מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוביטרל והזרעה לפרופ' אשכנזישחלות פוליציסטי21/05/2018
שלום,
אני עם שחלות פוליציסטיות. נוטלת גונאל במינון 50 ו37.5 לסירוגין.
נצפה זקיק בגודל 16, רירית בעובי 7.6מ"מ.
E2 1197
פרוגסטרון 1.6
מתי לדעתך ניתן לתת אוביטרל ותוך כמה ימים יהיה הזרעה? האם עם פרוגסטרון כזה נמוך יהיה ביוץ בקרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפחות עוד ימיים והזרעות ביומיים העוקבים לזריקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
שחלות פוליציסטי21/05/2018תודה רבה על המענה.
אני מבינה שהביוץ וההזרעה יהיו בסוף השבוע. יש אפשרות לדחות את הביוץ ליום ראשון כדי שההזרעה תהיה ביום ראשון? הזקיק גדל 1.5 מ"מ ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה בדחיפות גונאל אף להתחלת טיפוליםרותם21/05/2018
שלום לכולם,
אני צריכה בדחיפות גונאל אף ואוביטרל. אם יש למשהי אשמח גם לשלם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנות אנא התגיסו לעזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי גונאל ואוביטרל
גל21/05/2018רותם שלום
יש לי גונאל 900 ואוביטרל אני מראשון לציון אם זה בסדר תשאירי לי טלפון שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי גונל אף 300 וגם אוביטרל
שושה21/05/2018אני מאזור יקנעם
אם את רוצה ליצור קשר כנסי לפורום אמא4אמא שלחי לי הודעה בפרטי הכינוי שלי הוא שושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב עבור חברה-cmvלינוי21/05/2018
אני רואה שלפי התוצאות נראה ששלילי.
אבל מזה התוצאנ האחרונה שכתוב 4>
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקה שלילית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGD הבדל בין PGSניקי21/05/2018
שלום רב,
אשמח להבין מה ההבדל בין שתי הבדיקות?
איזו בדיקה עדיפה?
האם כאשר עושים את הבדיקות אלו והריון נקלט אין צורך לבצע בדיקת מי שפיר?
האם סיכוי הצלחה יותר גבוה לעובר להשתרש לאחר שהבדיקה זו תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון גנטי של העובר בטרם השרשה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2018PGD-אבחון גנטי טרום השרשה נעשה אחרי שההפריה מתרחשת מחוץ לגוף האישה. התאים העובריים משומרים תחת תנאים מעבדתיים אשר מאפשרים לקיחת דגימה בת תא אחד. השגת הדגימה נעשית בכל מיני שלבים של ההתפתחות העוברית. אפשר לקחת את הדגימה לפני ההפריה, מיד אחרי ההפריה, אחרי שלושה ימים של התפתחות ובעוד כמה שלבים, כתלות בצורך ובמחלה שמחפשים. לאחר מכן נבדקת הדגימה בשיטות שונות לפי מטרות האבחון, כאשר שתי השיטות העיקריות הן FISH ו-PCR.
ב-FISH נעשה שימוש כדי לבחון את התכולה הכרומוזומלית של התאים, כלומר בדיקה של הכרומוזומים בשלמותם, בעוד ב-PCR משתמשים כאשר מחפשים מחלות מסוימות, בנוסף למחלות אשר הן נמצאות בתאחיזה מינית. אחרי שעורכים בדיקות אלו ומבטיחים את שלמותם של התאים העובריים, מוחזרים העוברים לגופה של האישה כ-5 ימים אחר ההפריה, כדי להשלים את התפתחותם התקינה. לרוב מוחזרים לגוף האישה לא יותר מעובר אחד או שניים (במיוחד בסבבי הטיפול הראשונים)[1], וזאת על מנת להימנע מהריון מרובה עוברים שעלול להצריך הפחתת עוברים. ביום ה-12 עושים בדיקת דם למעקב אחר הורמון ההיריון, ובשבוע ה-7 עושים סריקת אולטראסאונד על מנת להבטיח אי-הימצאות של מומים.
