מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוםהריונית11/01/2008
שלום
יש לי שאלה עקרונית בעקבות חילוקי דעות ביני לבין אחי.
לאחי יש ילד בן שלוש וכאשר יש לו חום - נניח 38.3 או 38.5 אזיי אחי מיד נותן לו "אקמולי"
בעוד שלדעתי החום אינו מחלה אלא עוזר לגוף להלחם וכל עוד הוא לא מגיע ל-39 אין מניעה להשתמש ברטיות של מים + חומץ (מניסיון אישי שלי) . אבל אז אחי אומר "אבל הרופא אומר לי לתת לו כדור נגד חום".
מה דעתכן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו באמת החלטה אישית
ורד לב15/01/2008הקשורה לתפיסת עולם- גוף והבנה של תהליך המחלות בגוף.
לתפיסתי, חום אינו המחלה, אלא רק סימפטום שלה. הוא מצביע על משהו שקורה בגוף.
אני מאמינה שלגוף שלנו היכולת להתמודד עם דברים, אלא אם כן הם גדולים מדיי.
לכן אני אוהבת להיות במעקב עם החום, להתבונן בילד, לראות מה עובר עליו.
במקרים רבים, החום יגיע לשיא ואז יתחיל לרדת מעצו, כשהגוף יתמודד עם המחלה.
אם חום נשאר גבוה במשך זמן ללא שינוי (נגיד ליותר מיום- יומיים) אז כדאי לברר מה באמת קורה.
כמעט ואין מצב בו הדברים נותרים סטטיים, תמיד יש שינויים ותגובות מהגוף.
זה אומר לפתח הקשבה, לחדד התבוננות ולפתח אמונה ביכולתו של הגוף שלנו לטפל בעצמו.
אה, כן, ולהתמודד עם הפחדים והקולות שעולים בעקבות המחלה.
זה לא תמיד פשוט ולהרבה אנשים בהחלט נכון יותר לתת את הכדור הזה להורדת החום ולא להתמודד עם מה שזה מעלה.
לגבי גישת, "הרופא אמר לי..." אני מאמינה בלקיחת אחריות אישית ולא בהתנהלות מתוך משהו שמישהו אחר אמר.
אני שוב חוזרת ומסייגת שזה נושא מאד גדול שאפשר להתדיין עליו רבות ושהדיעות שהבעתי הן שלי בלבד ואינן אומרות דבר על התנהלות של אנשים אחרים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)