מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על נרות וגינלייםגלי14/05/2018
אני כמה ימים לפני תחילת טיפול ivf פרוטוקל של דקפפטיל ומונופור, האם אני יכולה להשתמש בנרות קנסטן/אגיסטן לנרתיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר14/05/2018יכולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוו גבוה בשבוע 4דנה14/05/2018
שלום,
וסת 22.4, ביום השלישי לוסת התחלתי גונאל אף 75 יח' למשך 8 ימים.
בתאריך 2.5 חצי אוביטרל
הזרעה 4.5
6.5 חצי אוביטרל כתמיכה
הבדיקות שנעשו יומיים לפני ההזרעה הינן כדלקמן:
רירית עובי 11.4 ממ
זקיקים בגודל : 15,10,15, 18, 14, 17.
e2 = 2489
פרוגסטרון קטן מ 0.8
היום בבוקר 13.5(היום ה 22 למחזור) ביצעתי מיוזמתי בדיקת פרוגסטרון והתוצאה הינה 145.
לפי מה שאני מבינה זה ממש גבוה.
עוד לא בדקתי בטא.
האם זה תקין? האם יכול להעיד על הריון מרובה עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר14/05/2018הפרוגסטרון בשלב זה לא אומר כלום היות וקיבלת אוביטרל כתמיכה וזה מעלה פרוגסטרון מה זקיקים.
צריך לחכות בסבלנות ולא לבצע בדיקת פרוגסטרון שהיא מיותרת. מדמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן למנוע שהשאיבה או החזרה לא יהיו בחג?מאיה14/05/2018
בבקשה עזרו לי נכון להיום יש לי זקיקים בגודל 14.13.10.8.6 אסטרדיול 1000 וקצת מה ניתן לעשות על מנת למנוע שהשאיבה תהיה בימי החג הקרב ? בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למנוע
פרופ` דוד בידר14/05/2018תלוי בפרוטוקול שלך.
באופן כללי נראה לי שאפשר לעשות שאיבה אחרי החג.תלוי במינון שאת לוקחת ובפרוטוקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להתקלח בדוש במים חמים אחרי החזרת עוברים?IVF13/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תגובה
ד``ר אליעזר גירש14/05/2018אפשר, אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלון ההשתרשות eraיעל13/05/2018
שלום האם ממליצים לאחר החזרות עוברים מצויינים ביום 3 ו5 שלא צלחו ?האם יש מחקרים?תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת -Endometrial receptivity array.ERA
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2018זוהי בדיקה המתיימרת לבדוק את חלון ההשרשה הבדיקה נקראתERA - Endometrial receptivity array.
זוהי בדיקה מולקולרית זו הבודקת מספר רב של גנים הקשורים לחלון ההשרשה האופטימלי עבור אותה את הבדיקה מבצעים בביופסיה של הרירית עם צינורית הקרויה פיפל סביב זמן חלון ההשרשה המשוער במחזור טבעי או בטיפול הורמונאלי תחליפי.
בשלב זה של המחקר עדיין החוקרים אינם תמימי דעים לגבי הרגשות ו ספיציפיות שלה בקביעת דיאגנוזה אולטימטיבית אם רחם מסוים הוא פורה או לא פורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר13/05/2018בשלב זה,מבדיקת השיטה במחלקתנו ,לא הוכחה יעילות השיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות תוספים dhea וq10יעל13/05/2018
שלום האם ישנם מחקרים שמעידים על יעילותם של התוספים ?אם כן אודה לפירוט.
האם ממליץ לבת 38 עם החזרות שלא צלחו וכל כולל הכל הבדיקות תקינות ליטול אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל הסכמה בספרות לגבי יעילות תכשירים אלו,לכן נטילתן הנה בבחינת אם לא יעזור לא יזיק-טוב לחברות המסחריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף תמיכה יש דבר כזה?תמיכה13/05/2018
האם עודף תמיכה יכול להזיק בצורה כלשהי? נוטלת סינרל, ובעקבות הסקפטיות שלכם פה בנוגע לתכשיר, החלטתי להוסיף אנדומטרין. האם בעייתי בצורה כלשהי? הרופא שלי טוען שאין בזה שום צורך ומתנגד ושמספיק הסינרל, אבל אני לא רוצה לקחת סיכון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומינון
תמיכה13/05/2018על איזה מינון הייתם ממליצים? פעמיים ביום בנוסף לסינרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומינון?
תמיכה13/05/2018בנוסף לסנרל? פעם ביום או פעמיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיף פעמיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמיכה14/05/2018וסינרל היית ממליץ להפסיק כי אין צורך בנוסף? או להמשיך במקביל גם סנרל וגם אנדומטרין?
(כאמור הרופא שלי מאמין בסינרל בלבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ל15/05/2018עם סנרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרות המחשבה של תן הסינרל עשוי חהיות ערך מוסף,איני תמים דעים עם גישה הנוקטת במולטיפרמציה כחלק מהטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי יום ראשון למחזורמיכל13/05/2018
היי עשיתי פרופיל הורמונלי יום ראשון למחזור ..חסר רק הפרולקטין כי יש צורך להיות ערים 3 שעות והיית רק חצי שעה אז לא עשיתי אך עשיתי לפני כמה שנה ויצא תקין..מצרפת את התוצאות אשמח לדעת אם תקין ברצוני להוסיף שבבדיקה הקודמת(לפני שנה) הfsh היה 7 ביום הראשון למחזור ו8 ביום השני למחזור וביום הראשון והשני ה e2 היה 324..גם הפרוגסטרון היה 2.1
עכשיו טיפה יותר גבוה זה עדיין תקין? דבר נוסף שברצוני לציין ..לא יודעת אם זה קשור אבל לפני חודשיים עשיתי טיפול הורמונלי ראשון, לקחתי זריקות (גונל) שלושה ימים של 62.5 ועוד 3 ימים נוספים של 37.5 סה"כ 6 ימי הזרקה מינון נמוך ונוצרו לי 10 ביציות והe2 הגיע ל6000 מה זה אומר? סובלת מאי פיריון לא מוסבר.קובץ של פרופיל הורמונלי מצורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל תקין,ערך אסטרוגן קצת גבוה יכול להתאים ליום הראשון של המחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין???????????????????????
