מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקיקים גדולים ביום 3 למחזוריעל02/10/2018
בתאריך 20.9 ביצעתי בדיקת era. לצורך הבדיקה הזרקתי הורמונים.
ביום 25 לוסת, יומיים אחרי הבדיקה, התחלתי לקחת סינראל, 2 טיפות בבוקר, 2 טיפות בערב. וזאת כהכנה לטיפול ivf.
ביום 31 לוסת קיבלתי מחזור.
היום , יום 3 לוסת, ביצעתי בדיקת דם ואולטראסאונד.
במעקב הזקיקים ניצפו זקיקים גדולים מאוד, 24, 25, 35, ועוד.
בדיקות הדם מראות:
LH 0.9
Estrodiol 118.6
Progesterone 1.6
מה זה אומר?
מדוע יש זקיקים גדולים? ממה הם נובעים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר במבנים ציסטיים שנוצרו בעקבות הטיפול עם ההורמונים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יעל02/10/2018תודה על המענה פרופ' אשכנזי.
עברתי כבר מספר טיפולי ivf, ולא היו אף פעם ציסטות.
מה הסיבה שעכשיו זה קרה?
האם בגלל שלא היתה שאיבה ?
האם זה בגלל שהמשכתי לקחת סינראל?
האם ניתן להתחיל טיפול לקראת ivf?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההנחות שלך בהחלט סבירות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בסינרל לצורך העלמת הציסטה
יעל03/10/2018הרופא ביקש שאמשיך עם הסינראל ואעשה שוב בדיקה ביום ראשון, שזה יהיה כבר היום ה- 8 לוסת.
הוסבר לי כי מטרת הסינראל לעזור לגוף להוריד את הציסטה ולאפס את השחלות על מנת שנוכל להתחיל טיפול.
שהשימוש בסינראל שומר עליי באותו מצב כמו ביום השני של המחזור. ולכן אפשר להתחיל טיפול הורמונלי גם שבוע אחרי המחזור.
אני נורא מבולבלת
זאת פעם ראשונה שדבר כזה קורה ואני חוששת מאוד.
האם הטיפול יעיל בצורה כזאת?
הדברים שנמסרו לי נכונים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט הגיוני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת ציסטה
יעל07/10/2018היום ביצעתי בדיקות
ניצפו זקיק בגודל 35, ובגודל 25.
בדיקות הדם
Estrodiol 120.8
Progestron <0.9
Lh 0.5
הרופא הציע לשאוב את הציסטה ומיד להתחיל בטיפול הורמונלי.
כמה זמן לוקח לציסטה להעלם (ללא כל התערבות תרופתית)?
מה יעיל יותר - לתת לגוף להתנקות ולהתאזן לבד או לבצע שאיבת ציסטה והתחלת סבב ivf.
אציין כי עברתי 10 טיפולי ivf, ואף פעם לא היה לי ציסטות והמחזור מגיע בזמן.
הציסטות נוצרו בטיפול era שביצעתי החודש שעבר (יכול להיות בגלל שלא היתה שאיבה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים הורמונלימימי02/10/2018
מתי הכי מאוחר במחזור ניתן להחזיר על בסיס הורמונלי? יום 5 זה לא מאוחר מדי? מבחינת סיכון לביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מאוחר,אפשר להתחיל את הטיפול ההורמונאלי התחליפי עד ליום החמישי למחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתוצאות של אולטראסאונדהדר02/10/2018
אני שולחת במקביל גם את בבדיקת דם דרך אגב אני בת 34.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאלה
פרופ` דוד בידר02/10/2018עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתוצאות של אולטראסאונדהדר02/10/2018
אני יכולה לשלוח צילום של האולטראס אוהד וחקבל בבקשה מידע .אני עשיתי את הבדיקה היום.ביום ה20 למחזור
אני אחרי אקיקלומין שלקחתי ביום החמישי למחזור כדור אחד למשך חמישה ימים .
בדיקת הדם שעשיתי ביום חמישי שבוע שעבר ביום המחזור אצלי גם כן אשמח לדעת מה מצבי מה זה אומר..עבר הביוץ? מה זה ממצא הטרוגני? והאם יש אפשרות לקיום הריון? בתודה ענקית מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר02/10/2018לפי התוצאות את לפני בחוף שיהיה בעוד יומיים שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי גונלירדן02/10/2018
שלום,
קבלתי ווסת ב13/9 ומאז נתנו לי גונל אף למשך שבוע עד שנראו בUS ארבעה זקיקים יפים. הרופא המליצה לא לקחת אוביטרל אלא לקיים יחסים יום כן יום לא למשך שבוע. (לא עשינו הזרעה)
השאלה: האם אחרי שבוע יש טעם לנסות להמשיך לקיים יחסים או שבבירור הביוץ כבר היה וגם- מתי לעשות בדיקת הריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בגלל שלא ניתן אוביטרל לא ניתן לבצע הערכה מתי היה הביוץ,המלצתי חהמתין לפחות עוד שבוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעדר ביוץ לאחר טיפול בשיבוש הורמונליאלון02/10/2018
שלום לכם.
תזכורת-אשתי סבלה משיבוש הורמונלי שהתבטא בדימומים/הכתמות ממושכות ואחרי שבועיים הרופא נתן לה דופסטון.לקחה את הכדורים האלה 10 ימים 3-13.9 ו-5 ימים לאחר סיום הנטילה(18.9)הופיע לכאורה ווסת שנמשכה 6 ימים(וביומה האחרון כבר היתה חלשה מאוד).
החל מיום 8 של מחזור זה לכאורה היא בודקת עם ערכת ביוץ ונכון ליום 14 טרם אובחנה העלייה ברמתו של הורמון ה-LH.
גיל אשתי בסוף החודש יהיה 44.
1.האם בנסיבות המקרה יתכן תאורטית שהעלייה ברמת LH התרחשה לפני יום 8 או שהסיכויים לכך אפסיים?
2.עד איזה יום של המחזור הזה לכאורה כדאי להמשיך את הבדיקה עם ערכת הביוץ כדי לדעת האם יש או אין ביוץ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם קיימת רמת LH בסיסית והעליה בהורמון מתבטאת לפחות בערך כפול,סביר להניח שהביוץ התרחש בין 24-28 שעות ממועד הבדיקה,כך שיש להמתין לפחות 14 יום ממועד זה על מנת לבצע בדיקת היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בהריון ומשכך כאביםהגר02/10/2018
אני בשבוע 9+5
סובלת מכאבי ראש חזקים
איזה כדור אפשר לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ` דוד בידר02/10/2018אפשר אופטלגין ,אקמול וכדאי לברר כאבי הראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות של עוברים מופריםבר01/10/2018
היי...עשיתי שאיבה נשאבו 10 הופרו 3 רק 2 מהם איכותיים.
לדברי הרופא ביום 2 שאלתי אותו על איכות אמר לי הכי איכותיים שיש
ביום 3 דיברנו בשעה אחת דיברנו אמר שלא הייתה התקדמות מהבוקר. הקפיא אותם יום 3
אז מה זה בעצם אומר שלא הייתה התקדמות מהבוקר לצהריים??? יודעת שצריך לראות דוח מעבדה אבל שואלת מניסיון שלכם...איכותיים כמו שאמר בהתחלה או שלא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי את התשובה שניתנה לך בנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף לתוצאות - רקומביננטי?שושנה01/10/2018
עם מה יש תוצאות טובות יותר- גונדוטרפינים אורינרים או רקומביננטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריק ומבינה טעם עדיפים מבחינה זיקוקים הביולוגי בהליך של הנדסה גנטית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי ivf לאחר 2 גרידותליטל01/10/2018
שלום רב. קצת רקע, אני בת 31 ויש לי 2 ילדים מטיפולי ivf. ילדה בת 3 וילד בן 1.6. לפני כמה חודשים החלטנו שאנחנו רוצים את הילד ה3 ולצערי עברתי 2 גרידות, הריון אחד בחודש מאי שנצפה שק ללא עובר והריון שני בחודש יולי שבהתחלה היה דופק ובשבוע 8 כבר לא נצפה דופק. יש לציין כי הבדיקות תקינות. עכשיו לקראת שאיבה, 4 ימים הזרקתי גונאל 150 ועכשיו מונופור וצטרוטייד אני ביום ה9 למחזור. עגיין יש לי כמו דימום קל או הפרשות חומות ולא ברור לי מדוע? חוששת שזה ישפיע על הטיפול...אשמח לדעת האם תקין שעןד יש דימום קל ?
להערכתי עדיין התגובה שלך מתונה ולכן הרירית טרם נבנתה,יש להמתין לבאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של LH FSHLH01/10/2018
באילו אינדיקציות יותר נהוג לשלב LH+FSH מתחילת הפרוטוקול ולא FSH לבד? רזרבה שחלתית נמוכה? גיל? איכות בציות? האם בשילוב מההתחלה יש תוצאות פחות טובות מבחינת כמות בציות?
פרוטוקול טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/20181.הערך המוסף של תוספת LH לפרוטוקול הטיפולי בפרוטוקול ארוך העושה שימוש באגוניסטים של GNRH הוכח במספר עבודות מבוקרות,לעומת זאת בעת השימוש בפרוטוקל קצר עם אנטגוניסטים ל-GNzrsh הדבר טרם הוכח ונדרשות עוד עבודות מבוקרות.
בכל מקרה מסתמן יתרון בשימוש בתכשירים משולבים בקבוצת הנשים המבוגרות ואלו עם רזרבה ירודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת החזרת עוברים קפואיםעינב01/10/2018
חג שמח.
אני לקראת החזרת עוברים קפואים, בלסטו, אחד באיכות 5AA והשני באיכות 3AA.
1. אני מחזירה על בסיס הורמונלי (מיום 3 אסטרופם) ואז פרוגסטרון, אשמח לדעת מאיזה יום עדיף להתחיל פרוגסטרון, האם זה חובה 5 ימים לפני ההחזרה, או שמספיק גם 3 ימים לפני (יש לי ספיגה טובה מאוד, הבעיה כשאין הריון הפרוגסטרון יורד מהר מאוד)
2. קראתי על שיטת החזרה מאוחרת - יום 20-21 למחזור - אשמח להסבר והאם מומלץ?
3. האם כדאי להוסיף לפני ההחזרה אוביטטרל לתמיכה ?
4. האם נהוג להוסיף אחרי ההחזרה גם דקפפטיל כתמיכה?
5. מה עוד אפשר לעשות כדי למקסם את סיכויי ההשרשה?
אציין שאני בת 27, רירית תמיד סביב 10 מ"מ תלת שכבתית, והבעיה שלי - היה לי הריון מחוץ לרחם, יש לי חצוצרה אחת וגם היא מעט חסומה, לכן אנחנו ב-IVF.
תודה לעונים מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי עדיפים 6 ימי חשיפה לפרוגסטרון עד ליום ההחזרה,הוספת שאר התכשירים בבחינת אם לא תעזור לא תזיק-יש המוסיפים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה 5AA ו- 3AA? האם 3,5 הם ימי חייהם של העוברים?
