רגישות ללקטוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות ללקטוז
    קיסרית
    16/02/2008

היי
    מאז ומתמיד יש לי רגישות ללקטוז וזה גורם לי לגזים ולשילשולים.
    אני מניחה שגם התינוק שיוולד יהיה עם רגישות ללקטוז.
    שאלתי היא: האם חלב אם מכיל לקטוז?
    האם משמע הדבר שלא אוכל להניקו אלא אצטרך לתת לו תחליב צמחי?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות ללקטוז

הוספת תגובה

• רגישות ללקטוז

ורד לב
    17/02/2008

חשוב לדעת שלקטוז הוא סוכר חלב, הוא מצוי בכל חלב ממשפחת היונקים.
    יש בהחלט אנשים שרגישים אליו, ויותר מכך ישנם אנשים הרגישים לחלבונים אחרים בחלב (כמו הקזאין).
    זה שלך יש רגישות ללקטוז לא אומר שבנך לא יוכל לינוק ממך. את הרי לא מצפה מהביולוגיה שלנו שתקיים את אחד מיצוריה במצב בו הוא לא יכול לקבל הזנה מאמו ופולי סויה כן יוכלו להזין אותו, נכון? זה לא מסתדר מבחינה הגיונית- ביולוגית- פיזית!

מה שכן יכול להיות זה שאולי בנך יתקשה בעיכול מוצרי חלב בעצמו. מהעולה מדברייך אני נוטה להאמין שאת לא אוכלת מוצרי חלב בעצמך, עקב הרגישות שלך ולכן לבנך לא תהיה חשיפה מוקדמת לחלבוני החלב דרך החלב שלך.
    זה מצב מצויין וטוב שכך.
    בהמשך חייו תוכלו לעשות נסיונות ולראות איך הוא בעצמו יגיב לחלב ומוצריו.
    במקום הזה זה מעולה שהוא יינק, כי זה יוריד ממנו התמודדות עם מזון אלרגני כבר בתחילת חייו. מה שיעזור למערכת העיכול והחיסון שלו להתפתח בצורה האופטימלית ואולי זה יביא אותו למצב בו לא תהיה לו בעיה לעכל חלב ומוצריו בהמשך חייו.

שורה תחתונה, הנקה פה עדיפה ביותר על פני תמ"לים למיניהם.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קיסרית
    17/02/2008

אגב, רשמת לקטוז הוא סוכר חלב שנמצא אצל כולם
    מכך נובע שגם בחלב אם הוא נמצא - אז האם הוא לא יהיה בעייתי לתינוק?
    כי אז אני חושפת אותו למזון אלרגני?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בדיוק מראה לך

ורד לב
    21/02/2008

כמה זה לא ריאלי והגיוני.
    נראה לך שאיזושהי נקבה ממשפחת היונקים תחשוב לא לתת לתינוק שלה מהחלב שלה?
    מגוחך וחסר שחר!
    ממש אין לך מה לחשוש מלהניק את תינוקך!
    אלא אם כן אינך מעוניינת וזה כבר סיפור אחר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ורד

קיסרית
    21/02/2008

דווקא אני מעוניינת להניק. רק שחששתי שזה עשוי להזיק מאשר להועיל.
    ועכשיו הרגעת אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדיר בהחלט שזה יפריע

ורד לב
    24/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף שחשוב לדעת

ורד לב
    25/02/2008

הוא שלקטוז חיוני לספיגת והטמעת סידן בעצמות ולספיגת אבץ גם כן.
    תינוקות שלא קיבלו מזון עם לקטוז (תמ"ל ללא לקטוז) נצפו עם פחות מינרלים בעצמותיהם (המחקר המלא לצפייה:
    Abrams SA et al. (2002) Calcium and zinc absorption from lactose-containing and lactose-free infant formulas )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ורד-אבל אני נמנעת כבר עכשיו

קיסרית
    27/02/2008

כבר עכשיו אני נמנעת מחלב. אם כך לא מגיע לקטוז לתינוק שבבטן. לא כן?
    אני אוכלת רק שקדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ז'תומרת אוכלת רק שקדים?

ורד לב
    28/02/2008

מזה את מתקיימת?
    לא מאמינה...בטח יש עוד דברים שאת אוכלת...

לגבי ההמנעות ממוצרי חלב עכשיו, זה מעולה! כך גם תפחיתי את הסיכוי שלו להחשף לכך מוקדם מדיי.
    בעקבות הדיון איתך ובעקבות חומרים שאני קוראת בנושא אני כותבת מאמר על אי- סבילות ללקטוז. ודאי אסיים אותו בקרוב ואשים פה קישור אליו.
    תודה על שהעלית את הנושא הכ"כ חשוב הזה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריונית שהופכת להיות קיסרית

קיסרית
    05/03/2008

היי

אני הריונית. שבוע שעבר בתאריך 29.2.08 נולד לי בן.
    והוא נולד במשקל 3300 גרם. בשבוע 39. התינוק חמוד מאוד!!!

