כאבים במפסעה- סימפיזיוליס פוביס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים במפסעה- סימפיזיוליס פוביס
    יעל שיר
    05/06/2012

שלום מיכל

אני בת 32 הריון שני.
    סובלת מכאבים איומים במפסעה החל משבוע 24.
    אני כבר בשבוע 28 אבל ככל שחולף הזמן הכאבים מתגברים. קשה לי ללכת וקשה אפילו בשכיבה.

גם בהריון הקודם סבלתי מכאבים דומים אבל לא בכזו עוצמה .

האם דיקור יכול לעזור?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים במפסעה- סימפיזיוליס פוביס - תגובה

מיכל שלזינגר
    05/06/2012

שלום יעל

סימפיזיוליס פוביס, כאבים במפסעה שמקרינים לאיזור הירכיים הינם
    תופעה שכיחה יחסית בהריון ונוטים להופיע פחות בהריון ראשון ויותר בהריונות שאחריו . סימפיזיס פוביס הינו הסחוס המחבר בין עצמות האגן מלפנים, באזור שמתחת לשערות הערווה. יחד עם שני המפרקים שנמצאים בין עצמות האגן לסקרום, הסימפיזיס פוביס מממלא תפקיד חשוב בהחזקת האגן באופן יציב בזמן פעילות, בכל תנוחה אשר בה מעורבות הרגליים. אם המפרק אינו מחוזק היטב ברצועות, הוא אינו מתפקד ביעילות ונוצר לחץ על מפרקי האגן הבא לידי ביטוי בכאב במקומות האופייניים: מפשעה, ירך, מפרקי האגן, כאבי גב ועוד.

מנסיוני אני רואה תוצאות קליניות מצוינות משילוב טיפולי של מגע (שיאצו / טווינא) + דיקור. ראיתי הצלחות מצוינות במרפאה. נשים שבקושי יכלו ללכת מרוב כאב ולאחר טיפול - שניים חוו הטבה משמעותית. חלקן קיבלו ליווי חד שבועי /או פעם בשבועיים עד סוף ההריון, תלוי בחומרת מצבן.

חשוב כמובן לפנות למטפל / מטפלת שהתמחה בגניקולוגיה ובהריון כי לא כל מטפל יכול לטפל בנשים הרות.

מאוד מומלץ לפנות לטיפול מכיוון שבמקרה שתופעת הסימפיזיוליס נמשכת עד סוף ההריון (מה שקורה ללא טיפול !) הלידה היא באמצעות ניתוח קיסרי, וחבל.
    כך שמומלץ לפנות לטיפול ויפה שעה אחת קודם...

בהצלחה
    המשך הריון בריא וקל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא

אסנת
    12/06/2012

אתמול בפעם הראשונה חוויתי כאב שאני חושבת שהנושא שלכם בדיוק מדבר עליו,
    האם הכוונה היא לכאב של העצמות שנמצאות ממש באזור איבר המין הנשי?
    זה קרה לי לאחר שקמתי משכיבה ונמשך דקות ארוכות, כאב בלתי נסבל בעצם שם שהתפשט לאורך הירכיים.
    אם מדובר בתופעה זו, האם זה אומר שהיא בהכרח תחמיר? כי כרגע זה לא חזר על עצמו, האם בכל זאת כדאי להתחיל בטיפול? ואיך קשור ניתוח קיסרי לכאבים האלה? ולמה?

עוד שאלה בנושא שקשור פחות, אמנם מהכאב הזה סבלתי באופן חד פעמי (כרגע), אבל אני כבר מאמצע ההיריון סובלת מכאב חזק בעצם הזנב ובצדדים החיצוניים של הירכיים, גם מרגיש כמו העצמות.
    הכאבים בצדדים מפריעים לי רק כשאני שוכבת, כרגע אני בשבוע 32 (מה ששכחתי לציין עוד קודם בקשר לתופעה הקודמת), אבל הם הופיעו הרבה לפני, לשכב על הבטן לא בא בחשבון ועכשיו גם על הגב זה לא קל כפי שהיה, אבל כשאני שוכבת על הצדדים, הכאב הזה מתפתח תוך כמה דקות ונהיה לבלתי נסבל עד שאני מתחילה להחליף צד כל כמה דקות ולבסוף מתייאשת והולכת להסתובב בבית או לשבת.
    חוץ מהכאב הזה, יש לי כאב בעצם הזנב, שהכאב בירכיים מחמיר אותו בגלל כל הסיבובים שלי, יש ימים שכשאני הולכת יוצאים לי קליקים מעצם הזנב, ויש ימים שזה פשוט כאב חד ושורף כזה, עד בלתי נסבל. זה מפריע לי לשבת אבל עוד יותר זה מפריע לי ללכת ישר ובכללי ללכת.
    דיברתי עם רופא נשים שאמר לי שבגלל שהייתי בתת משקל והשלמתי בבת אחת את מה שהייתי צריכה ובנוסף לזה הוספתי עוד כמה קילו של ההיריון (סהכ קצת יותר מעשרים קילו בשמונה חודשים), אז לגוף שלי יותר קשה להתמודד עם ההיריון וסביר להניח שזה בסדר שאסבול מכאבים כאלה ומתופעות כאלה מוקדם יותר וחזק יותר, הוא אמר שלדעתו אין לי מה לטפל בזה אלא לחכות לסוף ההיריון. רופאת המשפחה שלי לעומת זאת נתנה הפנייה לפיזיותרפיסט אבל אמרו לי שאני אקבל תור רק בעוד חודש (כשזה כבר לא יהיה רלוונטי), ולא משנה כמה התווכחתי איתם, הבנתי שאין עם מי לדבר.
    האם גם זה יפריע בלידה? האם אלה גם תופעות תקינות בהיריון? יש דרכים להתמודד עם זה שלא כרוכות בהרבה כסף? ביררתי לגבי דיקור סיני והמצב הכספי שלי לא מאפשר לי כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא - תגובה

מיכל שלזינגר
    12/06/2012

שלום דנה

כנראה שהכאבים שאת מתארת נקראים סימפיזיוליס פוביס שעליו הסברתי בתחילת השרשור.
    מנסיוני, הטיפול בדיקור הינו הטיפול היעיל ביותר לתופעה זו.
    כפי שציינתי התופעה נוטה להחמיר ולכן יש צורך לטפל ויפה שעה אחת קודם.
    ללא טיפול המצב מחמיר ונשים נאלצות ללדת בניתוח קיסרי כי אינן מסוגלות כלל לפשק את רגליהן.

כאב בעצם הזנב יכול להיות הקרנה שקשורה לסימפיזיוליס ויכול להיות גם "כאב עצמאי" שאינו קשור...
    בהריון כל התנוחה של הגוף משתנה - מופיעה לורדוזיס - קשת מותנית שהולכת ומעמיקה בגלל משקל הבטן.
    הקשת הזו גורמת לכאבים רבים בכל הגב התחתון ולעיתים ישנה השפעה על הגב כולו.
    כל מערכות הגוף מתגייסות למאמץ רב יותר בזמן ההריון ונשים חוות תופעות וסימפטומים שונים שאינן סובלות מהן במצב הרגיל. אבל נשים שמראש סובלות מתופעות אורתופדיות שונות לפני ההריון- בזמן ההריון התפועות מחמירות.

המשך הריון בריא וקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו