מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעילות גופנית אחרי החזרת מוקפאיםמאיה25/06/2018
שלום רב,
אתמול עשיתי החזרה, רציתי לדעת מתי אני יכולה לחזור לשגרת האימונים שלי? אני מתאמנת מידי יום אימוני כוח בלבד, עם משקולות עד 10 ק"ג. ואימוני בטן..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה לחזור לאלתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בהפסקה מטיפולים שאלותיעל25/06/2018
שלום ותודה מראש
נקלטתי להריון בחודש הפסקה מטיפולים
30 יום למחזור בטא 63
33 יום למחזור בטא 200
הונחתי לבצע בדיקה נוספת ביום 35 למחזור.
1.האם התוצאות עד כה תקינות?
2.האם יש לבדוק גם פרוגסטרון וe2 ?
3.האם כדאי שאקח תמיכה של קרינון?או אחרת?
4.מה ייחשב כתוצאה טובה של בטא ביום 35?
בבקשה בבקשה מענה ל4 השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות תקינות בעוד יומיים התוצאה הרצויה מעל 400 יחידות,תמיכה הורמונאלית רצויה בבחינת אם לא תעזור לא תזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה של מנופור ואורגלוטרןאלון24/06/2018
שלום לכם אשתי התבקשה להמשיך ולהזריק מנופור ואורגלוטרן יחד.היא נוהגת להזריק את המנופור בשעות הערב המוקדמות וכעבור 2 עד 4 שעות את האורגלוטרן.האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגלוטרן לפני מנופור
אלון24/06/2018סליחה טעיתי בסדר הההזרקות.היא נוהגת בשעות הערב המוקדמות להזריק אולגלוטרן וכעבורה2 עד 4 שעות את המנופור.האם כך זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות לתמיכה אחרי החזרהחיפה24/06/2018
שלום רב , ולפני הכל , תודה על עבודת קודש שאתם עושים למעננו :)
אני לפני החזרה שנייה ( החזרה ראשונה ivf ראשון נגמר בהפלה שלימה )
אני רוקחת ובקשתי מהרופאה תוספת של פרטגסטרון
הרופאה נענתה לבקשתי ועכשיו אני מקבלת אסטרופם 2 mg שלוש פעמים .. אוטראגסון 400 שלוש פעמים ביום ודופסטון 10 mg פעמים ביום ?
האם זה בסדר ? ( לא הייתה לי בעיה של הורמונים בהריון הראשון שהחזיק חודש )
רציתי להוסיף כי רציתי להוסיף משהו חדש ( יותר פסיכולוגי )
האם זה בסדר ? האם יכול להזיק ? האם להמשיך עם דופסטון ? או להסתפק ב אוטראגסטן ו ה אסטרופם ?
אשמח לתשובתכם בהקדם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך הייתי הולך עם הגישה המקסימאליסטית של הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נקלטת בivf, מה הלאה?אביבית24/06/2018
שלום,
חצוצרות דבוקות לאחר שני קיסריים שנקלטו טבעית.
מזה שנתיים בטיפולים הפריחה חוץ גופית. עשינו כבר 5 מחזורים, כשבראשון הנבנו 13 עוברים - כאשר לא הטריים ולא המוקפאים נקלטו. ובמחזורים העוקבים הייתה ירידה בכמות העוברים, לא ברור למה. מידי פעם היו מוקפאים, ועדיין אף אחד לא נקלט.
עשינו היסטרו, הסרתי 2 פוליפים, עשיתי פיפל.
ווידאנו שאין נוזל בחצוצרה.
הרירית תמיד יפה ועבה מאוד.
איך ממשיכים מכאן?
לנסות שוב ושוב מחזורי ivf?
להסיר חצוצרות? זה יעזור למרות שלא רואים נוזל?
פונדקאות תתן יותר סיכוי?
אני לא מעוניינת בתרומת ביצית.
יש כיוונים נוספים שאיננו מודעים אליהם?
אני בת 38 וחצי, והזמן ממהר כל כך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנא קראי את מאמרי בנדון:כישלון חוזר בטיפולי IVF
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ריסוס ונזקים לעוברנעמה24/06/2018
דוקטור שלום
אני בתחילת הריון והיום הייתי ליד אדם שהיה לו מיכל ריסוס ופנים מכוסות . אומנם לא היה ריח של ריסוס האם זה מסוכןלעובר ? כי אני לא יודעת אם ריסס או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ו-DEHA האם יכול לגרום לנזק?יונית24/06/2018
פרופסור שלום
אני נמצאת בחודש 3 להריון ולפני כן לקחתי DEHA והרופא אמר שאם יש בטא חיובית להפסיק.
לקחתי לאחר הביוץ את התכשיר בצורה מזלזלת יומיים כן יום לא.
האם יכול להיות נזק לעובר אם לקחתי זאת מהביוץ עד גילויי ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק
פרופ` דוד בידר24/06/2018
לא יהיה נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 4 - ממה נובע?Annna24/06/2018
שלום, רב, 14 יום אחרי ההחזרה - יום שישי, עשיתי בדיקת בטא שיצאה 4.
בבדיקה חוזרת בראשון (היום) הבדיקה התאפסה.
ביום ההחזרה לקחתי באותו יום אוביטרל - שהתברר אחכ שהוא פג תוקף ו3 ימים לאחר מכן דקפפטיל בנוסף ל 3 פעמים ביום אוטרוגוסטן 200.
האחות טוענת שזה אומר שהעובר כנראה נקלט אבל לא התפתח. האם זה נכון?
א. ז'א שהבעיה היא בעובר או בקליטת ההריון ברחם?
ב. האם העובדה שלקחתי אוביטרל פג תוקף פגעה בסיכויי הקליטה של העובר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביטה 4 הנה תשובה שלילית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר כתמים בניגובלירז24/06/2018
פרופ בידר שלום
אני בשבוע 12+2 וביום חמישי עשיתי שק4יפוטת עורפית והרופא אמר שהכל נראה תקין.
היום בבוקר ראיתי קצת חום בניגוב במגבת אך ובשירותים שאריות כתומות של קרינון (הוחלט על תמיכה עד שבוע 14 בכדי לראות מה מצב השילייה עקב סיבוך בהריון קודם).
האם יש סיבה להיבהל ? אני מרגישה טוב ואין שום כאבים . האם בשבוע 12 יש סכנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
פרופ` דוד בידר24/06/2018אין מה לחשוש.
יש להפסיק תמיכה.
האם השקיפות הייתה דרך בדיקה נרתיקית או מהבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר - שקיפות דרך הבטן
לירז24/06/2018פרופ בידר השקיפות הייתה דרך הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות נוראית לאחר שאיבהריבה נקלי24/06/2018
שלום, במשך טיפולי ההזרקות בבטן לקראת שאיבה החלו עצירות שהתגברה מאד אחרי השאיבה. כבר 4 ימים ללא יציאה. מה לקחת?
תודה ומחכה מאד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולה להשתמש בכל אמצעי כולל חוקן לפי הצורך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים בצוואר הרחם - מפריעים לפני הריון או במהלך הריון?שי-לי24/06/2018
עשיתי בדיקת היסטרוסקופיה ואבחנתית ונתגלו בה בצוואר הרחם (התעלה) 2 פוליפים בגודל של 1 ס"מ כל אחד , האם זה מחייב הסרה לצורך כניסה להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחייב ולו רק כדי לטעת את טיבם ההיסטולוגי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בדפסטון לדחיית מחזורלאה24/06/2018
שלום ד"ר.
אני אמורה להתחיל טיפול עם המחזור הבא שלי.
הבעיה שאני טסה לחו"ל ולכן ביקשתי מהרופא לדחות לי מחזור בכ-6 ימים.
הוא נתן לי דפסטון לדחיית המחזור.
הבעיה שלא כל כך הבנתי את אופן השימוש.
מאיזה יום צריך להתחיל לקחת את התרופה?
מה המינון?
אחרי הפסקה תוך כמה זמן מקבלים מחזור?
כמה ימים צריך להשתמש בתרופה?
כשקניתי את התרופה הרוקח אמר לי שהרופא כתב 3 כדורים ביום. זה לא מינון גבוה מדי?
האם לא מומלץ יותר להשתמש בגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי חהתחיל לקחת חא יותר מ-3-5 ימים לאחר הביוץ ועד ל-3 ימים לפני המועד הרצוי חקבלת המחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהמינון?
לאה24/06/2018תודה רבה על התשובה המהירה.
אם הבנתי נכון, אפשר להתחיל מיום ה-18-19 למחזור ולהפסיק 3 ימים לפני שאני רוצה לקבל מחזור.
ובאיזה מינון מומלץ לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם ארוך לפני הפריהאלון24/06/2018
שלום.
לאשתי צוואר רחם ארוך יחסית וזה אנחנו יודעים מההזרעות.
האם זה יכול להקשות על השאיבה?או לגרום לכך שהתהליך לא יהיה אפשרי או אם יהיה אפשרי אז יהיה כואב יותר?
ומה לגבי הסיכונים?(כמו זיהום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין חכך משמעות טיפולית בעת ביצוע הפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לדחייה של הוסתמירי23/06/2018
שלום
אני צריכה להתחיל טיפולי ivf .הבעיה שרופא שלי נוסע לחול ואני לא רוצה לעשות שאיבה עם רופא מחליף.האם מקובל לקחת שבוע- שבועיים גלולות על מנת לדחות את הוסת וככה לחכות לרופא שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיה
פרופ` דוד בידר24/06/2018כן, נהוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כל זרע מבנק זרע יכול להפרות באותה מידה ותוצאה את הביצית או שיש פרמטרים נוספים לקחת בחשבון?שרית23/06/2018
צריכה לקחת זרע תורם מבנק זרע ומתלבטת האם חשוב לקחת זרע תורם שכבר הרו ממנו ויש לו הוכחת פיריון או שזה לא משנה , מדוע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר23/06/2018כל זרע יכול להפרות אך זה תלוי בכמות, תנועתיות וצורות הזרעונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש משמעות לפרמטרים האלו (כמות, תנועתיות וצורת הזרעונים)
שרית24/06/2018במקרה של הפריה חוץ גופית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה
פרופ` דוד בידר24/06/2018בהפריה חוץ גופית זה פחות חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)