צהבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צהבת
    קיסרית
    10/04/2008

היי
    כאשר הייתי בטיפת חלב האחות אמרה שבני בן החמישה שבועות מעט צהוב ואמרה לנו לפנות לרופאה.
    אני ידעתי שהוא צהוב כי מבית החולים הוא השתחרר עם בילירובין קרוב ל-8, אבל הם אמרו שזה בסדר לתינוק בהנקה מלאה וזה לא גבוה מדי ואפילו ניתן לבצע מילה.
    בבדיקת דם שעשו לו לפני יומיים ( לקחו לו דם מהוריד) ראו שיש לו צהבת והפעם זה קרוב ל-5. אבל בגלל בעיה טכנית הם לא ראו אם הצהבת נובעת מתפקודי כבד או שהיא סתם צהבת לא בעייתית לכן הרופאה רוצה שוב לעשות לו בדיקה אך לי נראה שלא אעשה לו וגם רופא שהיה במוקד לא המליץ לי לעשות . לדבריו 5 זה לא גבוה ותינוקות יונקים לרוב מושכים את הצהבת זמן רב יותר. גם לאיתי היתה צהבת עד גיל חודש – העניין שניר הוא בן חמישה שבועות.
    האם ידוע לכם מעט על הצהבת? האם תינוק יונק באמת סוחב את הצהבת יותר?
    דבר נוסף הוא שבני הרבה פעמים כאשר הוא נבהל או כאשר הוא בוכה או כאשר יש לו גזים נוהג לרעוד עם הרגל. פשוט רעד מהיר. האחות אמרה שזה אולי חוסר בשלות של מערכת העצבים וזה יעבור מאליו מצד שני אמרה שאולי כדאי לבצע בדיקת דם.
    נראה לי שממהרים לבצע בדיקות דם לילדים קטנים.
    מה דעתכם?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צהבת

הוספת תגובה

• צהבת

ורד לב
    11/04/2008

נשמע שבסה"כ הצהבת אכן בירידה. זה אכן נורמלי אצל תינוקות יונקים שרמות הבילירובין יורדות לאט לאט. זו אינה אמורה להיות בעיה.
    אני מבינה את הקושי שלך מבדיקות דם. צהבת אכן בודקים כך.
    לגבי הרעד ברגל, לא נשמע משהו בעייתי, אולי האחות צדקה.
    לא הייתי חושבת כרגע לחזור על בדיקת הדם (אלא אם כן תעשו בכל מקרה לעבור משהו אחר). המשיכי לעקוב וראי מה המצב.
    אולי מסג' באזור הרגליים יוכל לעזור לו, או קראניו סאקרל, אם יהיה צורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו