מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אולטרסאונד אגן קטן וגינאליסיון19/02/2018
שלום,
נשלחתי ע"י רופא הפוריות שלי לאולטרסאונד אגן קטן תלת מימד בגישה ואגינלית לצורך בירור מחיצה ברחם.
האם מדובר בבדיקה הנקראת סונוהיסטרוסלפינגוגרפיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא-זהו סונר תלת מימדי לצורך זיהוי מדויק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה IUI עם פיוריגוןמאיה19/02/2018
בוקר טוב פרופ .
אני עושה הזרעה עם פיוריגון במינון נמוך. לאחר 4 ימי הזרקה (יום מחזור 8) יש רק זקיק אחד של 14 מ"מ + הרבה קטנים.
נראה לי שאין השפעה לתרופה כי גם ככה בכל חודש יש לי ביוץ עם זקיק אחד. אז במה התרופה מועילה ? יכול להיות שיצמחו עוד בהמשך ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זהו מהות הטיפול ההורמונאלי המבוקר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה לא ברורה, אודה להבהרה
מאיה20/02/2018
מהו המינון ההתחלתי המקובל והאם לאור התוצאות כדי להעלות מינון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשלב זה הטיפול משיג את יעדו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף איך מנקים את הגוף אחרי כמה ימי הזרקה ללא תגובה כלל? ברצוני להתחיל מחדשמאיה19/02/2018
יש לי ציסטה ממצא עכור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחכים למחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונטוגסט וכאבים לאחר שאיבהמישהי18/02/2018
הי.. עברתי שאיבת ביציות. . רמות הורמונים מאד גבוהות ושחלות מגורות. קיבלתי 36 שעות לפני כן דקפפטיל במינון 0.1 כפול 2 אמפולות. (כנראה להקטין את גירוי היתר). אחהצ התחילו כאבי בטן חזקים. עד עכשיו. ברמה של כמו כאבי מחזור חזקים. לוקחת משככי כאבים-אקמול ואופטלגין לסירוגין. בנוסף-קיבלתי ישר אחרי השאיבה זריקת פרונטוגסט. והתבקשתי להזריק כל יום פעם ביום.
האם הכאבים האלו נורמליים? ואפשר לחכות לשיפור? או שלמהר לדווח? וגם-האם מותר למרוח טראומיל על מקום ההזרקה? כי כבר סימנים כחולים :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכאבים יחלפו,יכולה למרוח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Amh המשך להודעה קודמתריקי18/02/2018
האם נידרשות הנחיות מיוחדות לפני הבדיקה?צום וכיו"ב.ודבר נוסף-אני מהקריות והבדיקה תגיע לתל השומר.תוך כמה זמן בקירוב צפויה התוצאה?תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עשיתי במקום פרטי בתל אביב (נראה לי שהם שולחים לתל השמר)
דנה19/02/2018לאחר שבוע קיבלתי תשובה
לא היו החיות מיוחדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAmh
אור19/02/2018עשיתי במעבדת רוזנבלט בגורדון ת״א. תשובות ניתנות כעבור כחודש גם במייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה עולה הבדיקה ?
שני20/02/2018
בדקתי במקום אחד אמרו 500 ש"ח , הגיוני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין צורך בהנחיות מיוחדות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת תוצאת amh
ריקי20/02/2018שלום פרופ'.בהינתן שנתתי את הדם לבדיקה הנ"ל במעבדה בחיפה וזה יגיע לתל השומר,מתי פחות או יותר צפויה להתפרסם התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוך יום יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך ממוצע של צוואר הרחםשירן18/02/2018
מהו האורך הממוצע של צוואר הרחם ? (לא בהריון)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כ-2.5-3 ס״מ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש נחיצות בpgdאורנית18/02/2018
שלום, אני בקרוב בת 39 וללא הריונות קודמים ובן זוגי בן 46. ואנו לפני טיפול ivf. בעית פוריות משולבת של גיל אישה ונתוני זרע ירודים. ערכנו בדיקות גנטיות של קריוטיפ שיצאו לכ״א תקינות. היינו ביעוץ גנטי לגבי קומה נמוכה כתכונה תורשתית משפחתית שאינה נובעת ממחלה או ננסות. שמענו על pgd למניעת מחלות גנטיות טרום השרשה וכעת מעונינים לדעת מה הקריטריונים והאם אנו עומדים בהם? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנסיבות שלכם לבדיקת ה-PGD אין ערך מוסף
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות והריון בהזרעותליה18/02/2018
שלום,
מניסיונכם הרב, בממוצע, תוך כמה ניסיונות אישה שיש לה שחלות פוליציסטיות שמבייצת בעזרת זריקות ג'ונאל f ואוביטרל זקיק 1 ורירית הרחם שלה מגיעה לעובי המתאים להשתרשות ואין בעיית זרע תצליח להיכנס להריון בעזרת הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיונות
פרופ` דוד בידר18/02/2018בין 4-6 הזרעטת ולא תמיד בטוח במאה אחוז שיתפס.
ממליץ אחרי 4 ניסיונות לעשות הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
תודה19/02/2018תודה רבה שאלה נוספת לי אאליך ברשותך:
מהם הסיכויים במצב של זוג כמו שתיארתי למעלה בהפריה חוץ גופית? תוך כמה ניסיונות יושג הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגעה לעובי מתאים להשתרשותליה18/02/2018
שלום,
מניסיונכם הרב, בממוצע, תוך כמה ניסיונות אישה שיש לה שחלות פוליציסטיות שמבייצת בעזרת זריקות ג'ונאל f ואוביטרל זקיק 1 ורירית הרחם שלה מגיעה לעובי המתאים להשתרשות ואין בעיית זרע תצליח להיכנס להריון בעזרת הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר18/02/2018הסיכויים לכל מחזור ההזרעה נא סביב 25%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד השאיבה- מה הצפי?נטע18/02/2018
שלום לכם,
אחרי בדיקת דם-
Estradiol11768.0 pmol/L
Progesterone 2.1 nmol/l
ואולטרסאונד- נצפו 3 זקיקים בגודל 17, 4 זקיקים בגודל 16, 2 בגודל 15, 3 בגודל 14, 2 בגודל 13, 2 בגודל 12 ועוד זקיקים קטנים. בנוסף יש זקיק בגודל 20 (נראה לי שזו ציסטה שראו בעבר באולטרסאונד קודם). כרגע מקבלת מינון נמוך של מנפור 75. וסינרל בוקר וערב.
מתי צפויה להיות השאיבה?
האם במצב כזה מחכים שגם הזקיקים הקטנים יגדלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר18/02/2018אפשר לעשות שאיבה מחרתיים או יום אחרי מחרתיים,תחת ביןץ עם דקפפטיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן מחזירים את העובריםנא לא למחוק18/02/2018
שואלת שוב לאחר שההודעה נמחקה -
לאיזה מקום ברחם מחזירים את העוברים בהחזרת עוברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר18/02/2018מחזירים לחלל הרחם בחלקו העליון שנקרא - פונדוס הרחם, 0.5 עד1
ס״מ מהקיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר לגבי מועד לניתוחגלית18/02/2018
פרופ' בידר שלום
אמורה לעשות ערוגות חודש הבא והווסת בוודאות ב-30.3 האם ניתן לעשות את הניתוח ב-26.3 שזה 4 -5 ימים לפני הווסת או שחובה שבוע לפניי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
פרופ` דוד בידר18/02/2018את צריכה להתייעץ אם הרופא המבצע, וכדאי שיקדים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור בידר הפרייה טבעית בין הזרע והביציתגלית18/02/2018
פרופ בידר שלום ברשותך יש לי 2 שאלות:
1.בנסיון להרות ביום שלישי האחרון לפי בדיקות דם ומעקב זקיקים הייתי ממש לפני ביוץ סביר להניח שהביוץ היה כבר ביום שלישי או רביעי כי ביום חמישי רמת ההורמונים הייתה בירידה . שישי שבת היה לי כאבים מאיזור השחלות וכבר היום החלו כאבי הווסת הידועים איך יכול להיות כל כך מהר כאבי ווסת ישר לאחר ביוץ?
2. האם יש מצב כזהשזרע פוגש את הביצית ויש הפרייה אבל אין השרשה ביוםה-5-6 ? אין כן מה קורה לזרע והביצית שהופרו כאשר אין הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר18/02/20181.כאשר יודעים בדיוק את יום הביוץ אזי הוסת תגיע בן 11 ל15 יום.
ככה כשתקבלי דימום נראה אם זה כך.
2.עניין ההריון הוא עניין של סיכויים.
הסיכויים בגיל צעיר להרות נעות סביב ה 50%.
לכן לא תמיד הזרע פוגש את הביצית.לא תמיד הוא מפרה אותה וגם כשיש הפריה לא תמיד העובר משתרש.
כאשר אין הריון הזרע והביצית או העובר ,התאים האלו, נלקחים על ידי תאים מיוחדים המפרישים אותם מהגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף בתחילת הריוןשרית18/02/2018
האם יתכן חום גוף 36.1,בתחילת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף
פרופ` דוד בידר18/02/2018יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ערוגות לעומת פיפלגלית17/02/2018
פרופ שלום יש לי 3 שאלות אודה לך אם תענה לי
1. אמורה לעבור ניתוח ערוגות 10 ימים לפני קבלת הווסת האם זה בסדר בטווח של 10 ימים לפני הווסת או שרצוי שבוע לפניי בדיוק ?
2. האם לניתוח הזה יש זמן יעלות עבור הרירית כלומר תוקף מסויים?
3. מה ההבל בין ערוגות לפיפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערוגות
פרופ` דוד בידר18/02/20181.אפשר בזמן זה ערוגות.
2. אין עניין של תוקף,זה ,כביכול,צריך לעזור לאורך כל הזמן העתידי.
3.פיפל זה שאיבת תוכן הרחם,בדומה לקש ששותים מכוס.
ערוגות זוהי פרוצדורה של שריטות קלות ברירית הרחם על ידי מחט חשמלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)