PGS-השימוש בטכניקה הוא ל- PGS בה נסקרים העוברים לסינון מספר לא מאוזן של כרומוזומים (אנאפלואידיות), ומוחזרים רק עוברים עם מספר כפול תקין (דיפלואידיים) של הכרומוזומים שנבדקו (כ-2/3 מסך בדיקות ה- PGD בארה"ב נעשו לצורך סריקה לאנאפלואידיות [Goldman 2007]). בכך, קיוו להעלות את שיעורי ההריונות בנשים עם אחוזי הצלחה נמוכים בטיפולי ההפרייה, כמו נשים בגיל מתקדם. שכן מקובל לייחס את כשלונותיהן לשיעורי האנאפלואידיות הגבוהים בעוברים, שמגיעים ללמעלה מ-50% ,על רקע זה, הניחו כי סריקה לסינון אנאפלואידיות תביא לירידה במקרי ההפלות וכשלונות ההשרשה ובהתאמה לעלייה בשיעור לידות החי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המעמיקה, אז בעצם
ניקי21/05/2018אם אני מבינה נכון בדיקת PGS עדיפה, כי היא בעצם יותר טובה? בעצם אם תוצא תקינה אפשר לישון בשקט שלעובר לא יהיה מום או מחלה שקשורה לבעיה בכרומוזונים?
והאם התוצאה תקינה אפשר לוותר על מי שפיר?
ולא כל כך הבנתי, האם זה כן מעלה את אחוז ההצלחה בטיפול פוריות, במיוחד אצל נשים מבוגרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי ivf שלישידנה20/05/2018
.
בת 24 , , IVF שלישי,
החזרה של שני עוברים קפואים יום 3, 8 תאים.
ב-2 מתוך ההחזרות הקודמות היה הריון שהסתיים בשבוע ה 6 לא היה דופק.
רירית בהחזרה היתה 9 מ"מ.
כמה שאלות.
האם יש הבדל בין עוברים מוקפאים או טריים בנושא סיכוי ההצלחות ?
האם יעלו סיכוי ההצלחה במידה ורירת הרחם תגדל ואם כן איזה גודל אתה ממליץ ?
על איזה עוד דברים צריך לבדוק בשביל שסיכויי ההצלחה יעלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים מוקפאים
ד``ר אליעזר גירש20/05/2018שלום דנה,
1. בטכנולוגיה של הקפאה החדשה (vitrification), הקיימת כבר מספר שנים, אין אנו רואים הבדל בין סיכוי להריון כאשר משווים בין עוברים באותה האיכות בין החזרה טריה ובין החזרת עוברים מוקפאים-מופשרים.
2. מבחינת רירית אין מה להתיחס למספר מ"מ: מתקבלים הריונות גם על רירית של 6 מ"מ. מה שחשוב ברירית הרחם זה התפתחות כל המרכיבים האחראים על ייצור קשר בין תאי הרירית (תאים מיוחדים) ועובר עצמו.
בדיוק כמו שלעובר טוב יש צורך בתא זרע תקין ובביצית תקינה, כך עבור הריון תקין נחוצים עובר תקין ורירית הרחם תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר גרידה בשבוע 7ליטל19/05/2018
שלום רב. אציתי לשאול, לפני כשבוע וחצי עברתי גרידה ובאותו יום היה מעט דימום עם כאבים וזה נפסק. 4 ימים אחרי התחילו דימומים וכאבי מחזור חזקים. רציתי לדעת האם זה באמת מחזור מה שהיה לי? הדימום והכאבים היו 4 , 5 ימים ממש כמו מחזור רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר20/05/2018צריך לבדוק רמות הורמון ההריון היות ו דימום הוא ערב ירידת ההורמון.
כאשר ההורמון יגיע לשלילי אז זה היום של המחזור ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון לפני החזרת מוקפאיםגלי18/05/2018
האם יש לפרדניזון השפעה כלשהי על עיבוי רירית הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזטן.
פרופ` דוד בידר18/05/2018אין השפעה על הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"ל בסוף שבוע 6מיכל18/05/2018
שלום לכם.
האם טיסה לנופשון של 4 ימים לאירופה מסוף שבוע 6(בהנחה שניקלט הריון)עד אמצע שבוענ7 יכולה לפגוע בהריון?הערה-אם ניקלטתי וכתוצאה מהפלות חוזרות בשנים האחרונות אזדקק למעקב צמוד ולתמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
פרופ` דוד בידר18/05/2018עצם הטיסה לא פוגעת בהריון.
היות ויכולות להיות הפלות עד שבוע 12 אז תצטרכי לטפל טיפול כלשהוא, אם תצטרכי, בלוז״ל אך הסיכויים קטנים אם נצפה דופק.
לגבי טיפול להפלות , אפשר לתת תמיכה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
מיכל18/05/2018כתבת בתשובתך טיפול כלשהוא,אם תצטרכי,בלוז"ל.
מה זה לוז"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
פרופ` דוד בידר19/05/2018בחו״ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשורה התחתוה
מיכל19/05/2018אז בשורה התחתונה אם אני רומה לזמין את הנסיעה הזאת באמצע שבוע 4(בהנחה שניקלט הריון)זה"בסדר"?או שהיית מחכה עם זה לסוף שבוע 4/תחילת 5 שאז אפשר לוודא האם ניקלט?או אפילו מחכה לאמצע שבוע 5 כי אז אחרי 2 בדיקות בטא כבר אפשר להעריך האם זה תקין?
הערה-ככל שאתעכב יותר עם"סגירת"הנסיעה הזאת-כך הסיכויים לכך שזה עדיין יהיה רלוונטי יורדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה
פרופ` דוד בידר19/05/2018כל העניין של לשהות בחו״ל בתחילת הריון דומה לשהייה בארץ.
הטיסה לא מהווה בעיה אלא תמיד יש סיכויים של הריון שלא מתפתח באופן תקין.
הסיכויים הם סביב 10% ואם את מוכנה לזה אז את יכולה לטוס.
גם לא בכל מקרה צריך לפנות לעזרה אחא אם מופיע דמם משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר תופעות שנעלמורונית18/05/2018
פרופ בידר שלום
לפני שבוע הפסיק תופעות של כאבים בשד והתחילו בחילות חזקות ונצפה דופק השבוע .
הכאבים בשד נעלמו וגם הבחילות וההקאות עברו אני רק בשבוע 7 .
האם זה מראה שמשהו לא בסדר? כי כתוב באינטרנט שזה לא סימו טוב שתופעות נעלמות כל כך מהר ולא מרגישים יותר כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות
פרופ` דוד בידר18/05/2018כל עוד בדיקת האולטרה סאונד תקינה אין משמעות לתופעות ההריון.
התופעות יכולות להשתנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי כל התופעות התחילו והסתיימו בשבוע 7 :-)
סיגל20/05/2018מלבד צרבת, שמיררה לי את החיים עד הלידה... והיום תודה לאל יש לי ילדון מקסים. זה באמת לא אומר כלום, אם יש או אין תסמיני הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפא ביום החמישיר.18/05/2018
שלום,
אני אמורה לעבור החזרת מוקפא שהוקפא ביום החמישי. היום זה היום ה7 למחזור ומהיום השני אני מזריקה פיוריגון 100.
היום בבדיקות דם e2 -768 ופרוגסטרון 2.
בא.ס. זקיק בגודל 18 ורירית 6.9.
ההוראות שקיבלתי הן להמשיך להזריק היום פיוריגון 100.
