מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הנקה, פרוקטלין מוגבר וכניסה להריוןאא21/06/2018
שלום רב,
יש לי שאלה...
האם הנקה מורידה את הסיכויים להרות גם כשיש מחסור סדיר תוך כדי כל 28 יום?
אני מניקה בת 1.9 (הנקה אחת או שתיים ביום) ומקבלת מחזור סדיר כבר ארבעה חודשים.
כעת רוצה להיכנס להריון נוסף. האם מומלץ לי להפסיק להניק? האם ההנקה פוגעת גם כשמקבלים מחזור סדיר? האם בהכרח יש לי פרוקטלין גבוה ומה המשמעות של זה בהקשר של כניסה להריון חדש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנקה מעלה את רמות הפרולקטין ועלולה לשבש את המעגל ההורמונאלי הויסתי ואת הליך הביוץ-המלצה להפסיק להניק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר אי הצלחות ב-IVFדניאלה21/06/2018
פרופ שלום
ברצוני לשאול שאלה :
מדוע קוראים מצבים גם אצל צעירות שמגיעים למצב של מס' רב של טיפולים ב-IVF ואין הצלחות
וזה נראה יותר כאשר המינון של הגונאל והמונופר גבוה יש יותר כשלונות ואני אחת מהן.
או שיישנם מצבים שנשים מצליחות להרות רק לאחר מס' רב מאוד של טיפולי IVF.
אני מקרה שכל העוברים הופרו כל מה שנשאב ורובם התחלקו ל-8-9 תאים ללא שברים והיו מעולים ולא נקלטו ולבסוף החלטתי לנסות לבד בלי הורמונים ונקלטתי .
אז נשאלת השאלה האם IVF לא מתאים לכל אישה, האם זה למעשה טעויות של פרוטוקולים , האם רצווי בכל במקרים מסויימים לא להחזיר עוברים כאשר יש גירויי יתר לאחר שאיבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הצלחות
פרופ` דוד בידר23/06/2018באופן כללי צריכה להיות סיבה לאי הצלחה להרות.
שליש מהנשים הצעירות שסיבת העקרות שלהן לא ברורה מצליחים להרות בהפסקת טיפול, וזה עקב בגירויי השחלתי שנעשה בזמן הטיפולים.
הסיכויים להריון תלויים בעובר שנוצר.
יתכן שאצלך הסיכויים היו תלויים בגירויי השחלתי. יש נשים שעדיף לא להחזיר במחזור עם גירויי יתר.
זה יכול להיות תלוי בפרוטוקולים, בתנאים ברחם, אך בעיקר בעובר שנוצר.
קשה חענטת במדוייק בלי לראות את כל הנתונים.
בכל אופן אתם הוכחתם שיש לכם פטנציאל להרות וזה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אסטרופם - לדחיית ביוץאא21/06/2018
שלום ,
לפני כשלושה חודשים התחלתי לקחת אסטרופם לצורך דחיית ביוץ (עד אחרי הטבילה ).
2 כדורים ליום במשך שלושה ימים ראשונים של הוסת.
לפני כחודש וחצי התחלתי לחוש מדי פעם כאבים קלים בשד השמאלי .
האם זה סביר להניח שזו תופעת לוואי או שעלי להבדק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר להניח,אולם בכל מקרה נדרשת ביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיזמון בדיקת פרופיל הורמונאלי לאבחון גיל המעבר גיל 52שיר21/06/2018
בת 52 . בשנה האחרונה הווסת לא סדיר וסובלת מהפרעות שינה גלי חום ואי שקט. קיבלתי ע"י הרופא לעשות פרופיל הורמונאלי.
בחודשיים האחרונים לא קיבלתי וסת. היום התחיל דימום האם יש חשיבות לעשות את בדיקת הדם ביום השלישי עד החמישי למחזור? או עדיף לעשות את הבדיקה לא בזמן שאני מקבלת מחזור כי בדיקה בזמן דימום מיקרי ישבש את האבחנה של גיל המעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקופרופיל
פרופ` דוד בידר21/06/2018אין שום חשיבות לבדיקות פרופיל הורמונלי בגילך.
