל במבט ראשוני ממעט הידע שיש לי בנושא חשבתי שהתוצאות מצוינות. ואתה כותב "בשלב זה בסדר" הייתי שמחה להבין מה זה אומר. ומה אתה מציע לי? להקפיא ביציות ? הבן זוג שלי לא רלוונטי להקפאת עוברים אשמח לעצתך? והאם זמני מתקתק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאה
פרופ` דוד בידר16/08/2019כן, להקפיא ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים יום 11 למחזור בפרוטקול ארוךנטע15/08/2019
מנפור 450 כל יום הורמון גדילה
מדד להיום
e2 1456
LH 0.88
פרוגסטרון 1.11
זקקים -1 בגודל 19
2 בגודל 15
2בגודל 13
אחד בגודל 10
ועוד 3 קטנים
האם המדדים טובים לזמן התהליך
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה תקין הטיפול אמור להמשיך ובצעי בקרה גם מחר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hcg גבוה מידי שבוע 13+6קרן אור15/08/2019
בת 41 כמעט. בהיריון ספונטני. ניתנה תמיכה של קרינון כי ההריון היה בין הטיפולים עד שבוע 12 בהנחיית רופא. מהלך הריון תקין עד כה. שקיפות תקינה(nt 0.91) בבדיקת סקר ערכי הfree hcg היו גבוהים מאוד 19.1 . מעבר לזה הסטטיסטיקה היתה תקינה(ההמלצה היתה לחכות לחלבון עוברי) בוצע nipt שיצא תקין. שלשום הייתי אצל הרופא הריון בסיכון.אולטרסאונד תקין.שיליה במראה תקין כולל שחלות וצוואר רחם. הוא נתן לי באותו יום לעשות בדיקת דם לhcg. הבדיקה בוצעה כשאני בשבוע 13+6 והתוצאה שהתקבלה היתה מעל 200000.הוא אמר שהתוצאה מאוד גבוהה ושלח אותי לבצע שוב הבוקר וציין שהשיליה לא נראתה יום לפני כשיליה שמייצרת כל כך הרבה. אני מאוד לחוצה.זה הריון יקר מאוד ואולי אחרון -האם זה אומר שהשיליה שלי לא תחזיק מעמד ותספק לעובר את מה שהוא זקוק לו? האם ניתן לעשות משהו?(סקירת מערכות נקבעה לשבוע 16).אשמח למענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפנות ליעוץ גנטי להערכת סיכונים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אחרי ניתוח קיסרירותם15/08/2019
1. 6 שבועות אחרי קיסרי ניגשתי לרופא נשים שהסתכל על הצלקת ונגע בבטן וזהו
האם הבדיקה הזו מספיקה כדי לדעת שהרחם בסדר?
2. אם רוצים לבדוק שהחתך הפנימי ברחם תקין ונסגר וכו'- כעבור כמה זמן מהניתוח אפשר לעשות?
האם ה אולטראסאונד וגינאלי או ביטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי
פרופ` דוד בידר15/08/2019בעקרון הבדיקה מספקת. יש גם אפשרות לבדיקה גינקולוגית להעריך יותר טוב את גודל הרחם אם הרופא לא מתעצל.
צלקת ניתוחית אפשר לבדוק באולטרה סאונד לפני תכנון הריון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכננת הריון נוסף......
.15/08/20191. כעבור כמה זמן מהניתוח הצלקת ברחם אמורה להתאחות?
2. מתי רצוי לעשות בדיקה באולטראסאונד כדי לבדוק שהרחם תקין לקראת הריון חדש? מה אמורים לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכננת
פרופ` דוד בידר15/08/2019רצוי אולטרה סאונד אחרי חצי שנה.
הצלקת מתאחה מהר רק שזכור מקום מוחלש לכם כדאי להרות אחרי
8-12 חודש אחרי הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לחכות 8-12 חודשים גם אם אעשה שוב קיסרי יזום?
.15/08/2019
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר15/08/2019כן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)