מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם מותר לקסין לייט בהריוןטלי כהן01/02/2018
שלום, אני סובלת מעצירות לאורך שנים ומשתמשת בלקסין לייט בתדירות של פעם בשבוע-שבוע וחצי (לוקחת בין 1-2 כדורים).
המרכיבים הם: שומר, פסיליום,זרעי פשתן, שזיפים, תאנים, ריבס המדבר ומיצוי של תמר הינדי. על הקופסה רשום שמכיל חומרים פעילים טבעיים בלבד.
אני עכשיו בתחילת ההריון (שבוע 6) והעצירות מאוד החמירה.
1) האם לקסין לייט מותר לשימוש בהריון?
2) האם התדירות בה אני משתמשת בו מקובלת במהלך ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איני רואה כל הוראת נגד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי השתרשות לאחר הזרעהלירי01/02/2018
שלום רב,
כמה ימים לאחר ההזרעה מתרחשת ההשתרשות? הביוץ הוא לאחר נטילת ג'ונאל f ואוביטרל שננטל יומיים לפני ההזרעה.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
5-7 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פיוריגון גורם להעלת הפרוגרסטון?בר01/02/2018
האם פיוריגון גורם להעלת הפרוגרסטון לפני הביוץ בצורה שיכולה להרוס את הזקיק ?
מאז שהתחלתי לקחת הפרוגרסטון ההתחלתי גבוה מידי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיוריגון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2018הפרוגסטרון עלול לעלות לפני הביוץ מסיבות התלויות בתגובה האינדיוידואלית ולא בתרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון עידוד הורמונאלי עדיןרותם31/01/2018
שלום פרופ' בידר ,
מה המינון ההתחלתי של הגונאל שמומלץ לתת בהזרעות ?
בת 33, פוליציסטית אך מחזורים וביוצים סדירים .
תודה וערב טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
25-50 יחידות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון בייתית אחרי ביוץריקי31/01/2018
במידה ואני עושה בדיקת הריון בייתית 15 ימים אחרי ביוץ ו16-17 ימים אחרי אוביטרל(כשלפני זה גם היה גונאל ואחרי ביוץ אנדומטרין)ויוצא שלילי-האם כבר אין טעם לעשות את בדיקת הדם המתוכננת 18-19 ימים אחרי הביוץ כי כבר ברור שיהיה שלילי גם כן?תזכורת-מהיום ה13 שאחרי הביוץ אני עם הפרשות חומות שניקבע כאן בפורום שהכל פתוח:הריון,הפלה,טרום ווסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה התוצאה שלילית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השתרשות או משהו אחרריקי31/01/2018
בהמשך להתכתבות הקודמת פתחתי נושא חדש.
התחילו אצלי הפרשות חומות לפני יומיים.אחרי הלילה האחרון קמתי ללא הפרשות בכלל וכבר שמחתי שמדובר בדימום השתרשות כי קראאתי באיזה מקום שבהשתרשות יש דימום יום יומיים ונעלם אבל היום במשך היום ההפרשה/דימום חזרה בכמות דומה למה שהיה אתמול.מדובר במעין כתמים חומים בהירים עם "נקודות"ו"פסים"חומים כהים-בורדו.עדיין לא דימום אופייני של מחזור.
ההפרשות התחילו ביום ה13 לאחר הביוץ.העלת 3 אפשרויות.
מספר שאלות ואם ניתן לענות לפי הסדר
1.האם תיתכן הפלה של הריון כימי בשלב כה מוקדם?
2.בהנחה שזה מחזור-האם החום יהפוך לאדום של מחזור?
3.אם זו השתרשות-כמה ימים לכל היותר יכולים להימשך"דימומים חומים כאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משהו אחר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2018האפשרויות:דמם טרום ויסתי,הפלה כימית,לא מדובר בהשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתית - ניתוחית לתקינות רירית הרחםמיכל31/01/2018
שלום
הופנתי לבדיקת הסטרוסקופיה אלפסקופ לתקינות רירים הרחם לאחר שנמצאו לי ברירית 2 מבנים אקוגניים (פוליפ) בגודל 0.8 שנראים כמו פוליפ.
האם זה בדיקה אבחנתית או ניתוחית??
יש לציין שאני שנה ומספר חודשים מנסה להיכנס ללא הצלחה גם אחרי טיפול גונאל והזרעות.
יש קשר לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחנתית,אם יאושר הממצא-ניתוחית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינונים נמוכים של גונאל Fליבי31/01/2018
שלום פרופ!
איזה מינונים נמוכים יותר מ-50 יש לגונאל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החל מ-12.5 יחידות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קופץ ביחידות של 12.5 ?
ליבי31/01/2018זה קופץ ביחידות של 12.5 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתונים לפני הזרעה וגונאלמירי31/01/2018
שלום
אני מנסה להרות.אני בטיפול הזרעה + גונאל
ביום ראשון היה לי זקיק בגודל 18 E2 =440, ריריח = 6.4
הרופא ביקש להזריק למחרת אוביטרל.
ביקשתי ממנו עוד כמה ימים בשביל לעבות את הרירית
אז הוא ביקש להמשיך להזריק גונל עוד יומיים ולחזור על בדיקות.
אתמול ביצעתי בדיקות ותוצאות היו:
E2 = 850
זקיק =20 רירית =7
הוא ביקש להזריק גונל ולמחרת (שזה היום) אוביטרל ומחר הזרעה.
פעלתי לפי הוראות שלו אבל גם עשיתי בדיקות היום בבוקר:
רירית =7
זקיק =24
E2 = 1192
הזרקתי אוביטרל
האם זקיק לא גדל מדי?
האם הייתי צריכה להזריק אוביטרל יום אחד קודם?
האם החודש יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים
פרופ` דוד בידר31/01/2018היה ביוץ בלילה והוראות הרופא היו בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני זקיקים לפני הזרעהמירי31/01/2018
שלום
אני בת 38 ומנסה להיכנס להריון.
אני בטיפול הזרעה+גונל
היום בבוקר היה זקיק בגודל 24 ורירית 7 תלת שכבתית.
היום בבוקר הזרקתי אוביטרל ומחר יש לי הזרעה
האם אלו נתונים טובים?
האם רירית לא דקה מדי?
האם זקיק לא גדול מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתונים טובים למדי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין הנקה ורזרבה שחלתיתמירב30/01/2018
שלום. האם יש קשר ביןfsh גבוה/amh נמוך לבין הנקה? ואם כן האם גם הנקה אחת או שתיים ביום יכולות להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
פרופ` דוד בידר31/01/2018בזמן ההנקה ערכי ההורמונים צריכים להיות נמוכים אך זאת בעקבות הפרשת הורמון החלב וזה לא אומר כלום על יכולת השחלה היות והירידה ברמות ההורמונים היא לא אמיתית.
בגמר ההנקה הרמות יחזרו לרמתן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף DHEA ורמת פרוגסטרוןמיקי30/01/2018
ערב טוב
האם רמות פרוגסטרון חריגות בשעה שלוקחים כ75 מג DHEA ביום עשויות לשבש את יעילות טיפולי היי IVF ?
וזאת כשלפני השימוש בDHEA רמות הפרוגסטרון היו נורמטיבית.
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרו
פרופ` דוד בידר31/01/2018הרמות לא עולת בעקבות הכדורים.
הרמות לא תקינות כאשר פעילות השחלה לא תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא יום 11דנה30/01/2018
אני אחרי החזרת מוקפא של 3 ימים.
אמורה לעשות בדיקת בטא ביום ה - 12. זה יוצא יום שבת. האם ניתן להקדים הבדיקה ביום אחד, היינו לעשות אותה ביום 11 ולהסתמך על התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום 11
פרופ` דוד בידר31/01/2018אפשר,ואפשר להסתמך עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל לאחר IVFג30/01/2018
שלום
לאחר IVF, עד כמה משקל פחות או יותר ניתן להרים ביד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
פרופ` דוד בידר31/01/2018בשבוע הראשון בלבד עד 3-4 קילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג31/01/2018ובשבוע השני לIVF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמדך
פרופ` דוד בידר31/01/2018אפשר לעשות מאמצים עד בינוניים כולל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג31/01/2018מה זה בינוניים? איזה משקל פחות או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עד 10 ק״ג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג01/02/2018בשבוע השני לIVF מותר להרים עד 10 ק"ג???
בטוח שהאפס שרשמת אחרי האחד לא היה בטעות וזה אמור להיות עד 1 ק"ג
קשה לי להאמין, זה שגוי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל
פרופ` דוד בידר03/02/2018אין משהוא חד משמעי בעניין.
תאזרי בסבלנות עד בדיקת הדם ואז אפשר להגביר מאמצים ומשקלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפשרת עובר מוקפא פעמייםאנה30/01/2018
שלום רב,
היום עברתי החזרת עובר מוקפא. בחזרה רופא דיבר עם מעבדה שנעשה הפשרת עובר פעמים בטעות. האם זה משפיע על עובר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר31/01/2018עובר שהופשר והוקפא שוב ,סיכוייו לתת הריון נמוכים ביותר.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)