מיכל13/05/2018אסטרוגן גבוה
אבל יום 2 למחזור
הערכים עולים
הe2 צריך להיות
עד 150?
מה זה אומר שאצלי
זה מעט גבוה?
מה זה אומר על
הרזרבה השחלתית
שלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDhea
מיכל13/05/2018רוצה להוסיף
שה dhea-s יום
ראשון לווסת יצא
5.58 האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור ביוץ לפני החזרת מוקפאיםדנה13/05/2018
אני לפני החזרת מוקפאים.
יום חמישי
אסט' 372
פרוג' 0.42
LH 13.2
היום:
אסט' 154
פרוג' 3.6
LH 8.7
לפי הכאבים בייצתי ביום שישי.
מתי ביוץ האם ערכים תקינים להחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים עדיין חא מבטאים מצב טרום ביוצי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לחשב את מס' היום למחזורר.13/05/2018
שלום,
קבלתי וסת ביום שבת בסביבות השעה 22:00.
אני אמורה לעשות בדיקות דם ביום השלישי למחזור.
האם לבצע את הבדיקות ביום שני או בשלישי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר13/05/2018ביום ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על רירית דקהדנה13/05/2018
חברה מנסה להביא ילד בהליך של הןרות משותפת. קבילה מחזור באוגוסט פעם אחרונה ומיד לאחריו החלה טיפול הורמונלי למרות רירית דקה יחסית עברה הזרעה שלא צלחה. בבדיקות היסטרוסקוםיה לאחר מכן כאשר ראו שהרירית תמיד דקה ואין מחזור ראו הידבקויות שהוסרו בניתוח. לאחר הניתוי קיבלה כדורים שיעשו מחזור וכך קרה ( לםני חודשיים). בתחילת חודש קיבלה מחזור רגיל והחלה טיפול עם רירית בעובי 5 וזקיקים שהחלו לגדול. היום שוב הרירית 3 והזקיקים 18. נתנו לה לבחור בין ניסיון הזרעה נוסף עם כדורי אטרופם לעיכוב ביוץ או לבצע שוה היסטרוסקוםיה לבחון מה הבעיה. האן יש לכן המלצות לבדיקות נוספות? כיוונים נוספים לבדיקה? תסכול גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר13/05/2018היסטרוסקופיה נוספת לא תעזור.
איזה טיפול הורמונלי מקבלת?
האם עברה גרידה ברם בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אוביטרל ואיחור במחזורמיקה13/05/2018
בוקר טוב,
נטלתי איקקלומין לפני כ4 שבועות למשך 5 ימים, לאחר מכן הזרקתי אוביטרל (לפני 17 ימים)
עשיתי בדיקת הריון ביתית 14 יום אחרי האוביטרל שיצאה שלילית.
אני כבר כ3-4 ימים עם כאבי מחזור אך ללא שום סימן למחזור שמתקרב.
בדרך כלל זה קורה לי רק יום לפני מחזור וכך אני יודעת שהוא מגיע.
האם יש סיכוי להריון? או שזה סתם איחור במחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ` דוד בידר13/05/2018לרוב בדיקה ביתית מאוד אמינה,אך אם לא מגיע הוסת יש לבצע בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרזול ודיקלקטין האם מותר?ליאת13/05/2018
דוקטור שלום
תחילת שבוע 6 אם הקאות ובחילות קשות שמצריך טיפול.
האם דיקלקטין ואומפרזול ניתן בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
פרופ` דוד בידר13/05/2018אפשר לקחת את שתיהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר - קרינון דימום ובחילותליאת13/05/2018
פרופסור בידר שבוע טוב
ברשותך 3 שאלות
אני בשבוע 6+4 ימים ובעוד יומיים בדיקת דופק .בניוב ביום שישי היו לי כתמים חומים שפסקו ובלילה שוב נקודות ממש קטנטת חומות שפסקו. אין כאבים.
1. האם יש מקום לדאגה או שאוליי זה מהקרינון ?
2. יש לי בחילות קשות כל היום והקאות אני מתקשה לאכול האם יש טיפול רפואי למצב הזה?
3. במידה ויהיה דופק וממשיך לפעמים להופיע כתמים חומים למרות זאת הסיכון להפלה יורד כשנצפה דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
פרופ` דוד בידר13/05/2018אני משער שיהיה דופק.
אם דופק תקין אזי הכתמים יחלפו.
יכול להיות קשור לקרינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לפני טיפול IVF האם כדאי להתחיל לקחת פרנטל לנשים בהריון? על מנת לחזק את הגוףחן12/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פרנטל
פרופ` דוד בידר13/05/2018פרנטל לא מחזק שום דבר.
ההמלצה היא לקחת חומצה פולית 5 מ״ג , כשלושה חודשים, לפני הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)