גם בלי הבדיקות , שתוצאותיהן ידועות מראש, את בגיל המעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מקדים אחרי הזרעהאנונימית21/06/2018
שלום,
ב- 7.6.18 עשיתי בדיקת דם:
Estradiol (E2) Urgent 1402.0 pmol/l
Progesterone Urgent 3.5 nmol/l
LH Urgent 19.9 IU/L
ב-8.6.18 עברתי טיפול הזרעה (לאחר שבייצתי בבוקר של אותו יום)+ עשיתי זריקת אוביטרל כפי שהנחה אותי רופא+ זקיק היה 18.
20.6.18 קיבלתי מחזור כאשר היה צפוי שיגיע ב-25.6.18. כולל כאבי בטן תחתונה וכנראה גם כאבי בטן (מרוב הלחץ כבר לא בטוחה מה כאב לי) כאבים לא חדים, מאוד דומים לכאבי מחזור.
מחזור שלי סדיר בד"כ. למשל וסת בחודשים אחרונים הייתה:
5.3.18
1.4.18
28.4.18
25.5.18
שאלות:
1. האם מחזור שהקדים מלווה בכאבים ולאור הנתונים לעיל מצביע על אי הצלחה של הטיפול? או אולי על הפלה (מרגישה שטיפול כן הצליח עקב רגישות בשדיים שהופיעה, היה חום 37.1 מדי פעם, חולשה מדי פעם, מתן שתן תכופה, ואין קושי להכנס להריון באופן טבעי)?
2. האם יש טעם לעשות בדיקת דם של ביטא והורמונים ואם כן, מתי?
3. כשבוע לפני ההזרעה הייתה לי דלקת (אחרי קיום יחסי מין) שגרמה לצריבות וגירודים, שתן דמי עם חלקיקים. בבדיקת שתן כללית שעשיתי לא נמצא כלום, בקטריולוגיה נתנה תרבית שלילית, וצריבה/גירויים פחתו לבד עם הזמן. האם יתכן שעדיין ישנו וירוס שגרם להפלה? אולי עלי לעשות בדיקה אחרת נוספת? לא מבינה אם מדובר בפטריה או בגרדנרלה. זה לרוב קורה אחרי קיום יחסי מין (קרה גם בעבר).
בת 34, אחרי 2 הפלות בשבוע 7, ללא ילדים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.לא מעיד על אי הצלחה 2.לפחות 24 יום ממועד ההזרעה3.עלייך לדון בסוגיות אלו עם הרופא שלך שמודע לפרטי המקרה שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בחישוב שבוע ההריוןטלי21/06/2018
שלום,
וסת אחרונה-8.5 החזרה על בסיס טבעי. 31.5- הזרקתי דקפפטיל וב7.6 החזרה עובר יום 5.
17.6 בטא 430, 20.6 בטא 1600
באיזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ` דוד בידר21/06/2018כאשר מחזירים עובר זה כבר כשבועיים הריון.
את צריכה להחסיר מיום החזרת עובר בין 5 ימים ,19 יום , וזה יהיה היום הראשון של הוסת האחרון .