שילה02/10/2018AA - NV FK ש מייצג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דירוג בלסטוציסטים לפי שיטת גרדנר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2018מערכת דירוג הבלסטוציסטים של Gardner משייכת 3 ציוני איכות נפרדים לכל עובר בלסטוציסט:
שלב התפתחות הבלסטוציסט – מצב ההתרחבות והבקיעה
ציון או איכות מסת התאים הפנימית (ICM)
ציון או איכות Trophectoderm (TE)
התפתחות בלסטוציסטים ודירוג איכות בלסטוציסטים
ציון התרחבות מצב התפתחות הבלסטוציסטים ושלב ההתפתחות
1 חלל התא העוברי קטן ביותר ממחצית מנפח העובר
2 חלל התא העוברי גדול ביותר ממחצית מנפח העובר
3 בלסטוציסט מלא, החלל ממלא את העובר לחלוטין
4 בלסטוציסט מורחב, החלל גדול יותר מהעובר, יחד עם הצטמקות הקליפה
5 בוקע אל מחוץ לקליפה
6 בקע אל מחוץ לקליפה
ICM ציון איכות מסת תאים פנימית
A תאים רבים, דחוסים בצפיפות
B מספר תאים, מקובצים באופן רופף
C מעט מאוד תאים
TE ציון איכות טרופקטודרם
A תאים רבים, היוצרים שכבה מלוכדת
B מעט תאים, היוצרים אפיתל רופף
C מעט מאוד תאים גדולים
הבלסטוציסטים מקבלים ציון איכות עבור כל אחד מ-3 הרכיבים כאשר הציון מתבטא באמצעות ציון ההתרחבות המופיע ראשון, ציון מסת התאים הפנימית המופיע שני וציון הטרופקטודרם המופיע שלישי.
לדוגמה, ציון איכות בלסטוציסט של 4AB משמעו שהבלסטוציסט נרחב (ציון 4), בעל תאים רבים הדחוסים בצפיפות במסת התאים הפנימית (ציון A), ובעל טרופקטודרם המכיל מעט תאים היוצרים אפיתל רופף (ציון B). ראו דוגמאות של תמונות דירוג בלסטוציסטים מטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרופ דוד בידר תנועות עובר וטקסולוסומהגל01/10/2018
פרופ בידר שלום יש לי 2שאלות
1. אני בשבוע 26+3 ומשבוע 21 עד שבוע 25 הרגשתי ממש תנועות עובר. משבוע 25 פחות באופן משמעותי נבדקתי והכל תקין לחלוטין.
מדוע אני מרגישה פחות מיום ליום יותר מרגישה בשכיבה אבל לא במשך היום כמו בשבועות המוקדמים. אציין כי אני אם קלקסן 40 עקב פקטור 5
2. הייתי ליד אנשים וילדים שמטפלים בבית ב-2 חתולים אחד מהם אני חושבת לא מחוסן . לא הייתי ליד החתול ולא נגעתי בכלל בחתולים האם במידה והילדים והמבוגרים נושאים את הטקסולוסומה הם יכולים הם יכולים להדביק אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר01/10/20181. לכל אישה יש את התנועות המיוחדות דלה. את צריכה להרגיש תנועות בזמנים שאת רגילה וזהו ואין צורך לעשות מזה יותר עניין.
2.אנחנו בודקים את הטוקסופלסמה בהריון כדי לראות מצב נוגדנים.
אם שלילי אזי חוזרים על הבדיקה במעקב ההריון.
הסיכויים להדבקה נדירים לפי מה שכתבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי נחשב היום הראשוןמתי01/10/2018
אם התחיל דימום בערב מתי נחשב יום 1 למחזור? אותו היום או יום למחרת?
באותו היום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסרי מספר 3 - מתי ואיפהמור01/10/2018
אני בחודש 4, הריון 3.
ברקע 2 קיסריים.
באיזה שבוע מומלץ לקבוע עת הניתוח? והאם הרופא שלמ יכול להשפיע יל הקביעה או שזה תלוי רק בחסדיו של ביה"ח??
כמוכן אשמח להמלצה מבחינת רמת הרופאים והמנתחים בין תה"ש לאיכילוב לאסף הרופא. אני מת"א.
היתה לי שילייה נעוצה כך שחשוב לי רמה מקצועית. (בניתוח הקודם איבדתי 2 ליטר דם יממש נלחמו על חיי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח כזה צריך לבצע באופן אלקטיבי לקראת שבוע 38,אם הכנה מתאימה ,בשני בתי החולים ישנו צוות בכיר מתאים ושרות הולם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)