מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה לצפות לאחר החזרת עובריםמישהי23/02/2018
מתי מתרחשת השרשה? יום ראשון 18/2שאיבה, יום חמישי 22/2-החזרה. מתי במקרה זה אמורה להתרחש השרשה? האם התכווצויות קלות מספר שעות לאחר החזרה הן נורמליות? האם הפרשה כתומה מעטה על הנייר בניגוב בלבד (בעת הליכה לשירותים) יום לאחר החזרה היא נורמלית? לוקחת פרונטוגסט זריקה חצי אמפולה 50 מג מיום השאיבה-18/2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יומיים שלושה לאחר ההיזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר החזרה של 2 עובריםשרה22/02/2018
שלום,
לפני 12 יום הוחזרו 2 עוברים. היום בוצע בדיקת בטא תוצאה 145 פרוגסטרון 19.6
לוקחת תמיכה אסטרופם 2 כדורים ביום ואוטרוגסטן 3 פעמים ביום.
לפני שלוש שעות הופיעו הכתמות חומות ורודות שקיימות בכל ניגוב.
אני יודעת שעליי לבצע בטא נוספת ביום ראשון .
האם יש סיכוי להריון למרות ההכתמות או שזהו הריון כימי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט קיים עדיין סיכוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2018המלצה לקבל תוספת של זריקות פרונטוגסט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר בלצסטו ובטאלינוי22/02/2018
היי,
שלום לעונים הנכבדים.
שאלה קטנה.
ב14/02 החוזר לי עובר בלצסטו,ביחידה בה אני מטופלת הוזמנתי לבדיקת בטא ב21/02 רציתי לדעת מתי הכי מוקדם שאני יכולה לעשות בדיקת בטא ןלראות הריון במידה שיש (יש לי הפניה מרופאת משפחה).
תודה רבה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בתאריך שהוצע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעותתת הם אמרו לי לבוא ב28/2
לינוי22/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אני יעשה בטא ב..
לינוי23/02/2018ביום ראשון הקרוב שזה ה25 לחודש,
אני יוכל לדעת אם יש הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הזמינו אותך מוקדם מדי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כאן אי הבנה
לינוי24/02/2018אם עשיתי החזרת בלצסטו ב14/2 והזמינו אותי ב28/2 זה לא מוקדם מידיי זה מאוחר מידיי לבלצסטו.דהיינו 14 יום מיןם ההחזרה.למיטב ידעתי אפשר לראות הריון גם ביום ה12.ובמיוחד שזה בלצסטו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צודקת טעות שלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי היום בטא.האם זה תקין?
לינוי25/02/201812 יום מיום ההחזרה.בטא 354.
זה נחשב לבטא תקינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר בלצסטו
לינוי25/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????
לינוי26/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהה רבה על המענהה
לינוי26/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי פוגרסטרון-דחוף
לינוי27/02/2018היום עשיתי בטא נוספת.
הבטא 941.
והפוגרסטרון:11.06 ng/ml.
האם הפוגרסטרון תקין??אני מקבלת לתמיכה 3 קרינון ו2 אסטרופם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר מענה??אני בלחץץץ
לינוי27/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה-מלחץ
לינוי27/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גבולי,הייתי מגביר את התמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבהה על התגובהה
לינוי27/02/2018על איזה תמיכה אתה ממליץ?הוסיפו לי דופסטון פעמיים ביום,
ולא אמרו לי לעקוב אחרי זה..אתה חושב לעקוב אחרי הרמת פוגרסטרון?
ממש תודה רבה לך על המענה מזמנך הפנויי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריכה לעקוב אחרי הפורסטרון?
