מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות cmv האם תקין?קארין23/05/2018
CMV Ab IgG 165.3 Reactive AU/mL
CMV Ab IgM 0.20 Nonreactive Index
פתח בדיקה EBV EBNA Ab IgG >600 (Pos:>20) U/mL
בדיקות שנעשו לפני שנתיים האם אני מחוסנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ` דוד בידר23/05/2018מחוסנת,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון גבוה פוגע באיכות?שאלה23/05/2018
בת 32, סבב ראשון התחלנו במינון 300, היו 8 בציות ו6 הפריות, סבב שני התחלנו במינון 450 והיו 6 בציות 5 הפריות. יכול להיות שדווקא המינון הגבוה פוגע ואולי כדאי בסבב הבא מינון נמוך? או שלאור תגובה ירודה מינון גבוה זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
פרופ` דוד בידר23/05/2018המינון לא פוגע בביציות.
את מקבלת מינון זה עקב הרזרבה השחלתית שלך,
מינון נמוך ,כנראה,לא היה טוב לך אחרת הרופא שלך לא היה מתחיל במינונים כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה
שאלה23/05/2018האם זה מעיד על רזרבה שחלתית נמוכה? בת 32
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור -המינון הטיפולי נגזר מהרזרבה השחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מה מצב הרזרבה?
העניין ברור24/05/2018מובן לי שהטיפול נגזר ממצב רזרבה שחלתית,
אבל האם מצב זה מעיד על רזרבה נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה
פרופ` דוד בידר25/05/2018כאשר מינון גבוה מייצר מספר ביציות כמו שיצרת, במקום לייצר, לפחות כפול המספר הביציות, אזי הרזרבה נמוכה לגילך.
אם ההפריה, שצריכה להיות ב 80% מהביציות , מופיעה בהרבה פחות, אזי הרזרבה נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ דוד בידר - חיסוןענת23/05/2018
פרופ שלום
אני בתחילת הריון ושלחתי לך בדיקות CMV וענית לי שאני מחוסנת
הבת שלי אם חום גבוה מס' ימים במידה ויש לה מחלת הנשיקה או CMV האם זה בכל זאת מסכן את העובר ? האם בכלל יכולה להיות הדבקה אם אני מחוסנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` דוד בידר23/05/2018את מחוסנת כך שהסיכוי שיהיה הדבקה חדשה נדירה ביותר.
בשלב זה את מחוסנת מפני המחלה.
שהבת שלך תעשה בדיקת הוירוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלא התפתח בשבוע 9שרית23/05/2018
שלום, יש לי בבית שני ילדים מקסימים מהפריות IVF בשל בעיות בזרע .
לפני כארבעה חודשים נקלטתי בטבעי בהפתעה אך לצערי ההעובר הפסיק להתפתח בשבוע 6+ ורק בשבוע 9 גילתי שהיו דימומים, היתה הפלה טבעית בתאריך 12/4
שתי שאלות:
1.האם ההריון לא התפתח בגלל שיש בעיות בזרע?
2.עדיין לא קיבלתי מחזור ,האם ניתן לקיים יחסי מין כעת או שעלי להמתין למחזור שיגיע .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר23/05/2018ההריון לא התפתח עקב העובר שלא היה תקין.
הסיבה היא כתוצאה מהפרית ביצית וזרע שנתנו עובר שלא היה תקין.
הסיבה לאי תקינות תלויה בזרע ובביצית גם יחד.
לגבי קיום יחסים אזי אין מניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שרית24/05/2018תודה רבה על המענה המהיר
האם אתה חושב שכדי שננסה שוב טבעי (אני בת 39 ובעלי בן 43) או שעדיף דרך IVF .
נשאר לנו מוקפא אחד מההריון הקודם האם יש סיכוי להיקלט ממקופא אחד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנסות
פרופ` דוד בידר24/05/2018תנסי טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מחזורים מומלץ לחכות אחרי גרידהמירי23/05/2018
שלום
לפני כמה חודשים עברתי גרידה בעקבות הפלה.לאחר גרידה היו לי כבר שני וסתות.כמה מחזורים מומלץ לחכות אחרי גרידה,לפני שמנסים להיכנס להריון שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחכות
פרופ` דוד בידר23/05/2018לא צריך לחכות ואפשר להרות מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי לצורך הזרעהמיכל23/05/2018
היי...התחלתי טיפול הורמונלי לצורך הזרעה מזריקה כבר 6 ימים 25 יח' בגלל שבטיפול הראשון הקודם היה לי גירוי יתר קיבלתי מינון נמוך. וכעת יש לי זקיק 20 ועוד אחד 13 בכל חודש ספונטני יש לי זקיק שמגיע ל20 הכל תקין אצלנו אי פיריון לא מוסבר.השאלה שלי היא האם המטרה בהזרעה לנשים שהכל תקין זה לייצר שני זקיקים לפחות? כי יש לי פה רק זקיק אחד כמו בכל חודש טבעי
אז מה בעצם ההבדל מחודש טבעי ללא הורמונים
אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` דוד בידר23/05/2018המטרה להגיע ל2 עד 4 זקיקים.
במקרה שלך הגירוי לא גרם לתוצאה המקווה, בכל זאת יכול להיות הריון ואם לא אזי מנסים שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ וגופיף צהוב לאחר הפלהשירי23/05/2018
עברתי הפלה בכדורים לפניי 3 שבועות
לאחר בדיקה הרחם לא היה נקי לכן לפני שבוע עברתי טיפול נוסף של ציטוטק
לאחר יומיים מטיפול נבדקתי ונשאר שארית ברחם לדברי הרופא התבקשתי לחכות עד לווסת הראשונה
מאתמול היה לי דימום מסיבי עם קרישי דם גדולים מאוד נגשתי למיון ובבדיקה רשמו לי שכאבי הבטן נובעים מביוץ ומגופיף צהוב בשחלה השמאלית אבל הרחם נקי
יש לציין כי לפניי יומיים קיימתי יחסי מין והשתמשתי בפוסטינור
והיום קמתי עם רגישות יתר בחזה
הסיכוי להיקלט הוא הגיוני בזמן כזה של ניקוי הרחם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ` דוד בידר23/05/2018לא סביר שיהיה הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות בחזה
סיון24/05/2018למרות שיש רגישות בחזה ובדיקת הריון יצאה חיובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבועות הריון לאחר החזרת בלסטוציסט מוקפא ב IVFnitsa23/05/2018
שלום וברכה,
ב 9/5 החזירו לי בלסטוציסט מוקפא בן 5 ימים.
היום הבטא.
כיצד מחשבים תאריך משוער ללידה? ומהו היום הראשון לחישוב?
תודה ויום קסום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב
פרופ` דוד בידר23/05/2018יש להחזיר מיום ההחזרה 19 יום ואז זה יהיה היום הראשון של הוסת האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף תזונה פרנטל בהריוןיעל23/05/2018
הומלץ לי בהריון לקחת פרנטל .
אני לא מצליחה לבלוע את הכדור , האם ניתן לחתוך את הכדור לכמה חלקים ואז לבלוע ?
זה מזיק אם חותכים את הכדור ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם את מצליחה לפרק את הכדור לחתיכות משנה ולבלוע אותן,אין בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה עוד שאלה
יעל23/05/2018
אפשר לקחת ברזל וחומצה פולית במקום פרנטל ?
לא מסתדרת עם הכדור הזה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ דוד בידר שאלה לגבי פרוגסטרון וכאביםיפעת22/05/2018
פרופ ערב טוב
אני בשבוע 8 ובבדיקה הכל בסדר אך יש לי כאבי ירכיים ולפעמים גב תחתון.
אציין שתמיד לפני ביוץ היה לי כאלה כאבי ירכיים.
האם זה קשור לרמת הפרוגסטרון בהריון ? כי גם לפני ביוץ זה היה קורה לי שהפרוגסטרון עולה והאם זה תופעה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשור
פרופ` דוד בידר23/05/2018זה קשור להריון ולא לרמות פרוגסטרון.
