מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש לי בעיה?נטלי28/10/2011
שלום רב,
אני ובעלי, נשואים טריים, מנסים כ-5 חודשים להיקלט להריון. אני שותה מזה חודשיים חומצה פולית בהנחיית רופא נשים ובמהלך שבועיים בחודש בעלי גומר בפנים כל יום, ועדיין אני לא נקלטת להריון.
מה ניתן לעשות? ואם יש לי בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי בעיה? - תגובה
מיכל שלזינגר30/10/2011שלום לך נטלי יקרה
לגבי תזמון היחסים:
האם המחזור שלך קבוע?
מהו אורכו של מחזור הווסת מן היום הראשון לדימום ועד היום הראשון של הדימום המשמעותי בווסת שאחרי (25- 34 ימים נחשב לתקין).
אם אורכו של המחזור קבוע אז קל לחשב את מועד הביוץ:
במצב תקין הביוץ חל 14 יום לפני מועד הוסת הבאה.
כך שאם המחזור שלך הוא בן 28 ימים הביוץ חל ביום ה- 14
אם המחזור הוא בן 25 ימים הביוץ חל ביום ה- 11.
בכל מקרה אין משמעות לקיום יחסי המין בימים שאינם נחשבים ל"ימים פוריים".המועדים הרצויים לקיום יחסי מין הינם סביב הביוץ:
החל מיומיים - שלושה לפני הביוץ וכמובן ביום הביוץ וכיומיים אחריו כדי להיות בטוחים שלא התפקשש.
יש הממליצים לקיים יחסי מין יום כן ויום לא זאת על מנת שלא "להחליש את הזרע".
את יכולה גם להכנס לאתר שלי: חפשי בגוגל :"מיכל שלזינגר" ושם בחלק של מאמרים תוכלי למצוא המלצות נוספות.
בהצלחה
בשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נטלי30/10/2011היי מיכל,
תוד על התשובה המהירה.
הווסת שלי תקין ומגיע כל 28 ימים לערך ואנו מקיימים יחסים לאחר 14 ימים בדיוק (אני שומרת נידה).
מעבר לכך, האם אני נלחצת מהזמן שזה לוקח? אם אני צריכה להסתכל על עוד נסיבות?
מה ניתן לעשות, אני מודאגת שמה משהו לא תקין.
החברות סביבי נשואות פחות ממנו (קשה לדמיין, אך תוך חודש חודשיים) ונקלטו להריון.
מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
מיכל שלזינגר31/10/2011שלום לך נטלי
אני מבינה שאת שומרת נידה אבל לו היית מצליחה (אולי באישורו של רב) להקדים את קיום יחסי המין להחל מיומיים לפני הביוץ היה משתפר הסיכוי להשיג הריון.
יתכן שאת מחמיצה את חלון הזהב.
השבועיים שבהם את ממשיכה לקיים יחסי מין אינם רלבנטיים להשגת הריון, אלא רק היומיים שלפני הביוץ והיום של הביוץ עצמו.
בשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)