כעת את בתחילת שבוע 5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה בתחילת סבב IVFה20/06/2018
שלום. האם בעייתי לבצע היסטרוסקופיה בתחילת סבב IVF? עד איזה יום למחזור ניתן לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ במהלך חודש הטיפול של ה-IVF
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
קרן24/06/2018והאם מומלץ לעשות היסטרוסקופיה בחודש של החזרת מוקפאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתירה בין בדיקות שונותתמר20/06/2018
שלום רב. בבדיקת מעקב זקיקים נצפה עובי רירית די דק ונשלחתי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית. במהלך הבדיקה הרופא אמר שהרירית נראת משגשגת ובערך בעובי של 9 (א שציין שהבדיקה לא הכי אופטימלית מבחינת איכות הוא אמר שהרירית כן נראת טוב) באותה הזדמנות עשה לי גם אולטראסאונג וגינלי ושוב נראתה רירית דקה.גם היום בבוקר במעקב זקיקים הרירית נראת בעובי 3. כיצד תתכן סתרה כזו בין שתי הבדיקות השונות?איך אדע מהו עובי הרירית באמת דקה או עבה?הרם אחת מהבדיות אמינה יותר בהקשר לעובי רירית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההיסטרוסקופיה אינה פעולה ייעודית להערכת עובי רירית הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך-
תמר21/06/2018אז בתמצית ניתן לומר שברגע שרואים עובי רירית באולטראסאונד וגינלי זהו עובי הרירית המדויק? (ואם כן אינני מבינה מדוע הרופא בהיסטרו' טען לרירית משגשגת ואף ציין 9 מל... :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עלייך לשאול את הרופא שלך לגבי התייחסותו לרירית הרחם שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי טסטומקס אנדרוג'לאלה11320/06/2018
שלום ד"ר,
אני בת 42, לקראת סבב IVF חמישי (ואחרון מבחינתי). היו שני סבבים שנקלטו והסתיימו בהפלות נידחות בשבועות מוקדמים מאוד. יש לי רזרבה לא גבוהה אבל בכל הטיפולים היו החזרות של עוברים יפים. שוקלת לעבור לתרומה, בעיקר מהחשש הרב מהשפעתם של ההורמונים על בריאות הגוף (בגלל גילי נטלתי מינונים גבוהים), ומהחשש מלעבור שוב גרידה שעלולה לפגום ברחם.
כחלק מהפרוטוקול החדש, הונחיתי לקחת טסטומקס בשילוב עם אסטרופם כהכנת הגוף לפני הטיפול. היות וטסטומקס אזל מהחנויות, הם החליפו לי את המרשם לאנדרוג'ל. אני חוששת מאוד מנטילת אנדרוג'ל (טסטוסטרון), ביחוד כשהבנתי שהתרופות הללו נאסרו למכירה לנשים והמרפאה 'עוקפת' את החוק הזה ע"י רישום התרופה על ת.ז. של גבר.
האם זה ידוע כמסייע להגיע לתוצאות טובות יותר בטיפול?
מה תופעות הלוואי?
בעוד שאסטרופם רשום בוודאות כמסרטן, האם זה אותו הדבר עם אנדרוג'ל?
אשמח לכל פיסת מידע,
תודה,
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להלן מאמר שלי בנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2018תגובה שחלתית ירודה בטיפולי הפריה
הטיפול בנשים עם תגובה שחלתית ירודה בטיפולי הפריה הנו עדיין אתגר טיפולי ראשון במעלה.
הקריטריונים להגדרתן של נשים עם תגובה שחלתית ירודה ידועים בשם
הקריטריונים של בולוניה לצורך הקביעה כי מדובר בתגובה ירודה נדרשים לפחות שניים משלושת הקריטריונים שהומלצו:
1.גיל מתקדם או גורם סיכון אחר לתגובה ירודה
2.תגובה ירודה קודמת –הפקת פחות מ-3 ביציות בטיפול קודם בפרוטוקול קונבנציונלי 3.תבחיני רזרבה שחלתית בלתי תקינים-AFC))-antral follicle count -מספר זקיקים בסיסי הפחות מ-5-7 זקיקים,AMH))-Anti Mullerian Hormone מתחת ל-0.5-1.1ng/ml)) )
במהלך השנים הוצעו פתרונות עזר רבים על מנת לשפר את התגובה השחלתית בעת הטיפול עם גונדוטרופינים(זריקות להשריית ביוץ),אולם עדיין לא הוצעה אסטרטגיה טיפולית אולטימטיבית העשויה לשפר מהותית את התוצאות במצבים אלו.
עבודות מחקריות קודמות הצביעו על היתרון הטיפולי במתן תוספות כמו –DHEA,rLH,HCG,LETREZOL,או טסטוסטרון תת עורי המעלים את רמת הטסטוסטרון (הורמון מין זכרי) ובכך עשויים לשפר את התגובה השחלתית בעת הטיפול בתכשירים להשריית ביוץ (גונדוטרופינים) בקרב קבוצת הנשים עם תגובה שחלתית ירודה
ההיגיון מאחורי גישה זו נובע מהעובדה שטסטוסטרון הנו הורמון המגביר את התגובה של הזקיקים השחלתים כמענה לטיפול בגונודוטרופינים (תכשירים להשריית ביוץ) וכתוצאה מכך ישנה הפקה של מספר רב יותר של ביציות וכפועל יוצא עליה במספר העוברים ועליה בשיעור ההריונות.