כעת הפרוגסטרון מופרש מהשליה בכמויות גדולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה התגובה הולכת ופוחתת?מודאגת22/05/2018
בת 33. בשאיבה ראשונה נשאבו 8 בציות, בשניה 6, בשלישית 4. עם חודש הפסקה בין טיפול לטיפול. למה התגובה הולכת ופוחתת על אף שהמינונים עלו מסבב לסבב? מודאגת.. לפני זה בסבב הבא יהיו לי 2 בציות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר שבטווח הזמן המצוין חלה ירידה מהותית ברזרבה השחלתית שלך,מדובר באירעות אקראית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל לאחר הזרעה לצורך תמיכהליה22/05/2018
שלום,
ביום חמישי הקרוב עוברת הזרעה לאחר הזרקה של אוביטרל וגונל.
ביום שישי הונחתי להזריק שוב אוביטרל לצורך תמיכה עקב אי ספיקה של הגופיף הצהוב בנוסף לנרות אנדומיטרין.
באיזה שעה ביום שישי להזריק אוביטרל?
אוביטרל לפני ההזרעה יוזרק היום בשעה 22:00.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר22/05/2018כל עניין התמיכה בהזרעות מיותר לחלוטין.
את לוקחת גם אנדומטרין, שלכשעצמו ניתן לתמיכה בטיפולי הפריה חוץ גופית.
תוספת אןביטרל מטרתו לגרות הוצאת פרוגסטרון נוסף מהשחלה.
הטיפולים האלה , כפי שאמרתי ,לא ניתנים בהזרעות.
בכל אופן את יכולה להזריק אוביטרל במשך היום שנאמר לך, אין שעה מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שליה אחוריתריטה22/05/2018
בבדיקה נאמר לי שיש לי שליה אחורית. הכל תקין אבל מה זה אומר מבחינת המשך ההריון והלידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה
פרופ` דוד בידר22/05/2018שליה אחורית הכוונה שהיא השתרשה בקיר הרחם הפונה לעמוד שדרה,
השליה יכולה להשתרש בכל מקום ברחם.
כאשר זה בקיר הפונה לבטן אז זאת שליה קדמית וכו׳ , וכול המצבים האלה תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר לעומת בדיקה גנטיתטלי22/05/2018
בת 46 הריון ראשון תרומת ביצית. תורמת בת 30.
שבוע 15 הכל תקין עד עכשיו.
חושבת לעבור בדיקת NIPT ,
אם בדיקה גנטית NIPT יוצאת תקינה -האם אפשר להסתמך עליה או שבכל זאת מומלץ לעשות דיקור מי שפיר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית
פרופ` דוד בידר22/05/2018אם כל מעקב ההריון תקין ניתן להסתפק בבדיקת הדם.
אם יש חשד כלשהוא אז ברור שהרופא שלך ימליץ גם מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קלקסן עם אספיריןשלומית22/05/2018
שלום,
1.לאחר בעיות חוזרות בהשתרשות בלסטוציסטים, האם נהוג לקחת קלקסן יחד עם אספירין? אם כן, מה מינון באספירין הנהוג? ומאיזה יום בדרך כלל מתחילים לקחת קלקסן?
בנוסף, האם נהוג לבצע פיפל בהחזרה על מדללים?
2. האם תוכלו להסביר לגבי לקיחת דקפיפטל לפני החזרה כשברקע אנדומטריוזיס? מה המטרה, כמה זמן הטיפול נמשך בדרך כלל? האם פרוטוקול ההחזרה שאחריו הוא הפרוטוקול הסטנדרטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
פרופ` דוד בידר22/05/2018מתן קלקסן ואספירין ניתנים כשיש התווית לכך, בעיקר במצבים של קרישיות יתר והפלות חוזרות.
לתת את התרופות כי לא הייתה קליטה של הריון אינו טיפול מקובל בטיפולי פריון.
לגבי פיפל, אפשר תמיד לעשות, יעילות מוטלת בספק.
לגבי הדקפפטיל ,מטרתו למנוע ביוץ בטיפולי הפריה חוץ גופית.
לתת אותו בטיפולי החזרת עוברים מיותר לרוב ,וניתן רק במקרה ויש ביוץ בעת מתן תוכנית להחזרת עוברים.
את מטופלת ב תוכניות לא מקובלות וזאת עקב אי הצלחה ,הרופא שלך מראה לך שהוא מוצא דרכים חדשות לעזור לקליטה, טיפולים שהם מוטלים בספק רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)