מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות - האם ההריון תקין?שלי בר28/06/2018
הי התייעצות:
מחזור 22.5
8.6 אוביטרל
10 ו-11 הזרעה
24.6 בדיקת בטא - 39
26.6 בדיקת בטא - 92
28.6 בדיקת בט א - 197 ופרוגרסטרון 24.6
האם ההריון תקין? ברור שצריך מעקב אחר הבטא אבל האם צריך תמיכה גי כרגע לא מקבלת כלום?
מפחדת שיתברר ככימי או חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט התפתחות סבירה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דם - האם לפני ביוץ?קרן28/06/2018
שלום,
היום ביצעתי בדיקות דם וברצוני לברר האם הבדיקות מעידות כי אני לפני ביוץ .
אסטרדיול 865
פרוגסטרון 2>
LH 20.40
בברכה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני ביוץ קרוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה האם זה מסוכן?יסמין28/06/2018
פרופ שלום
לקראת סוף טרימסטר ראשון וצריך לבוא להרכיב לי ארונות הבנתי שיש ריח לדבקים האם האם זה מסוכן לעובר הריח החזק של חומרי הדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסוכן
פרופ` דוד בידר28/06/2018לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ססיר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה של ביציות להפריהאלון28/06/2018
בוקר טוב.שאבו לאשתי 6 ביציות.האם בגילה 43 ועוד 8 חודשים זה פחות או יותר הממוצע?מעל הממוצע או מתחת לממוצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות
פרופ` דוד בידר28/06/2018לגילה זה בסדר גמור.
לא המספר חשוב אלא טיב העובר.
בגיל הזה הסיכויים קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרית הביציות
אלון28/06/2018ומתוך 6 הביציות האלה ובהינתן שהזרע סביר(איכותו ממוצעת פחות או יותר)וגיל האישה 43 וחצי כאמור-מה פחות או יותר הסבירות להגיע להחזרה?כלומר שלפחות ביצית אחת תופרה במעבדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר28/06/2018אני בטוח שיהיה מה להחזיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות הזרע
אלון28/06/2018אחרי השאיבה היום(חמישי)בבוקר,ביקשתי מהמעבדנית בבית החולים אלישע בחיפה לדעת את נתוני הזרע.ביקשתי גם לצלם אותם אך היא היתה לחוצה בזמן ואמרה שאי אפשר לצלם ושאדע אותם מחר(שישי)או בהחזרה(ראשון).מה שכן ידעה להגיד זה שהנפח 2.5,שהיו 15 מליון בתנועה וסה"כ 100 מליון(אבל על הנתון של ה100 מליון אני לא סגור)האם עדיין אותה קביעה שבטוח יהיה מה להחזיר או לפחות שסביר להניח שיהיה מה להחזיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
פרופ` דוד בידר28/06/2018יש כמות מספקת וטובה של זרע לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר טוב יעיל לדחיית מחזורעינב28/06/2018
שלום ד"ר
הרופא שלי טס לחו"ל והוא רוצה לדחות לי את המחזור בשבוע, כדי שיתחיל את הטיפול במועד שנוח יותר בשבילו.
הציע לי שתי אופציות:
פרוגיליטון - 10 ימים כדורים חומים בלבד ויומיים אחרי זה צריך להיות מחזור, או דופוסטון 3 כדורים ביום ומחזור אמור להופיע 2-3 אחרי ההפסקה.
אני קצת חוששת מדופוסטון, למרות שהוא ממליץ דווקא על זה.
מה דעתך?
או שיש משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית מחזור
פרופ` דוד בידר28/06/2018הדרך הטובה זה לקחת גלולות למשך התקופה, 10 ימים.
אפשרי גם מה שהציע , אני פחות דוגל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמונליות ואסטרופםיעל28/06/2018
אני נוטלת אסטרופם לצורך תחילת טיפול ivf , אותו אני שוקלת לדחות לחודש הבא. היות ועדיין לא החלטתי אם לדחות אני ממשיכה לקחת אסטרופם.
1. האם אפשר לעשות פרופיל הורמונלי עם אסטרופם?
2.. אם אפסיק ליטול אסטרופם יומיים לפני הבדיקה זה מספיק טוב?
3. באיזה יום של המחזור מומלץ לעשות פרופיל הורמונלי?
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר28/06/2018אני לא מכיר שיטה שמתחילים אסטרופם לקראת הפריה.
בדיקות הורמונליות תחת אסטרופם הן לא נותנות תוצאות אמיתיות עקב כך שההורמון גורם לירידת ההורמונים הגורמים לכל תהליכי הביוץ.
את הבדיקה יש לעשות בוסת כאשר קודם לו לא נלקחו תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר - באיזו שיטה בוחרים הקליניקה שלך בוחרת את הזרע להפריה?מאיה28/06/2018
ICSI PICSI IMSI ? מה השיקולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה
פרופ` דוד בידר28/06/2018כבר שנים רבות מנסים אינטרסנטים שונים לקבוע צורות של ״מיון״ זרע.
לפני עידן ההפריה החוץ גופית ושיטת ההפריה במיקרו מניפולציה האמנו שזה יכול להועיל אך רוב שיטות המיון לא מוכיחות יתרון לסיכויי הפריה וההריון.
כאשר הזרע תקין בכלל לא צריך לבצע מיון כי את זה עושים היטב במעבדה.
יכולה להיות מחלוקת כאשר אין הצלחות או כשיש זרע בעייתי וכאן יש ללכת לפי הרופא המטפל שיש לו את הגישה המאמינה שלו.
מניסיון של שנים לא התרשמנו שזה באמת עוזר או יעיל.
יתכן שבכשלונות חוזרים יש הגיון לעשות זאת.
היות והסוגיה הזאת שנויה במחלוקת וכוללת אינטרסים כלכליים יש לטפל לפי הרופא שאת מאמינה שהוא נותן לך את העצות הטובות ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לפרופ' בידר רשמת בתשובתך:
מאיה28/06/2018"כאשר הזרע תקין בכלל לא צריך לבצע מיון כי את זה עושים היטב במעבדה."
למה הכוונה - כיצד מבצעים את המיון והאם הוא מבטיח שרק זרע תקין ומפרה יוזרק? באיזו שיטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון
פרופ` דוד בידר28/06/2018כאשר יש בדיקת זרע תקינה יודעים במעבדה לבחור את הזרעים הטובים כי יש כמות גדולה שניתן לראות בלי חיפוש רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לאור ההסבר שלך יש עדיפות לזרע שיש לו הוכחת פיריון ?
מאיה28/06/2018מדוע? (לוקחת מבנק זרע)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר28/06/2018זרע בנק הזרע לא צריך מיון.
זרע תקין לא צריך להוכיח שום דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשפר סיכויים להרותמיי27/06/2018
ערב טוב.
1. האם יש דרך כלשהי (תזונה / התנהגות...) לשפר סיכויים של קליטת עובר בהפריה? או שזה לגמרי תלוי בגורל?
2. מתי הסיכויים גדולים יותר להרות - בהחזרת בלוסציסט או בהחזרת 2 עוברים מדרגה B?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיםור
פרופ` דוד בידר28/06/20181.אין דרך לשפר קליטת עובר בהפריה.
2.עוברים שדרגתם ביום 3 הם כפי שציינת ויגדלו אותם ליום 5 , הסיכויים הם אותו הדבר.
ביום 3 כבר אפשר לדעת נה קורה עם העוברים ומה טיבם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור בהפסקה בין טיפוליםמיכל27/06/2018
שלום,
לפני חודש ויותר עשיתי טיפול לקראת ivf ראשון שלי שהופסק באמצע לפני שאיבה, בשל חשש לגירוי יתר. לאחר הפסקת הטיפול והכדורים קיבלתי וסת מוקדם מהרגיל.
בסיום הוסת נבדקתי וראו שעדיין יש לי הרבה זקיקים שכנראה הפכו לציסטות. הרופא אמר שאין סיכוי לבייץ באותו החודש.
באותו החודש קיימנו יחסים ומאז אני מחכה לוסת שיגיע כדי להתחיל טיפול חדש..עברו 34 ימים מאז תחילת הוסת, בדכ הוסת שלי ה30-32.
עשיתי בדיקה ביתית ויצא שלילי.
מדוע מתעכב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר28/06/2018צריכה לעשות בדיקת אסטרוגן ופרוגסטרון כדי שנגיד לך מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וחצוצרה חסומה והתפתחות הריוןעדי27/06/2018
דוקטור שלום
הריון לא מטיפולים שבוע 13 אם חצוצרה אחת חסומה האם זה מסכן את ההריון והתפתחותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר28/06/2018לא מסכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית לאחר הפלותאלונה27/06/2018
שלום רב, אני בת 42 ללא ילדים , הריונות טבעיים אך כולם לא שורדים ויש הפסקות דופק בשבועות מוקדמים- ברקע 5 הפלות נדחות , בדיקות תקינות של הרחם וקרישיות . חלק מהרופאים אשר טיפלו בי טוענים כי עליי לנסות IVF ולהשיג הריון מביציותיי, 2 רופאים ממליצים על תרומת ביצית -מה דעתכם ? האם זה מוקדם מידי או הדבר הנכון לעשות ?
שאלה נוספת- במידה וכן אפנה לתרומת ביצית- האם עליי לבצע בדיקת מי שפיר? איזה בדיקה מומלצת במקום ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצתי שתעשי IVF עם אבחון גנטי טרום השרשתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומה
פרופ` דוד בידר28/06/2018קשה לענות לך על השאלה כי אין את כל התיק הרפואי שלך הכולל פרופיל הורמונלי ותוצאות השאיבות.
בגדול יש את בעיית הגיל. השאלה האם ההפלות הן עקב בעיה רחמית או של הביציות את זה צריך הרופא המטפל שבחרת בו שיסביר לך ויתן לך כוון.
כל הצעה שלנו לא תהיה מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות דופסטון כתמיכה להחזרהגילי27/06/2018
תודה לכם על המענה.. פר בידר אשמח לדעת מה לדעתך מיותר ממה שאני קיבלתי. פרוגינובה כולן לוקחות.. קרינון גם ויש אף שמקבלות אותו בתוספת זריקות פר או דופסטון. הדיויגל מיותר? הוא כמו מדבקות אברל לעבות רירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר28/06/2018אם את אחרי שאיבה כל סוגי הפרוגסטרון הם טובים.
השילובים השונים הם גישות אישיות של הרופאים אל בעיקרון כל השילובים נותנים אותה תוצאה.
במחזור שאיבה ,לדעתי, מיוצר לתת גם אסטרוגן או פרוגינובה.
במחזור שהוא תחליפי להחזרת עוברים שלא אחרי שאיבה נותנים אסטרוגן ואחר כך פרוגסטרון , ודוב כל השילובים הם אותו הדבר.
אני לא זוכר אחרי איזו החזרה את. תכתבי ואגיד לך מה אנחנו עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה אחרי החזרה
שירי28/06/2018תודה על המענה.
אני לא אחרי שאיבה. רק מחזירה עוברים.
הכוונה להכנה להחזרת מוקפאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה
פרופ` דוד בידר28/06/2018הפרוטוקול המקובל הוא פרוגינובה או אסטרופם פעמיים או שלוש ביום
ובזמן שרוצים לגרום לתהליך דמויי ביוץ מוסיפים אוטרוגסטן 300 מ״ג שלוש פעמים ביום לנרתיק.
על הפרוטוקול המקובל הזה בעולם יש אצלנו רופאים שעושים כל מיני קומבינציות שלא מזיקות והיעילות מוטלת בספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על המענה המפורט
שירי28/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחצוצרות- הידרוסלפינקסטליה27/06/2018
שלום רב,
אובחנתי ע"י צילום אולטראסאונד שיש נוזל בחצורות גם בימנים וגם בשמאלית בחלק שקרוב לשחלה ולא לרחם. וישר התחלתי בתהליך IVF . ללא צילום רחם. כרגע בתהליך תרופתי הורמונלי לפני שאיבה ראשונה. באולטראסאונד השני ועד החמישי שביצעתי לצורך מעקב זקיקים, כבר לא ראו נוזלים בצד ימין וגם לא בשמאלי .
שאלתי היא- האם נוזלים יכולים להתנקז ולהעלם? ויהיה מצב שיחזרו לאחר החזרת עוברים? הטכנאית והורפא המטפל קבעו שזהו הידרוספלינקס
האם זה מעלה לי את הסיכויים חזרה כמו ההסתברות בטיפולי IVF בגילאי 37.
האם יכולתי להמנע מ-IVF ולעשות הזרעות בלבד ( אני אם יחידנית)
האם צילום רחם היה הכרחי?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצבים אלו הטיפול המומלץ הנו הפריה חוץ גופית,אולם בגלל שמצב זה מפחית את שיעור ההריונות ומגדיל את שיעור ההפלות,ההוראה הרפואית היא לבצע כרית חצוצרות לפני הטיפול הייעודי בהפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל בחצוצרות- הידרוסלפינקס
טליה30/06/2018תודה על תשובתך.
השאלה היא האם ללא הניתוח על סמך הממצאים באולטראסאונד בלבד שכרגע אין נוזלים. סיכויי גדלים?
האם יש מצבים שנוזלים יכולים להעלם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הנוזלים בד״כ זולגים לכיוון הרחם ופוגעים בפוטנציאל ההשתרשות של העובר,אי הסכמתם בזמן הטיפול אינו מהווה ערובה לכך שהם אינם בסביבה העוברית ומחוללים את פעולתם השלילית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חורגות מהנורמהשילה27/06/2018
שלום רב,
בהריון תאומים שבוע 17 פלוס 5 ימים מטיפולים.
נתבקשתי ע"י הרופאה שלי לבצע בדיקות דם שגרתיות במסגרת מעקב הריון בסיכון (APLA, לאחר גרידות, סוכרת שבינתיים מאוזנת לגמרי רק בתזונה).
קיבלתי תשובות לבדיקות, וחלקן חורגות מהנורמה.
AST (GOT) U/L = 38 (נורמה 0-35)
ALT (GPT) U/L = 55 (נורמה 0-35)
BILIRUBIN, total = 0.27 (נורמה 0.3-1.2)
CREATININE = 0.49 (נורמה 0.51-1.17)
מדוע אנזימי הכבד גבוהים? מה יכולה להיות הסיבה לכך?
מה המשמעות של בילירובין נמוך מהנורמה (מכירה רק גבוה מהנורמה).
מדוע הקראטינין צנח?
מציינת, לפני כחודש וחצי ביצעתי את כל הבדיקות והכל היה תקין ובנורמה.
ישנן עוד חריגויות בספירת הדם, מבינה את משמעותן.
תודה רבה
שילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זוהי ההשפעה ההורמונאלית העודפת שח היריון התאומים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של פרוגסטרון בהריוןשירי27/06/2018
שלום למומחים
12 יום
לאחר החזרת שני עוברים יום 5 בטא 1336
14 יום לאחר ההחזרה בטא 2653
הפרוגסטרון נשאר כל הזמן על 50 עוד מלפני ההחזרה.
יש לציין שזאת הפעם הראשונה שאני לוקחת בנוסף ל2 קרינון ביום זריקת פרוגסטרון ריטארד אחת לשלושה ימים. התחלתי עם מינון של חצי אמפולה ואחכ עברתי ל500 אמפולה שלמה. דווקא כשהייתי בלי הזריקות ולא נקלטתי הפר היה 60-80.
1. האם העליה בבטא תקינה?
2. האם יש מצב שהזריקות לא נספגות אצלי בגוף?
3. האם הייתם ממשיכים עם הזריקות או משנים לנרות אחרים בלי זרקיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאות והטיפול בטווח המצופה-המשיכי לפי הוראות הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)