מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 4 זקיקים לאחר הזרקת מונופור במשך 5 ימים במינון 450מירב10/05/2018
שלום רב ,
אני בת 41 ולאחר 4 ימים של הזרקת מונופור במינון של 450 .
נצפו במעקב זקיקים היום 4 בלבד . ( אחד של בגודל 11 והשאר קטנטנים ).
האם יש סיכוי שיהיה יותר ?????
יש לציין שבפעם הקודמת היו לי 10 בציות ו2 הפריות .
ובפעם שלפנייה 6 בציות ו 4 הפריות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
הי אשמח לתשובה10/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון 450
פרופ` דוד בידר11/05/2018תגובות של השחלות יכולות להיות שונות מגירוי לגירויי.
מינון 450 הוא גבוה והתגובה של השחלה, הפעם היא פחותה , בשלב זה, אך יכול להיות שיגדלו עוד זקיקים.
בכל אופן לא מספר הביציות זה חשוב אלא טיב העוברים.
יכולים להיות 5 ביציות והריון ואילו 15 ביציות שלא נתנו הריון.
בשלב זה יש עדיין ביציות ויכול להיות שאם ימשיכו גם בעתיד בטיפולים , מספר הזקיקים ירד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מירב18/05/2018בהמשך לשאלתי הקודמת ההיתה שאיבה שאבו 5 זקיקים ונוצר הפרייה 1.אני למעלה מ40 מה הסיכוי שהוא יקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויים
פרופ` דוד בידר18/05/2018בגילך, כשלוקחים מינון גבוה של זריקות(450) וזאת התוצאה ,הרי שהסיכויים להריון נמוכים ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה סיכוי להריון נמוך?
מירב18/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
מירב18/05/2018למה סיכוי נמוך ?יש עובר אחד עכשיו יש לו סיכוי להקלט ....
אני חושבת לא נכון ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעריכה את הכנות שלך!
מירב18/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעריכה את הכנות שלך!
מירב18/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויים
פרופ` דוד בידר19/05/2018הסיכויים נמוכים היות וממחקרים רבים אנחנו יודעים שנשים מעל 40 שצורכות כמויות גדולות של הורמונים ואחוזי ההפריה של הביציות נמוך, סיכויי ההריון קטנים ביותר.
רגיל צריך לביות הפריות של 80% מהביציות ואצלך היה 20%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה שאחה נוספת
מירב19/05/2018ההאם יש סיכוי שהעובר היחיד יניב הריון או לאור הנתונים שנוצרה רק הפרייה אחת הסיכוי להריון יהיה קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכוי קיים למרות שהוא אינו כבוהה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכוי נמוך כי הביצית לא טובה?
מירב19/05/2018למה כעקרון הסיכוי נמוך להשתרשות העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות הביציות
ד``ר אליעזר גירש20/05/2018נגעת בדיוק בניקודה הנכונה. לאחר גיל 38 בד"כ יש ירידה באיכות הביציות ובגיל כזה כל שנה היא משמעותית מאוד. הסיכוי נמוך בגלל שעתודה השחלתית נמוכה (גדלו זקיקים בודדים וגם היה צורך ברמות גבוהות של הורמונים כדי לדחוף את הזקיקים הבודדים לגדילה) וגם בגלל שבגיל הזה, לרוב, הביציות אינן תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר20/05/2018סיכוי מאוד מאוד קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל הסבר למה הסיכוי קטן
מירב20/05/2018אם נוצר עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות הביציות
ד``ר אליעזר גירש20/05/2018גם אם נוצר עובר זה לא אומר שום דבר על איכותו. נקווה שהעובר שנוצר הוא באיכות מספיק טובה ויתקבל הריון מוצלח. לא רק איכות העובר כאן קובע. גם איכות רירית הרחם. נקווה לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
מירב20/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה לאחר החזרת עובר
לילך22/05/2018בהמשך לשאלות הקודמות החזירו לי את העובר הבודד שנוצר שהוא בן 4 יום.
בקשתי תמיכה גדולה אז נתנו לי:זריקות פרוגסטרון,אובטרל,ואסטרטגסטן 200.מה דעתכם?לא מוגזם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סביר,נתון לשיקולי הרופא בנסיבות המקרה הספיציפי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים ביום 2ביצה10/05/2018
יש איזשהו יתרון בהחזרת עוברים ביום 2? או להיפך, עדיף לחכות ליום 3? בדכ לא שורדים מעבר ליום 3.
מנסה להבין למה הרופא שלי רוצה להחזיר ביום2.
