מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סקירה מאוחרת בהריון מתי?שירה14/06/2018
דוקטור שלום
באיזה שבוע עושים את הסקירה המאוחרת בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
22-23
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלש וממושך בעקבות טיפוליםטל14/06/2018
שלום רב, עברתי סבב שאיבה והחזרה ללא הצלחה- לאחר מכן קיבלתי מחזור קל, עברו עוד כמה שבועות וקיבלתי שוב מחזור הפעם המחזור גם היה קל וחלש אבל עדיין שבוע אחריו כאבי בטן יותר כמו כיווצים ומידי פעם הפרשות דמיות קלות מאוד בניגוב וקרישי דם חום מידי פעם האם תקין או שמא יש בעיה שצריך לבדוק ? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא שגרתי,מצריך ביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן 40 הוראות ויעילותשלומית14/06/2018
פרופ שלום יש לי 2 שאלות:
1. בעלון של זריקת קלקסן 40 רשום 5 ס"מ מהטבור בבטן ובקופת חולים אמרו לי במותניים ובירכיים האם אתה יכול להסביר לי בדיוק איפה מזריקים?
2. האם קלקסן למי שיש קרישיות יתר משפר את זרימת הדם בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
פרופ` דוד בידר14/06/20181.מזריקים סביב הטבור , כפי שכתוב, שתי אצבעות, תת עורי.
אפשר גם בירך ,לא משנה היכן, תתעוררי.
2. מטרת הקלקסן למנוע היוצרות קרישים קונים בשליה ולפעול נגד הגורמים השונים שגורמים להיווצרות קריש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר האם משנה איזזור הזריקה ?
שלומית14/06/2018פרופ האם זה בכלל משנה היכן מזריקים אם זה סביב הטבור או איזור המותניים או חשוב להישמע להוראות עקב ספיגה יעילה יותר?
כי פשוט זה גורם לשטפי דם ואי אפשר כל ההריון באותו איזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקה
פרופ` דוד בידר17/06/2018אפשר גם במותניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי FSH באמצע המחזוראלון14/06/2018
שלום לכם.
מכיוון שגיל אשתי 43 ועוד 7-8 חודשים והרופא המטפל לא רצה לבזבז זמן יקר נוסף עד שסוף סוף קיבלנו החלטה לעשות הפריה-הוא שלח אותה למספר בדיקות.יצא FSH שערכו ביום 14(כאשר ביוץ היה ביום 12 או 13)היה 8.72
בהתחשב בכך שיצא לה AMH שערכו 0.99 בדגימת דם שנלקחה לפני 4 חודשים,מה הסיכויים להצליח בהנחה שאין בעית זרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי באמצע המחזור
אלון14/06/2018זה שהרופא לא רצה לבזבז זמן יקר נוסף בא לידי ביטוי בכך שלא חיכה לווסת הבאה שהיא כידוע הזמן המתאים לביצוע פרופיל הורמונלי אלא אמר לבצע את הבדיקות באמצע המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין בהריון למניעת רעלתשירה14/06/2018
אני בהריון ולוקחת אספירין למניעת רעלת (ע"פ המלצת הרופא) -
1- מאיזה שבוע עד איזה שבוע מומלץ לקחת את האספירין ? שמעתי שלל גרסאות של רופאים . אין מחקרים מבוססים בנושא ?
2- עד כמה הוא באמת עוזר במניעת רעלת ?
3- האם האספירין מעודד הופעת בצקות ברגליים או שהוא מונע הופעת בצקות ברגליים?
תודה רבה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטיפול המניעתי ניתן כבר החל מהטרימסטר הראשון של ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אודה למענה גם לשתי השאלות הנוספות
שירה14/06/2018
אודה למענה גם לשתי השאלות הנוספות ששאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה- אודה למענה
שירה14/06/2018
אשמח למענה לכל השאלות ששאלתי
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1.בהחלט עוזר 2.לא תורם להיווצרות בצקות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ דוד בידר זריקותענת14/06/2018
פרופ בידר שלום
בהריון ראשון כתבתי לפני מס' שבועות שהיה לי דימום רב משבוע 5 לפני שראו שק ודופק אם תמיכה וקלקסן 40 עקב קרישיות יתר הדימום פסק ובשבוע 19 חזר עקב שלילית פתח מדממת ההריון הסתיים בשבוע 37 בקיסרי חירום וילדתי תינוקת בריאה.