לינוי28/02/2018תודה רבה ופורים שמח!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם המינון יוגבר לא יהיה צורך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטווח התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גירוי יתר שחלתיליאורה22/02/2018
שלום פרופסור בידר..התחלתי טיפול הורמונלי פעם ראשונה. ( בת 32 אי פיריון לא מוסבר) מבייצת בדרך כלל באוםן טבעי קבוע ביום 22 למחזור. ביום שמיני למחזור לפני לקיחת ההורמונים ה e2 היה 385 והזקיקים קטנים 6 מ"מ בערך לאחר שלושה ימים של לקיחת גונל כל יום 62.5 עשיתי בדיקת דם ביום ה11 וה e2 היה 1870 ו שני זקיקים מובילים 12,13 ועוד זקיקים קטנים בגדלים 9,10 האם רמת ה e2 מעידה על גירוי יתר? ואם כן לכמה כדאי להוריד תמינון? שאלה נוספת אני שוקלת 50 קילו האם מינון של 62.5 לא גבוה מדיי?? אציין שכל הבדיקות תקינות ( אין שחלות פוליציסטיות לא סובלת מרזרבה נמוכה, צילום רחם, היסטרו' , פרופיל הורמונלי,זרע ) אשמח למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך הייתי מפחית את המינון בחצי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
ניצה22/02/2018אוקיי..אוריד את המינון
אבל זה שהe2 1870
כבר בשלב הזה
יכול לגרום לנזק?
מאיזה סיבה אתה
אומר שכדי להוריד? במצב
סביר כמה רצוי שיהיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיכון לגירוי יתר שחלתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאיבת ביציות לשאיבה הבאהאסתי22/02/2018
שלום,
בשאיבה היתה ביצית אחת שהופרתה והיתה החזרה . לגבי שאיבה נוספת כי לא היה היריון האם אפשר לעשות ללא הפסקה בווסת הקרובה או יש לעשות הפסקה של חודש ולאחר מכן להתחיל טיפול שוב? אני בת 42.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבחינה מעשית ניתן להתחיל במחזור הקרוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 שנים 10 הפריות ללא מוקפאים ובלוציסט לפני תרומת ביציתדנה22/02/2018
ג'קי היקר.. ראשית רציתי להודות לך.. טיפלת בי בתחילת הדרך ואמרת לי משפט שהחזיק אותי עד היום 'את צעירה ובריאה ואין סיבה שלא תוכלי ללדת ילד משלך'.. במהלך התקופה הארוכה הזאת לצערי עשיתי טעויוץ ועברתי כמה וכמה רופאים ובכל אחד תליתי תקווה לישועה. היום אני כותבת לך עם דמעות בעיניים ולא מאמינה שאני אומרת את זה אבל אני בהיריון. קצת מפחדת ןמתקשה להאמין אבל מחר יש לי בטא שנייה שנקווה שתכפיל אץ עצמה.. אתמול היה 199. האם זה נראה טוב? כמה בערך צריך להכפיל?
בכל מקרה מודה על הזכות ולו הקטנה להרגיש שהצלחתי... ובעזרץ השם מקווה שזה היריון תקין בידיים מלאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוף טוב הכול טוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2018ברכותי ואיחולי הצלחה,הבטה אמורה להכפיל את עצמה תוך יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומנם שלי כבר בת שנתיים אבל זוכרת שאמרת לי שאני אהיה אמא
חפציבה22/02/2018לא האמנתי והדרך היתה ארוכה עם אנדומטריוזיס שהתגלה ניתוחים כריתת חצוצרה ושאר ירקות . אבל זוכרת ששאלתי אותך אם אני אהיה אמא ואמרת שאתה בטוח שכן. שיהיה בהצלחה לכל הזוגות ותודה ענקית לכל הרופאים שמשקיעים יום ולילה בעבודת קודש שכזאת.
בהצלחה לכולן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמנלי בפעם הראשונהשירן22/02/2018
היי..בת 31 סובלים מאי פיריון לא מוסבר..החודש מקבלת טיפול הורמנלי בפעם הראשונה. קיבלתי גונל 62.5 להזריק כל יום במשך 10 ימים יש לי 2 שאלות
1. האם זה לא מינון גבוה בהתחשב בעובדה שזהו טיפול ראשון ועדיין לא ידוע מהי תגובת הגוף להורמונים?
2. האם טיפול כזה נאמר יחיד ( ב"ה לא אצטרך עוד) יכול לגרום לסרטן בטווח הארוך? האם גם לטיפול אחד יש השלכות על הבריאות? אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/20181.המינון הנו אינדיווידואלי ומותנה בגילך,ברזרבה השחלתית שלך,במשקלך,טיפולים קודמים,קיומן של שחלות פוליציסטיות-בכל מקרה נראה שמדובר במינון יחסית נמוך המצוי בטווח הסביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים מתי ובאיזה כמות יש סכנה לנזקשירן22/02/2018
היי..בת 31 סובלים מאי פיריון לא מוסבר..החודש מקבלת טיפול הורמנלי בפעם הראשונה. קיבלתי גונל 62.5 להזריק כל יום במשך 10 ימים יש לי 2 שאלות
1. האם זה לא מינון גבוה בהתחשב בעובדה שזהו טיפול ראשון ועדיין לא ידוע מהי תגובת הגוף להורמונים?
