מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר בחלבחן15/01/2008
שלום, אני בשבוע ה- 30 ולא נראה לי שיש לי הרבה חלב, הרופאה אמרה לי לשנות תזונה. לפני שאני קובעת תור לדיאטנית האם יש לכם המלצות מה לאכול כדי לעודד ייצור חלב?
תודה, חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגע, רגע, רגע
ורד לב17/01/2008עולד לא ילדת בכלל!!!
קצת פרופורציות. מה פתאום לשנות תזונה עכשיו בשביל לייצר חלב? מה פתאום דיאטנית?
בואי נעשה קצת סדר- חלב אם מיועד להזין תינוקות מהרגע שנולדו עד לשלב בו הם נגמלים. כאשר המלצות ארגוני הבריאות בארץ ובעולם מדברים על הנקה בלעדית (ללא תוספות: תמ"ל, מים, תה, אוכל "אמיתי") עד גיל 6 חודשים והמשך הנקה עד גיל שנתיים ומעלה בשיתוף עם מזונות מוצקים.
החלב מתחיל להיווצר כבר במהלך ההריון, בשבוע 16-17 ותהליך הלידה הטומן בחובו שינויים הורמונליים מעודד את הפרשתו עם לידתו של התינוק.
מייד לאחר הלידה מופרש החלב הראשוני, הקולוסטרום, שהוא בעל ערך גבוה ביותר! הוא מכיל את הפוטנציאל החיסוני המותאם ספציפית לתינוק שלך!
זו נקודה שממש חשוב להבין- התינוק מצפה מהבחינה הביולוגית לקבל מאמו את כל אותם זכרונות חיסוניים שלה, את המידע על הדברים שהיא נחשפה אליהם, כאשר המערכת הזו פועלת כל הזמן וממשיכה לעבוד אונליין בעצם. זו מערכת שעובדת באופן מוגבר כמה שבועות לקראת הלידה, כדי שיהיה לתינוק מידע- עם הגיעו- על הסביבה אליה הוא מגיע. כדי שהסביבה ומרכיביה החיים לא "יפתיעו" אותו, לא ישפיעו עליו לרעה ולא יפגעו בו.
החלב הבשל מתחיל להכנס ביום ה 2-3 והוא יהיה מעורבב עם קולוסטרום עד 10-14 יום פחות או יותר.
לגבי הרגשת חלב בהריון- יש נשים שמרגישות חלב בהריון, שמטפטף להן, נוזל להן, או שמצליחות לסחוט החוצה כמה טיפות חלב. ויש הרבה נשים שלא.
וזה ממש נורמלי וטבעי.
כאמור, אין לחלב משמעות בעת ההריון, הוא מיועד לרך הנולד, מרגע שנולד.
כך שאם את מאלה שלא מרגישות טפטופים, או נזילות, זה לא משהו שצריך להדאיג אותך. ודאי וודאי שאין זה מצריך שינוי תזונתי מיוחד.
אחרי הלידה יהיה לך החלב הדרוש לתינוק שלך. בתחילה קולוסטרום, כאמור, ומייד אחריו ייכנס החלב השופע הבשל יותר.
שתהיה לידה קלה ומעצימה ואם יהיו לך עוד שאלות, אשמח לענות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)