עכשיו אני בשבוע 11 ומזריקה פעמיים בשבוע ריטארד 500 עקב הרקע שהיה אם השלייה ועקב התכווצויות.
אתה המלצת לי שרצויי יהיה להמשיך אם הזריקות לפחות עד שבוע 17 ויותר כדי לראות מה מצב השלייה ועקב ההתכווצויות וההריון הקודם הרופא המטפל גם חשב כך אך עד שבוע 14
אציין שהזריקות ממש עזרו להתכווצויות שהיו בהתחלה האם אתה חושב עדיין שרצויי עד שבוע 17 כדי לראות מה מצב מיקום השלייה ויותר להמשיך אם הריטארד אן להפסיק בשבוע 14?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות
פרופ` דוד בידר14/06/2018אפשר כבר בשבוע 14 לראות מיקום שליה.
אפשר גם להפסיק ב 14 ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר זריקות ריטארד
ענת14/06/2018פרופ תודה על המענה
הריטארד ממש השתיק לי את ההתכווצויות שהיו בשבוע 5-6 האם אתה חושב שיש צורך להמשיך את הזריקות בגלל זה עד סוף ההריון או שאין לזה כבר תועלת? למרות שאני חושדת שזה היה המעיים לא הצלחתי להבדיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטארד
פרופ` דוד בידר14/06/2018לא צריך להזריק אלא אם יש צירים.
אפשר להפסיק ויתכן שלא תזדקקי לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגובריס במקום מנופור באותו המינוןנועה13/06/2018
נשאר לי מסבב קודם פרגובריס. יכולה לקחת במקום מנופור באותו מינון? שניהם LH+ FSH הרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
פרופ` דוד בידר14/06/2018כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס בטווה אך גבוהגל13/06/2018
בת 32 אחרי 2 הזרעות ועוד 2 אחרי צילום רחם (ללא הורומונים) ערכים של בדיקת tsh 3.97, האם זה אמור להוות קושי על כניסה להריון? בצילום רחם הכל תקין, ערכי ביוץ תקינים + עובי רירית 10 ממ, זקיק יפה ולעתים גם שני זקיקים יפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה
פרופ` דוד בידר14/06/2018הבדיקה לא קשורה ליכולת להרות.
יש החושבים שבדיק עד 2.5 תגרום ליותר סיכויים להרות אך זה לא עניין ברור לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזי זקיקים יפיםבתאל13/06/2018
שלום רב, אם אפשר בבקשה לקבל הסבר על שתי אופציות שונות שהוצעו לי כשהסוגייה היא : כיצד ניתן לגרום בפרוטוקול קצר למצב בו הזקיקים יהיו בגודל אחיד? אם הבנתי נכון (ואני לא בטוחה שהבנתי) אופציה אחת היא לקחת אורגלוטרן בתחילת המחזור למס ימים. אופציה שנייה היא לקחת מדבקות אבורל בתחילת המחזור לכמה ימים. 1. האם שתי האופציות אכן נועדו למטרת אחידות גודל הזקיקים? 2. מה ההבדל בגישות? 3. מה המינון המקובל להשגת מטרה זאת בכל אחת מהגישות?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האופציות הטיפוליות המוצעות משרתות מטרות שהציב הרופא שלך כיעד טיפולי הגזור למידותיך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עלייך להפנות את השאלות לרופא המטפל שיטיס להסביר את מטרותיו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי כלל
מישהי14/06/2018שלום לרופא,
אני מבינה שהפורום הוא לא תחליף להתייעצות עם הרופא ואכן הכל לפי עצתו. אבל-יש לי מידה מסויימת של בחירה ולכן אשמח לתשובה קצת יותר ברורה ומפורטת. בתשובתך אין התייחסות מפורשת לשאלותי. אנא-תוכל לבאר בשפה יותר "ידידודית למשתמשת"?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרופא שלך מצוי עם כל הנתונים שלך,והמטרות שהציב לעצמו בקשר לטיפול שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGD - נשאית מוטציה רצסיביתיעל13/06/2018
אני נשאית של מוטציה בפנילקטנוריה.
