מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום השחרחסויה01/01/2012
שלום רב,
אני בת 36 . הפסקתי נטילת גלולות וקיבלתי שני מחזורים סדירים על פניו- לאחר 34 יום ולאחר 32 יום. מנסים להיקלט להיריון (חודשוחצי)
החלטתי לבדוק ביוץ על פי ערכות והן מבלבלות אותי (מראות רק פס חלש כשיש סימני ביוץ ברורים, או ערכה אחרת שמראה פס נוסף- אולי לא באותה עוצמה ועדיין, מספר פעמים בחודש)
החודש החלטתי לנסות את שיטת חום השחר- החל מיום מחזור 12
הוא נע סביב 36.03- 36.15 למעט יום אתמול (16 למחזור) בו צנחה הטמפ' ל 35.74 מעלות (לילה לפני כן הלכתי לישון בשעה אחת ורבע לערך ומדדתי בשש ורבע בבוקר- אם זה משנה (כל יום מודדת חום באותה השעה וללא קימה ותזוזה).
אציין כי אני ישנה בממוצע שעה - שעה וחצי יותר בכל יום רגיל.
אגב- שללתי בעית בלוטת התריס- שהבנתי גם מקריאה שחום שחר נמוך יכול להצביע עליה ומקודרת לבעיות פוריות.
שאלותי-:
לא נראה ביוץ באופק על פי חום השחר- אם כי המחזורים סדירים. מה דעתך? האם ייתכן כי איני מבייצת?
שאלה נוספת- ככלל- אני אדם שלא מעלה חום מהר (גם כשיש חידק סטרפטוקוקס בגרון לא תמיד מעלה חום). האם חום השחר יכול להיות מדד אמין עבורי לביוץ?
אשמח לתובנות ו/או הנחיות למדידת החום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום השחר - תגובה
מיכל שלזינגר01/01/2012שלום לך
את שאלת את אותה שאלה בפורום אחר שאותו אני מנהלת וכמובן שהתשובה זהה...
מדד חום שחר הינו מדד מצויין להערכה לאיתור מועד הביוץ ופרמטרים נוספים שרלבנטים כיום בעיקר למטפלים ברפואה סינית שמתייחסים לגובה החום בחלקים שונים של החודש ויכולים לייחס אותם לסינדרומים שונים. למשל, כשיש חום בלתי יציב לאחר הביוץ ניתן לייחס זאת ברפואה המערבית לחוסר פרוגסטרון, אי ספיקה של גופיף צהוב ואילו ברפואה הסינית מדובר בחוסר יאנג, ו/או סטגצית צ'י ועוד...
כדי להבין את נושא חום השחר אני ממליצה לך להכנס לאתר הבית שלי: חפשי "מיכל שלזינגר" בגוגל ובחלק של מאמרים תמצאי קישור למאמר בנושא חום שחר.
במאמר ישנם דגשים חשובים למדידת חום השחר:
הקפדה על מדידה בשעה קבועה.
נשים שמתעוררות במהלך הלילה, אינן יכולות לקבל מידע מטבלת חום השחר.
שינה בלתי מספקת /או שינה בשעות לא קבועות פוגעת ביכולת להפיק מידע מן הטבלה.
שתיית אלכוהול / מחלת חום/ קיום יחסי מין משפיעה על הטבלה ועוד...
--
במקרה שלך יתכן שירידת החום ל- 35.74 מציינת את תחילתו של הביוץ.
בשורות טובות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)