מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תאי זרע בודדים באיכות טובהמירב17/02/2018
ד"ר ערב טוב,
בעלי בצע שתי בדיקות זרע בלבד בדיקת זרע רגילה בה לא נצפו תאים, ובדיקה שניה בmfc בה נצפו תאי זרע בודדים באיכות ובתנועה מעולה אשר הוקפאו כגיבוי.
בדיקות גנטיות תקינות, usאשכים תקין מלבד מספר ציסטות, בדיקות הורמונאליות הכל תקין מלבד fsh גבוה 17 ולפי המעבדה הגבול העליון צריך להיות עד 11.
ממה הבעיה יכולה לנבוע? יש מקום לטיפול תרופתי שישפר את היצור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרעים בודדים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2018הנתונים מצביעים על בעיה ראשונית או משנית באשכים היכולה לנבוע ממיגוון סיבות בין היתר פגיעה אשכית בעקבות מחלה ,דלקת,כלי דם,גנטית וכו-יש לבצע בירור מקיף,בכל מראה הפתרון באמצעות הפריה חוץ גופית והפרייתICSI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאי זרע בודדים
מירב18/02/2018לפי הממצאים יתכן שישנה חסימה חלקית בצינורי הזרע שלא נראתה ב us? במידה ותוצאות תרבית הזרע יצביעו על זיהום/דלקת/חיידק, האם טיפול אונטיובט ישפר את הייצור?
מהו אחוז ההצלחה של הפריה חוץ גופית בשימוש בזרעים הבודדים שהוקפאו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערכי FSH גבוהים אינם בהכרח מצביעים על בעיה חסימתית,הסיכוי בהפריה חוץ גופית הנו מצוין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאי זרע בודדים
מירב20/02/2018ד"ר ערב טוב, במידה ובתרבית התגלה חיידק או זיהום, האם טיפול תרופתי ישפר את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאי זרע בודדים
מירב21/02/2018סליחה ד"ר לא הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרות זאת סיכוי טוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת amh וקרישיות יתרריקי17/02/2018
לגבי amh הבנתי שניתן לעשותו בכל יום מימי המחזור החודשי.גם 8-9 ימים לאחר הביוץ בהנחה שהיתה קליטה?הבדיקה לא תפריע למהלך התקין של ההשתרשות?
ולגבי קרישיות-אני סובלת מהפלות חוזרות.עשיתי בדיקת קרישיות ולא התבררה בעיה ברמת מובהקות גבוהה,אלא אחד הערכים היה גבולי.בהנחה שהוחלט על טיפול מניעתי,מתי כדאי לקחתו?מיד לאחר הביוץ או רק לאחר זיהוי הריון(לצורך העניין-בשבוע 5)בבדיקת דם או רק לאחר זיהוי דופק עוברי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מניעתי
ריקי17/02/2018הטיפול המניעתי לצורך העניין הוא אספירין
תשובות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2018הבדיקה לא תפריע,במקומך הייתי מתחיל בטיפול לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה של עוברים מוקפאיםקיפי17/02/2018
היי בת 31 חולת אנדו, יש לי פעוטה בת שנתיים כתוצאה מהפריה והחזרתי ביום חמישי 2 עוברים מוקפאים דרגה 1 מגיל 28 , שנאמר לי לי שהם נותרו יפים אחרי ההפשרה. אתמול יצא לי להרים את הנסיכה שלי לכמה שניות , האם הזקתי לעוברים שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאום ביוץ להחזרת מוקפאיםמרינה17/02/2018
שלום רב
העובר בן 3 יום.
המחזור צפוי ב19/2 והביוץ הטבעי ב 6/3.
האם יש אפשרות לתאם בעזרת אוביטרל שהביוץ יהיה ב 3/3 ע"מ שההחזרה תהיה ב 6/3?
אם כן מתי הזמן הנכון להזריק אוביטרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2018כדי לתזמן זאת בתאריך הייעודי,אפשר לתכנן זאת עם טיפול הורמונאלי תחליפי כפרוטוקול מקובל להחזרת עוברים מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מרינה17/02/2018חוץ מאוביטרל האם יש טיפול הורמולני מוצלח יותר לתיאום ביוץ?
הטיפול ההורמונאלי התחליפי מיתר את מעקב הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עוברים לחוד ובזוגשימרית16/02/2018
החזירו לי 4 עוברים טריים
ויקפיאו כנראה 4
האמביריולוגית שאלה את הרופאה האם להקפיא לחוד או בזוג או יחד
יש לזה השפעה ??
זנה משנה אם מקפיאים כל עובר בנפרד או כמה ביחד?
לא שמעתי על דבר כזה
מה יותר טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה
פרופ` דוד בידר17/02/2018אפשר להקפיא ביחד או לחוד.
כאשר מקפיאים יותר מאחד ביחד אז גם מפשירים אותם.
כמו כן ההקפאה תלויה בגיל ובאיכות העוברים וברצון להחזיר יותר מאחד.
כפי שהבנתי החזירו חך 4 עוברים, שזה המון, ולכן אני משאר שזה בעקבות גילך וכן עקב טיב העוברים לכן במצבך לא צריך להקפיא עוברים לחוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל זקיקים ושאיבה- מה הצפי?נטע16/02/2018
שלום לכם. אני מטופלת כשבועיים בערך (פרוטוקול ארוך). התחלתי בסינרל, לאחר מכן גונל ועכשיו מנפור.
היום באולטרסאונד ראינו שיש לי 10 זקיקים בגודל 14 בממוצע. אחד מהם בגודל 15. מתי צפויה להיות השאיבה?
האם בנטילת מנפור יש סיכוי לגייס זקיקים נוספים?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת יום ג בשבוע הבא,כמובן מותנה גם בתוצאות הבדיקות ההורמונאליות שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים אחרי הזרעה ושבוע אחרי אוביטרלשרון16/02/2018
שלום
אני שבועיים בדיוק אחרי הזרעה ושבוע בדיוק אחרי זריקה של אוביטרל לתמיכה.היום אני אמורה לקבל ולא קיבלתי. בבדיקת הריון ביתית פס חלש. האם אלו עדיין שאריות מאוביטרל שקיבלתי בשישי שעבר? מתי מחזור מגיע אחרי אוביטרל והאם זה ידחה לי את הוסת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יתכן שמדובר בשרידי הזריקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית אקוגנית ביום 22רינת16/02/2018
שלום,
אני לפני החזרת מוקפאים.
יום 22 של המחזור לוקחת פרוגינובה 4 ליום מיום 3.
בבדיקת אולטרסאונד הבוקר לאחר 3 ימי שימוש בנרות קרינון 2 ליום, הרירית 8 אקוגנית.
האם זה שהיא אקוגנית בעייתי להחזרה או ככה זה צריך להיות אחרי 3 ימי שימוש בנרות?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בעייתי בתנאי שהנרות ניתנו בזמן הייעודי האופטימאלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתית לאור ממצאמיכל16/02/2018
שלום,
אני מטופלת אצל רופאת פוריות ששלחה אותי להיסטרוסקופיה אבחנתית לאור ממצא שראתה האולטרסאונד של שני ממצאים בגודל 0.8 ממ חשד לפוליפ. יש לציין שגם רופאת הנשים שלי ראתה את הממצא הדומה לזה בבדיקות זקיקין שנעשו במהלך החודשים.
באבחנתית שנעשתה בשבוע לא ראו כלום ונמצא רחם תקין מלבד היצרןת קלה.
יכול להיות שבאבחנתית לא נראה כלןם??ואין לי פוליפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה שמדובר בכפלי רירית המדמים באולטרסאונד מראה הדומה לפוליפ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכל16/02/2018זה עלול חהפריע לכניסה להריון??
לא מפריע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עוברים והחזרה מוקפאים/טרייםמעיין15/02/2018
שאבו לי שילשום 23 ביציות . נוצרו 8 הפריות תקינות. בעקרון הרופא רוצה להקפיא את העוברים הטובים ביותר ולהחזיר אותם לא באותו מחזור טיפול. שהגוף יהייה נקי מהורמונחם לדבריו. אמר שהסיכוי יותר טוב
מחר אמורה להחזיר עוברים טריים. כנראה פחות טובים.
שאלתי באיזה יום אחרי השאיבה ניתן לדעת את איכות העובר כדי להקפיא אותו?
ומה דעתכם על הגישה הזו של להקפיא עוברים ?
האם זה נכון שלבחורה בגילי. בת 45 יותר טוב להחזיר עוברים מוקפאים שהגוף נקי מהורמונים?