חלקם של האנדרוגנים (טסטוסטרון)
בקיום ההליך ההורמונאלי התוך שחלתי (סטרואידוגיניזה) ידוע-רמות מוגברות של אנדרוגנים במרקם התוך זקיקי עשוי להעצים את הגיוס ואת התגובה של הזקיקים הבסיסיים(זקיקים פריאנטראלים ואנטראלים) וכתוצאה מכך תגובה זקיקית משופרת (פוליקוגינזה) ותגובה שחלתית טובה יותר לטיפול בתכשירים להשריית הביוץ.
העשרה של המרקם התוך שחלתי –זקיקי באנדרוגנים אפשרית גם בשימוש בתכשיר הקרוי לטריזול.
ואכן מספר עבודות בספרות הצביע על עליית רמת הטסטוסטרון והאנדרוסטינדיון בנוזל הזקיקי בקרב של נשים עם תגובה ירודה שטופלו עם לטריזול לעומת נשים שלא טופלו בתכשיר.
מחקר חשוב הדגיש את חשיבות של טסטוסטרון ו-HCG (פריגניל) לייצוב התגובה של הקולטנים בתאי התמיכה של הזקיקים בשחלה (תאי הגרנולוסה) כתגובה להורמון ה-FSH (ההורמון האחראי להשריית הביוץ), כמו כן עבודות נוספות בבעלי חיים הראו שאנדרוגינים מעודדים שגשוג של תאי הגרנולוסה וצמיחת זקיקים.
מספר מחקרים הדגימו עליה במספר הזקיקים האנטראלים הקטנים והבינוניים בקרב קופות rhesus monkeys לאחר חשיפתם לאנדרוגינים.
אנדרוגינים עשויים להעלות את רמת גורמי גדילה מסוג IGF-I בזקיקים הראשוניים primordial follicle oocytes ובכך לשפר את התגובה שלהם לטיפול ובנוסף הודגמה גם עליה בסטרואידוגניזה בתאי הטקה (THECA ) העוטפים את הזקיקים, העליה באנדרוגנים משפרת את גיוס הזקיקים מבלי לשבש את המירקם ההורמונאלי התוך זקיקי
פרסומים מדעיים מסכמים שהופיעו לאחרונה-מטאנליזות במגזיני רפואה יוקרתיים ביותר הצביעו על הערך המוסף של מתן אנדרוגיניים לשיפור תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית בקרב נשים עם תגובה ירודה תוך העלאת שיעורי ההריונות המושגים בשיעור משמעותי ביותר.
עבודה חלוצית בטיפול בנשים עם תגובה ירודה הראתה שמתן מקדים של אנדרוגנים במריחה דרך העור לפני הטיפול הייעודי להשריית ביוץ שיפרה את התגובה ההורמונאלית בצורה בולטת והצריכה מינונים נמוכים משמעותית של ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2018עבודה חלוצית בטיפול בנשים עם תגובה ירודה הראתה שמתן מקדים של אנדרוגנים במריחה דרך העור לפני הטיפול הייעודי להשריית ביוץ שיפרה את התגובה ההורמונאלית בצורה בולטת והצריכה מינונים נמוכים משמעותית של הזריקות להשריית הביוץ (גונדוטרופינים) והפקת ביציות במידה שלא שייכה יותר את מרבית הנשים לקבוצת הנשים עם תגובה ירודה. האנדרוגנים כנראה מעצימים את הרגישות של השחלה לגונדוטרופינים.
באותה מידה נצפה במחקר אחר שטיפול מקדים עם אנדרוגיניים למריחה תת עורית שיפר בנוסף למספר הביציות, את מספר הביציות הבשלות, מספר הביציות המופרות ואת מספר העוברים באיכות טובה וכפועל יוצא שיפור מהותי בשיעור ההריונות.