2. האם טיפול כזה נאמר יחיד ( ב"ה לא אצטרך עוד) יכול לגרום לסרטן בטווח הארוך? האם גם לטיפול אחד יש השלכות על הבריאות? אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` דוד בידר22/02/20181.מינון לא גבוה
2.לא גורם לסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תגובה שחלתית בטיפול רצוף האם זה יכול להשתפר ?עינב22/02/2018
שלום.
ביצעתי ivf ברצף פעם ראשונה נטלתי רק כדורי פורגליטון חומים ופעם ראשונה שאין תגובה שחלתית להורמונים רק ציסטה עכורה שגדלה . חייבת לציין כי יש לי ילדים . האם חוסר תגובה יכול להיות חודש אחד ולאחר מכן הגוף יגיב ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרויות הטיפול בתגובה שחלתי ירודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2018תגובה שחלתית ירודה בטיפולי הפריה-האתגר והפתרון
הטיפול בנשים עם תגובה שחלתית ירודה בטיפולי הפריה הנו עדיין אתגר טיפולי ראשון במעלה.
הקריטריונים להגדרתן של נשים עם תגובה שחלתית ירודה ידועים בשם
הקריטריונים של בולוניה לצורך הקביעה כי מדובר בתגובה ירודה נדרשים לפחות שניים משלושת הקריטריונים שהומלצו:
1.גיל מתקדם או גורם סיכון אחר לתגובה ירודה
2.תגובה ירודה קודמת –הפקת פחות מ-3 ביציות בטיפול קודם בפרוטוקול קונוונציונאלי 3.תבחיני רזרבה שחלתית בלתי תקינים-AFC))-antral follicle count -מספר זקיקים בסיסי הפחות מ-5-7 זקיקים,AMH))-Anti Mullerian Hormone מתחת ל-0.5-1.1ng/ml)) )
במהלך השנים הוצעו פתרונות עזר רבים על מנת לשפר את התגובה השחלתית בעת הטיפול עם גונדוטרופינים(זריקות להשריית ביוץ),אולם עדיין לא הוצעה אסטרטגיה טיפולית אולטימטיבית העשויה לשפר מהותית את התוצאות במצבים אלו.
עבודות מחקריות קודמות הצביעו על היתרון הטיפולי במתן תוספות כמו –DHEA,rLH,HCG,LETREZOL,או טסטוסטרון תת עורי המעלים את רמת הטסטוסטרון(הורמון מין זכרי) ובכך עשויים לשפר את התגובה השחלתית בעת הטיפול בתכשירים להשריית ביוץ(גונדוטרופינים) בקרב קבוצת הנשים עם תגובה שחלתית ירודה
ההגיון מאחורי גישה זו נובע מהעובדה שטסטוסטרון הנו הורמון המגביר את התגובה של הזקיקים השחלתים כמענה לטיפול בגונודוטרופינים(תכשירים להשריית ביוץ)וכתוצאה מכך ישנה הפקה של מספר רב יותר של ביציות וכפועל יוצא עליה במספר העוברים ועליה בשיעור ההריונות.
חלקם של האנדרוגנים(טסטוסטרון)
בקיום ההליך ההורמונאלי התוך שחלתי(סטרואידוגיניזה) ידוע-רמות מוגברות של אנדרוגנים במירקם התוך זקיקי עשוי להעצים את הגיוס ואת התגובה של הזקיקים הבסיסיים(זקיקים פריאנטראלים ואנטראלים)וכתוצאה מכך תגובה זקיקית משופרת(פוליקוגינזה)ותגובה שחלתית טובה יותר לטיפול בתכשירים להשריית הביוץ.
העשרה של המירקם התוך שחלתי –זקיקי באנדרוגנים אפשרית גם בשימוש בתכשיר הקרוי לטריזול.
ואכן מספר עבודות בספרות הצביע על עליית רמת הטסטוסטרון והאנדרוסטינדיון בנוזל הזקיקי בקרב של נשים עם תגובה ירודה שטופלו עם לטריזול לעומת נשים שלא טופלו בתכשיר.