האם זה נכון שעוברים שמוחזרים מוקדם עלולים להיפלט החוצה מהרחם? מהאתר של פרופ משיח- "עוברים המוחזרים לרחם בשלב התפתחות מוקדם יותר, צריכים להישאר ברחם עוד יומיים שלושה, להתפתח לבלסטוציסט ולעמוד בסכנה שהרחם יפלוט אותם"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ביצה11/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה
פרופ` דוד בידר11/05/2018נתתי לך תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה
ביצה11/05/2018פרופסור היכן בדיוק ענית לי? לא מצאתי.
1. עד כה בדכ הוחזרו עוברים ביום 3, מעבר לכך לא שורדים. מנסה להבין אם יש פה יתרון רפואי או רק חוסר נוחות של הרופא להחזיר בשבת?
2. האם עוברים יכולים להיפלט החוצה אם מוחזרים בשלב מוקדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החזרה יום 2 או 3
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2018אם נוצרו לך רק שני עוברים,החזרה ביום 2 או 3 מוצלחים באותה מידה,ההנחה ששהיה ממושכת יותר ברחם חושפת את העובר לאפשרות פליטה לא מבוססת,באותה מידה ניתן לראות את הרחם באיקובטור אידיאלי שעדיף לשהות בו מאשר במעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ׳ אשכנזי האם מדבקות אלווירל 50 מג עוזרת להשתרשות לאחר החזרה?שירי10/05/2018
2. אם נוטלים אותם לאחר החזרה האם זה מוריד בעקיפין fsh ? מאחר ויש בהם אסטרוגן ? בת 33 fsh 17 אך פורייה מגיבה טוב להורמונים 8 ביציות איכות גבוהה אשמח להבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני משתמש בתכשיר זה למטרות פוריות,התכשיר אינו מומלץ בהיריון.
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה נוספת לאחר החזרהל09/05/2018
בדכ מקבלת סינרל, בודקת פרוגסטרון והרמות תקינות, >190. האם באמת אם כך אין צורך בתמיכה נוספת? זריקות? נירות? קראתי פעם שאתם פה לא מאמינים בתמיכת סינרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר10/05/2018התמיכה המקובלת היא מתן תכשירים של פרוגסטרון נרתיקי.
בדיקת הורמון הפרוגסטרון. מיותרת כי תמיד יהיה גבוה כאשר ניתנת תמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ארוכה אחרי החזרהל09/05/2018
יש בעיה אם נסיעה ארוכה של כשעתיים וחצי מיד אחרי החזרה? מבחינת כל המהמורות בדרך והטלטלה.. אולי מזיק להשתרשות? עדיף להימנע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר אליעזר גירש10/05/2018אין בעיה בנסיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודאות?
ל10/05/2018כי הבנתי שעוברים עלולים להיפלט החוצה מהרחם. האם התשובה שלך מבוססת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים אחרי החזרת עובריםמודאגת09/05/2018
האם זה חלק מהתופעות? האם זה עלול לפגוע בקליטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחשולים
פרופ` דוד בידר10/05/2018שחשולים וגם בחילות יכולות לנסוע מגירוי יתר שחלתי.
אם הרופא שלך שולל זאת אז יתכן ומדובר בקלקול קיבה.
לא יושב שזה פוגע בקליטה אך אין נתונים לענות בברור על שאלתך.
בגירויי יתר, למשל, כשיש תופעות כאלה אין פגיעה בסיכויי הקליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרופ דוד בידר התייעצות וחוות דעת הפרופ'רונית09/05/2018
פרופ בידר שלום
יש לי ברשותך 4 שאלות מעמיקות אודה לחוות דעתך המקצועית שחשובה לי מאוד
1.לפי הבנתי ממך פרונטוגסט 100 מונע כווצי רחם. בהריון הקודם שלי כל פעם שהיה לי התכווצויות דיממתי ואישפזו אותי. האם התכווצויות עלולות לגרום לפעילות רחמית שיכולה להביא לדימומים בהריון?
2. מצב של התכווצויות עלול לגרום להפלה בשלבים מוקדמים למרות תמיכת זריקות? או בלי שום קשר זה לא קשור
3. במצב של התכווצויות האם רצוי לתת זריקות פרוגסטרון עד לקראת סוף ההריון? כי מה קורה אם יש צירים מוקדמים וגם התכווצויות מתחילה להיות בעייה ואישפוזים במידה וכן רצוי לשלב דופסטון גם עד סוף ההריון?
4. הריון קודם קיבלתי טיפול בקטטר 24 שעות עקב בעיית התכווצויות ברחם לאחר ניתוח קיסרי . האם כאשר סובלים מהתכווצויות במהלך הריון רצויי ללדת בקיסרי או אפשר גם לידה רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר10/05/20181.פעילות רחמית זה התכווצויות. הטיפול במצבים כאלה , בשלבים ראשונים , הם תכשירי פרוגסטרון.