מחר להזריק אוביטרל ובמקביל לקחת אנדומטרין 3 פעמים ביום ואסטרופם בבליעה 3 פעמים ביום.
מיום שלישי מיקרופרין ופרדניזון.
ההחזרה אמורה להיות ביום חמישי.
לא מסתדרים לי 3 דברים:
1. באותו יום שאני מזריקה את האוביטרל אני אמורה ליטול אנדומטרין ואסטרופם.האם זה הגיוני או שאולי היתה טעות בקבלת ההנחיות?
2. ההחזרה תהיה ביום חמישי כשאת האוביטרל אני מזריקה ביום שבת (אזכיר שמדובר בעובר שהוקפא ביום החמישי). לוחות הזמנים לא כ"כ מסתדרים לי.
3. האם לא צריך לוודא שהתרחש ביוץ לפני שמחזירים את העובר.
האם אני סתם חוששת או שאכן יש בעיה עם ההנחיות?
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר18/05/20181.לא נהוג לתת פרוגסטרון ביום הזרקת האוביטרל.
האוביטרל עושה ביוץ אחרי 36 שעות ואת התרופות יש לקחת יום אחרי הביוץ.
2.לא צריך לבדוק ביוץ כי הוא יהיה בטוח אחרי אוביטרל.
3.את העובר יש להחזיר 7 ימים אחרי אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 ימים לאחר החזרהורד18/05/2018
10 ימים לאחר החזרה של עובר 3 ימים. שבוע מהאוביטרל. לא התאפקתי ועשיתי בדיקה ביתית שיצאה חיובית. מה יותר סביר? שרידי אוביטרל או הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10 ימים
פרופ` דוד בידר18/05/2018האוביטרל לא נימצא בדם אחרי 4 ימים, כל שזה הריון אם כך מראה הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון וקיבלתי תמיכת קרינוןיסמין18/05/2018
דוקטור שלום
תחילת הריון וקיבלתי תמיכת קרינון .
מדוע כל פעם שאני שמה את הקרינון זה אחר כך יוצא בגושים בצבע חום? למרות שזה כתוב בהוראות .
האם זה קשור לזה שזה בא במגע עם כלי דם בצוואר הרחם? זה מלחיץ אבל זה כתוב בעלון שעכול להיות מצב כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ` דוד בידר18/05/2018יש, לפעמים, הפרשות כאלה עקב נטילת קרינון לנרתיק.
זאת עקב רגישות צוואר הרחם בהריון והפרשות מצוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרופ דוד בידר - חוות דעת מקצועיתשני18/05/2018
פרופ בידר שלום, ברשותך יש לי 4 שאלות אודה לך מאוד אם תיתן לי חוות דעת מקצועית:
הריון ראשון שלי החל בדימום חזק כמו ווסת בשבוע 5 אם כאבים חזקים כמו ווסת שהמשיך גם לאחר שראו דופק לא מצאו את הסיבה לדימום . הפרוגסטרון היה תקין 130 קיבלתי קרינון ופרוגינובה והדימום פסק מידי עד שבוע 20 , בשבוע 19 עברתי מי שפיר ובשבוע 20 החל דימום שוב ובבדיקה מצאו שיליית פתח מדממת וסינוסים ורידיים מדממים באופן מוגבר נתנו לי פרסולט במינון גבוה עד שבוע 36 לעצור כל פעילות רחמית כי זה היה מביא כל פעם לדימום . הצלחתי להחזיק עד שבוע 37 אך ילדתי בניותוח קיסרי חירום תוך 30 דקות בהרד'מה מלאה עקב דימום רב ביותר . ילדתי תינוקת בריאה במשקל נמוך 2180.
עכשיו הריון שני למרות פרוגסטרון תקין נתנו לי ישר דופסטון וזריקות פרוגסטרון עקב כאב דומה למה שהיה אז.