מחקר חשוב הדגיש את חשיבות של טסטוסטרון ו-HCG(פריגניל) לייצוב התגובה של הקולטנים בתאי התמיכה של הזקיקים בשחלה (תאי הגרנולוסה)כתגובה להורמון ה-FSH (ההורמון האחראי להשריית הביוץ),כמו כן עבודות נוספות בבעלי חיים הראו שאנדרוגינים מעודדים שגשוג של תאי הגרנולוסה וצמיחת זקיקים.
מספר מחקרים הדגימו עליה במספר הזקיקים האנטראלים הקטנים והבינוניים בקרב קופות rhesus monkeys לאחר חשיפתם לאנדרוגינים.
אנדרוגינים עשויים להעלות את רמת גורמי גדילה מסוג IGF-I בזקיקים הראשוניים primordial follicle oocytes ובכך לשפר את התגובה שלהם לטיפול.,ובנוסף הודגמה גם עליה בסטרואידוגניזה בתאי הטקה((THECA )העוטפים את הזקיקים,העליה באנדרוגנים משפרת את גיוס הזקיקים מבלי לשבש את המירקם ההורמונאלי התוך זקיקי
פרסומים מדעיים מסכמים שהופיעו לאחרונה-מטאנליזות במגזיני רפואה יוקרתיים ביותר הצביעו על הערך המוסף של מתן אנדרוגינים לשיפור תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית בקרב נשים עם תגובה ירודה תוך העלאת שיעורי ההריונות המושגים בשיעור משמעותי ביותר.
עבודה חלוצית בטיפול בנשים עם תגובה ירודה הראתה שמתן מקדים של אנדרוגנים במריחה דרך העור לפני הטיפול הייעודי להשריית ביוץ שיפרה את התגובה ההורמונאלית בצורה בולטת והצריכה מינונים נמוכים משמעותית של הזריקות להשריית הביוץ(גו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע, תנועתיות ומורפולוגיהטל21/02/2018
שלום,
חזרנו על בדיקת זרע (באותה מעבדה) אחרי שנה וחצי.
נראה שיש בעיה בתנועתיות ובמורפולוגיה ושהיא החמירה מהבדיקה הקודמת.
מצורפות תוצאות מ-2 הבדיקות, תוצאות הבדיקה מלפני שנה וחצי בסוגריים.
האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר?
האם יש השפעה על הצלחה בטיפולי IFV?
האם יש משהו נוסף שכדאי לעשות/לבדוק?
כללי:
צבע - תקין (תקין)
צמיגות - תקינה (תקינה)
אגלוטינציה - אין (אין)
(PH - 7.6 (7.5
ספירת זרע:
ריכוז - 72 מליון למ"ל (49)
מס' זרעונים כללי - 144 מיליון (74)
% תנועה - 17 (29)
% תנועה טובה - 0 (8)
% תנועה בינונית - 14 (21)
% תנועה איטית - 3 (0)
תאים עגולים - 0
VIABILITY - 23%
מורפולוגיה:
% תאי זרע תקינים - 1 (2)
ראש 69% (58)
צוואר 0% (0)
זנב 0% (0)
(MULTIPLE - 30% (40
סיכום:
Asthenozoospermia
(Asthenozoospermia, Teratozoospermia)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר22/02/2018בדיקות זרע משתנות מבדיקה לבדיקה.
סך הכל יש מספיק זרע אך כדאי לבצע גם תרבית זרע. זיהום יכול לפגוע בסיכויים.
בהפריה חוץ גופית יש מספיק זרע להצלחת הטיפול.
יש גם סיכויים להריון ספונטני ואם לא מצליחים להרות צריך לראות אם אין בעיה בבת הזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, בנוסף האם יכול להיות קשר
טל22/02/2018בין נתוני הזרע לעיל לבין איכות עוברים ירודה ב-ICSI/IVF?
נתוני הזרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2018נתוני הזרע מספיקים עבור הפריה חוץ גופית,בכל מקרה רצוי חברר את הרקע לאיכות הירודה של המורפולוגיה והתנועה של הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות לאחר כריתת חצוצרהמיקה21/02/2018
שלום פרופ',
האם כריתת חצוצרה בעקבות הידרוסלפינקס מורידה את ייצור כמות הביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעיתים נדירות אם נפגעת אספקת הדם לשחלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא איכות העוברים אחרי הפשרהמרינה21/02/2018
אחרי שאיבה נוצרו 4 בלסטוציסטים. הופשרו בבוקר ההחזרה כאשר הגענו להחזרה הרופא שם לב שהם לא התנפחו אלא נשארו מכווצים. הוחלט להפשיר עוד עובר ולהחזירו. האם העובדה שהקודמים התגלו כלא טובים ישליך על השאר העוברים? זה שהוחזר למרות שהתנפח? ואחד שנותר קפואה?תודה רבה
בלסטוציסטים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2018למרות זאת העו בר עשוי להתאושש ברחם ולהשתרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי פריון לא מוסברניצה21/02/2018
בת 31 סובלים מאי פיריון לא מוסבר בעלי עשה בדיקת זרע לדברי הרופא תקינה ( לתפארת מדינת ישראל) המורפולוגיה יצאה 2% כל שאר המדדים יצאו טובים פלוס אבל למיטב הבנתי לא בודקים את איכות הזרע אלא את הכמות והתנועתיות גם שהיינו בהזרעה במעבדה אמרה לי הבחורה שהם לא עושים מיון לפי האיכות אין להם דרך לראות את זה לטענתה. אז מה בעצם עשינו פה??? אשמח למענה
השבחת הזרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2018תהליך ההשבחה מבודד זרעים בכמות,איכות ותנועתיות טובה יותר,ומאפשר הזרעה ישירה לרחם במועד הביוץ בנוזל תרבית רקמה המאריך את הישרדות תאי הזרע ומאפשר הליך הפעלה פעילה של תאי הזרע הרוכשים כושר הפריה(קפסיטציה)תוך שינויים המתחוללים בראש תא הזרע המכשירים אותו להפרות את הביצית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים של בדיקת זרעניצה21/02/2018
בת 31 סובלים מאי פיריון לא מוסבר בעלי עשה בדיקת זרע לדברי הרופא תקינה ( לתפארת מדינת ישראל) המורפולוגיה יצאה 2% כל שאר המדדים יצאו טובים פלוס אבל למיטב הבנתי לא בודקים את איכות הזרע אלא את הכמות והתנועתיות גם שהיינו בהזרעה במעבדה אמרה לי הבחורה שהם לא עושים מיון לפי האיכות אין להם דרך לראות את זה לטענתה. אז מה בעצם עשינו פה??? אשמח למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר21/02/2018תשלחי את טופס הבדיקה ואז אגיד לך מה קורה עם הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבקשתך..בדיקת הזרע
מיכל21/02/2018מס' פעמים שמעתי שלא
באמת בודקים את האיכות
מאז אני מבולבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
פרופ` דוד בידר22/02/2018הזרע תקין!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין היריוןןןןןן
מיכל22/02/2018תודה על המענה
אז מדוע אין היריון?
עשיתי כל בדיקה אפשרית
הכל תקין
עד כמה לחץ באמת משפיע על הצלחה?
מנסים כבר שנתיים..מייאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר22/02/2018כדי לתת מענה צריכים לראות את כל התיק הרפואי.
אם עד כה הכל תקין ולא הרית בטיפול כלשהוא יש לעבור להפריה חוץ גופית ושם נדע מה הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין אולטראסונד תלת מימד לבין צילום רחםמיכל21/02/2018
שלום..הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין אולטראסונד תלת מימד לבין צילום רחם מה כל אחת מהבדיקות יכולה לזהות ואיזה בדיקה עדיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל
פרופ` דוד בידר21/02/2018אולטרה סאונד היא בדיקה לא פולשנית, בתלת מימד ניתן לראות בדומה לאולטרה סאונד הרגיל אלא שהוסיפו שם טכנולוגיה נוספת המבוססת על גלי קול וניתן לראות מבנה רם וחלל אך לא חצוצרות ומעבר דרכם.
בצילום רחם מזריקים לחלל הרחם עוד מהול בנוזל , וזוהי פעולה חודרנית ונותנת מראה של חלל רחם והאם המעבר בחצוצרות תקין. הבדיקה נעשית תחת שיקוף רנטגני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)