בחילות והקאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחילות והקאות
    אורלי
    10/05/2012

אני בתחילת ההריון וסובלת מבחילות והקאות קשות מאוד, יותר ממהשסלו חברותי. האם יש טיפול ברפואה משלימה שיכול לעזור לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחילות והקאות

הוספת תגובה

• בחילות והקאות קיצוניות בהריון

מיכל שלזינגר
    10/05/2012

שלום לך אורלי

לא כל הנשים סובלות מבחילות הריון.
    אבל ,כ- 80% מן הנשים ההרות סובלות מבחילות הריון בדרגות שונות, מחציתן סובלות גם מהקאות. התופעה נמשכת בדרך כלל רק עד סיומו של השליש הראשון להריון. אצל חלק מן הנשים התופעה נמשכת עד שבוע 20.
    ההורמונים גורמים לבחילות, הפרוגסטרון מעכב את פעילות העיכול וה HCG גם משפיע.

אחת מכל 200 נשים סובלת מצורה חמורה של בחילות והקאות hyperemesis gravidarium.
    ההשערה היא שאצל נשים אלו רמת ההורמונים גבוהה מן הרגיל.
    --
    מנסיוני: דיקור הינו כלי יעיל ביותר לכך, נדרשים טיפולים מאד תכופים במצבים הקיצוניים.
    אני מאוד מקפידה על אבחון הסיבות הרגשיות למצב זה ומתאימה למטופלת גם פרחי באך ודמיון מודרך.

טיפול אינטנסיבי כזה הינו מאוד יעיל.

כמובן שעלייך להקפיד לאכול בצורה מאוד מסודרת ובמנות קטנות. אין לדלג על ארוחות.

הקפידי על מזון דל בשומן. המנעי ממזונות מטוגנים.
    מציצת לימון עשויה לעזור.
    הקפידי על שתייה מספקת כיוון שהתייבשות יכולה לפגוע בהריון ובך.
    אם אינך סובלת מחום קיצוני - ניתן לשתות חליטה מחצי כפית שורש מגורר של ג'ינג'ר (זנגוויל) בכוס מים רותחים. משרים את השורש כ- 5- 10 דקות במים. ניתן לשתות עד 4 ספלי תה כאלו ביום.

המשך הריון בריא וקל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו