מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יום שני לוסת -ריריתמירי15/10/2018
רירית הרחם 7 ביום שני של הוסת.האם תקין ולא עבה מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר15/10/2018אין משמעות לבדיקת רירית בוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם במהלך ההריוןקרן15/10/2018
שלום וברכה
בבדיקת abo group profile
מה בעצם בודקים?
מה סוג הדם ? והאם rh שלילי או חיובי?
או עוד דברים
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בודקים
פרופ` דוד בידר15/10/2018בודקים רק סוג גם וסוג הRH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת rh שבוע 28טליה15/10/2018
שלום וברכה
במידה והrh יצא חיובי
האם אצטרך בדיקות נוספות ? כמו בדיקת קמבס נוגדנים? או שאין צורך?
ובגלל שיצא חיובי לא אצטרך חיסון אנטי d
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RH
פרופ` דוד בידר15/10/2018אם הוא + אז לא צריך כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופסור בידר
טליה15/10/2018המשך
תודה על המענה קודם כול
זה בדיוק מה שאני רוצה לבדוק רק את הrh בלבד
אז למה בהפניה נותנים לי גם בדיקת קומבס
COOMBS INDIRECT
DIRECT
מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר15/10/2018נותנים אך לא עושים אלא במקרה ו RH שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בבטן תחתונה קרוב לצלקתשירי15/10/2018
אם יש לי בטן די נמוכה והטיפה לחץ קרוב לצלקת של הקיסרי הקודם..
כמו כן בלילה קמה לפיפי (כאילו לוחץ על השלפוחית) - האם זה מעיד על משהו?
שליית פתח / שיליה נעוצה / בן / בת??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
פרופ` דוד בידר15/10/2018לא מעיד על כלום.
תופעות של הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הריון כימיגל14/10/2018
שלום רב,
המושג הריון כימי עולה הרבה לדיון בפורומים ובתור אחת שלא חוותה זאת אשמח להסבר על העניין?
ומה ההבדל בין הריון חוץ רחמי להריון כימי?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימי
פרופ` דוד בידר15/10/2018הריון כימי - זהו הריון שיש בו ערכי הורמון הריון שהם חיוביים, למשל 120
אחר עולה קצת ל 200, או משהוא כזה ,ואחר כך יורד עד שהוא הופך לשלילי
הריון חוץ רחמי הוא הריון שגדל בחצוצרה והוא מסוגן כי יכול לגרום לדמם רב ערב התפתחות במקום צר ביותר ויש לטפל בו דחוף בכל מיני אמצעים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי הריון כימי
גל16/10/2018פרופ' בידר,
הבנתי. תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבב חצי טבע- סיכוייםטלי14/10/2018
שלום,
האם יש סכויים לסבב חצי טבעי ( מנופו0ר 300 יח' מהיום החמישי)
גם צטרויטטד ודקאפפטיל עד לשאיבה ( פרוטוקול קצר)
אובחנתי ב-2 בעיות:
הידרוספלינג דו"צ- מיועדת לניתוח לפרוסקופי
רזרבה שחלתית ירודה מאוד - AMH קטן מ-0.1
או מיותר בכלל להתחיל וישר ללכת לתרומת ביצית?
יש לציין שאני בת 38, לא נמצא X שביר .
מה אתם ממליצים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבצע ניתוח לכריתת החצוצרות,וטיפול עם תרומת ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבב חצי טבע- סיכויים
טלי16/10/2018תודה על תשובתך.
האם ניתוח כזה יכול לפגוע בעובי רירית? או ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא משפיע אדרבא הוא משפר את סיכויי ההשתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי אופן החזרהליבנת14/10/2018
שלום רב , בתאריך 11/10 אסטרדיול 550, lh 15.20 פרוגסטרון 2.4 בתאריך 12/10 אסטרדיול 426, lh 15.60 פרוגסטרון 2.8 הזקיק נצפה בשעה 13:30 והיה בגודל 19 עובי הרירית הייתה בסביבות 8.5 בתאריך 14/10 אסטרדיול 205, lh 7.50, פרוגסטרון 9.3 . הזקיק לא נצפה באולטרסאונד הרירית ירידה ל6.2 מספר שאלות כשלפני כן אדגיש שמדובר בביוץ טבעי ללא אוביטרל. העובר שנשאר לי הוא עובר קפוא יום 3 מגיל 40 והוא יחידי שנשאר . 1) האם יש טעם לבצע החזרה עם אסטרדיול כזה נמוך בעבר לאחר ביוץ האסטרדיול היה יותר גבוה לאחר ביוץ ולא נקלטתי גם. . 2) בתאריך 11/10 נדבקתי מביתי שהיה לה וירוס . עם חום והקאות יתכן וזה השפיע על ההורמונים של האסטרדיול והאם כדאי לאחר מחלה כשכבר החלמתי להחזירו ? 3) האם הביוץ התרחש בשישי או בשבת או שאין לדעת במדוייק ? 4) מה לדעתך היום האידאלי להחזרת מוקפא 3 ימים אם הבדיקה האחרונה נעשתה היום בבוקר בתאריך 14/10 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם כל כך הרבה סיבות טובות תדחי את הטיפול ליודש הבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עוברים יום חמשענת14/10/2018
שלום.עשיתי שאיבה והתפתחו לי חמש עוברים יום חמש.אני מעוניינת להחזיר אותם אחד אחד כדי להימנע מריבוי עוברים.האם אפשר לבקש במעבדה להקפיא אותם בבודדים (אגב,אני במדיקל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה
פרופ` דוד בידר14/10/2018אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב של גדילת עוברקרן14/10/2018
פרופ שלום
בשבוע 29 יש לי בדיקת מעקב גדילת עובר ,מתי עליי לחזור שוב על הבדיקה לאחר בדיקה בשבוע 29?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 29
פרופ` דוד בידר14/10/2018בשבוע 33
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ביום 6 או 7אלון14/10/2018
שלום לכם.