1. מה הסיכויי ששליית פתח תחזור על עצמה בשבוע 20 והאם העובר יכול להתמקם בצלקת של הקיסרי?
2.האם מה שקרה בהריון הקודם בהתחלה כאשר היה דימום זה לא קשור כלל למה שקרה בשבוע 20 כאשר הייתה שליית פתח מדממת?
3. האם קלקסן זה מה שגרם לדימום בהריון הראשון בהתחלה?
4. האם במקרה שלי אתה ממליץ כי עקב פעילות רחמית היו לי סינוסים ורידיים מדממים להמשיך עם מדופסטון וזריקות פרוגסטרון מעל שבוע 10 או להתחיל פרסולט משבוע 20 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר18/05/20181.הסיכויים לשליית פתח חוזרת הם נמוכים.
השליה, במידה והיא קדמית יכולה להשתרש בצלקת, ולא העובר נמצא בצלקת.
אם זה יהיה ככה צריך לבדוק באולטרה סאונד מידת החדירות ולהחליט מה לעשות.
2.סיכוי רב שהפעם לא יהיו דימום אלא אם שוב יהיה מצב דומה כמו בהריון הקודם, אך הסיכויים נמוכים.
3.קלקסן לא גורם לדימומים בהריון.
4.לא הייתי נותן דופסטון אך כן זריקות פרוגסטרון עד שיתבהר מצב השליה .
פרז ולא ניתן כנגד צירים. אם לא יהיו צירים , או כאבים דומים לא צריך פרזולט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ דוד בידר - שאלות
שני21/05/2018פרופ בידר שלום
תודה רבה על התייחסותך לשאלותיי ברשותך יש לי 2 שאלות:
1.ציינת שהיית נותן פרוגסטרון בזריקות עד שיתבהר מצב השלייה באיזה שבוע יודעים את מצב השלייה?
2. מה קטרה כאשר שלייה יושבת בצלקת של ניתוח קייסרי ומה הסיכויי בדרך כלל שזה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאלות
פרופ` דוד בידר21/05/20181.סביב שבוע 18. אם חלפו הכאבים הייתי גם מחכה.
3.אם השליה קידמית זה יכול להיות אך הסיכויים קטנים.
בעזרת בדיקת אולטרה סאונד אפשר לדעת האם יש בעיה או לא עם השתרשות השליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להצלחהחסרת תקווה18/05/2018
אם כל סבב הסיכוי להצלחה הוא 10-20% פחות או יותר, והסיכוי הולך ויורד מסבב לסבב, זה הופך את ההצלחה למשימה בלתי אפשרית. סיכוי הרבה יותר גבוה שלא יצליח לעולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצלחה
פרופ` דוד בידר18/05/2018זה לא בדיוק ככה.
מה שכתבת זה הצלחות , בגדול, לכלל האוכלוסיה ולכלל הגילים.
ההצלחה תלויה בגיל ובבעיות הפוריות.
למשל, בגילים מתחת ל35 כאשר העקרות על רקע זכרי או לא ברור יש הצלחות טובות של סביב 40% למחזור טיפול.
הסיכויים בכל מחזור דומים.
הסיכויים להרות בשלושת המחזורים הראשונים גדול.
הסיכויים משתנים מעל גיל 35 ומעל גיל 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין משולש או מרובעטל17/05/2018
בת 46 הריון ראשון מתרומת ביצית. גיל התורמת הינו 30.
אני בשבוע 15 שקיפות עורפית תקינה. טרם קיבלתי תוצאות בדיקת PAPPA.
בעוד מספר ימים מבצעת סקירת מערכות מוקדמת.
בקרוב אצטרך לעשות בדיקת דם לסקר לטרימסטר שני .
האם מומלץ לעבור תבחין משולש או מרובע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין
פרופ` דוד בידר18/05/2018התבחין שאת צריכה לעשות הוא בדיקת חלבון עוברי.
בתבחין זה נבדקע=ים שלושה חלבונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)