או שעדיף להחזיר טריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השיקול האופטימאלי הנו להחזסיר עוברים טריים ביום 5 למחזור שהעוברים הגיעו לשלב בלסטוציסטים שבאם באים לביטוי הנתונים הגנטיים של הגבר והאישה,והעובר הגיעו ליעד ההתפתחותי האופטימאלי ,ומבחינה זו הוא הראוי ביותר להחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סינרל מעכב מחזור?תמר15/02/2018
סינרל בפרוטוקול ארוך גורם לעיכוב במחזור? אוביטרל היה בדיוק לפני שבועיים כך שהיה ביוץ, אבל עדיין אין מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרי ,אם כי יתכן ולאחר שאיבה ישנם זקיקים עם פעילות הורמונאלית עודפת המעכבים את הממזור גם בהעדר היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 זקיקים שכנראה לא בייצושמרית15/02/2018
שלום. אחרי סבב ראשון של הזרעה. כאשר לקחתי אוביטרל לאחר שראו בבירור 2 זקיקים . זקיק אחד בכל שחלה. בקוטר 16 ו17. אסטרדיול1500. בבדיקת לאחר שבועים בטא שלילית. היום ביצעתי אולטראסאונד שבועיים אחרי וראינו שני זקיקים גדולים בצד ימין ושמאל. השאלה שלי האם יכול להיות ששני הזקיקים האלו לא בייצו?? אפשר לא לבייץ עם אוביטרול? מה יכול להיות הסיבה. אולי האוביטרול היה לא טוב. אולי זה גופיף צהוב איך אפשר לדעת שאכן בייצתי החודש הזה. האם אני יכולה לנחם את עצמי שההריון לא נקלט כי כנראה לא היה ביוץ בכלל?
סביר להניח שהיה ביוץ ,ומדובר בשריד מבנים ציסטיים בעקבות הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 מיליון לויקוציטים למ"ל בבדיקת זרעleukospermia15/02/2018
על אף 10 מיליון לויקוציטים למ"ל בבדיקת זרע, בתרבית לא היתה צמיחה. מספר שאלות:
1. קיבלנו תשובה לאחר 3 ימים, האם זה מספיק זמן לתרבית?
2. האם יש טעם לעשות תרבית בברטוב לעומת הקופה? האם השיטה שונה?
3. האם יכולים להיות "חיידקים מפונקים" שלא גידלו ספציפית אליהם? קלבסיאלה, מיקופלזמה? צריך לבקש במיוחד?
4. האם המורפולוגיה 0 קשורה לזה, וטיפול אנטיביוטי נוסף אמפירי (כבר טופל פעם אחת) יכול לעזור?
המון תודה לכם פרופסורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/20181.בד"כ זהו זמן מספיק להתפתחות מושבת חיידקים בעקבות הגידול במצע התרבית
2.אין כל יתכון למעבדת ברטוב על פני כל מעבדה אחרת בביצוע בדיקת התרבית
3.הערכתי היא שבוצעה תרבית מתאימה הנותנת מענה גם לחיידקים שציינת
4.בהחלט יתכן שדלקת כרונית באברי הרבייהעלולה ת רדיקלים רעילים הפוגעים באיכות הזרע בשלושת המדדים החשובים ובכלל זה במורפולוגיה של הזרע ובמבנה ה-DNA של הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין לאחר החזרת עוברים- דיעות חלוקותשם15/02/2018
שלום,
מתן אספירין לאחר החזרת עוברים.
1) האם יכול להזיק?
2) האם יכול להועיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
פרופ` דוד בידר15/02/2018יש התוויות למתן אספירין.
להסיק לא יסיק ולהועיל זה תלוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת פרוגסטרון לאחר ביוץגלית15/02/2018
פרופ שלום
בבדיעקות דם לפני 3 ימים פרוגסטרון היה קטן מ-2 ואסטרודיול 857 נצפה זקיק 17 מ"מ
היום בבדיקות דם אסטרודיאול 316 ופרוגסטרון 8.1
אני כנראה כבר לאחר ביוץ אבל האם זה תקין שהפרוגסטרון לאחר ביוץ עלה רק ל-8.1? בבדיקות הורמונליות לא נצפה בעיית פרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטווח התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)