בניסיון חדשני להעצים באורח אופטימאלי את התגובה השחלתית לטיפול בתכשירים להשריית ביוץ נעשה שימוש בו זמני בשלושה אמצעים להעלאת רמת האנדרוגיניים בשחלה תוך מתן משולב של לטריזול, אנדוגניים תת עוריים וזריקות HCG(פריגניל) בחודש המקדים לטיפול הייעודי להפריה החוץ גופית.
אסטרטגיית הטיפול כוללת שני שלבים:
-בשלב הראשון-חודש לפני הטיפול הייעודי-נעשית העשרת השחלה בהורמונים באנדרוגיניים באמצעות:
1.מתן אנדרוגיניים בצורת ג'ל למריחה הנספג דרך העור התכשיר – mg, 25 AndroGel הניתן במריחה כל יומיים החל מהיום הראשון למחזור
2.מתן Letrozole 2.5 mg מידי יום
3.מתן hCG 2500 IU (פריגניל) פעמיים בשבוע
המעגל המחזורי הוסדר באמצעות טיפול הורמונאלי תחליפי של אסטרוגן בשלב ראשון ואסטרוגן ופרוגסטרון בשלב שני.
-בשלב השני-עם קבלת המחזור הוחל בטיפול הייעודי עם השריית ביוץ עם גונדוטרופינים תוך שימוש במעקבי ביוץ מסוג (אנטגוניסטים ל-GNRH-cetrotide ) עד להבשלת הזקיקים ואז ניתנה זריקת HCG לגרימת ביוץ.
יישום הפרוטוקול החדשני המוצע בחודש המקדים לחודש של הטיפול הייעודי עם ההפריה חוץ גופית בנשים עם תגובה ירודה יעצים את האנדרוגיניזציה התוך שחלתית תוך שימוש סינרגיסטי בשלושה מסלולים להשגת המטרה-כשבמסלול הראשון מועלית רמת האנדרוגן בנסיוב באמצעות שימוש בג'ל האנדרוגן למריחה על העור כל יומיים, במסלול השני מועלית רמת האנדרוגיניים בתוך הזקיקים בעקבות מתן ה- HCG(פריגניל) פעמיים בשבוע ולבסוף במסלול השלישי נמנעת הפיכת אנדרוגיניים לאסטרוגן (מניעת ארומטיזציה של אנדרוגן לאסטרוגן) באמצעות לטריזול הניתן יומית.
בחודש ההכנה מסתייעים להסדרת המחזור על ידי שימוש בטיפול הורמונאלי תחליפי הכולל מתן אסטרוגן, ואסטרוגן ופרוגסטרון המתזמנים את מועד קבלת המחזור וזאת במקביל לטיפול העשרה האנדרוגיני שניתן מבעוד מועד.
שיטה זו להעצמת התגובה השחלתית עשויה לשפר באופן מהותי את מספר הביציות המתקבל בעקבות הטיפול ,את שיעור ההפריה והעוברים המתקבלים, וכפועל יוצא את שיעור ההריונות באותם נשים עם תגובה ירודה לפי הקריטריונים של בולוניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון והקאות ממשיכותטניה20/06/2018
שלום וברכה ברוך ה׳ שבוע 11 האם זה תקין שהתחלתי להקיא יותר בשבועיים האחרונים ? והבחילות שממשיכות
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שני לאחר הפלהחיפה20/06/2018
שלום רב , עברתי הפלה אחרי ivf ראשון לפני חודש .. הביטא ירדה לאפס .. קבלתי מחזור חזרתי לקחת אסטרדיול .. היום 9 ימים אחרי נטילת אסטרופם 2mg שלוש פעמים ביום ..
הרירית 6.6 מ"מ
האם זה תקין ?
כל הזמן הרירית תקינה הייתה ביום כזה סביב 9
ההערכה שביום חמישי הבא החזרה
אשמח לשמוע חוות דעתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום גונאל אף ומנופוראלון20/06/2018
שלום לכם.
אשתי לקראת הפריה חוץ גופית בפעם הראשונה.גילה 43 וחצי.
נשאר גונאל אף מהטיפול ההורמונלי אז הרופא המטפל אצר שאפשר לסיים אותו ואז לעבור למנופור.2 התרופות במינון 300.
ביום ההזרקה הראשון(יום 2 למחזור לפי הנחייתו)הוזרק גונאל אף וביום השני להזרקות גם גונאל אף אבל 200 ולא 300 כי זה מה שנשאר ורק ביום 3 לזריקות(שזה יום 4 למחזור)מתבצע המעבר למנופור.כל הזריקות בשעות הערב המאוחרות.
וביום 5 למחזור בבוקר-בדיקת דם TPHA TREPONEMA PALL.ABS ועם התוצאה ביקור אחר הצהרים אצל הרופא המטפל לפני ההזרקה הרביעית
האם הטיפול הניתן סביר והגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר כישלונות IVFמיטל19/06/2018
פרופ בידר שלום
אני מעל שנות ה-40 לחיי לאחר טיפולי IVF כושלים.
הרופא המליץ על תרומת בייצית או פונדקאות אך חשב לנכון ללכת על תרומת בייצית עקב הגיל.
הפסקנו את טיפוליי הפריון ובסוף נכנסתי להריון טבעי במפתיע.
האם ניתן להסיק מכך שכן ן הייתי צריכה להרות ב-IVF ומוקדם היה להספיד את הביציות והכישלון לא בהכרח נבע מגיל הביציות אלא אוליי מפרוטוקולים לא מתאימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושלים
פרופ` דוד בידר20/06/2018הריון ספונטני מופיע בהפסקות טיפולי הפריה חוץ גופית.
בגיל צעיר, כשהבעיה לא ברורה כשליש מהמטופלים מצליחים להרות טבעי בהפסקות בין הטיפולים.
בגילך זה פחות שכיח.
כל העניין הוא הביציות הטובות והן שנותנות הריון.
יכול להיות שאם היית ממשיכה היה הריון גם בהפריה .
זה לא קשור בפרוטוקולים, לרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר הריון
מיטל20/06/2018פרופ תודה על המענה ברשותך יש לי עוד 2 שאלות
1. האם ניתן להסיק שהביציות היו עדיין תקינות בגילי או שזה מקרי ?
2. מה הסיכויי אם הכל יעבור בשלום לנסות להרות לאחר מס' חודשים באופן טבעי? אהיה בגיל מבוגר 43
למרות שאני מכירה 2 נשים שהרו בגיל הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר21/06/20181.כל עוד אישה משיגה הריון בגילך זה תמיד מביציות שעדיין נותרו בסדר לגילך.
2..עד גיל 45 יש לנדים כמוך סיכויים להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטופלת ivf עם חצוצרות חסומותלילי19/06/2018
היי
בת 33 ללא ילדים
נמצאת עם חצוצרות חסומות לאחר 2 טיפולים שכשלו
בהמלצות הרופאים להוציאת את החצוצרות
לפני הוצאתם המליצו על 2 טיפולים שבמהלכם יבצעו רק שאיבות ללא החזרה אלא על מנת לבצע הקפאת עוברים
החשש שלי שבפעם הראשונה שאבו ביצית אחת והחזרה אחת
בפעם השניה שאבו 4 החזרה אחת
מה הסיבה שמומלץ לשאוב לפני? האם אני לא ייצר יותר ביציות בעתיד?
מה הסיכון בהוצאת חצוצרות? מה הסיכוי להריון תקין?
יש לי פחד מאוד גדול להוציא אותם
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות
פרופ` דוד בידר20/06/2018לא ציינת היכן חסימת החצוצרות והאם מדובר בחצוצרות נפוחות.
בכל אופן לא הייתי ממליץ להקפיא לפני ניתוח,
הבעיה שצריך לדעת איך להוציא חצוצרות בלי לפגוע בהספקת הדם אליהן.
לכן , אולי, הרופא שלך חושש מכך והציע לך.
אם מדובר בסקטוסלפינקס אז כדאי להוציא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משלשלים טבעים בזמן הריוןאורנה19/06/2018
היי
אני סובלת מעצירות כרונית ונמצאת בשבוע 5 להריון
האם אני יכולה לקחת משלשל טבעי להקלת העצירות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה בעת הצורך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)