להלן ערכי הורמונים מדגימת דם של אשתי ביום 4-5(סיום יום 4 ותחילת יום 5)
Fsh 6.73,אסטרדיול 136,פרוגסטרון 0.54 וערכו של lh היה 2.08
גילה 44(אפשרות לביוץ מוקדם).התחלנו לקיים יחסים ביום 8.האם לפי הנתונים הנ"ל בלבד(לא היה מעקב זקיקים)יתכן שפיספסנו את הביוץ כי הוא היה למשל בימים 6 או 7,או שהסיכוי שפיספסנו אותו הוא אפסי?או שלפי הנתונים הנ"ל בלבד אין אפשרות לדעת זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר14/10/2018הערכים שהצגת הם ערכי הורמונים בוסת והיא עוד רחוקה מביוץ..
יש לחזור על הבדיקה בעוד 4 ימים ונראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית לאחר נטילת גלולותר.14/10/2018
שלום,
לפני יותר מחודש וחצי עברתי הפלה באמצעות ציטוטק (בשתי מנות) בשבוע 6+6 לאחר שלא נצפה דופק.
לפני כשבועיים קיבלתי וסת וביום השני לוסת בא.ס. נצפתה ציסטה מעורבת בעובי 30. כעבור יומיים היא ירדה ל15×21.
מלפני 10 ימים התחלתי ליטול גלולות והיום בא.ס. הציסטה לא נצפתה. אלא שהרירית היא בעובי 5.5.
בבדיקות דם הe2-102 והפרוגסטרון 1.
האם התוצאות תקינות? האם עובי הרירית (5.5) תואם ליום 16 לוסת ולמצב בו אני נוטלת גלולות כבר 10 ימים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר14/10/2018כאשר לוקחים גלולות אין תהליכי ביוץ ולכן הבדיקות שעשית מראות את זה.
ובכלל לא לוקחים בדיקות כאלו תחת לקיחת גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל בהריון מה התפקידיחי המלך14/10/2018
מה תפקיד אוורל בתחילת הריון
כתוב שזה לא מיועד להריון😑* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל
פרופ` דוד בידר14/10/2018זה הורמון האסטרוגן.
לא צריך לתת אותו בתחילת הריון!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן או בת בהפריית מבחנהדניאלה14/10/2018
האם יש סטויסטיקה כלשהי לגבי הסיכויים לבן או בת בהפריות?
האם זה שונה מהריון טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן או בת
פרופ` דוד בידר14/10/2018יש כל מיני סטטיסטיקות לכאן ולכאן.
באופן כללי זה חצי חצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך תמיכה בהריון ivfלחוצה14/10/2018
שלום, אני בשבוע 9+5, מטופלת ivf pgd, חיכינו להריון הזה במשך שנה וחצי. היום היה לי מפגש ראשון עם הרופא שילווה את ההריון והוא אמר לי שאני יכולה להוריד מינון בקרינון (מפעמיים ביום לפעם אחת) ובעוד שבוע להפסיק לחלוטין. מאוד מפחיד אותי להפסיק תמיכה בשלב כזה, מדובר בעובר שהיה מוקפא. מה עצתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר14/10/2018תמיכה לוקחים עד שבוע 9 מלא.
יכולה להפסיק בבת אחת.
כעת אין שום יתרון או צורך בתמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תודה!14/10/2018מרגיע לשמוע, משום מה מופיע בכמה מקורות שהריון של עובר מוקפא דורש תמיכה עד שבוע 13, מכאן נבע החשש.
מעריכה מאוד את תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה חמישית וערכי הריוןדיה14/10/2018
שלום,
גיליתי היום שאני בהריון. בטא 30. ההזרעה הייתה בתאריך 30.9. הפרוגסטרון 77. אני עם תמיכה של קרינון פעם ביום ואסטרדיול 919. האם תקין? יודעת שצריך לבדוק עוד יומיים שוב בטא. כמה צריך להיות הערך כדי לדעת שההריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערך חייב להכפיל את עצמו תוך יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)