מוטציה רצסיבית (אני בחורה בריאה, ואין לי פנילקטנוריה במשפחה).
כרגע מסתמן שאני הולכת לכיוון של תרומת זרע (מעדיפה מחו"ל).
מה עושים במצב כזה?
אני מאמינה שאין אפשרות לבדוק את התורם.
מגיע לי PGD? (אני בעצמי רופאה, לא רוצה להיחשף בנתיים בפני חבריי הרופאים, שאלתי בעקיפין ואמרו לי שכנראה כן זכאית לזה)
האם כדאי כבר לעשות PGS? (העלות פחות קריטית)
רציתי גם לדעת מה אחוז הסיבוכים בPGD ואיזה סיבוכים מוכרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצבך הייתי משתדל להרות ומברר את הסוגיה במהלך ההיריון בבדיקת מי שפיר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך להגיש לקופה רק בדיקת FSH?מאיה13/06/2018
כדי לקבל אישור לטיפולי הפריה צריך רק בדיקת FSH? או הורמונים נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונאלי מלא כ-8 הורמונים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית אחרי החזרת מוקפאיםמאיה13/06/2018
היי,
אני לפני החזרת מוקפאים, רגילה להתאמן יום יום 20 דקות בערך, אימוני התנגדות עם משקולות (עד 10 ק"ג) בנוסף יש לי ילדה בת נתיים שאני מרימה מידי פעם על הידיים.
כמה זה קריטי אחרי ההחזרה? האם להימנע בימים הראשונים ואחר כך יהיה אפשר לחזור לאימונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל בעיה עם הפעילות כל עוד שאינה אירובית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון רב עוברי בהפריה חוץ גופיתאלון13/06/2018
שלום לכם.אשתי(גיל 43 וחצי)כנראה תתחיל תהליגי הפריה בפעם הראשונה החל מהווסת שכנראה תגיע בשבוע הבא,אלא אם כן ניקלט ספונטנית באופן מפתיע בנסיון האחרון לפני הטיפול.
הבנתי שיש עניין שלהחזרת עוברים.בכל מקרה השאלה שלי היא מהי פחות או יותר הסבירות הסטטיסטית בטיפול זה להריון מרובה עוברים(שאנחנו לא מעוניינים בו)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאחרוהסיכוי להרות בגילך הוא נמוך,ומכאן גם הסיכוי הנמוך מהותית להיריון רב עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב היריון אחרי ביוץניצה12/06/2018
שלום...היה לי ביוץ ב25.5 נניח ואני בהיריון איזה שבוע זה?
שאלה נוספת אני באיחור של 4 ימים והיום יש לי הפרשות חומות מדיי פעם בניגוב מה זה?..אולי זה קשור לנרות אוסטרגון שלקחתי ? לקחתי בתאריך 26.5 כדור אחד ועוד 2 כדורים ב27.5 עוד 2 נוספים ב28.5 ואחרון ויחיד לקחתי ב29.5 סה"כ 6 כדורים..האם זה בגלל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
4+5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבב ללא מעכב ביוץO12/06/2018
סבב ללא מעכב ביוץ, האם גורם לשיפור בשיעור השרשה? האם תוכלו להפנות אותי לספרות בנושא? חיפשתי ללא הצלחה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא טצרוטייד
O12/06/2018או האם משפר איכות ביציות, או משהו בכלל..
האם יש פרוטוקול כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
O13/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבב
פרופ` דוד בידר14/06/2018אם הטיפול להפריה חוץ גופית אז לא מעכב השרשה.
לטיפול רגיל לא צריך עיכוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
O14/06/2018תודה פרופ אבל זאת לא היתה השאלה. האם ניתן לעשות סבב ivf ללא צטרוטייד, והאם זה עשוי לשפר איכות ביציות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר14/06/2018קודם כל אין קשר בין צטרוטיד לאיכות הביציות.
אפשר לעשות הפריה בלי צטרוטיד אך ב 20% יכול להיות ביוץ מוקדם והשאיבה לא תתבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)