התכווצויות נגרמות עקב הדימום שנגרם מסיבה כלשהיא שיש לך ,כגון קרישיות יתר.
2.למרות תמיכה תיתכן הפלה, לא תמיד התמיכה עוזרת לבעיה הכללית שיש לך.
3.טיפול בהתכווצויות תלוי בגיל ההריון. בתחילה ניתן לתת התרופות שאת לוקחת ועם התקדמות ההריון ישנן תרופות יותר יעילות להתכווצויות.
4.אין קשר בין התכווציות לתהליך הלידה. השיקול האם לעשות ניתוח או לא תלוי במספר נתונים עליהם צריכים להחליט בזמן הלידה, בזמן אמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר שאלות
רונית10/05/2018פרופ בידר תודה על המענה
ברשתותך יש לי עוד 3 שאלות
1. במידה ויראו דופק שבוע הבא האם הסיכויי להפלה במקרה שלי יורד למרות שעלול להיות דימום?
2.איזה תרופות נותנים אם התקדמות ההריון להתכווצויות? האם פרסולט?
3. במידה ונצפה דופק האם זה מוגדר כבר הריון בסיכון עקב התכווצויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
פרופ` דוד בידר10/05/20181.כשיש דופק הסיכויים להפלה פוחתים בהרבה.
כשיש דימום זה מגביר סיכויי הפלה.
2.תרופות כדוגמת פרז ולא הן טובות
3.תמיד הריון שמתקדם בסדר ויש משהוא שיכול לגרום ללידה מוקדמת או דימום נחשב לבר סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב מס' שאלותפיסטוק09/05/2018
אני בת 28 ואנחנו מנסים שנתיים להכנס להריון
היום עברתי IVF שאיבה ונאמר לי ע"י האחות שנשאבו לי 12 ביציות
ותהיה החזרה של טריים בעוד יומיים.
לטענתה הרופא יחזיר לי רק עובר אחד ואני מאוד רוצה שיחזירו לי 2 עוברים
האם אני יכולה להתעקש על העניין או שאין לי מילה בנושא?
מה הזכויות שלי במראה כזה?
והאם יש יותר סיכוי להריון מ2 עוברים מאשר מעובר אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר10/05/2018ראשית מדוע החזרה יומיים אחרי שאיבה? רצוי לפחות אחרי 3 ימים.
את צעירה ואם העוברים יפים כדאי להחזיר אחד היות ויש אפשרות לקליטת שני עוברים ,דבר שיכול להביא ללידה מוקדמת ובעקבות כך לגידול שני ילדים לא בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה החזרה יומיים אחרי שאיבה
פ10/05/2018למה באמת להחזיר ביום 2? אין לזה הצדק? גם תהיתי,
מה הסיכויים של יום 2 לעומת יום 3? יש הבדל משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם השאיבה הייתה ביום רביעי וההחזרה ביום שישי בן כמה העובר?
פיסטוק10/05/2018האם לא סופרים מיום השאיבה את הגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה
פרופ` דוד בידר10/05/2018אולי בגלל השבת...
רצוי לראות איזה עוברים מתפתחים יותר טוב.
כדאי אפילו החזרה ביום א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לצבוע את השיער אחרי שאיבת ביציות ויום לפני החזרת עוברים?קרן09/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
צביעה
פרופ` דוד בידר10/05/2018אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להקפיא ביציות ולעשות הפריה אחרי חודשג09/05/2018
שלום
ברצוני לעבור שאיבה אך אנחנו אמורים לטוס ל10 ימים וזה נופל באותו הזמן לפי החישוב, האם אפשרי להקפיא ביציות ולעשות הפריה אחרי חודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר10/05/2018עדיף לדחות הטיפול מאשר להקפיא בציות.
הסיכויים מהקפאת ביציות להרות פחותים מאוד לעומת טיפל טרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת אספרין הפלות והריוןישראלה09/05/2018
דוקטור שלום
הסיפור שלי הוא כזה: בגיל 33 עברתי 5 הריונות כימיים רצופיים חודש אחריי חודש בנסיון ראשון להרות.
בבירור מקיף שנעשה לא מצאו כלום מלבד פקטור 5 ליידן ו-APCR נמוך .
הריון לאחר מכן קיבלתי זריקות 40 קלקסן והעובר שרד וילדתי בחודש 9 אך הריון שהיה אם דימום רב עקב שליית פתח והתינוקת נולדה בשבוע 37 במשקל 2200. הרופא שילד בקיסרי אמר שצריך לעשות בדיקת אפלא אך עשיתי ויצא תקין.
כרגע בתחילת הריון נוסף ורציתי לדעת לאור זה שגם אם קלקסן 40 ילדתי במשקל נמוך או שזה היה עקב שליית פתח מדממת האם אתה ממליץ להוסיף במקרה שלי עד סוף ההריון אספרין או שזה לא בריא לעובר? אני שוקלת 49 קילו אז אני מניחה שקלקסן 40 מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי שוקל בהחלט את הערך המוסף של אספירין למצב העובדתי שתארת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
פרופ` דוד בידר09/05/2018אין התוויה לאספירין במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ דוד בידר בנושא אספירין
ישראלה09/05/2018פרופ בידר כלומר לדעתך קלקסן 40 זה מספיק?? בכל זאת הריון יחיד ששרד נולדה תינוקת במשקל נמוך אבל יכול להיות שזה קשור לשליית פתח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
פרופ` דוד בידר10/05/2018משקל לידה נמוך מקורו, יכול להיות. עקב אי ספיקה שייליתית .
אין התוויה במצבך לאספירין ולכן הייתי מסתפק בקלקסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
ליבנת10/05/2018
פרופ' בידר- אז מתי בעצם נהוג לתת אספרין בהריון ? באיזה מצב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
פרופ` דוד בידר10/05/2018יש מספר התווית נמוך למתן אבפירין כמו בדיקת קרישיות יתר שנקראת MHTR .
גם חשש ליתר לחץ דם מוקדם .
לאספירין גם תופעות לואי כמו כיב קיבה וכן השפעה על העובר.
לכן יש לקחת רק כשרופא מטפל ממש חושב שזה נחוץ ולא סתם לכל מצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליבנת10/05/2018
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 ימים אחרי החזרת עובריםליאת09/05/2018
שלום,
אני ארבעה ימים אחרי החזרה של עובר 1.
עכשיו הבחנתי בדימום קל ביותר, ויש לי כבר 4 ימים כאבי בטן.
האם זה אומר שההחזרה נכשלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר09/05/2018זה לא אומר כלום.
יכול להיות דמם קל הנובע מעצם ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ואיקקלומין מהיום החמישילולו09/05/2018
שלום, החודש לקחתי מהיום החמישי למחזור כדור איקקלומין 1 ביום , ולאחר מכן הייתי במעקב זקיקים. במעקב האחרון לפני הביוץ היה זקיק 19, זקיק 17 ו3 בגודל 14. לאחר הבדיקה ויחד עם בדיקת הדם ביקשו ממני להזריק אוביטרל ואמרו שהביוץ מאוד קרוב.
שאלה ראשונה- האם יש סיכוי שכל הזקיקים יבייצו?? והם זה לא מסוכן?
שאלה שניה- ישר אחרי הזריקה התחלתי להרגיש רגישות בחזה שעדיין לא עברה- 10 ימים אחרי האוביטרל יש להסיק מכך משהו?
האם אני יכולה לעשות בדיקה ביתית ביום שישי - 12 יום לאחר האוביטרל? או שעדיין יכול להיות שאריות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר09/05/20181.כל הזקיקים יביימו אך יש רק שניים טובים. אין סכנה כלשהיא.
2.אין להסיק מהתופעות שטום דבר.
3.12 יום מהאוביטרל זה מוקדם. האוביטרל נשאר בדם כ 4 ימים.
תעשי בדיקה ביום א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל זקיקים לפני שאיבהמיכל09/05/2018
שלום. בטיפול ivf כאשר יש מספר זקיקים ויש אחד מוביל גדול יותר מכולם. לקראת השאיבה הזקיק כבר די גדול והרופא מחליט לעשות את השאיבה ביום מסויים כדי שגם הקטנים יותר יתאימו לשאיבה ומקסימום מפספסים את הגדול אם יהיה גדול מדי לטובת היותר קטנים. האם יכול להיות שדווקא הזקיק הגדול המוביל הזה שלא נשאב או נשאב ולא הופרה לטובת הקטנים שגדלו נשאבו והופרו, הוא זה שהיה האיכותי מבין כולם כי הוא היה המוביל מלכתחילה או שאין בהכרח קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרבת הזקיק המוביל על מנת לאפשר הבשלה של מספר זקיקים נוספים הנה הפרקטיקה הרצויה המשפרת את סיכויי הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה לאחר טיפולטיפולים בגונל א09/05/2018
שלום,
לאחר סיום טיפול בגונאל f יש לי ציסטה בשחלה בגודל 22*26.
פרוגסטרון 2.2
E2 195.
האם אפשרי להתחיל טיפול חדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתקבל הרושם שהדבר יתאפשר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)