הלידה בהחלט לא היתה קלה. אחרי פתיחה של קרוב לעשר אצבעות ושהייה בחדר לידה - קרוב ל – 14 שעות. הרופא החליט שלא כדאי שנמשיך עם תהליך הלידה הקונבנציונאלי (למרות שלא היתה מצוקת עובר ולמרות שהיתה התקדמות), וזאת מכיוון שהאפידורל כנראה לא הוזרק כפי שצריך והתחלתי לחוש אותו ואז ניסו חומרים אחרים וזה גם לא עזר לכן חשבו לבצע שוב הוצאה והזרקה של האפידורל, אך אני כבר הייתי חלשה ומותשת ולכן הוא החליט לא לקחת סיכון והכניס אותי לניתוח קיסרי ולאחר 20 דקות הוצא התינוק.
    משמע הדבר שלמעשה עברתי כאבי צירים ובסוף לקינוח ניתוח.............
    עכשיו אני חלשה ודואבת מאוד וחסרות לי שעות שינה – גם בגלל הכאבים וגם בגלל שאני כמה כל כמה שעות להנקת התינוק.

מקווה שארגיש טוב במהרה.

אגב ורד. ודאי שאני לא אכלתי רק שקדים. אלא כוונתי היתה שזה במקום החלב.
    אני מניקה את התינוק למרות היותי רגישה ללקטוז בתקווה שזה לא ישפיע לרעה עליו כפי שציינת.

ברצוני לדעת מה דעתך על נתינת מוצץ בתור הרגעה לתינוק.
    כי לפעמים הוא סתם מתעורר - לא מתוך רעב אני נותנת לו מוצץ והוא חוזר לישון לעוד שעתיים.
    אתמול היינו איתו בבית בפעם הראשונה והוא בכה גם מגזים ולא היה בכלל מעוניין לאכול. אז בעלי ואני עשינו את הדברים הבאים:
    נענוע של התינוק/עיסוי בטן/השכבתו על הבטן ובסופו של דבר הוא נרגע.
    האם את מכירה שיטות נוספות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב!

ורד לב
    06/03/2008

הניקי את תינוקך ללא חשש.
    החלב שלך זה בדיוק מה שהוא צריך עכשיו וודאי שלא יגרום לו לרגישות ללקטוז (אין חיה כזו!).
    גם את עניין ה"גזים" הייתי ממליצה לך להוציא מהלקסיקון כרגע. אישית, אני לא מאמינה בזה ושנית, אם זה כבר מופיע זה לא קורה כמה ימים לאחר הלידה, אלא כ-3 שבועות אחריה.
    ממליצה להניק ולוודא שההנקה אכן טובה ויעילה (ואם אינך בטוחה, תוכלי להזמין יועצת הנקה אלייך הבייתה).
    תינוק אמור לעשות את כל המציצות שלו על השד, בטח שב-6 השבועות הראשונים, אז הייתי מחכה קצת עם המוצץ, עד שההנקה תתבסס (איזו מילה מצחיקה לכתוב :-) )
    כרגע מציצה על מוצץ היא על חשבון אוכל ובכי הוא סימן מאוחר לרעב. חשוב לוודא מה העליה שלו במשקל ואיך היציאות שלו ב-24 שעות (פיפי וקקי).

אחזור לפה רק ביום א', אז נמשיך "לדבר" ונראה לי שמגיע לנו כבר שרשור חדש, את לא חושבת? שינית פאזה!

הרבה מזל טוב ופוסט פארטום קל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ורד

קיסרית
    07/03/2008

אגב האם יש לך פורום אחר לנשים לאחר לידה?
    דבר נוסף. שמתי לב שכל שעתיים הוא קם לאכול.
    והרבה פעמים הוא יונק 5-10 דקות ונרדם. ואז אני שמה אותו במיטה ושוב הוא מתעורר רעב ושוב אני מניקה אותו לעוד 10 דקות (במרבית הזמן עיניו עצומות) ושוב חוזר חלילה כלומר נרדם על החזה-שמה על המיטה-מתעורר מזה ושוב עליי להניקו.
    האם זה נורמלי?
    אגב היום היתה לו מילה. ביצעתי שאיבת חלב ויצא מעט מאוד חלב. אני לא יודעת אם זה אומר שיש לי מעט חלב. כי יש לו לא מעט יציאות ביממה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע ממש בסדר

ורד לב
    09/03/2008

זהו בהחלט גיל בו הם יונקים וחוזרים לישון.
    חשוב לעקוב אחרי מספר יציאות (פיפי וקקי) ב-24 שעות ועל העלייה במשקל.
    את מוזמנת לבקר אותי בפורום "הנקה" http://www.ifeel.co.il/page/1034#message_box_200014 ויש עוד פורומי הנקה מצויינים ברשת.

אגב, שאיבה היא ממש אינה אינדיקציה לכמות החלב שיש לך.
    עבור רובנו, זוהי פעולה לא טבעית, מה שמקשה על העניין, ולוקח לנו זמן לשחרר את החלב בצורה שכזו.
    אין ספק שתינוק הוא יעיל יותר מכל משאבה.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו